Πώς ήμασταν μικροί οταν παίζαμε.

Χριστόδουλος Καλλιανίδης

LK

Moderator
Staff member
Πόντοι
363
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
  2. Μπάσο
  3. Τύμπανα
  4. Πλήκτρα
Ταχτοποιούσα το αρχείο μου, και χαμογέλασα.

Δεν είναι φωτογραφίες, αλλά VHS rip snapshot , από ένα live που είχα κάνει το 1990 σε μια Ντίσκο.

15 ετών τότε.

Το πρώτο μου live ήταν έναν χρόνο πρίν, το 1989....14 ετών τότε, κάπου υπάρχει και από εκεί υλικό....αλλά δεν το βρήκα ....ακόμα.

Με την πρώτη μου ηλεκτρική , YAMAHA SE 112 την οποία πούλησα και το μετάνιωσα .

Το μετάνιωσα όχι γιατί ήταν καμία κιθάρα, αλλά γιατί ήταν η πρώτη μου, που αγόρασα με οικονομίες αιματηρές....και είναι κομμάτι της διαδρομής μου.

Ανοίγω αυτό το νήμα, και αν έχετε παρόμοιο υλικό/ αναμνήσεις.....please share.

01.jpeg

02.jpeg

03.jpeg

04.jpeg

το 1989
Σέβομαι, τότε γεννιόμουν.

Αμαδρυάs 1.jpg

Αποφοίτηση Λυκείου. Καρφάκια σαν γνήσιο παιδί 90s, yamaha eg112 hss γιατί what else, ασπρόμαυρη γιατί ΠΑΟΚ αφού, ντύσιμο φλώρικο με καρφιά στα χέρια γιατί κατά βάθος ήμουν Guns n roses ???

Σέβομαι, τότε γεννιόμουν.
Σε ευχαριστώ που, εμμέσως πλην σαφώς , με είπες Κω#$$$γερο.?

Ωραία η yamaha και φορεμένη σουτιέν! ?

Σε ευχαριστώ που, εμμέσως πλην σαφώς , με είπες Κω#$$$γερο.?

Ωραία η yamaha και φορεμένη σουτιέν! ?
Ε σε ενα απ' τα επόμενα live κόπηκε το strap και έφαγε μια επική βουτιά και αυτό ήταν  ❌

• Λύπη
Reactions: LK
Θα ανεβάσω κι εγώ τις 2 πιο παλιές που έχω, από τότε που γούσταρα πολύ τα lives και ψαχνόμουν συνέχεια να παίξω. Άλλη ζωή όντως που λέει και ο Μάνος.

2010 - πάρτι συμμαθήτριας στον Πειραιά: Les Paul, rock covers και πολύ άγχος.

199803_197609186925439_5098798_n.jpg

2012-13: Live σε μια μουσική σκηνή στην Αθήνα, νομίζω GhostHouse. Schecter Hellraiser τότε και υφάκι γιατί είχαμε καταφέρει να μαζέψουμε 150 άτομα στο μαγαζί.

469996_529576410395380_137828187_o.jpg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Θα ανεβάσω κι εγώ τις 2 πιο παλιές που έχω, από τότε που γούσταρα πολύ τα lives και ψαχνόμουν συνέχεια να παίξω. Άλλη ζωή όντως που λέει και ο Μάνος.

2010 - πάρτι συμμαθήτριας στον Πειραιά: Les Paul, rock covers και πολύ άγχος.

Προβολή συνημμένου 41706

2012-13: Live σε μια μουσική σκηνή στην Αθήνα, νομίζω GhostHouse. Schecter Hellraiser τότε και υφάκι γιατί είχαμε καταφέρει να μαζέψουμε 150 άτομα στο μαγαζί.

Προβολή συνημμένου 41707
Εσύ είσαι μικρός ακόμα....enjoy it while it lasts.... ? 

Μάλλον 1981, μόλις είχα ξεκινήσει να παίζω, πριν φτιάξουμε τους Blues Gang με τον Σωτήρη που εδώ είναι ακόμα φαντάρος. Απο τις πρώτες φορές που γεύτηκα τι σημαίνει να παίζεις με άλλους ηλεκτρικά. Φυσικά με δανεική κιθάρα, πιθανότατα Eko ήταν. Oh well...

Scan_20231215 (3).jpg

Τελη δεκαετιας του 80...στον πολιτιστικο συλλογο του χωριου προβα....

Το ονομα μας black olives...

Απο τα μεγαλα καφε βαρελακια που ειχαν μεσα ελιες(και γραφαν απεξω black olives)...χρειαστηκαν στις αρχες γιατι δεν ειχαμε πληρη τυμπανα....

θυμαμαι τα πρωτα λογια(δεν ξεραμε γρι αγγλικα) τα λεγαμε απο τα lyrics του crusader των saxon, μιας και ειχε ο αδερφος μου τον δισκο και ειχε μεσα τους στιχους.....

Η κιθαρα μια kumica, στυλ explorer...την ειχα μπανισει σε μια βιτρινα 15,300δρχ.....

Αιματηρες οικονομιες για να μαζεψω λεφτα και να την παρω(δουλειες για πιτσιρικαδες,καλαντα,κουβαλημα ξυλων και αλλα)....

Οταν πηγα στην πολη να την αγορασω, μου λεει ο ''φωστηρας'' ο μαγαζατορας, η τιμη αλλαξε...15,500δρχ....

Μου ελειπαν 200 δρχ....

Ευτυχως ειχα μια θεια στην πολη που υπηρχε το μαγαζι, και πηγα και ζητησα απο την θεια δανεικα....

Επρεπε να πεισω την θεια ομως οτι ενας μακρυμαλλης με κολαν ροκας θελει 200δρχ για να παρει κιθαρα και οχι για κατι αλλο,μιας και η θεια ηταν γατα....την επεισα οταν μετα απο μιση ωρα της πηγα την κιθαρα....
Την ειχα μεχρι πριν λιγα χρονια...οταν αποφασισα να την σουλουπωσω χαλασε ο ''συνεταιρισμος'' με την κυρα και ετσι εμεινε διαλυμενη στο παταρι...

Οταν μεγαλωσε ο μικρος του λεω ανεβα στο παταρι εχει μια κιθαρα,φερτη μου....δυστυχως η κιθαρα δεν ηταν εκει.....

ωραια χρονια ρε γμτ......

187955400_162246762429719_4669766211282114336_n.jpg 1.jpg

στα 17 περίπου όταν και ευτυχώς γρήγορα ανακάλυψα ότι δεν το χα με τα σόλο και το γύρισα στην ρυθμική και τις κλασσικοακουστικές που τα πρώτα χρόνια τάισαν αγόγγυστα τα παράλληλα (παν)ακριβα γούστα μου περί ήχου...?

npap-70s.png

ΥΓ. η κιθάρα μια όμορφη Cimar (ή κάπως έτσι δεν θυμάμαι και πολλά από αυτήν μια και αντικαταστάθηκε σύντομα με την πρώτη και τελευταία μου (ναι ναι!!!) tele...?

Πάντως , και λίγο off topic, βλέποντας τους παλαιότερους μου, και αν εξαιρέσω τον @Nestoras  (tele) και τον @Spyros Delta (strat), ακόμα και ο @ez και ο @npap, στα σπάργανα τους ήταν με δανεικές και όχι elite κιθάρες.

Θυμάμαι μερικά χρόνια αργότερα εμένα, το 1989 που έπιασα μια δανεική ηλεκτρική κιθάρα και εγώ  για πρώτη φορά  στη ζωή μου, μια Kumika LP, μου φάνηκε σαν διαστημόπλοιο.

6 μήνες μετά....πήρα την Yamaha ,των ανωτέρω φωτογραφιών, και ίσως ήμουν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο.

Φυσικά έρωτας.

Είχα δει, ΔΕΝ θυμάμαι ρε και θα σκάσω που (εκτός πόλης μου)  . για πρώτη φορά ηλεκτρική κιθάρα το 1983 , μια τύπου LP Junior (αν θυμάμαι καλά) ,  8 ετών τότε και είχα μείνει αποσβολωμένος με τις ώρες.

Πιτσιρικάς στην Επαρχία, στην Κοζάνη.....περνούσα από ένα κιθαρομάγαζο που υπήρχε τότε και χάζευα δυο stratocaster που τις είχε μέσα στο μαγαζί και σε ειδική βιτρίνα (μια έτσι sunburst με χρυσά κλειδιά , μαγνήτες , καβαλάρη) ...και ήταν η διασκέδασή μου!

Πήγαινα πίσω σπίτι, έπιανα μια ξεκούρδιστη φτηνό κλασική που είχα....και έκανα όνειρα.

Τα παιδικά απωθημένα τελικά δεν ξεπερνιούνται.

Έφτασα στα σχεδόν 50......με 17 πλέον κιθάρες and counting....

Νομίζω θα παίρνω κιθάρες μέχρι να πεθάνω. ?

Πάντως , και λίγο off topic, βλέποντας τους παλαιότερους μου, και αν εξαιρέσω τον @Nestoras  (tele) και τον @Spyros Delta (strat), ακόμα και ο @ez και ο @npap, στα σπάργανα τους ήταν με δανεικές και όχι elite κιθάρες.
Με εκανες κι εψαξα για πιιο παλιες.

Το πρωτο οργανο που επεσε στα χερια μου ηταν ενα μπουζουκι του πατερα μου (ειχα μια φωτο με το μπουζουκι οταν ειμανε 4 ετων αλλα δεν τη βρισκω στα σκαναριμενα, εδω ειμαι 10-11).
Little Spy With Bouzouki.jpg

Κι εγω με δανεικες και φτηνες επαιζα πριν παρω την στρατ (που φαινεται στο προηγουμενο ποστ) στις 5/2/1984 με δοσεις και αιματηρες οικονομιες (την οποια δεν την εχω πια, γιατι στις 4/2/1985 ανοιξαν το δωματιακι και μου την εκλεψαν μαζι με εναν Peavey Bactstage Plus στον οποιο μεσα ειχα κι ενα Coron distortion 10 το πρωτο μου πεταλι - μου εμειναν τα boss delay dm-3 και chorus ch-3 που τα εχω ακομα). Μετα, καλοκαιρι 1985 πηρα μια Kramer Pacer deluxe usa με original floyd 1 μεν, αλλα με schaller μαγνητες που δεν μου αρεσαν και τους αλλαξα με SD ssl1 και SD JB sτο bridge (καπου εχω φωτο αλλα δεν τις βρισκω) και την κρατησα για καμια  10αρια χρονια.
Μεχρι τοτε ειχα μια κιθαρα καθε φορα.

Το 1993 αρχισε το gas που πηρα την prs, καπακι εδωσα την Kramer και πηρα μια strat77 και μια strat plus και παει λεγοντας.

Στο πρωτο μου λαιβ το 1983 στο σχολειο, παιζω με μια Morris απομιμηση start, δανεικια απο τον ντραμερ που μου εσπασε κατα λαθος το μπρατσο απο την πρωτη πραγματικα δικη μου κιθαρα (δωρο το 1982 απο τον παππου που ηταν μουσικος - κλαρινο ηπειρωτικα) που ηταν μια Teisco (δυστυχως δεν εχω φωτο απο αυτην) μαζι με μια λαμπατη τετρακαναλη κεφαλη Anax  του 1958 (που "εξυπηρετουσε" ολη την "μπαντα") και diy καμπινα με καφε επενδυση κι ενα 12αρι μεγαφωνο, σαν πλυντηριο ? (φαινονται απο πισω μου στη φωτο πιο κατω)

Spy & Thomas.jpg

Anax

Spy & Vip's2b.jpg

Εχω και την αφισα
Afisa.jpg

Πιο μικρος "εκλεβα" απο τον παππου και γρατζουναγα μια Eko σκαφος.
G13 μαλλον παιζω ?

little spy with eko.jpg

Trending...

Νέα θέματα