Προώθηση σπασμένων προγραμμάτων από την ΕΤ1;

manosx

Soli Deo Gloria
Λύσεις
1
Πόντοι
1,518
Είχα την ατυχία κατά το βραδυνό μου ζάπινγκ να πέσω πάνω σε έναν αυτοαποκαλούμενο "γκουρού" της πληροφορικής, που πληρώνεται από τα λεφτά ΟΛΩΝ μας για να κάνει μια ακόμα αμφιβόλου ποιότητας εκπομπή στο δημόσιο φορέα.

Μεταξύ της θεματολογίας της εν λόγω εκπομπής ήταν και κάποιο "αστέρι" του ελληνικού πενταγράμμου, όπου και θα παρουσίαζε τον τρόπο εργασίας του σε υπολογιστή.

Αναλύοντας το set up του, ο εν λόγω κύριος δεν δίστασε ούτε στιγμή να καμαρώσει για την έξυπνη κίνησή του στο να επιλέξει σπασμένα προγράμματα, γιατί όπως ανέφερε κατά λέξη "τα προωθούν και οι ίδιες οι εταιρίες για να γίνουν γνωστές"

Τι να πω... Ελλάδα: Πρωτοπόροι μια ζωή  :o

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
ΜΑΛΑΚΕΣ υπάρχουν παντού. Και δικαιούνται να έχουν άποψη. Τώρα όμως άμα πάνε και του τα πάρουνε και του βάλουν κι ένα ωραίο πρόστιμο μετά θα φταίνει "οι μπάτσοι", κατάλαβες; Από δικαιολογίες τύπου "το προωθούν οι εταιρίες" άλλο τίποτα.

Άκρως αποτυχημένη εκπομπή, οπότε το άλλαξα αμέσως..είπε τέτοιο πράγμα? Πως δε μας έκλεισε κιόλας πονηρά το μάτι.. ;) Και καλά βρήκα κόλπο κι ετσι..

Η πλακα ειναι οτι μετα απο λιγο ρωτηθηκε αν κατεβαζει μουσικη απο το internet και ειπε πανω κατω τα εξης: "επειδη γνωριζω την παραγωγικη διαδικασια ενος cd εκ των εσω και ξερω ποσος κοπος, δουλεια και εξοδα χρειαζονται ,δεν κατεβαζω ποτε παρανομα μουσικη και συνιστω σε οσους μας βλεπουν να κανουν το ιδιο"... ;D......................Μονο οπου μας συμφερει δηλαδη!! ;)

"Εεεε, ναι κοιτάξτε. Είναι απολύτως λογικό να πηδάω τις γυναίκες του κόσμου. Επειδή ξέρω όμως πώς είναι, τη δικιά μου τη γυναίκα δε θα την πηδάει κανείς."

longshadow είπε:
"επειδη γνωριζω την παραγωγικη διαδικασια ενος cd εκ των εσω και ξερω ποσος κοπος, δουλεια και εξοδα χρειαζονται ,δεν κατεβαζω ποτε παρανομα μουσικη και συνιστω σε οσους μας βλεπουν να κανουν το ιδιο"
ΕΞΟΔΑ?!?!?!?

Ρε παιδιά εμένα η εκπομπή μου άρεσε!! Μου φαίνετε σοβαρή και εχει χρησιμα θέματα μέσα!!! Τωρα αυτόν που την κάνει δεν τον ξέρω!!! Πάντως τι γραφικός ο άλλος να λέει ότι χρησιμοποιεί σπασμένα!!! Φαντάζεστε να δήλωνα και 'γω σε 'κάνα φόρουμ για εκείνο το εξοχικό μου στα Καλύβια το αυθαίρετο!!! Απαπα, τραγικό!!!

ΕΞΟΔΑ?!?!?!?
δεν παιρνω ορκο αν χρησιμοποιησε ακριβως αυτην τη λεξη...ισως να'ναι δικη μου μ@λ@κια.....το νοημα παντως το πιασατε... ;)

καλα το κάνει, δίκιο έχει. Τώρα το νιώσατε? ΟΥΑΟΥ ΣΥμφέρει τη microsoft να έχει το 90% της αγοράς και ας είναι το 50% σπασμένα! Για ποιά εκπομπή μιλάμε?

Όταν ένας επιχειρηματίας, μηχανικός, εταιρεία...ή οποιοσδήποτε άλλος χρησιμοποιεί για επαγγελματικό σκοπό κάποια software (windows, office, διάφορα cads ή λογιστικά προγράμματα) υποχρεόυται ως γνωστόν να διαθέτει τα γνήσια softwares και φυσικά τα γνήσια cd ως αποδεικτικό. Υπάρχουν εντεταλμένα κλιμάκια που ελέγχουν τις επιχειρήσεις για το σκοπό αυτό.

Το πρόστιμο στην περίπτωση που μια εταιρεία βρεθεί οτι κάνει τέτοιου είδους παρανομίες είναι αρκετά υψηλό και προκύπτει απο μια τιμή που σχετίζεται με το κόστος αγοράς του γνήσιου software πολλαπλασιασμένη επί των αριθμό των ημερών που αυτό έχει χρησιμοποιηθεί παράνομα.

Γιατί ο εν λόγω κύριος απο τη στιγμή που ομολογεί κιόλας σε εκπομπή δημόσιας τηλεόρασης οτι κάνει χρήση σπασμένων δεν διώκεται? Η μήπως δεν είναι για επαγγελματικό λόγο?

Μπορεί κάποιος να αναφέρει ποιος ήταν ο εν λόγω μουσικός?

Είχα δει το trailer της εκπομπής και είχα προγραμματίσει να την παρακολουθήσω αλλά τελικά την έχασα...

Η αλήθεια είναι οτι ίσως ορισμένες εταιρείες τις βοηθά η πειρατεία (Τρανό παράδειγμα: Πόσες κονσόλες playstation θα πούλαγε η Sony αν δεν υπήρχε το "τσιπάκι" και τα παιχνίδια κόστιζαν άνω των 40-50 €?).

Ήταν η εκπομπή "Ψηφιακή Ελλάδα" και ο καλλιτέχνης που μίλησε, ηχογράφησε (Ableton Live) και υποστήριξε τα σπασμένα προγράμματα ενώ ταυτόχρονα ενημέρωσε τον κόσμο ότι είναι καλό να αγοράσει τη μουσικη του από το itunes είναι ο Ζακ Στεφάνου.

Δεν νομίζω να απαγορεύεται να αναφέρουμαι την εκπομπή ή τον προσκεκλημένο.

Άλλωστε απο αυτά που λες δημοσίως κρίνεσαι.

lambrosgg είπε:
καλα το κάνει, δίκιο έχει. Τώρα το νιώσατε? ΟΥΑΟΥ ΣΥμφέρει τη microsoft να έχει το 90% της αγοράς και ας είναι το 50% σπασμένα! Για ποιά εκπομπή μιλάμε?
το ότι η microsoft έκανε χρήση συγκεκριμένων τεχνικών προώθησης του προϊόντος της κάποια στιγμή στο παρελθόν δεν σημαίνει ότι πρέπει να σπάμε τα προϊόντα της ableton!!!

Προφανώς το άτομο κάπου έχει πάρει λάθος στροφή και δεν το έχει καταλάβει.

Καλά έκανε πάντως η εκπομπή και δεν το έκοψε για να φαίνονται και τα χάλια ορισμένων (όχι ότι θέλει και πολύ προσπάθεια δηλαδή). Από την άλλη όμως καταλαβαίνω ότι κάποιοι θα μπορούσαν να το εκλάβουν ως "επίσημη" επιβράβευση της επιλογής τους να χρησιμοποιούν κόπιες.

Ειλικρινά όμως πέσαμε απ'τα σύννεφα ρε παιδιά; Σε καφετέρια δεν μπορείς να κάτσεις χωρίς να σε ενοχλήσουν τουλάχιστον 5 φορές για cd και στα ΑΕΙ/ΤΕΙ στήνονται καθημερινά πάγκοι μέσα στα κτίρια με παράνομα software λιανικής αξίας μέχρι και χιλιάδων ευρώ. Που σημαίνει ότι α) υπάρχει σοβαρή αγορά για τα κλεψιμέικα (ερασιτέχνες και προφεσιονέλες) και 2) δεν υπάρχει ουσιαστικός "έλεγχος" (ελλείψη καλύτερης λέξης) από την εφορία και την Αστυνομία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν ίσως το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής οικονομίας, καθώς και για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα τα οποία αναπόφευκτα έχουν γίνει sanctuaries κάθε λογής παρανομίας λόγω του γνωστού status quo.

lambrosgg είπε:
καλα το κάνει, δίκιο έχει. Τώρα το νιώσατε? ΟΥΑΟΥ ΣΥμφέρει τη microsoft να έχει το 90% της αγοράς και ας είναι το 50% σπασμένα!
Λάμπρο μου εξηγείς τι εννοείς δεν νομίζω ότι σε κατάλαβα.

δεν την είδα την εκπομπή,μπορεί να ανεβει κανενα απόσπασμα στο utube ?

μαλακία του ζακ στεφάνου αν είπε πως χρησιμοποιεί σπασμένα-δημόσια- και μάλλον θα έχει και νομικές συνεπειες γι αυτό. είναι λίγο υποκριτικό όμως να τον καταδικάζουμε απο αυτό το φορουμ όπου η μεγάλη πλειοψηφία δεν γνωρίζει τι πάει να πει αυθεντικό προγραμμα.

Παρότι συμφωνώ ότι είναι λίγο καφρίλα να καμαρώνεις για το σπασμένο software που χρησιμοποιείς,

Jasemeister είπε:
Ειλικρινά όμως πέσαμε απ'τα σύννεφα ρε παιδιά;
Κατά τη γνώμη μου είναι επίσης υποκρισία και στρουθοκαμηλισμός να κοκκινίζουμε σαν θείτσες όταν ακούμε για πειρατεία όταν μεγάλο μέρος π.χ. των μουσικών μας γνώσεων οφείλεται πλέον σ' αυτή (ακόμα και για άτομα άνω των 30 όπως εγώ που έχουν ξοδέψει σεβαστά ποσά για την αγορά αυθεντικών CD και δίσκων). Π.χ. είμαστε σίγουροι ότι τα clips από το youtube που παραθέτουμε συνέχεια εδώ μέσα δεν παραβιάζουν κανένα copyright;

Δεν είδα την εκπομπή (και γενικά, την έχω δει ελάχιστα).

Ο τύπος που την παρουσιάζει είναι ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χρηστών Internet και τον έχω ακούσει αρκετές φορές ως καλεσμένο σε μια εκπομπή του ΣΚΑΙ (ραδιόφωνο). Κάθε Τρίτη (καλή ώρα, σήμερα) τον "φέρνουν" στο ΣΚΑΙ, νομίζω στις 5.

Δεν ξέρω, αλλά μου δίνει την εντύπωση του ημιμαθή, που λέει ο,τι ξέρει και δεν γνωρίζει τίποτα παραπέρα. Και πολλές φορές ξεφεύγει από την απλή επεξήγηση κάποιων πραγμάτων (που είναι θεμιτό, αφού απευθύνεται σε μη γνώστες) και φτάνει να μιλάει απλοϊκά και να λέει ανακρίβειες.

Αλλά, πως να το κάνουμε, είναι ο... πρόεδρός μας! Τρομάρα μας...  :-\

johnnyk είπε:
μάλλον θα έχει και νομικές συνεπειες γι αυτό.
Μπαααα.

είναι λίγο υποκριτικό όμως να τον καταδικάζουμε απο αυτό το φορουμ όπου η μεγάλη πλειοψηφία δεν γνωρίζει τι πάει να πει αυθεντικό προγραμμα.
Από που το συμπέρανες αυτό; Λίγο υπερβολική τη βρίσκω τη δήλωση αυτή.

Trending...

Νέα θέματα

Back