Που οφείλεται κατά τη γνώμη σας η πολιτισμική ένδεια της Αθήνας;

Άγιος

Maneuverer
Πόντοι
398
Οποιος έχει αναζητήσει πρώτες ύλες στην Αθήνα θα έχει πιστεύω διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει τίποτα πέρα από τσιμεντόλιθους, κάποτε έψαχνα μια ορειχάλκινη λάμα σε ολόκληρη την αττική και τα παράτησα, χρόνια αργότερα βρήκα στην επαρχία τέτοιες λάμες σε ότι διάσταση μπορεί να υπάρξει, διαθέσιμες με το μέτρο... τώρα ψάχνω ένα καπάκι για ακουστική και είμαι μπροστά στην ίδια κατάσταση, στο ίντερνετ εμφανίζονται πολλοί έμποροι στη Θεσσαλονίκη μια ένδειξη για την πολιτισμική ανωτερότητα της πόλης αυτής... στην Αθήνα άνθρωπος... γιατί έτσι? θα πει κανείς οι άνθρωποι δεν έχουν αυλές στην Αθήνα, η ζωή εδώ είναι ένας αγώνας για μια θέση στον Ήλιο σε κάποιο γραφειάκι... και πάλι τόσα προάστια γύρω γύρω τόσες αυλές δεν μπορεί κάτι άλλο είναι

Θέλεις να διευκρινήσεις λίγο τι εννοείς?
κοντα  στα 45 εκατοστά θέλω να είναι σε φάρδος, έλατο καλό γιατί θα κουραστώ, ωστόσο το θέμα το άνοιξα και για γενικό προβληματισμό

κοντα  στα 45 εκατοστά θέλω να είναι σε φάρδος, έλατο καλό γιατί θα κουραστώ, ωστόσο το θέμα το άνοιξα και για γενικό προβληματισμό

Μια χαρά βρίσκεις οργανοποιούς και στην Αθήνα.

Αυτό το "πολιτισμική ένδεια" μου φαίνεται εκτός τόπου και χρόνου που λένε.

Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις αυτή την έκφραση αν υπήρχε έλλεψη πολιτισμού, και πολιτισμικών δραστηριοτήτων.

Τώρα αν ψάχνεις και δεν βρίσκεις λάμες πχ, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πολιτισμός στην Αθήνα.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
ψάχνω έμπορο με απόθεμα για να διαλέξω

Τι δηλαδή ...

Να φτιάχνει ο άλλος καπάκια για κιθάρες και να έχει και απόθεμα να πας να διαλέξεις?

Βρήκες κάτι τέτοιο στην Θεσσαλονίκη?

Γιατί δεν πας σε έναν οργανοποιό να του πεις πώς το θέλεις, να του πάς και την κιθάρα να δει, και να τον ρωτήσεις πόσο κάνει?

Έμπορους καπακιών κιθάρας ψάχνεις δηλαδή?

Και επειδή δεν βρίσκεις υπάρχει πολιτισμική ένδεια?

Τι δηλαδή ...

Να φτιάχνει ο άλλος καπάκια για κιθάρες και να έχει και απόθεμα να πας να διαλέξεις?

Βρήκες κάτι τέτοιο στην Θεσσαλονίκη?
ναι https://www.sofianos.net/

Γιατί δεν πας σε έναν οργανοποιό να του πεις πώς το θέλεις, να του πάς και την κιθάρα να δει, και να τον ρωτήσεις πόσο κάνει?

Έμπορους καπακιών κιθάρας ψάχνεις δηλαδή?

Και επειδή δεν βρίσκεις υπάρχει πολιτισμική ένδεια?
Θέλω να το φτιάξω μόνος μου.

και ναι πιστεύω ότι έχω χτυπήσει φλέβα, έχω βρει γιατί δεν μου αρέσει εδώ χάμω

Εννοείς λοιπόν να διαλέξεις ξύλα για να φτιαχτεί το καπάκι.

Μα σε όποιον οργανοποιό κι αν πας, μπορείς να το κάνεις αυτό.

Ορίστε, πάρε έναν στην Αθήνα που πουλάει καπάκια.

https://www.pegasusgreece.com/

έχω βρει γιατί δεν μου αρέσει εδώ χάμω

Να σου πω εγώ τι έχω πάθει.

Σαράντα χρόνια ψάχνω να βρω σουβλατζή να φτιάχνει πιτόγυρο με πίτα 40cm διάμετρο.

Να πάρω τρία τριπλόπιτα δηλαδής, με γύρο κοτόπουλο, να ντα φχαριστηθώ ασούμε.

Εννοείς λοιπόν να διαλέξεις ξύλα για να φτιαχτεί το καπάκι.

Μα σε όποιον οργανοποιό κι αν πας, μπορείς να το κάνεις αυτό.

Ορίστε, πάρε έναν στην Αθήνα που πουλάει καπάκια.

https://www.pegasusgreece.com/
έστω, αλλά έχει ένα και μόνο καπάκι και αυτό ειναι ΑΑ και όχι ΑΑΑ... βλέπεις λοιπόν ότι ερχόμαστε στα λόγια μου

Σαράντα χρόνια ψάχνω να βρω σουβλατζή να φτιάχνει πιτόγυρο με πίτα 40cm διάμετρο.

Κρήτη να πας, και για πιτογυρα και για καπάκια

Γιατι δεν το ελεγες νωριτερα. 

Εχουμε καποια custom made πιτογυρα οπου πρεπει να ειμαι 3 μερες νηστικος για να φαω το μισο.

αΦτο και αν είναι πολιτισμική ενδεια φιλΩους

κάντε τον tag να πάει ειδοποίηση για να ξέρω ότι δεν μίλησε από επιλογή

Ξέρει από πιτόγυρα;
που θες να ξέρω, ρώτα τον με tag

πάντως έχει δηλώσει ότι γκρεμίζει έλατα μόνος του για να αποφύγει το grain runout, επίσης έχω ακούσει ότι στον ελεύθερο του χρόνο σκοτώνει αρκούδες και χέζει στο δάσος

Οποιος έχει αναζητήσει πρώτες ύλες στην Αθήνα θα έχει πιστεύω διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει τίποτα πέρα από τσιμεντόλιθους, κάποτε έψαχνα μια ορειχάλκινη λάμα σε ολόκληρη την αττική και τα παράτησα, χρόνια αργότερα βρήκα στην επαρχία τέτοιες λάμες σε ότι διάσταση μπορεί να υπάρξει, διαθέσιμες με το μέτρο... τώρα ψάχνω ένα καπάκι για ακουστική και είμαι μπροστά στην ίδια κατάσταση, στο ίντερνετ εμφανίζονται πολλοί έμποροι στη Θεσσαλονίκη μια ένδειξη για την πολιτισμική ανωτερότητα της πόλης αυτής... στην Αθήνα άνθρωπος... γιατί έτσι? θα πει κανείς οι άνθρωποι δεν έχουν αυλές στην Αθήνα, η ζωή εδώ είναι ένας αγώνας για μια θέση στον Ήλιο σε κάποιο γραφειάκι... και πάλι τόσα προάστια γύρω γύρω τόσες αυλές δεν μπορεί κάτι άλλο είναι

Βεβαιότατα ισχύει αυτό που λές. Δεν θα σου απαντήσω ευθέως στο γιατί.

Την απάντηση σε αυτά τα ερωτηματα μπορούμε να την βρούμε αν απαντήσουμε παρόμoιας φύσης και δυσκολίας ερωτήματα.

Γιατί π.χ. υπάρχει τεράστια διαφορά στο επίπεδο των ντόπιων , στην ομιλία, πνεύμα, συνεννόηση μεταξύ Μονεμβασιάς/Σπάρτης απο την μία και Ελαφονήσου απο την άλλη? Γιατι τέτοια χαοτική διαφορά?

Γιατί στην Ανδρο που έχει όλα τα νερά του κόσμου ΔΕΝ είναι ανεπτυγμένη η γεωργία αλλά στην ξηρή Νάξο υπάρχει μεγάλη γεωργοκτηνοτροφική παραγωγή?

Γιατί η Λεμεσός (παραλία) είναι ένα χάρμα οφθαλμων αλλά η Γλυφάδα εχμμμ εμμ ναι... παίρνει κάποια βελτίωση? Γιατί μιλούνια οι τουρίστες στην Λεμεσό,  ελάχιστοι στην Γλυφάδα/και στους γειτονικούς παραλιακούς δήμους γενικότερα? (και όχι η απάντηση δεν ειναι η αγγλια, και η γλυφαδα είχε αμερικανούς επι σειρά ετών).

Και άλλα πολλά... πάμπολλα τέτοια ερωτήματα.. με προφανείς φυσικά απαντήσεις για όποιον μπορει να το δει το θέμα λίγο απο μακριά. Πως θα ήταν ο Σχoινιάς, αν μετεφερες τους ντόπιους καπου αλλου και έβαζες την θέση τους Κρητικούς/Ηρακλειώτες ή Κυπρίους?

Γιατι δεν το ελεγες νωριτερα. 

Εχουμε καποια custom made πιτογυρα οπου πρεπει να ειμαι 3 μερες νηστικος για να φαω το μισο.

Γαληνη στον Αγιο Τίτο. Τίποτε άλλο (έχει κλείσει έχω ακούσει).

Στο δια ταυτα, η Αθηνούλα οκ, σίγουρα δεν χρειάζεται στρουθοκαμηλισμό αφενός, δεν οδηγεί πουθενά, αφετέρου, δεν είναι για πολύ κριτική, δεν αντέχει πολλά πολλά, χρειάζεται στοργή, αγαπη και προδέρμ.

Βεβαιότατα ισχύει αυτό που λές. Δεν θα σου απαντήσω ευθέως στο γιατί.

Την απάντηση σε αυτά τα ερωτηματα μπορούμε να την βρούμε αν απαντήσουμε παρόμoιας φύσης και δυσκολίας ερωτήματα.

Γιατί π.χ. υπάρχει τεράστια διαφορά στο επίπεδο των ντόπιων , στην ομιλία, πνεύμα, συνεννόηση μεταξύ Μονεμβασιάς/Σπάρτης απο την μία και Ελαφονήσου απο την άλλη? Γιατι τέτοια χαοτική διαφορά?

Γιατί στην Ανδρο που έχει όλα τα νερά του κόσμου ΔΕΝ είναι ανεπτυγμένη η γεωργία αλλά στην ξηρή Νάξο υπάρχει μεγάλη γεωργοκτηνοτροφική παραγωγή?

Γιατί η Λεμεσός (παραλία) είναι ένα χάρμα οφθαλμων αλλά η Γλυφάδα εχμμμ εμμ ναι... παίρνει κάποια βελτίωση? Γιατί μιλούνια οι τουρίστες στην Λεμεσό,  ελάχιστοι στην Γλυφάδα/και στους γειτονικούς παραλιακούς δήμους γενικότερα? (και όχι η απάντηση δεν ειναι η αγγλια, και η γλυφαδα είχε αμερικανούς επι σειρά ετών).

Και άλλα πολλά... πάμπολλα τέτοια ερωτήματα.. με προφανείς φυσικά απαντήσεις για όποιον μπορει να το δει το θέμα λίγο απο μακριά. Πως θα ήταν ο Σχoινιάς, αν μετεφερες τους ντόπιους καπου αλλου και έβαζες την θέση τους Κρητικούς/Ηρακλειώτες ή Κυπρίους?
Πολύ ενδιαφέροντα τα ερωτήματα που θέτεις και έχω εικόνα για ένα από αυτά, όσο για την Άνδρο θα μπορούσε να πει κανείς ότι φταίει που παραείναι κοντά στην Εύβοια?? αλλά ας μην γινόμαστε βδελυροί παραπάνω από όσο πρέπει... (σου φεύγουνε) Εχω κάνει παρόμοιους συλλογισμούς για τις περιοχές γύρω από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, μιλάμε ότι διαθέτουν χοντρές υποδομές, τις πιο χοντρές της χώρας, και συγκρίνονται σε ανάπτυξη με παραμεθόριους που πάει μόνο κτελ

Trending...

Νέα θέματα

Back