Πως να παχύνω τον λαιμό της κιθάρας μου?

Κανιμώθριος είπε:
@Stoner Jackass Aυτό με τα τάστα δεν το ήξερα..Θα το μελετήσω.
Πρόσφατα ήμουν σε σπίτι φίλου για ξεκάβλ**α με τα κλαπατσίμπανα και είχα φέρει την ibanez μου να την ακούσει.Μια άλλη ibanez είχε ο φίλος μου.Παίζω λοιπόν λίγο με την δικιά του και του λέω πω ρε φίλε που βρήκες ibanez με σοβαρό μπράτσο,το δικό μου είναι μπανανόφλουδα!...Με είπε ευθαρσώς μ*λ*κά καθώς τα μπράτσα ήταν πανομοιότυπα.Η διαφορά ήταν στα τάστα.

Να πω ότι ήμουν 14 χρονών όταν την πήρα και άκουγα μόνο άιζ ντερθ και σρέντερς.  ;D

chris gti είπε:
Ρε guys, sorry κιόλας που επεμβαίνω αλλά οίκτο...κάνει και πολύ ζέστη...

Προτείνετε στα σοβαρά να προβεί σε επέμβαση 200-300 Έουρος σε μια κιθάρα "τύπου" Les Paul?

Φιλικά
Ε άμα του αρεσει του παιδιού....

Εντάξει,τελικά και άλλοι είχαν την δική μου φαεινή ιδέα... ;D

Από το forum της tele για το ίδιο ερώτημα

April 27th, 2010, 11:01 AM  

HMMMM

The only reasonable suggestion i would tell you is to sand off the finish and spray alot of coats of a different finisher

Α,μάλιστα..

http://www.tdpri.com/forum/tele-home-depot/166154-enlarging-strat-neck.html#post1885650

Άντε, σε strat και σε tele κιθάρες (bolt on) να το καταλάβω...κάνεις τις πατέντες σου, ξεκαυ@$ώνεις, αλλάζεις μπράτσο και τελειώνει το παραμύθι...σε "τύπου les paul" όμως αν δεν σου αρέ το αποτέλεσμα (που δέν θα σου αρέ) you drunk him...

Ο μόνος τρόπος είναι να αλλάξεις ταστιέρα και προφανώς η σχετική συζήτηση γι αυτό το όργανο δεν μπορεί να γίνει στα σοβαρά.

Μ Ι Α  Λ Υ Σ Η . Π Ο Υ Λ Α Σ  Α Υ Τ Η ,  Π Α Ι Ρ Ν Ε Ι Σ  Α Λ Λ Η .

roger-roger 8)

Mε προσθήκη κοντραπλακέ φύλων όπως έκαναν στο tele forum υπάρχει ελπίδα. Βάζεις και στόκο για να καλύψεις διαφορές κι έτοιμο!... Είναι βέβαια δύσκολο κι έχει τρελό ρίσκο να μην πετύχει.

Καλύτερη ιδέα είναι σίγουρα να πάρεις μια κιθαρούλα με παχύ μπρατσάκι και να δώσεις τη λεπτή(αφού τη "φτιάξεις/τελειώσεις" ώστε να πιάσει λεφτάκια). Παίξε με καμιά gibson 50s tribute ή gibson Melody maker LP που έχουν παχύ μπράτσο για να δεις αν πράγματι σε βολεύει αυτό.

Sottos είπε:
Mε προσθήκη κοντραπλακέ φύλων όπως έκαναν στο tele forum υπάρχει ελπίδα. Βάζεις και στόκο για να καλύψεις διαφορές κι έτοιμο!... Είναι βέβαια δύσκολο κι έχει τρελό ρίσκο να μην πετύχει.

Καλύτερη ιδέα είναι σίγουρα να πάρεις μια κιθαρούλα με παχύ μπρατσάκι και να δώσεις τη λεπτή(αφού τη "φτιάξεις/τελειώσεις" ώστε να πιάσει λεφτάκια). Παίξε με καμιά gibson 50s tribute ή gibson Melody maker LP που έχουν παχύ μπράτσο για να δεις αν πράγματι σε βολεύει αυτό.
Βασικά, έβαλε πολλά λεπτά φύλλα καπλαμά (και όχι κόντρα-πλακέ) και το αποτέλεσμα μου φαίνεται αστείο.

Βέβαια, ο τύπος που το έκανε παρατήρησε ότι

... definitely improves the primal sound of it , rounded tone, heavier, warmer......more "organic"...... more "bluesy" to my ears,....previously I was worried about the glue in the differents layers of wood, but this is too thin that I cant hear any "bad sound" because of that...only good things
αλλά εγώ τείνω να πιστέψω ότι φταίει το ότι μάλλον άλλαξε και χορδές στη διαδικασία.  ;D

Αν πάρει το μανίκι λίγο, εκεί θέλω να δω τι θα γίνει...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
H ιδέα μου ήρθε παρατηρώντας μια μικρή τρύπα σε τοίχο, όπου πάνω του τα 2-3 τελευταία χρόνια κάνουν συνέχεια graffiti.

Παρατήρησα ότι είχε τουλάχιστον 2-3 εκατοστά χρώμα πάχος.

Ουσιαστικά αν ψεκάζει κάποιος με χρώμα,σε παλιό graffiti και η διαδικασία επαναλαμβάνεται,

ο τοίχος "παχαίνει" από το χρώμα.

Ε,γιατί όχι και το μπράτσο..

Κάπως έτσι μου ρθε..

Κανιμώθριος είπε:
H ιδέα μου ήρθε παρατηρώντας μια μικρή τρύπα σε τοίχο, όπου πάνω του τα 2-3 τελευταία χρόνια κάνουν συνέχεια graffiti.

Παρατήρησα ότι είχε τουλάχιστον 2-3 εκατοστά χρώμα πάχος.

Ουσιαστικά αν ψεκάζει κάποιος με χρώμα,σε παλιό graffiti επαναλαμβανόμενα,

ο τοίχος "παχαίνει" από το χρώμα.

Ε,γιατί όχι και το μπράτσο..

Κάπως έτσι μου ρθε..
Φίλε μου δεν θέλω να κάνω τον έξυπνο πάνω στην δικιά σου πλάτη αλλά δεν μου φαίνεται και πολύ καλή λύση αυτή που λες.

Στο λέω αυτό γιατί αν επιχειρίσεις κάτι τέτοιο το πιθανόν είναι να ξενερώσεις. :-\

Αν έκανες κάποια ανταλλαγή δεν θα σε βόλευε?

Ή αν την πουλούσες και να πάρεις μια της αρεσκίας σου?

Η επιλογή είναι πάντα δική σου.

Οι συμβουλές πάντα καλοπροέρετες και για καλό.

Δύσκολα για πούλημα,δεν έχω συμπληρώσει μια βδομάδα με την κιθάρα ολοκαινουργια.

Όσο για ανταλλαγή είμαι επαρχία...

Η κιθάρα είναι άριστη κατά τα άλλα,το μανίκι με χαλάει μόνο..

Υ.Γ.Ο φίλος λογικά υπέθεσε από το "τύπου Les Paul" που έγραψα ότι είναι καμιά

Harley Benton ή Jack & Danny..

H κιθάρα είναι χειροποίητη από Ελλάδα..

Κανιμώθριος είπε:
Δύσκολα για πούλημα,δεν έχω συμπληρώσει μια βδομάδα με την κιθάρα ολοκαινουργια.

Όσο για ανταλλαγή είμαι επαρχία...

Η κιθάρα είναι άριστη κατά τα άλλα,το μανίκι με χαλάει μόνο..

Υ.Γ.Ο φίλος λογικά υπέθεσε από το "τύπου Les Paul" που έγραψα ότι είναι καμιά

Harley Benton ή Jack & Danny..

H κιθάρα είναι χειροποίητη από Ελλάδα..
Ποιος ο λογος που εφτιαξες χειροποιητη χωρις να εχει τα specs που ηθελες? ::)

krknow είπε:
Ποιος ο λογος που εφτιαξες χειροποιητη χωρις να εχει τα specs που ηθελες? ::)
Ξέρω ότι δεν υπάρχει λόγος να φτιάξεις χειροποίητο όργανο αν δεν είναι δικά σου τα specs.

Δεν το έφτιαξα όμως..

Απλά σε εργαστήριο της Αθήνας που σκοτώνει ουσιαστικά κιθάρες μέσω γνωστών γιατί κλείνει και έχει-είχε? κάποια πολύ καλά όργανα,μην φανταστείτε πολλά,6-7 στον αριθμό όταν πήγα εγώ,

αγόρασα μια πανέμορφη κιθάρα Les Paul με εξαιρετικά specs που πίστεψα ότι θα συνηθίσω..

Και επειδή ο άνθρωπος που είχε το εργαστήριο μου την άφησε σε τιμή ΔΝΤ δεν θελω να γραψω κάτι παραπάνω μην φτάσει αυτό στα αυτιά του..Ποτέ δεν ξέρεις..

Και γιατί δεν πας σ' ένα βενζινάδικο να τη φουσκώσεις λίγο?

Για όνομα ρε παιδιά... τέτοιες μόντες είναι υπερβολικά παρεμβατικές για μια κιθάρα, πόσο μάλλον αν είναι ιδιαίτερα ποιοτική και δη χειροποίητη. Για να μην πω ανήκουστες, κάνοντας ένα προσεγμένο όργανο καραγκιόζ μπερντέ με επεμβάσεις εξωφρενικές για κάτι τόσο ανεπαίσθητο.

(Αν πω ποιο τραγουδάκι μου θύμισε ο τίτλος του θρεντ, πάει σφαίρα ΠΧ... hint: λέει συχνά "και τον ετάιζε...")

bloody_sunday είπε:
επεμβάσεις εξωφρενικές για κάτι τόσο ανεπαίσθητο.
Φίλε μου,θα προτιμούσα να ήταν τιρκουάζ με χρυσά στρασάκια,παρά αυτό.

Μετά από 4 μέρες και αρκετές ώρες άρχισε να με τραβάει το χέρι.

Για αυτό τόση φασαρία..

Και για την ιδέα που είχα,πίστεψα ότι κάποιος θα πει γράψει κάτι που έχει ξαναγίνει και είναι πιο εύκολο,αλλά τελικά δύσκολα να την γλιτώσω χωρίς να ξηλωθώ.

Κι άλλο..

Και γιατί δεν πας σ' ένα βενζινάδικο να τη φουσκώσεις λίγο?
Ξέρεις που είναι η βαλβίδα γιατί δεν την βρίσκω. :P

Αν ξέρεις, στείλε pm.

(Αν πω ποιο τραγουδάκι μου θύμισε ο τίτλος του θρεντ, πάει σφαίρα ΠΧ... hint: λέει συχνά "και τον ετάιζε...")
"Ο μπάρμπα-μπρίλιος"

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back