Καλημέρα φίλε
Λοιπόν, ως κάτοχος και των 2 (UX2 και HD400) έχω να σου πω τα εξής:
1. αν το θες αποκλειστικά για κάρτα ήχου, πάρε το UX. Είναι εξαιρετικά εύκολο στο setup, εντελώς plug-n-play. Χρειάζεσαι μόνο βασικές γνώσεις pc και να διαβάσεις το manual !!! ;D
Extra: σου δίνει μαζί και software (Ableton Live & Reason) για να μπορείς να γράφεις οπότε δεν χρειάζεται να τα αγοράζεις/βρίσκεις από αλλού. Είναι μια πιο light version από τα full πακέτα αλλά μια χαρά κάνεις την δουλειά σου.
2. To HD500/X είναι εξαιρετικά μηχανήματα αλλά δεν είναι φτιαγμένα για κάρτα ήχου. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ΚΑΙ ως κάτι τέτοιο αλλά κατ' ουσία είναι πολυ-εφφε με επιπλέον λειτουργικότητες. Στο πρακτικό του θέματος, θα πρέπει να το συνδέσεις με κάποιον τρόπο στο pc σου και από εκεί να δρομολογήσεις ήχους σε όποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς. Δεν λέω οτι δεν γίνεται, αλλά θα χρειαστεί λίγο παραπάνω ψάξιμο. Επίσης δεν ξέρω αν ο τωρινός εξοπλισμός αρκεί για κάτι τέτοιο (πχ. η τωρινή καρτα ήχου σου που φαντάζομαι εκεί θα συνδεθεί το HD, θα σου βγάλει τον καλό ήχο που θα πάρει? Latency?)
Στα θετικά οτι καταλήγεις με ενα μηχάνημα που το χρησιμοποιείς και σε πρόβες κτλ
3. Δεν ξέρω τι διαφορά έχει η UX1 με την UX2 πέρα από τα inputs, αλλά συνήθως η line6 όλο και κάτι παραπάνω δίνει στα "ανώτερα" μοντέλα, οπότε ψάχτο καλά πριν πάρεις την 1 Vs 2
Τέλος, όσον αφορά το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να χρησιμοποιήσεις την πεταλιέρα και το pod..αυτό που λέει ο sakisep91 το έχω συναντήσει συχνά εδω μέσα, αλλά πραγματικά όλα τα line6 έχουν μια λογική που αν την πιάσεις γίνεται παιχνιδάκι. Απλά θέλει λίγο υπομονή και (θα το ξαναπώ) να διαβάσεις το manual ! Επίσης βοηθάει πολύ να συνδέσεις το όποιο pod στον υπολογιστή σου με το πρόγραμμά που σου δίνουν που στα κάνει όλα πολύ πιο εύκολα στο να φτιάξεις ήχο.