Πρόταση για Home Studio Recording

kostasfender

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Καλησπέρα σε όλους.

Είμαι σε διαδικασία έρευνας αγοράς για μπάσο αποκλειστικά για χρήση recording σε home studio.
Είμαι κιθαρίστας, έχω παίξει μπάσο αρκετά (σε ηχογραφήσεις) και ψάχνω ένα όργανο όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστο και κατάλληλο για τη μουσική που γράφω.

- Η μουσική που ασχολούμαι κατά βάση είναι Country, Blues, Folk, Southern Rock. Εκτός αυτών, ασχολούμαι με 80s soft rock και ballads, Ελληνικό ροκ και έντεχνο.
- Δεν θέλω να ξεφύγω οικονομικά μιας και έχω επενδύσει ήδη πολλά σε κιθάρες (που είναι το βασικό μου όργανο).
- Έχω προτιμήση στα Fender όργανα γενικά, εκτός αν υπάρχει κάτι αξιόλογο άλλης εταιρείας στα δεδομένα που χρειάζομαι.
- Ιδανικά θα ήθελα να αποκτήσω ένα και μοναδικό μπάσο, χωρίς να χρειαστεί να αγοράσω άλλο στο μέλλον. Εννοείται πως μελλοντικά βάσει αναγκών μπορεί να δεχτεί upgrade

Έχω κάνει μια λίστα με κάποια τα οποία θεωρώ ότι θα με καλύψουν:

1. Squier Classic Vibe 60s Precision
2. Fender Player II Precision
3. Yamaha TRBX 174
4. Ibanez GSRM20B (Short Scale)

Οποιαδήποτε συμβουλή, πρόταση, ιδέα είναι ευπρόσδεκτη!
Ευχαριστώ για το χρόνο σας

Απο τα όργανα που έβαλες, θα απέκλεια το Ibanez μόνο και μόνο επειδή ως shortscale έχει πολύ ιδιαίτερη αίσθηση και ήχο. Αν είχες συγκεκριμένα εμπειρία απο short scale και αποφάσισες οτι σου κάνουν, μια χαρά - αλλά δεν είναι το μπάσο που θα σκεφτόσουν για γενική all around χρήση.

Για κάτι σαν αυτό που περιγράφεις, εγώ θα κοίταγα για precision με ιδανικά έξτρα μαγνήτη στη γέφυρα - με ένα τυπικό precision κάνεις δουλειά σε κάθε είδος, αλλά υπάρχουν κάποιοι ήχοι όπου η καραμούζα του bridge είναι απαραίτητη, οπότε αφού θες κάτι ευέλικτο αν βρεις PJ αντί για κλασσικό P ειναι προτιμότερο.

Το Squier Classic Vibe 60s και το Player II είναι και τα δυο τυπικά P bass. Θα διάλεγα το CV μεταξύ των δυο, δεδομένης της διαφοράς τιμής - δε θεωρώ οτι θα σου προσφέρει και τόσα παραπάνω το Player II.

Το Yamaha είναι σίγουρα καλο vfm και είναι και PJ, οπότε χρηστικά ίσως είναι και η καλύτερη επιλογή αλλά...είναι ασχημούλι μωρε, ειδικά δίπλα στα κλασσικά κουκλιά τα P.

Ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική απάντηση! Απ όσα έχω διαβάσει και δει, νομίζω ότι το CV είναι αρκετά ποιοτικό, και τείνω προς τα εκεί. Νομίζω η Squier έχει αναβαθμιστεί σε ότι αφορά τα προιόντα της πλέον και είναι πιο decent έτσι? Εκτός αν μιλάμε αποκλειστικά για την CV σειρά και όχι για Affinity πχ

Θα σου πώ μόνο για το 3,γιατί ανήκω σε αυτήν την κορυφαία κατηγορία οργάνων και μάλιστα από την ίδια εταιρεία.
Αυτό το...πράγμα με χορδές θα σου χαρίσει,χάλια ήχο,ακόμη πιό δύσκολο παίξιμο,θα χρειαστεί μαγνήτες/ηλεκτρικά για να "ξεμπουκώση",κάνει μόνο για "βρώμικη" δουλειά.
Εφ όσων το έπιασα εγώ κάποια στιγμή θα αποκτήσει αξία,αλλά για την ώρα μετά από το τελευταίο check που έκανα και σήμερα,η τιμή του παραμένει ανεξήγητα χαμηλή.
Υπάρχουν και ενδιάμεσα σε αυτά που παραθέτεις τα οποία πιστεύω είναι καλύτερα για γενική χρήση,περιμένω μαζί με εσένα να δώ τις προτάσεις,καθώς ενδιαφέρομαι και εγώ για το θέμα.

Μέσα σε αυτά είχα και τα jazz bass της Squier στο μυαλό μου, αλλά με χαλάει το μεγάλο headstock στα 70s μπάσα (και κιθάρες) και το ιδιαίτερο σχήμα τους (σε όλες τις κατηγορίες). Και γενικότερα όλοι οι μουσικοί λίγο πολύ θέλουμε να γουστάρουμε αυτό που κρατάμε και όχι μόνο να είναι κάτι αμιγώς καλό!

• Country - fender precision
  • Blues - fender precision
  • Folk - fender precision
  • Southern rock - fender precision
  • Ελληνικό ροκ - fender precision
Για 80s soft rock και μπαλάντες δεν μπορεί να υπάρχει μια συγκεκριμένη απάντηση όπως τα προηγούμενα.... Ίσως σε αυτά να πηγαίνει και ένα όργανο τύπου jazz bass ή κάποιο πιο μοντέρνο active όργανο (ειδικά για 80s γυαλιστερές παραγωγές). Πάντως και αυτά μπορείς να τα παίξεις με το ταπεινό fender P.

Απ' ότι φαίνεται ένα p-bass θα σου καλύψει πολύ έδαφος. Σε ότι αφορά την επιλογή μεταξύ squier ή fender mex είναι καθαρά θέμα μπάτζετ. Εγώ θα αγόραζα ένα μεξικάνικο αν είχα την δυνατότητα και μου περίσσευαν τα χρήματα.

Επειδή είναι για ηχογράφηση όπως είπες, και επειδή αναφέρθηκε η περίπτωση pj bass θα πρέπει να έχεις υπόψιν ότι εάν ο bridge μαγνήτης είναι single coil και όχι noiseless ή active θα έχεις 60 cycle hum που ίσως να σε ενοχλεί.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, με βοηθάει πολύ στο να ξεκαθαρίσω. Κλείνω καθαρά προς το Squier μιας και με το Μεξικάνικο δεν βλέπω μεγάλες και ουσιαστικές διαφορές εκτός του οικονομικού. Άλλωστε και με ένα καλύτερο σετ μαγνητών μελλονιτκά λογικά θα παίζει ακόμα καλύτερα πιστεύω!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back