Χαίρομαι που αρέσει, να είστε καλά.
Δεν έχει ούτε compressor, εγώ έκανα κάτι λίγες διορθώσεις με το χέρι, για να μην χαλάσω το ουδέτερο (μικρόφωνο + προενίσχυση).
Υπόψη ότι με τέτοια μικρόφωνα, ακούς τα ακουστικά να καίγονται, να πικάρουν, γυρνάς και βλέπεις την κυματομορφή κανονική. Το έπαθα μερικές φορές στα δυνατά σημεία και δεν το πίστευα !
Πρώτα απ' όλα, είναι "κλωνοειδές" μικρόφωνο. Αλλά μου αρέσει περισσότερο αυτό, παρά το ίδιο το θρυλικό Neumann U47
εδώ "κλικ" για δείγμα.
Εξαιτίας αυτής της σελίδας και του συγκριτικού σύνδεσμου που έχει κάτω από το δείγμα U47, αγόρασα το TLM 103 (που φοράει την κάψα του U87) και δεν το μετάνιωσα.
Γιατί όμως μου αρέσει περισσότερο το δικό μου ; Για πολλούς λόγους.
Πρώτον, επειδή το φτιάχνει ο καλός, παραδοσιακός, Αμερικάνος τεχνίτης, χειροποίητο στο εργαστήριό του, αφού τον επισκεφτείς και αφού δοκιμάσει τη φωνή σου. Μπορείς να του ζητήσεις και διορθώσεις. Το μουσικό σπίτι στο λιβάδι...
Δεύτερον, επειδή είναι το μοναδικό μικρόφωνο που έχει επιλογή "High Cut".
Αφού την επιλογή "Low Cut" την έχουν ήδη πάμπολοι προενισχυτές και οι κονσόλες.
Τρίτον, επειδή η τιμή του, είναι στο 1/6 περίπου, από αυτή που πωλείται ένα καλοσυντηρημένο U47.
Τέταρτον, επειδή είναι κλωνοειδές και όχι κλώνος. Δηλαδή είναι βασισμένο και όχι πιστή αντιγραφή. Γίνεται και αυτή αν την ζητήσεις, όμως το βασισμένο μικρόφωνο, έχει λάβει υπόψη και εσένα. Δεν είναι απρόσωπο το καθεστώς αγοράς.
Η ιστοσελίδα του κατασκευαστή
είναι εδώ
Τώρα για δοκιμή με το Neve, θα πρέπει πρώτα να γίνω καλά, να ξεμπουκώσω και να κλείσω ραντεβού. Θα το κάνω όμως κάποια στιγμή.
Προς το παρόν, βάζω συνημμένο ένα αρχείο με το TLM103 και τον Avalon (πολύ καλός συνδυασμός πράγματι), για το πώς μπορεί κάποιος, να δώσει δείγμα φωνής, αντί να επισκεφθεί τον Dave Pearlmann.
Jims_voice_for_TM-1_mod.wav