Πως φτιάχνεται ένα βαθούλωμα σε κιθάρα?

Petros1

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Γεια σας παιδιά.Είμαι νέο μέλος,κι αυτό ειναι το 1ο μου post.

Πως μπορεί να φτιαχτεί ένα βαθούλωμα που καταφερα να κάνω στο κάτω μέρος της ηλεκτρικής μου?(Stratocaster)

Μπορεί να στοκαριστεί και να βαφτεί τοπικά?Δεν έχει φύγει το χρώμα,και δεν είναι κατι πολυ σοβαρό,αλλά σπάζομαι

να το βλέπω...είναι ψυχολογικό καθαρά το θέμα...  ::) Δεν την έχω και πολυ καιρό και καταλαβαίνετε...  :P

Αν μπορείτε προτεινετε και κανένα καλό μάστορα.

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Λογικα θελει τριψιμο, στοκαρισμα, τριψιμο,βαψιμο, λουστραρισμα!Αλλα θυμαμαι οτι ειχε βγαλει η Fender νομιζω μια σειρα με με κατι ακρυλικα για επιδιορθωση βα8ουλωματων χωρις ολη την προηγουμενη διαδικασια...Παραπανω δν ξερω μονο αυτο, αν ξερει καποιος απο τους ποιο σχετικους ας προτεινει κατι.

(Ελα μωρε κ δε το αφηνεις ετσι, σιγα σιγα θα την κανεις relic:P)

Εγώ θα την άφηνα όπως είναι αλλά αν εσύ έχεις μεγάλο πρόβλημα και αρκετά χρήματα η λύση λέγεται Κακανιάρης Κώστας. Θα βρεις στοιχεία εδώ:

http://www.noiz.gr/index.php?cat=45

Καλημερα, παντως σκεφτειτε κ αυτο που ειπα εγω για αυτο που ειχε βγαλει η Fender.Νομιζω ηταν διαφανο, κ ετσι το περναγες απο πανω, κ εκλεινες το βαθουλωμα ενω απο κατω φαινοταν το κανονικο χρωμα, δν ξερω να κυκλοφορουν ακομα βεβαια:P

(Αν ξερει καποιος πως λεγεται κ τι ακριβως ειναι αυτο που λεω ας μας διαφωτισει λιγο ;D)

mscmkr είπε:
Αυτό που προτείνεις είμαι 99.9% σίγουρος ότι δουλεύει μόνο σε άβαφτο ξύλο.

Αν ΔΕΝ έχει φύγει το χρώμα, και πιάνουν τα χέρια σου, μια λύση είναι ένα υλικό για μοντελισμό που λέγεται Κrystal Klear (κάπως έτσι, ναι, με "Κ"). Είναι υγρό που στεγνώνει (με κάποιον καταλύτη νομίζω) και γίνεται σαν γυαλί.

Μετά μπορείς να το τρίψεις με μαλακή κρέμα γυαλίσματος. Σίγουρα υπάρχουν και άλλα ανάλογα υλικά στην πιάτσα, ψάξτο.  ;)

χαχα, απο τον τίτλο νόμισα ότι θέλεις να κάνεις βαθούλωμα, και όχι να επισκευάσεις  8)

από τότε που βγήκε το relic πάντως, κάθε φορά που μου πέφτει η κιθάρα ανεβαίνει η αξία της  :D :D

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Απ τη μια έχετε δίκιο για το relic του πράγματος,από την άλλη σας είπα είναι καθαρα ψυχολογικό το θέμα... ;D Οι γρατζουνιές γενικα,δε με πειράζουν,τα βαθουλώματα όμως μου τη σπάνε λίγο-τα ίδια ισχύουν και για το αυτοκίνητο μου- ;D

Ενδιαφέροντα τα υλικά που προτείνετε,ειδικά αυτο το Krystal Clear....θα το ψαξω...

Petros1 είπε:
Ενδιαφέροντα τα υλικά που προτείνετε,ειδικά αυτο το Krystal Clear....θα το ψαξω...
Mια απλή παρατήρηση...εάν έχεις ξανακάνει τέτοιου είδους επιδιορθώσεις (ή πιάνουν τα χέρια σου) αγνόησε τα παρακάτω...

Το να σου κάνει ένας (καλός) μάστορας μια τοπική επιδιόρθωση της μαύρης σου κιθάρας και του λούστρου είναι σχετικά απλό και όχι ακριβό. Το να στη ξαναβάψει γιατί τη χάλασες...κοστίζει κάτι παραπάνω ;D ;D

Παίζει βέβαια ρόλο (και) από το πόσο ακριβή είναι η κιθάρα σου...

marathon είπε:
Το να σου κάνει ένας (καλός) μάστορας μια τοπική επιδιόρθωση της μαύρης σου κιθάρας και του λούστρου είναι σχετικά απλό και όχι ακριβό. Το να στη ξαναβάψει γιατί τη χάλασες...κοστίζει κάτι παραπάνω ;D ;D
Έχεις δίκιο...καλύτερα μάστορας,γιατι όσο και να πιάνουν τα χέρια μου-που πιάνουν-είναι πιθανό να κάνω καμια μ@λ@κι@...

Βαθούλωμα σε rosewood ταστιέρα πως φτιάχνεται? Είναι πολύ μικρό κ βρίσκεται στο 2ο τάστο στην Μι καντίνι. Επιρεάζουν τον ήχο αυτά τα βαθουλωματάκια άραγε? Αξίζει να το φτιάξω?

mind_victim είπε:
Βαθούλωμα σε rosewood ταστιέρα πως φτιάχνεται? Είναι πολύ μικρό κ βρίσκεται στο 2ο τάστο στην Μι καντίνι. Επιρεάζουν τον ήχο αυτά τα βαθουλωματάκια άραγε? Αξίζει να το φτιάξω?
Tέτοιες ζημιές, επηρεάζουν την ψυχολογία και όχι τον ήχο (και όχι όλες τις ημέρες). Η μόνη λύση είναι να μην το κοιτάς γιατί δεν αξίζει να το φτιάξεις.

Nαι μα το ξεκαθαρισα ότι ειναι ψυχολογικό και μόνο το θέμα....απλώς η καλύτερη ψυχολογία κανει και το παίξιμο μου καλύτερο ...Επι της ουσίας όμως έχεις δίκιο.

Petros1 είπε:
Nαι μα το ξεκαθαρισα ότι ειναι ψυχολογικό και μόνο το θέμα....απλώς η καλύτερη ψυχολογία κανει και το παίξιμο μου καλύτερο ...Επι της ουσίας όμως έχεις δίκιο.
Αν είναι τόσο πρόβλημα, μπορείς να φτιάξεις ξυλόστοκο χρησιμοποιώντας εποξική ρητίνη και σκόνη από rosewood. Για να ταιριάξει χρωματικά βέβαια, μάλλον θα χρειαστεί κάποιο βαψιματάκι.

Εγώ δεν καταλαβαίνω βέβαια πως έγινε το βαθούλωμα.... Από χτύπημα? Πάντως ούτε το playability επηρεάζει (ειδικά εκεί που είναι) ενώ αυτό για... τον ήχο, ήταν ανέκδοτο, έτσι?  ;) ;D

The Genius Loci είπε:
Εγώ δεν καταλαβαίνω βέβαια πως έγινε το βαθούλωμα.... Από χτύπημα? Πάντως ούτε το playability επηρεάζει (ειδικά εκεί που είναι) ενώ αυτό για... τον ήχο, ήταν ανέκδοτο, έτσι?  ;) ;D
Δεν είπα εγώ ότι επηρεάζει τον ήχο...ούτε το playability φυσικά....Το χτύπημα είναι ακριβώς 5 εκατοστά δίπλα από το jack και έγινε με ηλίθιο τρόπο από μέρους μου.

Μελετώντας καθιστός χτύπησε το τηλέφωνο,με αποσυντόνισε ,πήγα να το πιάσω σηκώθηκα και στην προσπάθεια να το προλάβω μου φυγε λίγο η κιθάρα και χτύπησε σ ένα τραπέζι που ήταν κοντά μου.... :-\

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back