Πρόγραμμα για Green Screen?

WilliamSats

Ενεργό μέλος
Πόντοι
338
Καλησπέρα,

Θα ήθελα να μου πει όποιος γνωρίζει ένα πρόγραμμα video (κατά προτίμηση δωρεάν ;D ή φθηνό που να μπορώ να το πάρω από Ελλάδα) για green screen και αν είναι δυνατόν να παίρνει και δείγμα απ'το backgorund για να γίνετε σωστή αλλαγή. 

Ευχαριστώ.

το Βlender, που ειναι και open source, αν και ειναι κυριως για 3d, εχει chroma key node, που σου επιτρεπει να κανεις αξιοπρεπεστατα αυτη τη δουλεια και γενικα να κανεις και ολες τις απαραιτητες επεμβασεις/διορθωσεις. Eιναι λιγο tricky, αν δεν εχεις δουλεψει ξανα με node based software, αλλα νομιζω οτι θα το βρεις με λιγη προσπαθεια.

http://www.blender.org/

http://wiki.blender.org/index.php/Main_Page

matawan είπε:
το Βlender, που ειναι και open source, αν και ειναι κυριως για 3d, εχει chroma key node, που σου επιτρεπει να κανεις αξιοπρεπεστατα αυτη τη δουλεια και γενικα να κανεις και ολες τις απαραιτητες επεμβασεις/διορθωσεις. Eιναι λιγο tricky, αν δεν εχεις δουλεψει ξανα με node based software, αλλα νομιζω οτι θα το βρεις με λιγη προσπαθεια.

http://www.blender.org/

http://wiki.blender.org/index.php/Main_Page
Αυτό είναι CAD/3D πρόγραμμα, εγώ θέλω για βίντεο.

μπορεις να κανεις αυτο που θελεις. ανετα. εξαλλου και το AFX που ειναι το στανταρ γι αυτες τις δουλεις δεν ειναι προγραμμα μονταζ.

Αν χρησιμοποιείς ήδη κάποιο πρόγραμμα για video editing, υπάρχει περίπτωση να έχει κάποιο chroma key-er στην παλέτα των εφέ του. Τσέκαρε το.

Προσωπικά δεν ξέρω κάποιο πρόγραμμα όπως αυτό που παρέθεσες. Ξέρω ότι υπάρχουν plugins για κάποια προγράμματα που να κάνουν λίγο καλύτερα απ το στανταρντ keyer του εκάστοτε editing suite αυτή τη δουλειά.

Πάντως έχε κατα νου ότι παίζει ρόλο το πως θα το στήσεις και πως θα φωτίσεις. Πρέπει να μην έχει σκιές το φόντο και να είναι όσο πιο φλατ γίνεται για να τρυπήσει εύκολα.

matawan είπε:
Eιναι λιγο tricky, αν δεν εχεις δουλεψει ξανα με node based software, αλλα νομιζω οτι θα το βρεις με λιγη προσπαθεια.
Προσωπικά έχω μεγάλη δυσκολία να μπω στη "node λογική". Ισως είναι θέμα συνήθειας. Πάντως δε θα το πρώτεινα σε κάποιον αρχάριο.

Matawan εσύ δουλεύεις τέτοια προγράμματα; Μόνος σου έχεις μάθει;

νομιζω οτι το πρωτο node based software που χρησιμοποιησα ηταν το Shake, και η αληθεια ειναι οτι με δυσκολεψε αρκετα στην αρχη. διαβασα δυο τρια βιβλια, με tutorials και παραδειγματα ον λαιν.

γεγονος ειναι οτι τα περισσοτερα πια προγραμματα εχουν keyers, απλα συνηθως, για να μη θυμιζει η δουλεια σου τηλεοπτικη εκπομπη απο τα 80's, χρειαζεσαι και μια σειρα απο fine tuning εργαλεια, που δεν ξερω αν τα παρεχουν. βεβαια αν φωτιστει σωστα το green screen , χωρις σκιες, προσεχθει  το "σκηνογραφικο" κομματι της υποθεσης, και το software εχει ενα σχετικα καλο spill suppressor, τοτε ναι , νομιζω οτι μπορουν ολα να γινουν σωστα.

Απλά να προσθέσω και εγώ το ήδη ειπωμένο, ότι το όλο θέμα στο green screen είναι ο φωτισμός……θέλεις πολύ καλό φωτισμό και μάλιστα τουλάχιστον τρεις με τέσσερις πηγές…..μετά κάνεις ό,τι γουστάρεις.  ;)

Σας ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις.

Το βασικό πρόγραμμα που δουλεύω είναι το Sony Vegas Studio Platinum και ναι έχει chroma keyer, αλλά το θέμα είναι ότι δεν δουλεύει σωστά, ακόμα και με σωστό video sample που έχει και προσεγμένο φωτισμό και απ'όλα, πάλι δεν δουλεύει όπως το θέλω. Το μόνο που κάνει είναι  να αντικαθιστά το green screen με ένα άλλο χρώμα και όχι με background video. 

Αυτό που θέλω εγώ είναι να τραβήξω 5-6 πλάνα με green screen και έπειτα να προσθέσω δευτερεύον βίντεο στην αντικατάσταση. 

οταν τελειωσεις τη διαδικασια του ξεφονταρισματος,ριξε το βιντεο που θελεις στο απο κατω καναλι.

WilliamSats είπε:
Σας ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις.

Το βασικό πρόγραμμα που δουλεύω είναι το Sony Vegas Studio Platinum και ναι έχει chroma keyer, αλλά το θέμα είναι ότι δεν δουλεύει σωστά, ακόμα και με σωστό video sample που έχει και προσεγμένο φωτισμό και απ'όλα, πάλι δεν δουλεύει όπως το θέλω. Το μόνο που κάνει είναι  να αντικαθιστά το green screen με ένα άλλο χρώμα και όχι με background video.  

Αυτό που θέλω εγώ είναι να τραβήξω 5-6 πλάνα με green screen και έπειτα να προσθέσω δευτερεύον βίντεο στην αντικατάσταση.  
Περίεργο. Δεν ξέρω για το studio, αλλά το vegas pro είναι άψογο. Υπάρχει περίπτωση να κάνεις κάτι λάθος; Ψάξε και στο youtube...έχει πολλά tutorials

Τσέκαρε αυτό:

Green Screen Chroma Keyer Sony Vegas Pro 9 Test (Part 1)

Το έκανα με άθλιο φωτισμό και μηδενικό editing

edit:Επίσης ήμουν πολύ κοντά στο πανί (πράγμα που δεν πρέπει, άσε κανένα 1 με 1 ½ μέτρο απόσταση)

LK είπε:
Περίεργο. Δεν ξέρω για το studio, αλλά το vegas pro είναι άψογο. Υπάρχει περίπτωση να κάνεις κάτι λάθος; Ψάξε και στο youtube...έχει πολλά tutorials
συμφωνω απολυτα, το Vegas ειναι εξαιρετικο software. κακως σνομπαρεται απο ορισμενους. οποτε χρειαστηκε να δουλεψω σε pc και δεν υπηρχε καποιο ζητημα hardware,  το vegas παντοτε με εβγαζε ασπροπροσωπο.

σε σχεση  με αυτο που προτεινα πριν , ενα συντομο tutorial

Simple green screen Tutorial. Chroma key in Sony Vegas

LK είπε:
Καλημέρα,

Θα το ψάξω, αλλά μήπως φταίει το γεγονός ότι είναι το Studio Platinum (το αγόρασα μόλις €90) και δεν είναι το Pro?

To Chroma Key το έχω δουλέψει αλλά...

Το ξαναβλέπω σε λίγο και επανέρχομαι.

WilliamSats είπε:
Καλημέρα,

Θα το ψάξω, αλλά μήπως φταίει το γεγονός ότι είναι το Studio Platinum (το αγόρασα μόλις €90) και δεν είναι το Pro?
Δεν είναι καθόλου απίθανο.

Φτάνω μέχρι το σημείο που βλέπεις στη φωτογραφία αλλά μετά δεν έχει επιλογή για το πως θα φαίνεται το Overlay στο Chroma keyer.

Vegas_Chroma_Keyer.jpg

WilliamSats είπε:
Φτάνω μέχρι το σημείο που βλέπεις στη φωτογραφία αλλά μετά δεν έχει επιλογή για το πως θα φαίνεται το Overlay στο Chroma keyer.
Το backround (video ή photo) που θέλεις να κάνει Overlay βάλτο από κάτω από το video σου με το green screen (στη Φώτο σου έχεις το ανάποδο). Άλλαξε τα κανάλια "2" και "3" δηλαδή.

LK είπε:
Υπάρχει περίπτωση να κάνεις κάτι λάθος;
Το backround (video ή photo) που θέλεις να κάνει Overlay βάλτο από κάτω από το video σου με το green screen (στη Φώτο σου έχεις το ανάποδο). Άλλαξε τα κανάλια "2" και "3" δηλαδή.
Πάνω που έστελνα την απάντηση βγήκε η δική σου :D

Eureka!!! :D :D εν τέλη.

Ναι τελικά έκανα ένα "ηλίθιο" λάθος. Το green screen video πάει όντως στο overlay και όχι στο video track.

Παιδιά ευχαριστώ πάααααρα πολύ!!!

Τώρα μπορεί να πάει στα λυμένα!

Vegas_Chroma_Keyer_2.jpg

LK είπε:
Συμβαίνουν αυτά. Δες και άλλα videos από τον τύπο που σου είπε ο matawan. Εμένα μου έλυσε τα χέρια ο συγκεκριμένος.  ;)
Όντως πολύ καλός ο τύπος στο βίντεο, το απόγευμα θα πάω να πάρω πανί.

Trending...

Νέα θέματα

Back