Πρόγραμμα για αποστολή Sample Midi dump;

Παστίτσιός

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Θα μπορούσε το θέμα να μπεί και στη κατηγορία με τα πισιά αλλά αφορά κυρίως τους πληκτράδες-σαμπλάδες οπότε το βάζω εδώ. Γνωρίζει κάποιος κάποιο δωρεάν πρόγραμμα με το οποίο να μπορούμε να κάνουμε Midi sample dump ΑΠΟ τον υπολογιστή σε σκληρό σάμπλερ;

Π.χ. έχει δοκιμάσει κάποιος το Midi OX για αυτή τη δουλειά, την υποστηρίζει; Έχω και το Sonar 6 studio, ξέρει κάποιος εάν το σοναρ μπορεί να κάνει sample midi dump; Ή έστω κάποιο άλλο πρόγραμμα;

Θεωρητικά - σχεδόν όλα τα προγράμματα που διαβάζουν / γράφουν SysEx μπορούν σε one way mode. Όμως, σε handshake mode ίσως να χρειαστείς κάτι πιο ιδιαίτερο.

Λες:

axtarmas είπε:
...να μπορούμε να κάνουμε Midi sample dump ΑΠΟ τον υπολογιστή σε σκληρό σάμπλερ...
Συνήθως το sample dump αφορά την μνήμη και όχι τον σκληρό δίσκο, εάν αυτό εννοείς.

Μανώλης Χναράκης είπε:
Λες:Συνήθως το sample dump αφορά την μνήμη και όχι τον σκληρό δίσκο, εάν αυτό εννοείς.
Τσούκ, δεν εννοώ αυτό, απλώς αντί να γράψω hardware sampler το γράφω στα ελληνικά σκληρό από το hard!  ;D

To c6 της elektron ειναι τσαμπα εργαλειακι ακριβως γι'αυτο που θες.

Επισης μεχρι και η εκδοση 2.0 του Recycle οπως και το dsp quattro μπορoυν να κανουν sample dump σε hardware samplers.

Αν εχεις κατι σε πολυ παλιο οπως s900/s950 μπορει να στειλεις samples μεσω db25/serial χωρις midi.

edit:Για midi dump μην ξεχασεις οτι πρεπει και το midi in και out σου να ειναι συνδεμενα στον υπολογιστη.

Αν μιλαμε για akai sampler μπορω αν θες να σου προτεινω πολλες ακομα λυσεις αν και προσωπικα προτιμω να ηχογραφω κατευθειαν απο τα inputs και να μην λυπαμαι και το gain ειδικα στα drums.

Επισης για διαφορα korg και roland μηχανηματα υπαρχουν και αλλες πιο obscure λυσεις.

Τελος,εχε στο νου οτι παιζει ενα καινουριο scsi interface φετος βγηκε οχι το κλασσικο stratos (στα 70€ νομιζω) που κανει για πολλα μηχανηματα και λυνει το θεμα μια και καλη αλλα δεν εχω τωρα link αν σ'ενδιαφερει  πες μου.

Μανώλης Χναράκης είπε:
Κατάλαβα, οπότε το άλλο είναι μαλακό  ;D
Ακριβώς έτσι!  8)

Αν μιλαμε για akai sampler μπορω αν θες να σου προτεινω πολλες ακομα λυσεις αν και προσωπικα προτιμω να ηχογραφω κατευθειαν απο τα inputs και να μην λυπαμαι και το gain ειδικα στα drums.

Επισης για διαφορα korg και roland μηχανηματα υπαρχουν και αλλες πιο obscure λυσεις.

Τελος,εχε στο νου οτι παιζει ενα καινουριο scsi interface φετος βγηκε οχι το κλασσικο stratos (στα 70€ νομιζω) που κανει για πολλα μηχανηματα και λυνει το θεμα μια και καλη αλλα δεν εχω τωρα link αν σ'ενδιαφερει  πες μου.
Νομίζω ότι θα ήταν καλά αυτό το νέο σκάζι να το μάθουμε όλοι γενικά, θεωρώ ότι θα ενδιαφέρει αρκετούς εάν όχι πολλούς. Το μηχάνημα μου είναι GEM workstation, δεν είναι Akai.

http://imall.iteadstudio.com/scsi2sd.html

62.7€ για την ακριβεια!

http://www.codesrc.com/mediawiki/index.php?title=SCSI2SD

Και εδω καποιες παραπανω πληροφοριες.

Γενικα η μικρη μου εμπειρία με περιορισμενα compatibility lists απο μικρα project ειναι οτι πριν αποθαρρυνθει καποιος οτι το μηχανημα του δεν ειναι συμβατο (εκτος αν αυτο επισημαινεται καπου ) θα ηταν καλο να προμηθευτει το προιον και να προσπαθησει ,αφου ενημερωσει πριν τη αγορα και ζητησει την ενδεχομενη βοηθεια απο τον εκαστοτε developer, να το εγκαταστησει γιατι ποτε δεν ξερεις.

Καποιες φορες τα περιορισμενα hardware tables ειναι καθαρα λογω ελλειψης υλικου για δοκιμη.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
belzrebuth είπε:
Θα προτιμούσα με κάποιο τρόπο να συνδέσω το ήδη ενσωματομένο εξωτερικό scsi που έχει επάνω του το όργανο με τον υπολογιστή και να μεταφέρω δεδομένα από το σκληρό του οργάνου στου υπολογιστή, αυτό που ανέρτησες δεν κατάλαβα τί ακριβώς κάνει.

τσεκαρε και αυτο αν δεν το εχεις ηδη http://www.uusikaupunki.fi/~patalus/new_stuff/Generalmusic%20S-serie/  τα disk images μπορεις να τα γραψεις κατευθειαν απο ενα pc με το Omniflop.
Δυστυχώς δεν έχω το GEM S2-S3, θα τα κατεβάσω αυτά τα αρχεία αν και νομίζω ότι δεν θα καταφέρω κάτι με αυτά αφού ο υπολογιστής μου δεν δέχεται εσωτερικό φλόπυ drive. Ατυχήσαμε. Μήπως γνωρίζεις αν υπάρχουν αντίστοιχα αρχεία και για το GEM SK880 το οποίο κατέχω;

axtarmas είπε:
Θα προτιμούσα με κάποιο τρόπο να συνδέσω το ήδη ενσωματομένο εξωτερικό scsi που έχει επάνω του το όργανο με τον υπολογιστή και να μεταφέρω δεδομένα από το σκληρό του οργάνου στου υπολογιστή, αυτό που ανέρτησες δεν κατάλαβα τί ακριβώς κάνει.
Aυτο ειναι scsi interface για πολλα sampler που εχουν δυνατοτητα να το χρησιμοποιησουν αλλα δεν το χουν πανω και λυνει τα χερια σε καποιον που δεν θελει να το πληρωσει χρυσο απο ebay κλπ..

Anyways,εσυ αν εχεις ηδη scsi interface εισαι σχεδον ετοιμος χρειαζεσαι απλα μια scsi καρτα ,την κλασσικη adaptec,για τον υπολογιστη σου και ενα καλωδιο που θα μετατρεπει ο,τι connector βγαζει η καρτα σε ο,τι δεχεται το gem σου.

Νομιζω το gem δεχεται 50αρι βυσμα scsi 2 οποτε παρε την adaptec 2940u (αν δεν κανω λαθος) βγαζει και αυτη 50αρι μικρο.

Οι pci scsi κυμαινονται γυρω στα 5-10 ευρω +ο,τι μεταφορικα σου βγουν απο το ebay και το καλωδιο επειδη θες double shielded και οσο πιο ποιοτικο βρεις μπορει να σου ρθει κανα 15-20€.

Μετα ειναι πολυ ευκολο και πολυ γρηγορο να κανεις τη δουλεια σου με το recycle η αλλο προγραμμα.

Αν εισαι σε λαπτοπ υπαρχουν και pcmcia καρτες scsi πολυ αξιοπιστες αλλα πρεπει να εισαι τυχερος και να την βρεις ebay η αλλου φθηνα γιατι οι τιμες τους κυμαινονται απο 10 ευρω που ειχα παρει τη δικη μου μεχρι και 80-100.

Αλλη λυση ειναι 2 iomega zip ενα parallel η usb για να το συνδεεις με το laptop/σταθερο και ενα scsi για να το διαβαζει το οργανο.

Υπαρχουν και usb to scsi ανταπτορες αλλα η τιμες ειναι αστειες και δεν ειναι σιγουρο οτι θα ειναι συμβατο κιολας οποτε δεν θα το συστηνα εκτος αν μπορεις να βρεις καποιο πολυ φθηνα ωστε να το δοκιμασεις.

Μια ακομη λυση ειναι να γραψεις sample CDs αλλα θα ειναι ReadOnly και θα πρεπει παλι να μπεις στον κοπο να βρεις κατι να γραφεις.

Προσωπικα χρησιμοποιω iomega zip για αποθηκευση αν και θεωρουνται αρκετα επιφοβα για data loss γιατι ειναι προβληματικο σαν medium το ζιπ.

Δυστυχώς δεν έχω το GEM S2-S3, θα τα κατεβάσω αυτά τα αρχεία αν και νομίζω ότι δεν θα καταφέρω κάτι με αυτά αφού ο υπολογιστής μου δεν δέχεται εσωτερικό φλόπυ drive. Ατυχήσαμε. Μήπως γνωρίζεις αν υπάρχουν αντίστοιχα αρχεία και για το GEM SK880 το οποίο κατέχω;
Δεν εχω ιδεα.Δεν εχω τιποτα GEM απλα θυμηθηκα οτι ειχα βρει κατα τυχη κατι σχετικο και ειπα να το ποσταρω μηπως σου χρειαζεται.

Ok belzrebuth ευχαριστώ για τις πληροφορίες, δοκίμασα το c6, το έτρεξα από windows 7 64bit έτρεχε κανονικά αλλά δεν μπόρεσε να δεί το καλώδιο μιντι και να γίνει δουλειά, το έτρεξα από windows xp ενώ τα είδε τα καλώδια όταν πατούσα να στείλει το αρχείο πάγωνε όλο το πρόγραμμα και δεν μπορούσα να το απενεργοποιήσω ούτε από την διαχείρηση εργασιών, έπρεπε να κάνω επανεκίνηση, πφφφφ. Τα άλλα που πρότεινες πρέπει να τα κατεβάσω σπασμένα να δοκιμάσω αν μπορούν να στείλουν midi sample dump.

Τσεκαρε τι sample rate υποστηριζει το GEM  και δοκιμασε για αρχη ενα αρχειο 16bit mono οχι stereo και παιξε και με τα speeds του c6.

Επισης δοκιμασε οσο πιο μικρα αρχεια γινεται για να μην περιμενεις τσαμπα.

Το midi interface σου πιστευω δεν ειναι του ταληρου ετσι?

Εχω διαβασει τριγυρω (χωρις να χω προσωπικη εμπειρια)οτι πολλα απο τα φτηνιαρικα interfaces δεν το χουνε με sysex κλπ.

Αν και λογικα κατι με το speed/delay του c6 θα ειναι το προβλημα ,δοκιμασε με μεγαλυτερο delay.

Αν δεν τα καταφερεις κυκλοφορουν "στο ιντερνετ" και το Recycle 1.7 και το 2.0 αλλα και καποιες εκδοσεις του Awave Studio.

belzrebuth είπε:
Αν δεν τα καταφερεις κυκλοφορουν "στο ιντερνετ" και το Recycle 1.7 και το 2.0 αλλα και καποιες εκδοσεις του Awave Studio.
Τελικά κατέβασα το awave studio, το δοκίμασα και δουλεύει Α-Ψ-Ο-Γ-Α, συνιστάται λοιπόν για όσους θέλουν να στείλουν μέσω Midi δείγματα στα σαμπλερ τους. Έκανα και δοκιμή, έστειλα ένα δείγμα από το πισί το οποίο ήταν 1,21mb στέρεο 16βιτ/44Khz. Την πρώτη φορά το έστειλα με κανονική ταχύτητα έκανε περίπου 5 λεπτά να φτάσει αλλά όταν έφτασε στο 99% μου έβγαλε error στο σαμπλερ κάτι για timeout!

Ξαναδοκίμασα το ίδιο δείγμα αυτή τη φορά βάζοντας το να πάει με χαμηλότερη ταχύτητα, πήρε κάπου 8 λεπτά να φτάσει και ολοκληρώθηκε κανονικά δίχως error. Οπότε όλα εντάξει με αυτό το πρόγραμμα! Τα άλλα τα προγράμματα δεν μπαίνω στη διαδικασία να τα δοκιμάσω αφού αυτό είναι άψογο.

Καιρός να συνεχίσω το σαμπλάρισμα του Korg M1 μου φαίνεται....

axtarmas είπε:
...έστειλα ένα δείγμα από το πισί το οποίο ήταν 1,21mb στέρεο 16βιτ/44Khz. Την πρώτη φορά το έστειλα με κανονική ταχύτητα έκανε περίπου 5 λεπτά να φτάσει αλλά όταν έφτασε στο 99% μου έβγαλε error στο σαμπλερ κάτι για timeout!

Ξαναδοκίμασα το ίδιο δείγμα αυτή τη φορά βάζοντας το να πάει με χαμηλότερη ταχύτητα, πήρε κάπου 8 λεπτά να φτάσει...
snailmai.gif
Bored_1.gif
yawn.gif
image.gif
yawn0000.gif

sleep3.gif

axtarmas είπε:
Τελικά κατέβασα το awave studio, το δοκίμασα και δουλεύει Α-Ψ-Ο-Γ-Α, συνιστάται λοιπόν για όσους θέλουν να στείλουν μέσω Midi δείγματα στα σαμπλερ τους. Έκανα και δοκιμή, έστειλα ένα δείγμα από το πισί το οποίο ήταν 1,21mb στέρεο 16βιτ/44Khz. Την πρώτη φορά το έστειλα με κανονική ταχύτητα έκανε περίπου 5 λεπτά να φτάσει αλλά όταν έφτασε στο 99% μου έβγαλε error στο σαμπλερ κάτι για timeout!

Ξαναδοκίμασα το ίδιο δείγμα αυτή τη φορά βάζοντας το να πάει με χαμηλότερη ταχύτητα, πήρε κάπου 8 λεπτά να φτάσει και ολοκληρώθηκε κανονικά δίχως error. Οπότε όλα εντάξει με αυτό το πρόγραμμα! Τα άλλα τα προγράμματα δεν μπαίνω στη διαδικασία να τα δοκιμάσω αφού αυτό είναι άψογο.

Καιρός να συνεχίσω το σαμπλάρισμα του Korg M1 μου φαίνεται....
Ωραιος,μπραβο!Το recycle ειναι αψογο για να σεταρει keygroups και slices δηλαδη στελνεις ενα sample και το στελνει στο sampler σε δικο του program κλπ αλλα αφου σε βολεψε το Awave μια χαρα.

Εχε κατα νου οτι το awave μετατρεπει με μεγαλη ευκολια και ακριβεια παρα πολλα sample formats απο το ενα στο αλλο οποτε δες και αυτο το feature να δεις μηπως σου χρειαστει.

Eιδικα με κατι αρχαιες βιβλιοθηκες απο e-mu ,90's sample disks και κατι αλλα που ειχα απο amiga ειχε κανει μαζι με το cdxtract πολυ καλη δουλεια.

belzrebuth είπε:
Ωραιος,μπραβο!Το recycle ειναι αψογο για να σεταρει keygroups και slices δηλαδη στελνεις ενα sample και το στελνει στο sampler σε δικο του program κλπ αλλα αφου σε βολεψε το Awave μια χαρα.

Εχε κατα νου οτι το awave μετατρεπει με μεγαλη ευκολια και ακριβεια παρα πολλα sample formats απο το ενα στο αλλο οποτε δες και αυτο το feature να δεις μηπως σου χρειαστει.

Eιδικα με κατι αρχαιες βιβλιοθηκες απο e-mu ,90's sample disks και κατι αλλα που ειχα απο amiga ειχε κανει μαζι με το cdxtract πολυ καλη δουλεια.
Υπάρχουν μήπως πουθενά δωρεάν βιβλιοθήκες δειγμάτων akai; Θα ήθελα να περάσω μερικούς ήχους από akai στο GEM Μιας και διαβάζει το ακαι φορμάτ επίσης. Έχω κατεβάσει από kurzweil k2000, γενικά ψάχνω να βρώ και δεν βρίσκω.

Οφείλω να ομολογήσω ότι η κυματομορφή Saw του korg m1 ακούγεται ωραιότερη στο Gem sk880 από ότι στο ίδιο το m1! Σάμπλαρα 15 δείγματα της Saw και τα έστειλα μέσω midi dump στο σαμπλερ του gem, τα έστρωσα σε μορφή ήχου και το αποτέλεσμα είναι ΟΥΑΟΥ :o

Εκπληκτικό. Και δεν τον πέρασα τον ήχο από τα φίλτρα του gem τα οποία μου πολυαρέσουν... 8)

Ωραιος!Χαιρομαι που ανακαλυπτεις νεους τροπους να χρησιμοποιησεις τα μηχανηματα σου και γουσταρεις κιολας.

Πολυ πιο αναζωογονητικο απο αυτο που μας πιανει ολους κατα καιρους απλα να κοιταμε τι ακομα να παρουμε παραμελωντας πολλες φορες ο,τι ηδη εχουμε.

Δοκιμασε και αλλα πραγματα οπως drums,fx κλπ.Με αλλαγμενα envelopes αλλα και κανα lfo να αλλαζει με την ωρα το pitch η κανα high pass μπορεις να φτιαξεις απιστευτους ηχους.Και δεν σε εμποδιζει κανεις να ξανακανεις resampling τον τελικο ηχο και να τον ξαναφιλτραρεις κλπ.

Οσον αφορα το M1 ή αλλο πολυακουσμενο synth (οσον αφορα τα presets) ακομα και ενα patch που μπορει να το χεις λιωσει αν το σαμπλαρεις σε αλλο μηχανημα και το πειραξεις λιγο δινει ενδιαφεροντα αποτελεσματα..

belzrebuth είπε:
Πολυ πιο αναζωογονητικο απο αυτο που μας πιανει ολους κατα καιρους απλα να κοιταμε τι ακομα να παρουμε παραμελωντας πολλες φορες ο,τι ηδη εχουμε.
Πράγματι είναι μεγάλο κακό αυτό που συμβαίνει, παίρνουμε π.χ. το Kronos και βγαίνει Kronos 2 και αμέσως θέλουμε να πάρουμε το 2 πουλώντας το 1ο επειδή το 2ο έχει λίγους ήχους παραπάνω και λίγο περισσότερες τεχνικές προδιαγραφές. Το κάνουμε αυτό την στιγμή που δεν έχουμε χρησιμοποιήσει κάν το 90% των δυνατοτήτων του αρχικού μηχανήματος που αγοράσαμε...Είμαστε για δέσιμο.

Οσον αφορα το M1 ή αλλο πολυακουσμενο synth (οσον αφορα τα presets) ακομα και ενα patch που μπορει να το χεις λιωσει αν το σαμπλαρεις σε αλλο μηχανημα και το πειραξεις λιγο δινει ενδιαφεροντα αποτελεσματα..
Λίγο πολύ αυτό σκοπεύω να κάνω, ήδη έχω σαμπλάρει κυματομορφές από 5-6 ήχους του Μ1 για να τις περάσω στο σαμπλερ. Ψάχνω και από άλλες πηγές για να γεμίσω σιγά σιγά τον σκληρό του gem με δείγματα και να χτίσω βιβλιοθήκη.

Απαντήσεις

Νέα θέματα

Back