Pop song,αξίζει;

BillTrantos

Δυνατό μέλος
Staff member
Πόντοι
1,058
Καλησπέρα παιδιά!Ξεκίνησα για χαβαλέ σήμερα το πρωί να γράψω ένα pop τραγουδάκι,έτσι για να πειραματιστώ με τα samples που είχα.Το έχω στείλει σε 2-3 άτομα που δεν είναι μουσικοί και μου είπαν να το συνεχίσω.Εσείς τι λέτε;  ;D

Pop-άρα_.wav

Attachments

33 λήψεις και 0 απαντήσεις;Δεν πειράζει,γίνετε κακοί,ειλικρίνεια και συζήτηση να υπάρχει!! ;D ;D

Προσωπικά, θα έλεγα άσ το. Αδιάφορο, άχρωμο και άοσμο (και πολύ ηλεκτρονικό - cult )

Ρίξε καμιά κιθαριά ρε Billy να γουστάρουμε :)

[PS: 20 second ήταν το αρχείο, δεν κατέβηκε μισό ε?)

Τι να σε πω Βασίλη...Εγώ τέτοια δεν ακούω (τζιζ κακό  ;D ;D ;D) αλλά για να σχηματίσω μια καλύτερη άποψη θα ήθελα μεγαλύτερο δείγμα.  ;)

Οπότε για μένα καλύτερα να το συνεχίσεις και το βλέπουμε.  :)

AuditoryDriving είπε:
Μιλάει σωστά ο φίλτατος AuditoryDriving.  ;)

AuditoryDriving είπε:
Προσωπικά, θα έλεγα άσ το. Αδιάφορο, άχρωμο και άοσμο (και πολύ ηλεκτρονικό - cult )

[PS: 20 second ήταν το αρχείο, δεν κατέβηκε μισό ε?)
Είμαι σε φάση που θέλω να πειραματιστώ με άλλα πράγματα,κιθάρα παίζω καθημερινά κάνα 4ωρο,αλλά είναι 4 ώρες καθαρής εξάσκησης,με ασκήσεις,κλίμακες και τα κομμάτια που έχω για το μάθημα.Την υπόλοιπη ώρα ψάχνομαι με τέτοια πράγματα όπως αυτό που ανέβασα.Το αρχείο είναι συνειδητά 20 δευτερόλεπτα,κάτι σαν preview!Thanks για την κριτική,την κρατάω και την έχω σοβαρά υπόψιν!

Περίμενα μια αλλαγή που .... δεν ήρθε ακόμα!

Φτιάξτη και τα λέμε. ;)

geodimitri είπε:
Τι να σε πω Βασίλη...Εγώ τέτοια δεν ακούω (τζιζ κακό  ;D ;D ;D) αλλά για να σχηματίσω μια καλύτερη άποψη θα ήθελα μεγαλύτερο δείγμα.  ;)

Οπότε για μένα καλύτερα να το συνεχίσεις και το βλέπουμε.  :)

Μιλάει σωστά ο φίλτατος AuditoryDriving.  ;)
Δεν ξέρω,κάτι μου έχει κάνει η ηλεκτρονική pop μουσική τελευταία.Δεν ξέρω τι σκατά έχω μέσα στο κεφάλι μου!Η κιθαριστική δημιουργία πάει στην άκρη για λίγο καιρό,θεωρώ πως έχω μείνει πολύ πίσω τεχνικά.Θα δουλέψω και θα επανέλθω δριμύτερος!

fusiongtr είπε:
Περίμενα μια αλλαγή που .... δεν ήρθε ακόμα!

Φτιάξτη και τα λέμε. ;)
Αλλαγή όπως;! Φωνητικά,extra όργανο,αλλαγή beat,αλλαγή θέματος του synth; :) Ακόμα το παλεύω πάντως,δεν έχω την παραμικρή εμπειρία από αυτό το είδος!

BillTrantos είπε:
Αλλαγή όπως;! Φωνητικά,extra όργανο,αλλαγή beat,αλλαγή θέματος του synth; :) Ακόμα το παλεύω πάντως,δεν έχω την παραμικρή εμπειρία από αυτό το είδος!
Ενώ εγώ έχω .... τεράστια εμπειρία! ;D ;D ;D ;D ;D

Αλλαγή αρμονική (άλλαξε ακκόρντο ;D ;D), που να συνοδεύεται από ρυθμική αλλαγή (άλλαξε απλά τους τονισμούς στο beat), και ίσως ενορχηστρωτική (εδώ κολλάει το "άλλα όργανα", ή τα ίδια όργανα με άλλο τρόπο-σε άλλη θέση).

Το προσπαθώ,αλλά χωρίς synth είναι δύσκολα τα πράγματα!! ;D Ψάχνομαι τώρα μπας και πάρω ένα απλό Midi controller της πλάκας να κάνω τη δουλειά μου!

Καλά κάνεις και ψάχνεσαι :) Θ ακούσουμε ωραία πράγματα στο μέλλον, είμαι σίγουρος, το  νοιζ εμπιστεύεται την νέα γενιά :)

Όποια μουσική παιδεία έχω τη χρωστάω στον πατέρα μου που από την παιδική μου ηλικία άκουγα μέσα στο σπίτι Queen,Clapton και Deep Purple,τον καθηγητή της κιθάρας και εσάς εδώ στο Noiz.Κάθε μέρα μαθαίνω νέα πράγματα που με κάνουν καλύτερο!  ;D

BillTrantos είπε:
Όποια μουσική παιδεία έχω τη χρωστάω στον πατέρα μου που από την παιδική μου ηλικία άκουγα μέσα στο σπίτι Queen,Clapton και Deep Purple,τον καθηγητή της κιθάρας και εσάς εδώ στο Noiz.Κάθε μέρα μαθαίνω νέα πράγματα που με κάνουν καλύτερο!  ;D
Αμ, έτσι πες, εξηγούνται πολλά :):)

[Τους Deep Purple περιμένω να τους κάνει bold άλλος :)]

Να συνεχισεις Bill!

Ακομα κι αν βαρεθεις η δε θελεις πια να ασχοληθεις με το ειδος κατι θα σου εχει μεινει,σιγουρα κακο δε θα 'ναι.

Το κομματι πραγματι θελει να"μεγαλωσει"λιγο για να πει κανεις κατι παραπανω.

Ναι βρε BillTrantos... κάντο ολόκληρο κομμάτι πρώτα και μετά να συζητήσουμε. Που είναι το... song που λες;

Το να ρίχνεις 2-3 loops μαζί δεν λέγεται δημιουργία ακριβώς.

Εσυ χάρηκες που είδες κάποιο "αποτελεσμα" να βγαίνει γρήγορα. Οπως κάποιοι d.j.'s που αποκαλούν τους εαυτούς τους παραγωγούς. Λες και η μουσική σύνθεση είναι να βάζουν σε σειρά τις λούπες που αγόρασαν/κατέβασαν. Παρανόηση μεγάλη.

Ξερεις... ΚΑΙ η "ηλεκτρονική" μουσική βασίζεται στη σύνθεση. Στην ενορχήστρωση διαφέρει. Μη την υποτιμούμε.

Συμβαν : ενα καλοκαιρι ειμαστε σε μια αρπαχτη στην Ανδρο ( βαφτισια υιου εφοπλιστη ) οπου περασαμε υπεροχα ,φιλοξενια βασιλικη κλπ.

Το βραδυ του EVENT και ενω ειχαμε παιξει κανα 2 ωρες σταματησαμε για να ππαιξει ο DJ Disco .

Eγω λοιπον αυτο το ειδος (ντισκο ) το εχω φαει με το κουταλι για 4 χρονια σερι σε γνωστο παραλιακο club και οσο ναναι μου αρεσει .Εκατσα λοιπον στο σετ και επαιζα απο πανω απο  τα κομματια ( Bee GEES και δεν συμαζευεται!! ;)Καποια στιγμη λοιπον ο DJ γυριζει νευριασμενος και μου λεει: Κυριε συναδελφε σταματα επιτελους ??? !!!!Περιττο να σας πω τι του απαντησα για το συναδελφιλικι ;D ;D ;D

yameth είπε:
Ναι βρε BillTrantos... κάντο ολόκληρο κομμάτι πρώτα και μετά να συζητήσουμε. Που είναι το... song που λες;

Το να ρίχνεις 2-3 loops μαζί δεν λέγεται δημιουργία ακριβώς.

Εσυ χάρηκες που είδες κάποιο "αποτελεσμα" να βγαίνει γρήγορα. Οπως κάποιοι d.j.'s που αποκαλούν τους εαυτούς τους παραγωγούς. Λες και η μουσική σύνθεση είναι να βάζουν σε σειρά τις λούπες που αγόρασαν/κατέβασαν. Παρανόηση μεγάλη.

Ξερεις... ΚΑΙ η "ηλεκτρονική" μουσική βασίζεται στη σύνθεση. Στην ενορχήστρωση διαφέρει. Μη την υποτιμούμε.
Ουδέποτε χαρακτήρισα τον εαυτό μου ''δημιουργό'',ειδικά μετά από ένα παιχνιδάκι 20 δευτερολέπτων.Αλλά επειδή έχεις δίκιο και τα samples δε με εμπνέουν τόσο ώστε να ασχοληθώ σοβαρά ως πραγματικός δημιουργός,δανείστηκα από τον καθηγητή μου το FL Producer Edition,το οποίο διαθέτει synth που μπορείς να το χειριστείς με το πληκτρολόγιο.Οπότε θα μπορώ να συνθέσω μόνος μου,μέχρι να πάρω ένα μικρό synth,ή έστω ένα midi controller.Τέλος,αυτές τις μέρες κατάλαβα ότι στο μυαλό μου δεν τρέχουν μόνο κιθαριστικά licks και riffs πλέον,αλλά περισσότερα πράγματα και χαίρομαι γι'αυτό γιατί μέχρι πολύ πρόσφατα κομμάτια χωρίς κιθάρα μου περνούσαν αδιάφορα.Θα κάτσω λοιπόν να συνθέσω κάτι πιο δικό μου και μεγαλύτερο σε διάρκεια και θα τα ξαναπούμε!Ευχαριστώ όλους σας για το feedback,έκανε πολύ περισσότερο καλό απ'ότι νόμιζα πως θα κάνει!

@gvour: ο πειραματισμός τώρα αρχίζει! ;D

@pericles: άμα το 'χεις έτσι γίνεται! ;)

******************* Disclamer ********************

Δεν έχω ακούσει το τραγούδι είμαι στη δουλεία

Αλλά απο αυτά που άκουσα στα σχόλια να προτέινω να ακούσεις 2 συγκροτήματα:

Head Automatica - Decadence (album)

Imaginary dragons - Radioactive (προσφατο radio hit και νομίζω έχει γίνει και αρκετά dubsteo remixes)

Και τα δύο μου ήρθαν στο μυαλό όταν διάβασα pop-ήλεκτρονικη μουσική-κιθαριές για να ακούσεις τι παίζει σε αυτόν το χώρο.

ΥΓ. Θα ακούσω το απογευμα το preview να δώ αν είναι τελείως άκυρες οι προτάσεις μου!

Το 2ο μου άρεσε πολύ περισσότερο,αλλά μου φάνηκε αρκετά περίπλοκο ώστε να το πλησιάσω συνθετικά.Τρομερά ενδιαφέρουσα δομή!Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σου!!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back