Για το αψέντι.
Α. Κανείς δεν το πίνει φτιαγμένο όπως πρέπει στην Πράγα. Το πίνουν κυρίως για να μεθύσουν. Οπότε σκέτο και καταπράσινο.
Β. Δεν το βρίσκεις παντού. Ρώτα στα μπαρ που πηγαίνεις. Εξαιτίας των ιδιοτήτων του, το αποφεύγουν πολλά μπαρ επειδή σε μεθάει πολύ γρήγορα και, πρώτον, δεν ξοδεύεις αρκετά, και δεύτερον, δεν ξέρεις τι σου γίνεται.
Γ. Αν το πιείς όπως πρέπει, είναι χειρότερο. Μπορεί το νερό να το αραιώνει, αλλά η ζάχαρη επιταχύνει την απορρόφησή του από τον οργανισμό.
Δ. Η ποιότητα είναι αρκετά χαμηλή όταν το πίνεις σε μπαρ. Προσοχή, δεν είναι μπόμπες, αλλά είναι σαν να πίνεις Johny Walker αντί για Glenlivet. Παρόλα αυτά, με ένα ποτηράκι δεν παθαίνεις τίποτα. Πολύ καλής ποιότητας αψέντι είναι αρκετά δύσκολο να βρεις στην Πράγα, επειδή έχουν επικρατήσει τα φτηνά, όχι πολύ καλά, brands.