Πως θα συνδεσω αυτοενισχιομενα...

miglis-mrc

Νέο μέλος
Πόντοι
6
πως μπορω να συνδεσω αυτοενισχιομενα ηχεια πανω σε εναν 1000 ενισχιτη που 8α φοραει 2 παθιτηκα 500αρια?γινετε πως?

tasosSG είπε:
οριστε?????

τι ακριβως εννοεις???
εχω εναν αυτοενισχιομενο ενισχιτη 1000 βατ με 2 500 ηχεια πα8ητικα...μπορω να συνδεσω πχ και 2 αυτοενισχιομενα πανω?

Βασικά θέλεις μίκτη, και όχι ενισχυτή. Αφού τα 2 ηχεία είναι active, δε μπορείς να τα βάλεις στον ενισχυτή σου.

Πρέπει να βρεις έναν απλό μίκτη (mixing desk, ή κάτι παρόμοιο, τέλος πάντων) και να βάλεις πάνω τα 2 active ηχεία και τον ενισχυτή σου.

Κατα τα άλλα, αφού αυτό το θρεντ έβγαλε τον Νίκο απ'την αποστία (non posting), καλό ήταν που γελάσε και λίγο, οχι; ;)

Απ οτι αντιλαμβανομαι,ο φιλος θελει να στειλει,το ιδιο σημα,στον ενισχυτη και στα αυτοενισχυομενα.

Φιλε μου ποτε δεν βαζουμε αυτοενισχυομενα ηχεια σε ενισχυτη,εχουν ηδη ενισχυτη...

Ουτε κονσολα χρειαζεσαι.

Χρειαζεσαι ενα V καλωδιο (βασικα χρειαζεσαι δυο,οχι ενα).

Πες μας πως τα εχεις συνδεσει και τι τυπους καλωδιων-βυσματων χρησιμοποιεις για να σου πουμε τι χρειαζεσαι.

sound_crew είπε:
Απ οτι αντιλαμβανομαι,ο φιλος θελει να στειλει,το ιδιο σημα,στον ενισχυτη και στα αυτοενισχυομενα.

Φιλε μου ποτε δεν βαζουμε αυτοενισχυομενα ηχεια σε ενισχυτη,εχουν ηδη ενισχυτη...

Ουτε κονσολα χρειαζεσαι.

Χρειαζεσαι ενα V καλωδιο (βασικα χρειαζεσαι δυο,οχι ενα).

Πες μας πως τα εχεις συνδεσει και τι τυπους καλωδιων-βυσματων χρησιμοποιεις για να σου πουμε τι χρειαζεσαι.
ναι αυτο θελω να δωσω σημα... εχο απο ολα τα καλωδια αλλα τωρα τα συνδεω με τα περιστροφικα οχι καρφια

NicolasAth72 είπε:
καλο !  :D

αυτοενισχυομενος ενισχυτης!
χααααααααααααααααααχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα τι ειπα παλι χχαχχαχχααχχαχαχα εγραψε!!!!!!!!!! ;D ;D ;D ;D :P :P ;D ;D ;) ;) :) :)

Καλημέρα φίλε, είναι απλό….εννοείτε ότι ο τελικός σου από κάπου παίρνει σήμα,(είτε με καρφί είτε με κάνων βύσμα), εκεί που δίνεις το σήμα στον τελικό (input), έχει και out (με καρφί ή κάνων βύσμα). Από εκεί θα πάρουν και τα αυτοενισχυόμενα σήμα….ελπίζω να κατάλαβες….. 8)

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΑ SPEAKER  ;D ;D ;D

jimtemoe είπε:
Καλημέρα φίλε, είναι απλό….εννοείτε ότι ο τελικός σου από κάπου παίρνει σήμα,(είτε με καρφί είτε με κάνων βύσμα), εκεί που δίνεις το σήμα στον τελικό (input), έχει και out (με καρφί ή κάνων βύσμα). Από εκεί θα πάρουν και τα αυτοενισχυόμενα σήμα….ελπίζω να κατάλαβες….. 8)

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΑ SPEAKER  ;D ;D ;D
νομιζω ναι ευχαριστω φιλε μου

Γεια σας, έχω αυτό το ηχείο. Με ποιον τρόπο και τι καλώδια χρειάζομαι για να παίξει; Roister, Servo powered subwoofer, HT-2000, active

Γεια σας, έχω αυτό το ηχείο. Με ποιον τρόπο και τι καλώδια χρειάζομαι για να παίξει; Roister, Servo powered subwoofer, HT-2000, active
Έχεις μόνο αυτό το ηχείο, δηλαδή το subwoofer ή και τα υπόλοιπα? Γιατί αυτό μάλλον είναι μέρος ενός πλήρους αυτοενισχυόμενου συστήματος home cinema.
Αν έχεις μόνο το ένα ηχείο, έχεις ουσιαστικά το υπογούφερ που είναι ενεργό, δηλαδή περιέχει μέσα τον ενισχυτή. Μόνο του δεν έχει νόημα να το συνδέσεις. Θα ακούς μόνο sub συχνότητες. Αν έχεις και τα υπόλοιπα και θες να το συνδέσεις με μια πηγή ήχου, πες το για να σε βοηθήσουμε.

Καλησπέρα, βασικά δεν έχω ιδέα πως μπορώ να το χρησιμοποιήσω. Θα ήθελα να κουβ μουσική μόνο. Έστω από πικαπ ή κινητό…;

image.jpg

Έχεις μόνο αυτό το ηχείο, δηλαδή το subwoofer ή και τα υπόλοιπα? Γιατί αυτό μάλλον είναι μέρος ενός πλήρους αυτοενισχυόμενου συστήματος home cinema.
Αν έχεις μόνο το ένα ηχείο, έχεις ουσιαστικά το υπογούφερ που είναι ενεργό, δηλαδή περιέχει μέσα τον ενισχυτή. Μόνο του δεν έχει νόημα να το συνδέσεις. Θα ακούς μόνο sub συχνότητες. Αν έχεις και τα υπόλοιπα και θες να το συνδέσεις με μια πηγή ήχου, πες το για να σε βοηθήσουμε.
Καλησπέρα, απλά θα ήθελα με κάποιον τρόπο να ακούσω μουσική (έχω πικαπ) ή με κινητό…; Δεν έχω ιδέα από αυτά

Attachments

• 1745663267608367.jpeg
    1745663267608367.jpeg
    208.4 KB · Εμφανίσεις: 0
Καλησπέρα, απλά θα ήθελα με κάποιον τρόπο να ακούσω μουσική (έχω πικαπ) ή με κινητό…; Δεν έχω ιδέα από αυτά

Έχω μόνο αυτό το ηχείο. Απλά θέλω να ακούω μουσική. Εχω το κινητό μου και ένα πικαπ!

Έχω μόνο αυτό το ηχείο. Απλά θέλω να ακούω μουσική. Εχω το κινητό μου και ένα πικαπ!
Αυτό το ηχείο είναι το subwoofer. Δεν θα μπορέσεις μόνο από αυτό να ακούσεις όλη τη μουσική παρά μόνο τις sub συχνότητες άμα συνδέσεις το πικάπ σου ή το κινητό σου, αντίστοιχα με RCA καλώδια με το πικάπ σου ή στέρεο καρφι σε RCA απο το κινητό σου, με την προϋπόθεση το κινητό να έχει έξοδο αν και γίνεται με αντάπτορα από το USB.
Θα πρέπει να βρεις μεταχειρισμένα τουλάχιστο 2 παθητικά ηχεία που να συνδέσεις στον ενισχυτή - subwoofer που έχεις που όμως να έχουν τις αντίστοιχες προδιαγραφές σε αντίσταση, ένταση και ευαισθησία, δηλαδή να είναι συμβατά με τον ενισχυτή.
Μπορείς να πας σε ένα μαγαζί εξειδικευμένο στον ήχο, ενδεικτικά όπως το athens pro audio
να τους πεις τον τύπο του ενισχυτή και να σου που τι επιλογές έχεις για να πάρεις 2 ηχεία παθητικά που να κάνουν γι αυτόν, αν θες να τον χρησιμοποιήσεις, αν δουλεύει κιόλας.
Αν και στη θέση σου θα έπαιρνα ένα άλλο ηχοσύστημα 2.1 compact καινούργιο περί τα 100 watt συνολική ισχύ που να υποστηρίζει και bluetooth από το κινητό σου.
Εκτός και αν κάνεις ένα search και βρεις τα δικά του παθητικά ηχεία, αυτού που έχεις δηλαδή μεταχειρισμένα.

Αυτά από εμένα.
Καλώς ήλθες στο φόρουμ μας!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back