Προσομοιωσεις ηχου ηλεκτρικης στο Computer

geopaok

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Γεια σας, ψαχνω να βρω προγραμματα με τα οποια θα μπορω να παιζω ηλεκτρικη κιθαρα στον υπολογιστη, εχω μια εξωτερικη καρτα ηχου, την κινεζικη απομιμιση της Behringer που κυκλοφορει στο Ebay, εχω συνδεσει την κιθαρα στον υπολογιστη και παιζει μια χαρα, το θεμα μου ειναι ομως οτι ενω εχω τα Guitar Rig 5 και AmpliTube 3 σε κανενα δεν αλαζει ο ηχος, στο AmpliTube που υπαρχουν μπαρες για το input γεμιζουν οποτε παιζω αλλα ο ηχος παραμενει ιδιος χωρις καποια παραμορφωση. Μπορειτε να με βοηθησετε να βρω καποια λυση? Ευχαριστω πολυ..!!!

Αυτά που θα σου πω μπορεί να τα έχεις κάνει αλλά τσέκαρέ τα για παν ενδεχόμενο.

Στο Amplitube πηγαινε πάνω αριστερά

Settings - Audio midi setup και επέλεξε στο πρώτο κουτι ASIO και στο δεύτερο BEHRINGER USB AUDIO και πάτα OK.

Επίσης να ξέρεις ότι ο ήχος θα βγαίνει από την έξοδο για ακουστικά του Behringer (αυτή δίπλα στην είσοδο της κιθάρας) οπότε θα πρέπει ή να συνδέσεις εκεί τα ηχεία σου ή να βάλεις ακουστικά.

Επέλεξε επίσης ένα preset με παραμόρφωση γιατι το default είναι με καθαρό ήχο και μπορεί να μην καταλαβαίνειες διαφορά.

φιλε μου σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου δεν εχω δοκιμασει να βαλω τα ηχεια/ακουστικα στην εισοδο της καρτας, τα εχω συνδεμενα στο πισι, θα το δοκιμασω τωρα και θα σου πω

Αυτήν έχεις σε απομήμιση?

behringer-uca222-493818.jpg

δυστηχως τιποτα, η μονη διαφορα ειναι η καλυτερη ανταποκριση, το latency αν το λεω σωστα ειναι πολυ λιγο, δεν καταλαβενω διαφορα τωρα, και ακουγετε λιγο παραμορφομενος απο τα ακουστικα αν και δεν εχω ανοιχτο καποιο προγραμμα

Sad_Baffoon είπε:
Επίσης να ξέρεις ότι ο ήχος θα βγαίνει από την έξοδο για ακουστικά του Behringer (αυτή δίπλα στην είσοδο της κιθάρας) οπότε θα πρέπει ή να συνδέσεις εκεί τα ηχεία σου ή να βάλεις ακουστικά.
Αν όντως ισχύει αυτό μπορείς να κάνεις το εξής να συνδέσεις από τα ακουστικά του Behringer στο input της κάρτας του υπολογιστή,έτσι θα δώσει ήχο στα ηχεία που είναι καρφωμένα στην κάτρα ήχου του pc,εκτός αν έχεις χώρια ηχεία

Κατ' αρχήν έχεις κατεβάσει τους Asio4All?Ή έχει δικους της drivers??

Επίσης, ήχο θα πάρεις από την usb κάρτα, οπότε ακουστικά ή ηχεία πρέπει να έιναι συνδεδεμένα σε αυτή!

Ακόμα, φρόντισε να απενεργοποιήσεις την onboard κάρτα όσο χρησιμοποιείς την εξωτερική!

ηχος ακουγετε ετσι κι αλιως απο τα ηχεια η τα ακουστικα το θεμα ειναι οτι ειναι σαν να μην δουλευουν τα προγραμματα, δηλαδη δεν εχω παραμορφωση, εχω βαλει το ασιο4αλλ

πως να απενεργοποιησω την εσωτερικη καρτα? αν δεν νομιζω να πρπει γιατι οπως ειπα ακουγετε ο ηχος της κιθαρας

Μπορείς από τη διαχείριση συσκευών να την απενεργοποιήσεις!

Τα προγράμματα είναι τα κανονικά ή κάποια free έκδοση ή είναι σπασμένα;

Επίσης, η κάρτα μήπως έχει κάποιο control panel που να μπορείς να επιλέξεις να ακούς κάθε φορά το input της κάρτας ή την έξοδο;;

Φίλε geopaok έχω ακριβώς το ίδιο σεταπ με σένα (εσωτερική καρτα ηχου και κλωνο Behringer usb) και δουλεύω το Amplitube χωρις προβλήματα.

Στις επιλογες του Amplitube αν διαλέξεις το Behringer ως Input και output device η εσωτερική κάρτα ήχου απενεργοποιείται μόνη της και δεν θα πρέπει να ακούς τίποτα από εκεί. 'Ο,τι ήχο είναι να πάρεις θα τον πάρεις από την έξοδο ακουστικών του Behringer.

Τσέκαρε μήπως έχεις βάλει πολύ χαμηλά την ένταση των ακουστικών από τη ροδέλα που έχει στο πλάι. Δεν ξέρω κάτι άλλο να σου πω.  ???

το amplitube ειναι για 9 μερες, το Guitar rig ειναι "αγορασμενο", δεν μπορεσα να βρω πως να την απενεργοποιησω, η καρτα δεν εχει καποιο προγραμμα, μονο ενα cd το οποιο εχει ενα αρχειο μεσα που δεν δουλευει, αν και στις οδηγειες ελεγε πως για να παιξω πρεπει να κανω εγκατασταση το αρχειο του cd

Sad_Baffoon είπε:
Φίλε geopaok έχω ακριβώς το ίδιο σεταπ με σένα (εσωτερική καρτα ηχου και κλωνο Behringer usb) και δουλεύω το Amplitube χωρις προβλήματα.

Στις επιλογες του Amplitube αν διαλέξεις το Behringer ως Input και output device η εσωτερική κάρτα ήχου απενεργοποιείται μόνη της και δεν θα πρέπει να ακούς τίποτα από εκεί. 'Ο,τι ήχο είναι να πάρεις θα τον πάρεις από την έξοδο ακουστικών του Behringer.

Τσέκαρε μήπως έχεις βάλει πολύ χαμηλά την ένταση των ακουστικών από τη ροδέλα που έχει στο πλάι. Δεν ξέρω κάτι άλλο να σου πω.  ???
το amplitube δεν ξερω γιατι κανει ενα βουητο απο χθες αλλα θα το ξαναεγκαταστησω, οταν συνδεω τα ακουστικα στην εισοδο του "Behringer" ακουω ηχο και απο τα ακουστικα και απο τα ηχεια, εκτος αν χαμηλωσω τα ηχεια απο το πισι, ηχος ακουγετε κανονικα απλα δεν παραμορφονετε με τους διαφορους ενισχυτες που επιλεγω

Να πω μια ιδεα....

Στα Windows (αν εχεις Vista ή Win7) πηγαινε στο Sound (απο control panel) και δες τι σου βγαζει σαν working playback και recording devices. Ισως το θεμα σου να ειναι εκει (δες και το Level στο recording device).

Εχω την ιδια καρτα και δουλευει αψογα. Εχει δικο της asio driver στο cd οποτε δεν θελει asio4all. Αν για καποιο λογο το cd εχει προβλημα μπορεις να εγκαταστισεις τον driver της behringer απο το site.

Αφου επιλεξεις τον asio driver της behringer σαν audio interface στο guitar rig πρεπει να ρυθμισςις τα input/output channels. Επισης απο τα windows πρεπει να επλεξεις να μην ακουγεται ηχος κατα την ηχογραφηση.

Τελος να σου πω οτι η συγκεκριμενη καρτα λειτουργει μονο στα 48000 και οχι στα 44100.

Φυσικα ηχο θα ακους μονο απο την εξοδο της καρτας ενω παραλληλα μπορεις να ακους μουσικη απο την καρτα του pc.

Αν δεν βγαλεις ακρη με αυτα που λεω αυριο που θα ειμαι στο pc θα σου πω αναλυτικα τις ρυμισεις που πρεπει να κανεις. Δυστυχως δεν θυμαμαι βημα βημα απεξω.

παιδια ευχαριστω γισ τισ απαντισεις, το εφτιαξα προχθες, ηταν αυτο που ειπε ο kkmspm απλα τωρα ψαχνω για ηχογραφιση κατι, επησεις την κιθαρα την ακουω μονο απο την καρτα και οχι απο το pc εκτος αν συνδεσω τα ηχεια στην καρτα, οδηγους εβαλα ενα aqvox της asio, επησεις αν θυμαμαι καλα εμενα παιζει στις 44100, δεν ειμαι 100% σιγουρος, θα το δω και θα σου πω

geopaok είπε:
...επισης την κιθαρα την ακουω μονο απο την καρτα και οχι απο το pc εκτος αν συνδεσω τα ηχεια στην καρτα...
Λογικο, αφου εχεις συνδεσει αυτη την καρτα στο pc...  ;)

marmelaki είπε:
Λογικο, αφου εχεις συνδεσει αυτη την καρτα στο pc...  ;)
απλα το ανεφερα γιατι πιο πανω ο kkmspm ειπε πως μπορω να ακουω παραληλλα και απο την καρτα ηχου του pc

geopaok είπε:
απλα το ανεφερα γιατι πιο πανω ο kkmspm ειπε πως μπορω να ακουω παραληλλα και απο την καρτα ηχου του pc
Α, ναι σωστα.

Φανταζομαι ομως εσενα σ' ενδιαφερει να ακους κιθαρα και μουσικη απο την ιδια εξοδο (π.χ. εξωτερικη καρτα ηχου), το οποιο ισχυει, ετσι δεν ειναι;

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back