Χαρίλαε, θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι όλη αυτή η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ με τις μαοϊκές, λενινιστικές, αναρχικές, αντιευρωπαϊκές κλπ. συνιστώσες είναι σε κάποιο βαθμό παραπειστική. Η αλήθεια είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ανήκουν στον ΣΥΝ (που προέρχεται από τον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου) ενώ πολλές από τις ακραίες συνιστώσες δεν έχουν καν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Επιπλέον, ακόμα και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζουν πια ότι η εικόνα ενός πολυσυλλεκτικού σχηματισμού δεν ταιριάζει σε ένα κόμμα που φιλοδοξεί να κυβερνήσει και έχουν κάνει βήματα προς την δημιουργία ενός ενιαίου χώρου που δεν θα μοιάζει με παιδική χαρά. Με βάση τα παραπάνω, ας μου επιτραπεί να θεωρώ τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο επικίνδυνο όσο θεωρούσα τον Συνασπισμό της δεκαετίας του '90, δηλαδή όσο επικίνδυνη θεωρώ την γάτα της θείας μου.
Αν μου επιτρέπεις να απαντήσω κι εγώ και επειδή δεν θεωρώ τόσο ακίνδυνες τις γάτες ,άστω κι αν είναι της θείας σου ;D
Πιστεύω ότι ο φόβος που έχει απλωθεί σε μεγάλη μερίδα του κόσμου είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα προπαγάνδας. Είναι η κλασική προπαγάνδα των δεξιών που επικαλούνταν την κομμουνιστική απειλή για ψύλλου πήδημα, που παρουσίαζαν τον Αντρέα σαν τροτσκιστή και σαν εγκέφαλο της 17Ν, που εφεύρισκαν ανύπαρκτους κινδύνους για τα εθνικά ζητήματα κλπ. Αυτή την στρατηγική την θεωρώ εξίσου ανέντιμη και αποπροσανατολιστική με τους προεκλογικούς τακτικισμούς του ΣΥΡΙΖΑ το '12. Και σίγουρα θα το θεωρούσα υποτιμητικό για την νοημοσύνη μου να παρασυρθώ από τις επινοήσεις μιας ομάδας που αποτελείται από ακροδεξιά στοιχεία, ιδεοληπτικούς και ημιπαράφρονες, δηλ. του επικοινωνιακού επιτελείου του Σαμαρά.
Αν αυτό το έλεγα εγώ θα ήμουν κομουνιστής
, αλλά δυστυχώς στην ελληνική πολιτική σκηνή και τελευταία παγκοσμίως παίζουμε κουκλοθέατρο
Από την άλλη, υπάρχουν κάποια πιο ρεαλιστικά ερωτήματα που πρέπει να τεθούν, όπως τα παρακάτω:
1. Πώς θα διαχειριστεί την τρομακτική ασυνέπεια μεταξύ των ανεδαφικών προεκλογικών εξαγγελιών και της πραγματικότητας (δηλ. των μνημονίων που θα υπογράψει); Οι τωρινοί έχουν εφεύρει έναν ανύπαρκτο εχθρό (τον ΣΥΡΙΖΑ) για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο, αυτοί τι θα βρουν με δεδομένο ότι οι αντίπαλοι θα έχουν ήδη κυβερνήσει;
Όπως τον διαχειρίστηκαν τόσα χρόνια και οι άλλοι ,παραλάβαμε καμέννη γη και παραδίδουμε σεληνιακό τοπίο .............ναι εξαντλούνται οι ανοχές ,εγώ ας πούμε δεν το ανέχομαι ,αλλά ,πάλι ,οι πολλοί χρόνια τώρα τρώμε κουτόχορτο. Παραταύτα ,είναι θέμα παρουσίασης ,με τπτ κανάλια,δημοσιογράφους κλπΔεν είδες σήμερα ανταλλαγές διαλόγων ΓΑΠ-Λοβέρδου? Μια χαρά το πάνε. Θα πετάξουν και κανά φέιγ βολάν με κανά ψώφιο που θα τον τραβολογανε σε τπτ κορυδαλλούς........
2. Με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αγγίξει το εγχώριο κεφάλαιο (το πολύ να μειωθεί η επιρροή π.χ. του Βαρδή και να αυξηθεί αυτή π.χ. των Αγγελόπουλων), πρέπει να βρεθούν κάποια χρήματα για να υλοποιηθεί ένα μίνιμουμ εξαγγελιών, π.χ. μια υποτυπώδης ενίσχυση των πολύ χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων. Ο μόνος τρόπος που μπορώ να σκεφτώ είναι η βαριά φορολόγηση της "μεσαίας τάξης" (ο ορισμός της είναι ελαστικός και θα εξαρτηθεί από το ποσό που πρέπει να συγκεντρωθεί). Έλα όμως που η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ανήκουν ακριβώς σ' αυτή τη "μεσαία τάξη"...
Οι τωρινοί και οι προηγούμενοι ,που αναφερόντουσαν δλδ? Σε άνεργους και παριές? Ή επειδή σε περελθόντα χρόνο τους έδωσαν αντίδωρο ,κρατάνε πισινή?Δυστυχώς παραλάβαμε καμμένη γη ,σεληνιακό τοπίο ,υπογεγραμένα μνημόνια ,από πουλημένα τομάρια στη πλουτοκρατία
3. Πώς θα μπορέσει μια τέτοια κυβέρνηση να ασκήσει καταστολή (θα χρειαστεί!) με μια αστυνομία που είναι πλέον πλήρως διαβρωμένη από την ακροδεξιά;
Όπως ακριβώς ο Ανδρέας το 81 ,θα βρουν μια περίπτωση απόβλητων ,πχ χούλιγκαν και θα ασκήσουν καταστολή ,όπως παλιά με τον Αρκουδέα στα Εξάρχεια
4. Πώς θα δημιουργηθούν δίαυλοι επικοινωνίας με τους Ευρωπαίους εταίρους από αυτούς που μέχρι χτες μιλούσαν για τοκογλύφους και για μερκελιστές;
Αν θεωρούμε πως ο Σαμαράς αποκατέστησε την επικοινωνία ,γιατί όχι και οι συριζαίοι με τις κατάλληλες επικήψεις
Προσπαθώντας να απαντήσω σε τέτοια ερωτήματα, το μόνο συμπέρασμα που μπορώ να βγάλω είναι ότι μια τέτοια κυβέρνηση μάλλον δεν θα αντέξει πολύ. Αλλά (επαναλαμβάνω), ίσως μια περίοδος διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι απαραίτητη για να διαλυθούν οι διάφοροι μύθοι ένθεν κακείθεν.
Ειλικρινά ,το ίδιο πιστεύω κι εγώ ,δεν θα αντέξει . Δεν θεωρώ πως είναι απαραίτητο να ζήσουμε μια περίοδο διακυβέρνησης ,από ανθρώπους που δεν ξέρουν και που δεν ανέχεται ο κόσμος ,γιατί το αποτέλεσμα θάναι τραγικό και τελικά θα πάμε 50 χρόνια πίσω ,πάλι από την τότε αρχή, όσο όμως οι άλλοι λειτουργούν σα το τσάρο στο ανάκτορο , αυτό και ίσως και χειρότερα μπορεί να συμβούν . Βλέπεις ξαφνικά τους έπιασε ο πόνος να ανοίξουν θέμα ΑΟΖ ,Σκοπίων ..............