Ποτενσιομετρα για EMG

FrosT

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Εδω και κανα χρονο παιζω με EMG στην Κιθαρα μου, αλλα εχω ενα προβλημα. Τα ποτενσιομετρα της EMG (αυτα που ειχαν μαζι οι μαγνητες) μου φαινονται πολυ "γρηγορα". Δηλαδη, με ενα αγγιγμα εχει ανοιξει/κλεισει. Απο τη μια αυτο ειναι αρκετα βολικο αν θες να κλεινεις γρηγορα εντασεις, αλλα στην περιπτωση μου, που μ'αρεσει να παιζω με τον neck μαγνητη με χαμηλωμενο το volume, ειναι λιγο ζορι να πετυχω με τη μια το σημειο που θελω. Τι ποτενσιομετρα μπορω να βαλω αντι για αυτα των EMG για να εχω ενα πιο "σκληρο" γυρισμα? Υπαρχει κατι που να μπορω να πειραξω στα ηδη υπαρχοντα ποτενσιομετρα ετσι ωστς να τα "σκληρυνω"???

Τι εννοείς, να τα σκληρύνω? Δηλαδή είναι πολύ χαλαρώ το ποτενσιόμετρο και ανοιγοκλείνει εύκολα ή σου κόβει απότομα το σήμα στην κλίμακα του volume?

Το πρωτο, δλδ ειναι "χαλαρο" το ποτενσιομετρο. Το Volume μια χαρα ειναι. Σε απλα ελληνικα, τα knobs γυριζουν πολυ γρηγορα/ευκολα.

FrosT είπε:
Το πρωτο, δλδ ειναι "χαλαρο" το ποτενσιομετρο. Το Volume μια χαρα ειναι. Σε απλα ελληνικα, τα knobs γυριζουν πολυ γρηγορα/ευκολα.
Τότε δεν υπάρχει τρόπος για να σκληρύνουν. Απλά άλλαξέ τα.

Δες για fender 500άρια, αν και απο την EMG έρχονται με 25άρια, τα 500άρια που έχω πάνω στη δικιά μου δουλεύουν πολύ καλύτερα.

Ναι, εδώ και πολλά χρόνια. Μια χαρά δουλεύουν.

Γιατί?

Υποτίθεται είναι σχεδιασμένα να αποδίδουν σωστά με τα 25kΩ αλλιώς θα έδιναν απ'την αρχή 500kΩ.

Αν δουλευουν παντως δεν βλεπω καποιον λογο προβληματος.... Αλλα γι ανα ειμαστε ασφαλεις, πιο σκληρα 25αρια δεν μπορω να βρω?

Φυσικά και μπορείς να βρεις.

Αν θυμάμαι καλά τα 25άρια της Shadow είναι πολύ ποιοτικά και πιο σκληρά απο τα fender.

Θα αγοράσεις απο Ελλάδα ή on-line?

WilliamSats είπε:
Δες για fender 500άρια, αν και απο την EMG έρχονται με 25άρια, τα 500άρια που έχω πάνω στη δικιά μου δουλεύουν πολύ καλύτερα.
Mην το κανεις.

Δες σε αυτο:

http://www.emginc.com/pdfs/faq/EMG-FAQ-Wiring-Questions.pdf

την απαντηση στο ερωτημα can i mix emg's with passive pickups στην οποια η emg απανταει στο ποιο ειναι το προβλημα χρησιμοποιησης τους με 500Κ ποτενσιομετρα

WilliamSats είπε:
Θα αγοράσεις απο Ελλάδα ή on-line?
Πιστευω για τοσο χαμηλες τιμες (αποτι θυμαμαι τα ποτενσιομετρα πχ στο θεμα ειναι γυρω στα 5-10 ευρω γενικα) δεν εχει νοημα να τα παρω απο εξω, αφου θα πρεπει να πληρωσω και ενα 20αρικο μεταφορικα, αρα θα μου ερθει πιο φτηνα να τα αγορασω απο εδω... Που μπορω να βρω στην αθηνα?

Ενα μικρο και ενοχλητικο double post γιατι ακομα ψαχνω ποιος εχει ποτενσιομετρα Shadow η αλλα "σκληρα" :P στην Αθηνα...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back