Προενίσχυση φωνής: Μόνο από κάρτα ή και από κονσόλα?

apos

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Καλημέρα!

Σκέφτομαι να πάρω μια tonelab se. Είναι καλή ή να κρατήσω τα πετάλια μου?  ;D ;D :P :P

Στο θέμα μας: Ηχογραφώ σε cubase με μια Onyx Satellite. Ενώ όλες οι ηχογραφήσεις από line in με έχουν αφήσει πολύ ευχαριστημένο, δεν μπορώ να πω το ίδιο για τη φωνή (χρησιμοποιώ ένα Shure SM58).

Το κύριο πρόβλημα είναι η ένταση, όχι η "ποιότητα". Γράφεται αρκετά χαμηλά, και για να περάσει σχετικά δυνατό σήμα πρέπει να πάω το gain στο 8, ίσα-ίσα για να μην πικάρει. Αλλά και πάλι, η διαφορά με τις εντάσεις των οργάνων είναι πολύ μεγάλη.Όταν δε ηχογραφώ ακουστικά όργανα, το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό...

Συνοπτικά, ναι μεν "γίνεται η δουλειά" (στη φωνή), αλλά θα ήθελα να είχα -αρκετή- ένταση παραπάνω για τη μίξη.

Δεδομένου ότι δεν μπορώ να διαθέσω χρήματα για αγορά νέας κονσόλας, και θα χρησιμοποιήσω μία Behringer Eurorack που έχω ήδη, η λύση της ενίσχυσης του σήματος από αυτή έχει νόημα? Σίγουρα θα λύσει το πρόβλημα της έντασης, αλλά μήπως δεν είναι και ό,τι καλύτερο να περνάει το σήμα και από την προενίσχυση της Behringer αντί μόνο της Onyx? Ή μήπως διυλίζω άσκοπα τον κόνωπα, δεδομένου ότι το ερασιτεχνικό του εξοπλισμού και των συνθηκών ηχογράφησης είναι πρόβλημα που υπερκαλύπτει έτσι κι αλλιώς αυτό που φοβάμαι;

Εχεις δοκιμασει και με normalize και ειναι χαμηλα?

Γραφω κατευθειαν σε καρτα ηχου με το ιδιο μικροφωνο και ειναι ενταξει με normalize.

Superfunk είπε:
Παρε ενα  ΠΥΚΝΩΤΙΚΟ μικροφωνο ;)
+1000 Κοστίζουν τσάμπα πλέον και έχουν την ευαισθησία για να γράψεις "ψίλου πήδημα".

Το Shure είναι δυναμικό και θέλει ένταση. Και είναι για live κυρίως.

ΟΚ, δεκτό αυτό με το πυκνωτικό, αλλά όπως προείπα "δεν μπορώ να διαθέσω χρήματα", αυτή την περίοδο τουλάχιστον!

Η ερώτηση έχει να κάνει με τον υπάρχοντα εξοπλισμό.

Να περνάω το σήμα μόνο από τη McKie και από εκεί να το επεξεργάζομαι αν χρειαστεί (όπως πχ με normalize που είπε και ο Κώστας) ή να το ενισχύω από την αρχή με τη βοήθεια της Behringer?

Αγορά πυκνωτικού θα μπει στο πρόγραμμα αν χρειαστεί, αλλά θα αργήσει πολύ, μιας και προηγούνται άλλα (και δεν είμαι καν τραγουδιστής).

Σκέψου ότι είναι πολύ κρίμα να μην χρησιμοποιείς (ή έστω να χρησιμοποιείς παράλληλα) τους προενισχυτές της Mackie, oι οποίοι είναι κλάσεις ανώτεροι από αυτούς της Behringer... Θα προσπαθούσα να χρησιμοποιώ αποκλειστικά και μόνο αυτούς για ηχογραφήσεις μικροφώνων, και όσο για το πρόβλημα των σταθμών, θα χαμήλωνα τα υπόλοιπα όργανα μέχρι να έρθει η στάθμη της φωνής σε καλό επίπεδο.

δεν χρειαζεται καν να χαμηλωσει τα υπολοιπα οργανα,μπορει χαλαρα να ανεβασει τη φωνη κατα τη διαρκεια του,υποχρεωτικου ετσι κι αλλοιως,ΚΟΜΠΡΕΣΣΑΡΙΣΜΑΤΟΣ της ;)

Αλήθεια τη φωνή την κομπρεσάρεις καθόλου; Γιατί με λίγο compression μπορείς να την ανεβάσεις με το make-up gain του compressor.......

Επίσης όποτε θες σου φέρνω να τσεκάρεις και το rode μου να δεις αν θα σου αρκεί η ένταση ;)

Από τις απαντήσεις σας, να υποθέσω δηλαδή ότι το "φαινόμενο" που περιγράφω είναι το φυσιολογικό?

Όπως είπα, "η δουλειά γίνεται" (όχι στα ακουστικά όργανα βέβαια), ήθελα απλά παραπάνω gain στο input, χωρίς πειράγματα.

Οπότε καταλαβαίνω ότι καλό είναι να αφήσω το setup ως έχει.

bloody_sunday είπε:
Σκέψου ότι είναι πολύ κρίμα να μην χρησιμοποιείς (ή έστω να χρησιμοποιείς παράλληλα) τους προενισχυτές της Mackie, oι οποίοι είναι κλάσεις ανώτεροι από αυτούς της Behringer...
Bloody, ακριβώς αυτό που λες με έκανε να ρωτήσω στο φόρουμ. Συμφωνώ απόλυτα, απλά είχα (και έχω) την αμφιβολία, μήπως σε ένα υπερ-ερασιτεχνικό home studio σαν του δωματίου μου, το να με νοιάζει η προενίσχυση της McKie, είναι τριτεύον ζήτημα μπροστά σε άλλες ηχητικές απώλειες που σίγουρα προκύπτουν...

@menelaos: Μαζί με το Rode, φέρε και καμιά μπύρα! (μάλλον 5-6)  ;D ;D ;D ;D

Άπος δοκίμασε να ηχογραφήσεις κάτι με τη φωνή ή την ακουστική σου κιθάρα και με τους δύο τρόπους.

Άκου το αποτέλεσμα:

Εάν καταλάβεις διαφορά ποιότητας λόγω προενισχυτών της κάρτας σου, τότε χρησιμοποίησε ΜΟΝΟ την κάρτα.

Εάν ΔΕΝ καταλάβεις διαφορά, τότε χρησιμοποίησε το Setup που διευκολύνει τη δουλειά σου!!!

(Ακούς εκεί Behringer... Τς τς τς)

vangelisorfas είπε:

Ούτε καν δεν το πήγα εκεί, δεν έχω κανένα... κόμπλεξ με τις Behringer. Ρωτάω απλά τι είναι 'θεωρητικά' σωστό, γιατί πρακτικά δεν μπορώ να ελέγξω αξιόπιστα τα αποτελέσματα (τα ηχεία μου πολύ πιθανώς να 'ισοπεδώνουν' κάποιες σημαντικές διαφορές).

apos είπε:
@menelaos: Μαζί με το Rode, φέρε και καμιά μπύρα! (μάλλον 5-6)  ;D ;D ;D ;D
Εννοείται!!! Πες μέρα κ ώρα ;D ;D (και τι μπύρες θες χαχαχα)

apos είπε:

Ούτε καν δεν το πήγα εκεί,
Ι know my friend!!!

Πάντως κάνε τη δοκιμή! Έχω και γω την απορία! Εννοείται ό,τι γράψεις πάντα το δοκιμάζεις και σε άλλα ηχεία και όχι μόνο στα δικά σου!

Anyway! Με τις μπύρες όλα ακούγονται καλύτερα!!!!!! Χε Χε!!

Όπως πολύ σωστά είπε ο αγαπητός SF,η καλύτερη λύση είναι ένα πυκνωτικό mic,είναι πλέον πολύ φθηνά.

Τώρα στην περίπτωση που δεν παίζει το χρήμα(το οποίο είναι πραγματικά ελάχιστο,δλδ τσέκαρε...!!!)ναι βάλε την behringer στην μέση,αν ο χώρος σου δεν είναι σωστός,η behringer είναι το μικρότερο κακό!

Επίσης ΕΛΕΟΣ με τα behringer!!!Είναι φτηνά μηχανηματάκια(όπως και πολλά άλλα,ναι)για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ δουλειά,άσε που ρίχνουν την τιμή στην αγορά μόνο και μόνο με την ύπαρξη τους...(α μην ξεχάσω τα φανταστικά controllers τύπου b-control,bfc κτλ)

Σε bedroom δεν πα να γράψεις με NEVE και neumann,bedroom θα ακούγετε....

Herbert είπε:
Σε bedroom δεν πα να γράψεις με NEVE και neumann,bedroom θα ακούγετε....
Για ρώτα και άτομα όπως ο Price που ηχογράφησε & έκανε παραγωγή σε όλο το προτελευταίο άλμπουμ της Μαντόνα με Neve στη... σοφίτα του με μηδενική ηχομόνωση... τόσο που μερικές φορές έπιανε τους έξω θορύβους... (για ανατριχιαστικές λεπτομέρειες ανατρέξτε στο Sound On Sound του περασμένου Μαρτίου).

Κατά τα άλλα, πράγματι τα Behringer έχουν την θέση τους στην αγορά και είναι κακό να τα σνομπάρουμε, ειδικά όταν μας φέρνουν πιο κοντά στη μουσική με λιγότερα χρήματα.  :)

bloody_sunday..............o PRICE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Κατά τα άλλα, πράγματι τα Behringer έχουν την θέση τους στην αγορά και είναι κακό να τα σνομπάρουμε, ειδικά όταν μας φέρνουν πιο κοντά στη μουσική με λιγότερα χρήματα."

ΦΥΣΙΚΑ!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back