προτασεις για delay

creep

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Γεια χαρα everybody...

ειναι ωρα να μεγαλωσει λιγο το pedal board με ενα delay pedal (οχι οτι μου ειναι απαραιτητο και με το reverb μονο μια χαρα ειμαι αλλα να σε δουλεια να βρισκομαστε), ειμαι αναμεσα στα:

1)Digitech Hardwire HW DL 8 http://www.thomann.de/gr/digitech_hardwire_hw_sd_stereo_delay.htm

2)Boss DD7 http://www.thomann.de/gr/boss_dd7.htm

δεν τα εχω ακουσει για να ξερω πιο ειναι καλυτερο απο ηχο, βρισκω ενδιαφερον το οτι εχουν loop mode.

αλλες προτασεις???

οχι τιμες που τρομαζουν (κανει και κριση!)

εχω ακουσει και τα δυο και μαλιστα το ντιντζιτεκ για πολυ ωρα και μπορω να πω πως με κερδισε!

ιν φακτ, ειναι η επομενη αγορα μου!

αρκετες επιλογες, και μαλλον πιο γερη κατασκευη!

βεβαια, αν θυμαμαι καλα, το μπος εχει παραπανω χρονο σαν λουπερ, αλλα δεν το λεω και με βεβαιοτητα!

απο την αλλη βεβαια, εχει και καλυτερο ... χρωμα, γιατι το πορτοκαλι ειναι αθλιο! ;D

+1 για το MXR.

Αλλά αν πρέπει να διαλέξεις ανάμεσα στο boss και το digitech, θα έλεγα το digitech!

christabel_ είπε:
+1 για το MXR.
+1000 για το MXR θα προσθέσω.

(όμως θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας πως υπάρχουν και παίχτες που τα analog sounding delays δεν τους κάθονται καλά στα αυτιά...)

Αναμεσα από MXR και το delay του Jam πιο προτεινεται masters of analog delays? ::)

(όμως θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας πως υπάρχουν και παίχτες που τα analog sounding delays δεν τους κάθονται καλά στα αυτιά...)
Κακώς!  :P

Επειδή είμαστε και σε κρίση, προτιμώ το MXR! (Αντικειμενικά κριτήρια...)

Πάντως κι εγώ από τα 2 που προτείνεις προς το Digitech θα πήγαινα. Έχω το προηγούμενο μοντέλο (DigiDelay X-Series) και είναι πολύ καλό. Βέβαια, το ιδανικότερο θα ήταν να πας και να τα ακούσεις και τα δυο σε κάποιο μαγαζί και να αποφασίσεις βασιζόμενος στα δικά σου αυτιά.

Οι προτάσεις άπειρες και υπάρχουν και δυο-τρία θρεντ στο παρελθόν με συζητήσεις. Και τα δυο είναι θαυμάσια, με το Boss να έχει το πάνω χέρι λόγω ευκολίας στο looping και δυνατότητας χρήσης εξωτερικού switch, κάτι που το Digitech δεν έχει. Ακόμη, το Boss μπορεί να βγάλει δυο εντελώς ανεξάρτητα delays - ένα σε κάθε κανάλι (left/right) σαν τις τεχνικές του Edge των U2, που τις παραμέτρους μπορείς να τις καθορίσεις επακριβώς εσύ, κάτι που το Digitech δεν κάνει. H δικιά μου επιλογή θα ήταν το Boss.

Αν θες κι άλλες προτάσεις θα πρέπει να μας πεις μέχρι πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις, αν θες καινούργιο ή και μεταχειρισμένο, αν σε ενδιαφέρει το tap tempo και αν προτιμάς τον ήχο των αναλογικών (επαναλήψεις πιο θολές και γλυκιές, που όμως ίσως χαθούν ευκολότερα σε mix) ή των ψηφιακών (επαναλήψεις πιο καθαρές). Τα δυο που σκέφτεσαι πάντως έχουν πολύ καλές προσομοιώσεις των αναλογικών delay/echo και tap tempo.

εγω θα επαιρνα το boss και λιγοτερες δυνατοτητες να ειχε(δεν ισχυει)

και ο λογος ειναι οτι οταν τα εβαλα το να παιξουν a-b

ο ηχος του boss ειχε πιο πολυ headroom και ηταν αρκετα πιο "γεματο"

σε αντιθεση με το digitech το οποιο στα αυτια μου ακουγοταν τζιτζιτεκ  ;)

περα απο την πλακα οι επαναληψεις του boss ειναι πολυ πιο πιστευτες...

καλη αγορα και θα σου αρεσει σαν παιχνιδι πολυ θα δεις...

στο Boss συγκεκριμενα πως γινεται το κοντρολ του ταπ τεμπο με το ποδι ρε παιδια?

''tap tempo with optional foot pedal or continuous adjust by optional expression pedal''

απ οτι βλεπω απο μονο του δεν κανει ταπτεμπο κολπα!

βασικα μεχρι τωρα δεν ηξερα πως ειχε ταπ τεμπο!

χμμ μηπως αν το κρατησεις πατημενο, και μετα δωσεις το τεμπο με το ποδι γινεται η δουλεια?

γιατι νομιζω και στο digitech κατι τετοιο παιζει.

αλλιως περνεις το fs-u5 controller της boss λογικα

To μάνιουαλ του Boss είναι εδώ και λύνει όλες τις απορίες... http://lib.roland.co.jp/manual/en/dl_08-23964/DD-7_e2.pdf (σελίδες 12-13-14 για tap tempo με τον διακόπτη του πεταλιού ή με εξωτερικό διακόπτη, και για το επιπλέον ωραιότατο bonus της συνδεσιμότητας του expression pedal στην σελίδα 20)

λεπον τις τελευταιες μερες μου εχει κολησει η ιδεα να δοκιμασω και αλλα Delay...

ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο το D. Memory Man with hazarai αλλα θελω να εχω expression pedal για να ελεγχω το feedback..... ;D

ας τα παρουμε με την σειρα:

1)Θελω Tap Tempo ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΙΠΟΤΕ

2)Θελω Expression Pedal για το Feedback

3)δεν με πειραζει να ειναι αναλογικο η ψηφιακο αλλα εαν ειναι αναλογικο ενα Tone θα το χρειαστω.

4) δεν με ενδιαφερει να εχει Modulation

5) δινω μεχρι 300euro αντε και κατι παραπανω

6) καλο εiναι να εχει την κλασικη 9volt τροφοδοσια

εχω ψαξει ιδη κ εχω διαβασει καποια πραγματα και μου εχουν αρεσει

Boss Re 20 το καινουριο το Memory Man

ευχαριστω!

Aν μπορείς να δώσεις και κάτι παραπάνω από 300, eventide timefactor δαγκωτό. Κάνει όλα αυτά που ζητάς, εκπληκτική ποιότητα στον ήχο και τεράστια ευελιξία. Το μόνο που ίσως σε 'χαλάσει' είναι ότι ναι μέν παίρνει το γνωστό 9VDC jack, αλλά τραβάει 1300 mA για να λειτουργήσει.

ndnikola

αυτο θελει εγκατασταση απο την ΔΕΗ χαχαχαχα

πολλα κουμπακια ομως ρε σ....

poll_18

ευχαριστω θα το ψαξω!

έχω το BOSS  DD  - 7  και είναι πάρα μα πάρα πολύ καλό ! (αρχικά είχα το τζιτζιτεκ  που προανέφερες και το αντάλαξα για το DD - 7  ;D μιας και το hardwire μου ακουγόταν πολύ " fake " και χωρίς headroom !)

:)

Δεν έχω ακούσει το DD7. Απλά επειδή το θέμα έχει συζητηθεί στα διεθνή fora αρκετά, η επικρατούσα άποψη είναι ότι από πλευράς ποιότητας ήχου υπερτερεί το Hardwire, και από πλευράς tap tempo το Boss.

Σαν δικό μου feedback να προσθέσω ότι σε σχέση με το DD 20 (δεν ξέρω πόσο κοντά είναι στο DD 7)  το οποίο έχω ακούσει και εγώ θα προτιμούσα πανεύκολα το Hardwire σαν ποιότητα ήχου.

Επίσης τώρα τελευταία ο Bloody ανέφερε το TC Flashback που είναι πολύ καινούργιο φρούτο, φηφιακό επίσης και παίρνει αποθεωτικές κριτικές. Επίσης δεν είναι πολύ ακριβότερο. Ισως θα άξιζε να συμπεριλάβεις στα options...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back