Αν οι πηγές μου είναι σωστές' date=' το Logic ήταν πρωτοποριακό σε κάποια πράγματα στο παρελθόν, αλλά αυτή τη στιγμή την πρωτοπορία σε native περιβάλλον την έχει, κατά τη γνώμη μου, η Steinberg.[/quote']
Δεν ισχύει αυτό που λές. Ανέκαθεν η Emagic ήταν ποιό μπροστά σε τεχνολογία. Αν δείς κανένα SoundOnSound σαν μέτρο σύγκρισης έχουν πάντα το logic. Ναι το SX3 πλησιάζει αρκετά το logic αλλά ρώτα τον dither πχ αν το Logic έβγενε για pc τι θα χρησημοποιούσε;
Το Logic έχει ήδη αποκλείσει το VST πρωτόκολλο που κάποτε υποστήριζε - κίνηση προς τα πίσω κατά τη γνώμη μου. Επίσης, τουλάχιστον μέχρι την προηγούμενη έκδοση είχε περιορισμό στις εξόδους που μπορούσαν να έχουν AU instruments (16, το BFD έβγαζε 17...). Τώρα, στην έκδοση 7 δεν έχουν ενσωματώσει ακόμα full plug-in delay compensation - βασικότατο για χρήστες DSP καρτών και όχι μόνο. Ακόμα και τα περισσότερα convolution reverbs και γενικά convolution επεξεργαστές εμφανίζουν delay. Η χρήση επιπλέον plug-ins για compensation είναι τουλάχιστον παλαιολιθική όταν SX, Samplitude, Sonar, Digital Performer (πιθανότατα και το επερχόμενο Tracktion 2) έχουν.
Και επειδή είμαι συνδρομητής στο Sound on Sound, απ'τη στιγμή που βγήκε το Nuendo 2, μάλλον αυτό είναι το μέτρο σύγκρισης όσον αφορά "hardware-independent and cross platform(άρα πάει το Logic) audio production software". (Γενικότερα, μέτρο σύγκρισης είναι το industry standard, τα Pro Tools):
Nuendo 2 review on SOS
Ξαναλέω, βέβαια, ότι σημασία έχει και τι βολεύει τον καθένα. Εμένα μου φαίνεται πολύ πιο κοντά στο στήσιμο ενός πραγματικού studio το interface της Steinberg παρά του Logic, Sonar κτλ., αλλά αν το έβλεπαν όλοι έτσι, δε 8α υπήρχαν τα υπόλοιπα sequencers. :wink:
Όσον αφορά το θέμα του ήχου, πάλι μου ακούγεται πιο neutral το Nuendo, αλλά έχω ακούσει εκπληκτικές παραγωγές από χρήστες όλων των sequencers - στο κάτω-κάτω, σκεφτείτε τις τεράστιες διαφορές ήχου που είχαν τα διάφορα tape recorders και που χρησιμοποιούνται ακόμα (
συγκριτικό) και παρ'αυτά πόσους υπέροχους δίσκους απολαμβάνουμε.
Τέλος, το σημαντικότερο:
Καλή χρονιά σε όλους!!!