Πόσοι,πόσο και τι είδους προθέρμανση κάνετε?

Πριν παιξω σπιτι μου  αν σκοπευω να κανω μερος του προγραμματος που παιζω στα live, το ζεσταμα που κανω ειναι να πεταω ενα μικρο μπαλακι στο τοιχο κ να το πιανω με το αριστερο χερι... ;D με πολλες κ χαλαρες επαναληψεις!! αυτο με βοηθαει στο να κυκλοφορησει το αιμα καλυτερα στα δακτυλα κ στο καρπο..Προκειται για δικια μου εφευρεση κ  μπορειτε να γελασετε ελευθερα γιατι ετσι κ αλλιως ολες οι ιδιοφυιες χλευαστικαν ανα καιρους...!!!!!!! ;D

Τωρα πριν απο live προσωπικα θεωρω οτι δεν υπαρχει χρονος για να γινει σοβαρο ζεσταμα αλλωστε ειναι κ λιγο καπως να σε βλεπει ο κοσμος να παιζεις χρωματικες κ arpeggio στα μουγκα, κ θεωρω καλυτερη λυση το πρωτο κομματι που θα παιξεις με το συκροτημα σου να ειναι ενα σχετικα ευκολο ετσι ωστε να σε βαλει κ χωρις αγχος στη φαση αλλα κ να σε ζεστανει.

Πιστευω οτι κ χρονος να υπαρχει πριν αρχισω, ενα επισταμενο ζεσταμα πιθανον κ να με κουραζε.

Παιχτε κατι χαλαρο για αρχη!!!! Αφηστε τα βαρβατα για το τελος που θα στε κ ζεστοι!!!!

Ριχνω κανα 2 θεματα από Ραχμάνινωφ..και μετα πετάω!!...σούπερ!! :P ::) 8)

Ολα θέλουν ζεσταμα..από το φαί..στις γυναίκες...στα λάιβ..στο στούντιο !

Λιγο κλίμακες και χρωματικές, και μετά κανένα κομματάκι , ετσι για να ξυπνήσουν τα δάκτυλα.

Και λίγα τεντώματα με αναπνοές 2 λεπτά πρίν γιατι επειδη γυμνάζομαι κι όλας γενικώς, ξέρω οτι αν ανέβουν οι παλμοί λίγο με προθέρμανση , γενικά σε ότι κάνεις αποδίδεις καλύτερα.

Επίσης δεν με νοιάζει αν πρίν το live με βλέπει ο κόσμος να ζεσταίνομαι στα μουγγά, γιατι θεωρώ οτι τους κάνω μεγάλη τιμή να βλέπουν εν ζωή,  τον Ανθρωπο με την Μοναδική Λάμψη, ακόμα και να κάνει κάτι ενοχλητικό στο μάτι.  Εξ άλλου δίνω την ευκαιρία σε καμια γκόμενα να με ρωτήσει, γιατι το κάνεις αυτο?? και καλά, για να πιάσω κουβέντα.  lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol  ;D Είδατε τι εξυπνοθ που είμαι!! :P

Εγκο 14 μηνες τενοντιτιδα,ουτε στο ζεσταμα δεν φτανω....Αμα μου περασει θα σας πω πως θα κανω ζεσταμα.... >:( :(

Γκαμώτο αγκόρι άτυχο εσυ.

Πώς την έπαθές?Το ρωτάω γιατί γενικά δεν πολυκάνω το τρελλό ζέσταμα κ κάθομαι κάτι ώρες συνεχώμενα και παίζω.Πολλές φορές χωρίς διάλειμμα και σε κάποιες φάσεις δεν υπακούνε τα δάχτυλα απ τον πόνο.

UnderGround είπε:
Εγκο 14 μηνες τενοντιτιδα,ουτε στο ζεσταμα δεν φτανω....Αμα μου περασει θα σας πω πως θα κανω ζεσταμα.... >:( :(
Οσο εχω το μπαλακι μου δε φοβαμαι τιποτα!!!!!!

Περα απ τη πλακα πως σε χτυπησε τοσο χοντρα;;; επαιζες πολλες ωρες;; σε μαγαζι κτλ;;;;; ατιμο σκυλλαδικο;;;;;;;;

Μην αγχωνεσται ,δεν θα το παθετε ποτε.

Το επαθα απο συνδιασμο,αποχης καλοκαιριου(2 μηνες),βαρυ πληκτρο(χωρις ζεσταμα),πλυσιμο και γενικα "κανακεμα" βρεφους και ολα αυτα εχοντας σταματησει να γυμναζομαι για κανα χρονο.

Δεν σας γραφω αλλα γιατι εχω αρχισει να ποναααααααααααααααωωωωωωωωωωωω..... :)

Εσεις συνεχιστε να παιζεται,να σας διαβαζω και να σας χαιρομαι......

Καποτε μπορει να δεησει και για εμε..... ???

Πολλές φορές χωρίς διάλειμμα και σε κάποιες φάσεις δεν υπακούνε τα δάχτυλα απ τον πόνο.
Εσυ να κανεις καποια 5 με 10 διακοπη λεπτα καθε 1 ωρα(ετσι πρεπει).

Περα απ τη πλακα πως σε χτυπησε τοσο χοντρα;;; επαιζες πολλες ωρες;; σε μαγαζι κτλ;;;;; ατιμο σκυλλαδικο;;;;;;;;
Εγκο οχι ντοπερμαν.Απλα μελεταω σπιτι.

fuZZed είπε:
Προκειται για δικια μου εφευρεση κ  μπορειτε να γελασετε ελευθερα γιατι ετσι κ αλλιως ολες οι ιδιοφυιες χλευαστικαν ανα καιρους...!!!!!!! ;D
LOL  ;D

Εεεεετσι fuZZed... Να ξέρεις όμως ότι οι πραγματικοί καλλιτέχνες (ο ρηξικέλευθοι  :-X) και οι ιδιοφυίες αναγνωρίζονται μετά θάνατον.

Κι εγώ είχα τενοντίτιδα και μου πέρασε με πάγο και πολύ ξεκούραση, επίσης διατροφικά αποχή από καφέδες και έτρωγα πολλά φρούτα, κυρίως μπανάνες για τα ιχνοστοιχεία τους...

Την πάτησα από κάτι 15ωρα βιολιού. Πάντως η τενοντίτιδα θεραπεύεται (σχεδόν πάντα), μην κάθεστε να υποφέρετε ακούγοντας τους γιατρούς.

Όπως πάντα, κι εδώ η καλήτερη θεραπεία είναι η πρόληψη... ;)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καποτε μπορει να δεησει και για εμε.....
κι εγω ειχα παθει ασχημη τενοντιτιδα μικρος και ειχα σταματησει εντελως νσ παιζω για εννια μηνες, (απο κει που επαιζα ολη μερα).  τελικα το πηρα αποφαση και ξαναρχισα να παιζω (προσεκτικα και με λιγο πονο στην αρχη), και δε με ξαναενοχλησε απο τοτε (περασαν 17 χρονια κιολας!!). οι τενοντιτιδες φευγουν, φτανει να μη σε παρει απο κατω, και να ξαναρχισεις προσεκτικα χωρις υπερβολες. και προσεκτικα με τους γιατρους, ειδικα οταν προτεινουν ακραια πραγματα.. περαστικα - ξεκουραση και γυμναστικη

Βοηθήστε με λίγο να καταλάβω.Όταν λέτε γυμναστική τι εννοείτε?Μόνο στο χέρι και στον καρπό?Ή κανονικά όλο το σώμα?Και τι κάνετε ακριβώς στη γυμναστική αυτή?

Τώρα τελευταία που σκίζομαι αρκετά επειδή είμαι και αργόσχολος έχω κάτι πονάκια και στο άσχετο σε όλο το χέρι.Ας πούμε αυτή τη στιγμή έχω αφήσει την κιθάρα πριν απο κανα 10 λεπτο και με ενοχλεί σε όλο το χέρι το πληκτρολόγιο που γράφω.Βέβαια δεν είναι μεγάλος πόνος, ίσα-ίσα που το καταλαβαίνω.

εγώ πάλι παίρνω αγκαλίτσα το αρκουδάκι που μου έχει χαρίσει το αμόρε για να ενεργοποιηθούν αρτηρίες, καρδιά, εγκέφαλος και λοιπά, μετά πλακώνομαι στο ξύλο και στα βυζοτραβήγματα με τον μπασσίστα (το προτείνω ανεπιφύλακτα), πίνουμε και λίγο μίλκο και βασικά,

[glow=red,2,300](sfyraki.blogspot.com)[/glow]

τεντώνουμε καρπούς, δάχτυλα, μούντζες, κωλοδάχτυλα, περιστροφές καρπών και αγκώνα.. Όλα αυτά για πλήκτρα πάντα. Αν ξέρετε κάτι επιπλέον να το πείτε. Να διαβάσετε το Σωματικές και Ψυχολογικές Παθήσεις των Μουσικών, του Ηλία Σακάλακ (Musicorama). Λέει κυρίως για όργανα ορχήστρας, αλλά έχει και μερικά καλά και για τη φάρα μας. 8) 8)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
less40 είπε:
δεν χρειαζεται ιδιαιτερο ζεσταμα απλα οτι κανεις για ξεκινημα πρεπει να ειναι χαλαρο χωρις υπεβολικα ανοιγματα και ταχυτητα.

ετσι μπορεις να εκμεταλευτεις περισσοτερο χρονο για να μελετησεις νεο υλικο,και δεν ..καιγεσαι (απο βαρεμαρα ) στο ζεσταμα..

Παντως λιγο μασαζ στο αριστερο και λιγες διατατικες ασκησεις βοηθουν..
συμφωνω απολυτα!

Nα μην μου αγχωνεσται παιχταραδες μου....Εγω οσο παω και χειροτερευω.Στην αρχη ξεκινησε απο το πηχη,μετα ωμο(εκει ειναι το βασικο προβλημα) και τωρα δακτυλα.....Παιζω ελαχιστα(σχεδον καθολου) εδω και 14 μηνες,εχω κανει ολες τις θεραπειες,αλλα εγχειρηση δεν κανω.Το θεμα ειναι οτι εχω συνηθησει το πονο(που ειναι αρκετος) και δεν παιρνω ουτε παυσιπονα,ουτε αντιφλεγμωνοδη.....Ουτε ο Rambo να ημουνα....

Παντως ονειρευομαι την μερα που θα ξαναπαιξω χωρις να ποναω....

Εσεις μην μασατε,διαλειματα αναμεσα στις ωρες μελετης,καλο ζεσταμα εαν ειναι να μελετησετε δυσκολα πραγματα και ολα θα ειναι οκ.

Μην σε πέρνει απο κάτω ρε.Θα γιάνεις και θα το σκίσεις πάλι το κιθαρόνι σου.Σίγουρα όχι εγχείρηση.Μακριά απο φάρμακα και γιατρούς όσο μπορεί ο καθένας.Καλό είναι να αποκτά το σώμα απο μόνο του τα αντισώματα και τις αντοχές του.(Σαν τα γυφτάκια που δεν μασάνε μία).

Άσχετο αλλά σχετικό.Απο που σου ξεκίνησε ρε το πρόβλημα.Απο πάνω ως κάτω.Τι λες τώρα ρε συ.Μηπως να αρχίσω τα γυμναστήρια και τις οικοδομές για να τα γυμνάζω?Τι κακό είναι αυτό με την κιθάρα ρε.Πρέπει μου φαίνεται να μας βάζουν και για αναπηρικες συντάξεις σε λίγο.

Πληκτρονι ειναι,οχι κιθαρονι....

Δυστυχως στο πιανο ειναι πιο συχνα τα κρουσματα.....

;D Όλα θα πάνε καλά, μην ανησυχείτε. η απουσία από τη μουσική ξεπληρώνεται σε έμπνευση και πάθος αργότερα. Εξάλλου, αν δεν χάσεις, δεν θα ξέρεις τι κερδίζεις. Κουράγιο, θα έρθουν και καλύτερες μέρες για τους απανταχού "αρρώστους". Μην ξεχνάτε ότι η μουσική μας από μόνη της είναι μια αρρώστια που, δόξα σοι ο θεός, δεν θα χρειαστεί ποτέ να γιατρέψουμε.

sfyraki.blogspot.com

Κλείνοντας, μόνο μια συμβουλή. Ξεκούραση και ήρεμα πράγματα. Το χεράκι ξέρει τι κάνει. Θα γιάνει με την ησυχία του όταν χρειαστεί, και τότε θα παίζεις παπάδες. Έτυχε να σπάσω το πόδι μου μικρός, και από κει και μετά ξεκίνησα να τρέχω δέκα φορές πιο γρήγορα. A mediter..

Στα μπλούζ δεν υπάρχει προθέρμανση. Εκνε ο John Lee Hooker προθέρμανση?

Κλείνοντας, μόνο μια συμβουλή. Ξεκούραση και ήρεμα πράγματα. Το χεράκι ξέρει τι κάνει. Θα γιάνει με την ησυχία του όταν χρειαστεί, και τότε θα παίζεις παπάδες. Έτυχε να σπάσω το πόδι μου μικρός, και από κει και μετά ξεκίνησα να τρέχω δέκα φορές πιο γρήγορα. A mediter..
14 μηνες ειναι παρα πολυς καιρος και ακομη μετραει.......Μακαρι να γινουν οπως τα λες......

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back