ποσες ωρες προβα την εβδομαδα κανετε με το group σας;

Τακης Πολιτης

Takis Politis

Μέλος
Πόντοι
38
το ρωταω απο περιεργεια μετα απο μια συζητηση που ειχα με την μπαντα μου!

την εβδομαδα που εχετε πχ ενα live κανετε παραπανω προφανως;

ειδικα στο ξεκινημα μεχρι να φτασεις σε ενα επιπεδο,μηπως αλλαζουν τα δεδομενα και χρειαζεται παραπανω ωρες μεχρι να υπαρξει ενα καλο δεσιμο;;

Λίγες...Αν υπήρχε η πολυτέλεια θα κάναμε και 4 ώρες τη μέρα...Τώρα έχουμε 4 ώρες τη βδομάδα :'( :'(

Συνηθως 4.

Βεβαια οταν παιζει καποιο live  στα κοντα βαζουμε ενα διωρο επιπλεον τη βδομαδα.Επισης οταν δουλευουμε πανω σε καινουριο υλικο,περα απο τις fix προβες κανουμε και καποιες ενδιαμεσα,μονο κιθαρες ή κιθαρα-μπασο κτλ για να δουλεψουμε πανω σε θεματα και ιδεες.

Γενικα 4 ωρες τη βδομαδα ειναι λιγες αλλα οταν παιζεις και σε δευτερη ή και σε τριτη μπαντα και εχεις και ολες τις υπολοιπες υποχρεωσεις να σε κυνηγανε,τοτε μεχρι και οι 4 ωρες ειναι πολυτελεια.

Δυστυχως...

Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική...

Κάναμε μια μπάντα η οποία προορίζοταν αποκλειστικά για μαγαζί, το οποίο θα έστηνε μέλος της μπάντας. Κάναμε κατά βάση τουλάχιστον 3 με 4 πρόβες την βδομάδα, και αυτές αργα το βράδυ λόγω δουλειάς, από τις 21:30 μέχρι τις 00:30 συνήθως, για ένα μήνα περίπου, γύρω για 65 - 70 κομμάτια.

Στην πρεμιέρα του μαγαζιού, αν και ήταν μάλλον επιτυχημένη, οι πρόβες ΔΕΝ αποδείχτηκαν αρκετές: έγιναν κάποια λαθάκια ( π.χ. στο παρακάτω βιντεάκι από το 0:28 - 0:43 ) και γενικά υπήρχε λίγη νευρικότητα στην απόδοση (όπως φαίνεται σε όλο το βίντεο).

Παρόλαυτα, από τότε μετράμε 4 live και από το πρώτο live ΔΕΝ ξανακάναμε πρόβα αλλά ακουγόμαστε - παίζουμε ΠΟΛΥ καλύτερα από live σε live (το δέσιμο έρχεται on-stage...). Οι πρόβες που θα ακολουθήσουν θα είναι μόνο για ανανέωση κομματιών...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Όχι όσες θα ήθελα... Όταν παίζαμε κάθε Σάββατο δεν κάναμε καμία... Όταν στήσαμε την μπάντα 3 πρόβες τη βδομάδα (2 3ωρες και μία 4ωρη)... Μετά επειδή αλλάζουμε συχνά μέλη (το κακό του να μην έχεις σταθερά μέλη αλλά session παίχτες), παίζουν κάθε φορά και οι αντίστοιχες πρόβες μέχρι να βγάλουν το πρόγραμμα... Οι μπάντες που θαυμάζουμε πάντως κάνουν 15-20 ώρες πρόβα τη βδομάδα στο ξεκίνημά τους και ίσως και παραπάνω...

εμ...μισή; :-\

μόνο αν σκάσει λάιβ ανασκουμπωνόμαστε και κάνουμε 4-6 ωρες...τραγικό, το ξέρω, αλλα οι ρημάδες οι υποχρεώσεις τρέχουν... :(

Ριχάρδος είπε:
εμ...μισή; :-\

μόνο αν σκάσει λάιβ ανασκουμπωνόμαστε και κάνουμε 4-6 ωρες...τραγικό, το ξέρω, αλλα οι ρημάδες οι υποχρεώσεις τρέχουν... :(
+1

6 ωρες την βδομαδα,στην ουσια 2 τριωρες, τεταρτη και κυριακη

Οταν ειχα μπαντα απο την οποια ζουσα καναμε    τεσσερις  5ωρες προβες την εβδομαδα ,μετα που το γυρισαμε στο πιο χαλαρο και τα live λιγοστεψαν  δυο ή  τρεις   3ωρες....τωρα πια δεν εχω μπαντα , δεν κανω προβες και εχω βρει την ησυχια μου... ;D

Τωρα αν η ερωτηση σου θελει να αγγιξει και το ποσο ΠΡΕΠΕΙ να προβαρει μια μπαντα για να φτασει τα επιπεδα των..."ξενων"... μπαντων που βλεπουμε και ζηλευουμε τοτε η απαντηση ειναι πολυ απλη: εδω μιλαμε για ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ και φυσικα το επαγγελμα σου το εξασκεις ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ και σιγουρα πανω απο 8 ωρες την ημερα (τοσο κανουν τουλαχιστον μπαντες του επιπεδου των...Κολπλεϊς... ;D & των Radiohead) .

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καμμιά ώρα (και κάτι) μετά τη πρώτη μπύρα/καφέ.

Μετά το διάλλειμα και τις υπόλοιπες μπύρες, τσιγάρα, ρακόμελα, τσίπουρα ....... δεν θυμάμαι.

Να ρωτήσω τον Γιώργο που δεν πίνει και θα ξανάρθω.

Lord_Goumis είπε:
Στην πρεμιέρα του μαγαζιού, αν και ήταν μάλλον επιτυχημένη, οι πρόβες ΔΕΝ αποδείχτηκαν αρκετές
Καμμιά φορά ο βαθμός "δυσκολίας" των κομματιών μας ξεγελάει.

Σαν άχρηστη πληροφορία της ημέρας, οι Zappa Plays Zappa, πριν βγουν για περιοδεία κάνουν 3 εβδομάδες πρόβες. Επί 8 ώρες την ημέρα.  8)

Εμείς, τότενες που παίζαμε, ακόμα και στα καραντουζένια μας δεν έχουμε κάνει παραπάνω από μια τρίωρη ανά εβδομάδα. Αλλά πάλι εμείς ήμασταν και ολίγον τεμπελαραίοι, άσε που τα live ήταν λιγότερα κι από τις λάθος πάσες του Xavi. 8)

Kate me, το πραγματικά σπαστικό δεν ήταν οι πρόβες ενόψει κάποιου live. Αυτές, στη δική μας περίπτωση, διεκπαιρεώνονταν χωρίς απρόοπτα και εκκρεμότητες.

Το ασύλληπτο σπάσιμο είναι να σε μαστιγώνει το ρολόϊ όταν δουλεύεις κάτι καινούριο και αυτό έχει "κουμπώσει" επιτέλους. >:(

The Genius Loci είπε:
Σαν άχρηστη πληροφορία της ημέρας, οι Zappa Plays Zappa, πριν βγουν για περιοδεία κάνουν 3 εβδομάδες πρόβες. Επί 8 ώρες την ημέρα.  8)
Καλά, με τέτοιο tracklist εγώ θα είχα ξεκινήσει πρόβες 3 χρόνια πριν. ;D ;D

Με δικο μας χωρο ετοιμο στημενο,πατας ενα ΟΝ και παιζεις,καταφερνουμε να μαζευτουμε εκει κανα 4ωρο τη βδομαδα.

Απο αυτο οι 2μιση ωρες περιπου καταναλωνονται σε καφε-τσιγαρα-ομιλιες σε κινητα.

Αλλη μια ωρα χαβαλε με πειραγματα.

Κανα μισαωρο πρεπει να παιζουμε κιολας...  ;D

Earendil είπε:
Αλλά πάλι εμείς ήμασταν και ολίγον τεμπελαραίοι, άσε που τα live ήταν λιγότερα κι από τις λάθος πάσες του Xavi. 8)
Έτσι σε κάνουν να πιστεύεις οι εγκάθετοι της τρόϊκας (βλ. Superfuck), πατριώτη.

Εμείς το ερμηνεύουμε συνοπτικά στο "απλά το χουμε" και "σωστή χημεία".

Έτσι έχουμε περισσότερο χρόνο να επικεντρωθούμε στα απαραίτητα και χρονοβόρα σημεία μίας πρόβας.

Σωστός ο ΚαβασακοΓιώργης.

Earendil είπε:
Καλά, με τέτοιο tracklist εγώ θα είχα ξεκινήσει πρόβες 3 χρόνια πριν. ;D ;D
Αστρικού χρόνου. ;)

Μια φορά την εβδομάδα,μια ώρα-περίπου-κάνει το γκρουπ πρόβα με μένα,καμιά ώρα κάνω εγώ πρόβα με το γκρουπ και λίγη ώρα ακόμη που κάνουμε πρόβα όλο το γκρουπ σύνολο 2-2,5 ώρες.

έχω μια ίσως πιο ουσιαστική ερώτηση  :)

πόσες ώρες πρόβας ανά κομμάτι

1. δικό σας

2. cover

audiokostas είπε:
Καμμιά ώρα (και κάτι) μετά τη πρώτη μπύρα/καφέ.

Μετά το διάλλειμα και τις υπόλοιπες μπύρες, τσιγάρα, ρακόμελα, τσίπουρα ....... δεν θυμάμαι.

Να ρωτήσω τον Γιώργο που δεν πίνει και θα ξανάρθω.
Kαπου ειχα διαβασει οτι οι rolling stones στις προβες κατα την ηχογραφηση του sticky fingers

παρεμειναν στο studio για 72 ωρες χωρις υπνο......αυτο κι αν ειναι επαγγελματισμος..! ;D

Trending...

Νέα θέματα

Back