Πόσο αντέχετε?Ενα ακόμα..

animae

Μέλος
Πόντοι
36
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
Για ακόμα μια φορά λοιπόν θα με ακούσετε.

Ελπίζω να χει βελτιωθεί κάπως η ποιότητα ηχογράφησης.

Νέο κομμάτι λοιπόν, instrumental όπως όλα τα άλλα, λίγο διαφορετικό για μένα καθώς είναι αρκετά πιο χαρντροκίζον.

Βρίστε ελεύθερα.

http://www.box.net/shared/eihktv20wk

πι-ες: o τίτλος προφανώς δεν έχει κάποιο νόημα, απλά υπάρχει για να ξεχωρίζουν μεταξύ τους τα κομμάτια. 

edit: μόλις παρατήρησα ότι θέλει λίγο χαμήλωμα η ένταση, ανεβάζω σε λίγο.

;D ;D  Φιλε animae να σαι καλα μεσιμεριατικα . πολυ καλο το κομματι σου και απο ποιοτητα ηχογραφησης τα φτηνα αυτια μου το βρηκαν πολυ καλο. Μαρεσε ιδιαιτερα ο ογκος στις ρυθμικες , πολυ "βαρβατιλα"  ;) (Να υποθεσω μικροφωνο απο ενισχυτη?). Δεν ξερω αν ειναι η ιδεα μου, οταν ειναι ολες οι κιθαρες μαζι μου φαινεται ψιλομπουκωνει το συνολο αλλα μαλλον its just me.

marooned είπε:
;D ;D  Φιλε animae να σαι καλα μεσιμεριατικα . πολυ καλο το κομματι σου και απο ποιοτητα ηχογραφησης τα φτηνα αυτια μου το βρηκαν πολυ καλο. Μαρεσε ιδιαιτερα ο ογκος στις ρυθμικες , πολυ "βαρβατιλα"  ;) (Να υποθεσω μικροφωνο απο ενισχυτη?). Δεν ξερω αν ειναι η ιδεα μου, οταν ειναι ολες οι κιθαρες μαζι μου φαινεται ψιλομπουκωνει το συνολο αλλα μαλλον its just me.
Τhanx :)

Αν μπορείς πες μου το(ή τα) δευτερόλεπτο που το άκουσες αυτο :)

Γενικα μου δινει αυτη την αισθηση οταν παιζεις τα "παχια" ρυθμικα αλλα μου φαινεται πιο εντονο μετα την γεφυρα καπου στο 4.10. Αλλα ξαναλεω οτι δεν φημιζομαι για τα αυτια μου , καλυτερα να δωσει γνωμη και κανενας αλλος. :)

Πολύ ωραίο το κλιπάκι σου φίλε μου. Όντως πολύ ωραίος ο ήχος των κιθαρών. Πώς τον έκαμες?

Ωραίο animae... καλός ήχος στις κιθάρες, μόνο που κάποια στιγμή σκέφτηκα ότι ήταν κάπως συγκεχυμένες στη μίξη. Τα ντραμς ήταν κάπως αφύσικα (πχ. σε break άκουγα περίεργη κατάληξη ή σε ρυθμικά σημεία που υπήρχε ταμπούρο δεν το συνόδευε στο άλλο τμήμα του μέτρoυ η μπότα κλπ). Επίσης, μπερδεύτηκα κάπως με την σύνθεση - θα την ήθελα κάπως πιο "εστιασμένη"! Από ότι καταλαβαίνω φλερτάρεις με το prog και ακούγεται ενδιαφέρον, δεν είναι και πολύ το άκουσμά μου αυτό βέβαια... Keep up the good work.  ;)

marooned είπε:
Γενικα μου δινει αυτη την αισθηση οταν παιζεις τα "παχια" ρυθμικα αλλα μου φαινεται πιο εντονο μετα την γεφυρα καπου στο 4.10. Αλλα ξαναλεω οτι δεν φημιζομαι για τα αυτια μου , καλυτερα να δωσει γνωμη και κανενας αλλος. :)
H αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να μου πεις για αυτό το σημείο :o :)

Θα το τσεκάρω πάντως αργότερα, να δω τι μπορώ να κάνω.

Ο ήχος έχει βγει με τον κλασσικό μου τρόπο--->κιθάρα(schecter)--->tubepre(προενισχυτής)--->emu1212m--->amplitube.

Kαι από κει και πέρα πείραγμα με κομπρεσορα, λίγο reverb στα drums και αυτό ήταν.

Θα του βαζα και μπάσο, αλλά θα ήταν σχεδόν πάνω στις κιθάρες και είπα να το αφήσω προς το παρόν.

Για φωνή το ψήνει κανείς?

bloody, μάλλον αυτό που λες έχει να κάνει με το ότι οι κιθάρες είναι 50% left και 50% right.

θα ανεβάσω και ένα με 90% left-right, να δούμε εναλλακτικά τι γίνεται.

Κι εμένα μ' άρεσε*.  :)

Σε σχέση με την εστίαση, (αυτή που "εστιάζουμε" σε κάτι, όχι αυτήν που τρώμε) με κάλυψε ο κ. Μπλάντης.

*Ρε λες να είμαι ατίθασο νιάτο?

Eδώ λοιπόν είναι με κιθάρες 90% left-right, άλλαξα λίγο τα drums σε ένα σημείο(2+45), ελπίζω ότι έφτιαξα την ένταση και ξαναγραμμένο το riff στο 2+45.

http://www.box.net/shared/h0iczfq74c

Όσον αφορά την *εστίαση*, μάλλον καταλαβαίνω τι εννοείται. Μάλλον είναι οι πολλές αλλαγές, οι οποίες μου αρέσουν βέβαια σε ένα κομμάτι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το έκανα και πετυχημένα.

Πάντως, έχει την ψιλοστάνταρ δομή, δηλαδή βασική μελωδία, κύριο μέρος(που εχει 3 riff, τα 2 ιδια-1 και 3 ας τα πούμε-και το μεσαίο 2), "γεφυρα", ρεφραιν, κυριο μέρος(με το 1ο riff ίδιο με αντιστοιχο πριν-παραλλαγή του 2ου αντιστοιχου προηγούμενου, 2 καινουργια που δεν φεύγουν από το κλιμα ιδιαίτερα), "γεφυρα",ρεφραιν και το τελείωμα που αντι για σολο έχει κάποια riff που οδηγούν πάλι στην βασική μελωδία.

Βέβαια παίζει σημαντικό ρόλο ότι το έγραψα, οπότε δεν θα μπορούσ να είμαι και αντικειμενικός κριτής.

Είμαι ανοιχτός σε κάθε ιδέα πάντως. :)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
α ρε progressivieς!! ΑΥΤΑ είναι ρεεεε!!  8)

Animae ρε παιδί μου τελικά και εσύ έχεις αρκετές ανησυχίες... :( ;D

Ωραία σύνθεση και ωραίος ήχος εξαιρουμένων των ντραμς τα οποία όντως ακούγονται αφύσικα εν συγκρίσει με το υπόλοιπο σύνολο....

Το κομμάτι στο σύνολό του σαφώς και θα το χαρακτήριζα prog με αρκετές αλλαγές που προσωπικά πάντα μου αρέσουν σε ένα κομμάτι, αφού σε κρατούν σε εγρήγορση και σε αναγκάζουν να παρακολουθείς το κομμάτι καθ 'όλη τη διάρκειά του χωρίς να το χαρακτηρίζει το ίδιο μονότονο ύφος.....Το main riff είναι πολύ ωραίο    και οι αλλαγές άκρως επιτυχημένες....Εύγε! Περιμένουμε κι άλλες σου δουλειές....

Ελπιζω να άκουσες αυτήhttp://www.box.net/shared/h0iczfq74c την έκδοση του κομματιού, καθώς υποτίθεται ότι έχω διορθώσει κάποια πράγματα στο ήχο(και περιμένω και τους υπόλοιπους που βρήκαν τα ψεγάδια, να δουν αν εχει βελτιωθει τίποτα).

Όταν λες αφύσικα τύμπανα, εννοείς τον ήχο ή το "παίξιμο"? Για να δω αν μπορεί να διορθωθεί και αυτό.

Ευχαριστω για τα σχολια!

Πάντως η αλήθεια είναι ότι μου φαίνεται περίεργο που έχει αναφερθεί η λέξη prog για αυτό το κομμάτι :o :P

Κακώς ;) Έχεις τόσες αλλαγές στα κομμάτια σου γενικώς που αυτό τα περνάει στην κοινώς επονομαζόμενη prog σκηνή. Δεν είναι ίσως prog ο ήχος σαν ήχος, αλλά η δομή πάει προς τα εκεί. Όπως με τους dark tranquillity εποχής Gallery (ΤΙ ΔΙΣΚΑΡΑ!!!).

Η νέα εκδοχή μου ακούγεται καλύτερη, αλλά σαν αντάλλαγμα για την καλύτερη παρουσία των rhythm κιθαρών μειώθηκε η μελωδική κιθάρα στο κέντρο (νομίζω).

Οι ενστάσεις μου για το παίξιμο των ντραμς παραμένουν, δλδ κάπως ακούγεται σαν να τα έχει προγραμματίσει κάποιος που δεν παίζει ντραμς ο ίδιος... α, και λείπει πολύ η ατάκα στη μπότα. Θέλει ένα γερό κομπρέσσινγκ και τόνισμα στα χαμηλά. Μπλέκεται ο ήχος της και με τα βαθιά τομ...  :-\

animae είπε:
Ελπιζω να άκουσες αυτήhttp://www.box.net/shared/h0iczfq74c την έκδοση του κομματιού, καθώς υποτίθεται ότι έχω διορθώσει κάποια πράγματα στο ήχο(και περιμένω και τους υπόλοιπους που βρήκαν τα ψεγάδια, να δουν αν εχει βελτιωθει τίποτα).

Όταν λες αφύσικα τύμπανα, εννοείς τον ήχο ή το "παίξιμο"? Για να δω αν μπορεί να διορθωθεί και αυτό.
ναι, τη νέα εκδοχή άκουσα και ο ήχος εξακολουθεί να μένει κάπως ξένος με το όλο σύνολο....

Πάντως η αλήθεια είναι ότι μου φαίνεται περίεργο που έχει αναφερθεί η λέξη prog για αυτό το κομμάτι :o :P
με κάλυψε ο Μένιος ( ;D) εδώ....

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα