- Πόντοι
- 48
...είναι μέχρι να πιάσει το χρήμα στο χέρι... .ThanosJ είπε:Ακουσα και μια ωραια φραση καπου: "το πνευμα (με τη γενικοτερη εννοια) το εχει κερδισει στο χρονο η αριστερα" η καπως ετσι.
Σαφώς... γιατί το ''γενικά'' & ''γενικότερα'' της αριστεράς γίνεται αυτόματα ''ειδικά''marathon είπε:...είναι μέχρι να πιάσει το χρήμα στο χέρι... .
Οχι δεν εννοω μονο την ελλαδα, σε ολον τον κοσμο υπαρχει αυτη η ταση. Και αυτο που λες για το χρημα δεν το καταλαβα, εννοεις οτι μολις καποιος πληρωθει απ τη δουλεια του γινεται απο αριστερος καπιταλιστης?marathon είπε:...είναι μέχρι να πιάσει το χρήμα στο χέρι... .
Για τα υπόλοιπα που γράφεις...ελπίζω να εννοείς μόνο την Ελλάδα...εάν ναι, παραπέμπεσαι στην ανωτέρω μου πρόταση
Ωραία...μάθαμε ότι ο Beethoven, o Mozart και οι λοιποί ήταν αριστεροί...όπως και οι Rolling Stones, Pink Floyd και πάει λέγοντας. 8)ThanosJ είπε:Οχι δεν εννοω μονο την ελλαδα, σε ολον τον κοσμο υπαρχει αυτη η ταση.
Ανοίγεις τεράστιο θέμα, αλλά και το υπεραπλουστεύεις για να καταλήξεις σε καραμπινάτη αντίφαση.ThanosJ είπε:Οι συμφορουμιτες (που υποτιθεται ειμαστε ολοι μουσικοι εδω μεσα, ή γενικά άνθρωποι που ασχολουνται με καποια μορφη τεχνης) που κατηγορουν τις αριστερες/κομμουνιστικες/αναρχικες κτλ ιδεολογιες και τις χλευαζουν, τι εχουν να πουν που ανα τους αιωνες οι πρωταγωνιστες σε ολες σχεδον τις μορφες τεχνης (και ιδιαιτερα στη μουσική) ειναι οι ατομα που εντασσονται (είτε αμεσα ειτε με τη γενικοτερη φιλοσοφια που διεπει τη ζωη τους) σε αυτους τους χωρους και αποστρεφονται τους χωρους που βρισκονται στον αντιποδα.
......και κατά συνεπεία των beatles : ;Dmarathon είπε:Στο τέλος, θα γίνω και εγώ οπαδός του Superfunk ;D
αυτών, είμαι ;D έτσι κι αλλιώςlgbesios είπε:......και κατά συνεπεία των beatles : ;D
Κοιτα δε ηθελα να μιλησω μεμονωμενα για την ελλαδα, η για συγκεκριμενες ενεργειες ομαδων που ανηκουν στην αριστερα. Δεν ειναι κατι τρομερο για μενα που καποιοι απο τους "εφαρμοστες" των αριστερων ιδεολογιων κανουν παραλογες ενεργειες.gdevelek είπε:Ανοίγεις τεράστιο θέμα, αλλά και το υπεραπλουστεύεις για να καταλήξεις σε καραμπινάτη αντίφαση.
Άλλη η γενικώτερη "αριστερή ιδεολογία" ως φιλοσοφία ζωής, αυτό δηλαδή που χαρακτηρίζει όντως πάρα πολλούς καλλιτέχνες (ελευθερία, δημοκρατία, ειρήνη, αδελφότητα, αλληλεγγύη προς τον αδύναμο, και λοιπά λουλουδάτα)...
... και ΑΛΛΗ η αριστερή ιδεολογία ως πρακτικό πολιτικό/οικονομικό σύστημα και κυρίως όπως αυτή εκφράζεται στο ελλαδιστάν.
Το δεύτερο αποτελεί σε πολύ μεγάλο βαθμό φαλκίδευση και εξευτελισμό του πρώτου (σταλινοφασισμός, μπαχαλακισμός, μηδενισμός, τραμπουκισμός).
Προφανώς όταν κάνεις τέχνη (όπως τη φαντάζεσαι)...δεν έχεις στο μυαλό σου ούτε ιδέες υπέρ της αριστεράς (ή της δεξιάς ή της μέσης...). Στην αντίθετη περίπτωση -εάν δεν κάνω λάθος- λέγεται στρατευμένη τέχνη....και χαρά σε όποιον την έχει ;DThanosJ είπε:Εγω απλα πιστευω οτι δε μπορει να πας να κανεις τεχνη, και να χεις στο κεφαλι σου αυτες τις ιδεες υπερ του καπιταλισμου κτλ κτλ.
και επαναλαμβάνω ότι έχεις άδικο...γιατί όπως λέει ο RAy δεν έχεις στατιστικό δείγμαΕγω λεω σε γενικοτερη βαση, οτι οι περισσοτεροι καλλιτεχνες απσαζονται τις αξιες που αναφερεις και συ, και γενικοτερα κρατουν μια αριστερη σταση.
Εντάξει, αν τα στραβά του καπιταλισμού τα θεωρείς φρικτά, αλλά για τα στραβά του αριστερισμού λές "δεν είναι και κάτι τρομερό που ΚΑΠΟΙΟΙ τα κάνουν", τότε είσαι λιγουλάκι προκατειλημμένος.... ;D ;D αυτό που λένε "δύο μέτρα και δύο σταθμά".ThanosJ είπε:Κοιτα δε ηθελα να μιλησω μεμονωμενα για την ελλαδα, η για συγκεκριμενες ενεργειες ομαδων που ανηκουν στην αριστερα. Δεν ειναι κατι τρομερο για μενα που καποιοι απο τους "εφαρμοστες" των αριστερων ιδεολογιων κανουν παραλογες ενεργειες.
Εγω λεω σε γενικοτερη βαση, οτι οι περισσοτεροι καλλιτεχνες απσαζονται τις αξιες που αναφερεις και συ, και γενικοτερα κρατουν μια αριστερη σταση.
Βγαζουν εκατομμυρια καποιοι οκ, ε και? Αλλαζει αυτο κατι? Πολλοι δε βγαζουν κιολας καθολου και πεθαινουν στην ψαθα.
Εγω απλα πιστευω οτι δε μπορει να πας να κανεις τεχνη, και να χεις στο κεφαλι σου αυτες τις ιδεες υπερ του καπιταλισμου κτλ κτλ. Μου φαινεται πολυ δυσκολο απο μια τετοια προσωπικοτητα θα βγει κατι που θα αφορα κοσμο .
Ποτε δεν ειπα οτι πας να κανεις τεχνη και εχεις στο μυαλο σου κατι συγκεκριμενο κι δεν εννοουσα προφανως τη στρατευμενη τεχνη (κατα της ειμαι).marathon είπε:Προφανώς όταν κάνεις τέχνη (όπως τη φαντάζεσαι)...δεν έχεις στο μυαλό σου ούτε ιδέες υπέρ της αριστεράς (ή της δεξιάς ή της μέσης...). Στην αντίθετη περίπτωση -εάν δεν κάνω λάθος- λέγεται στρατευμένη τέχνη....και χαρά σε όποιον την έχει ;D
και επαναλαμβάνω ότι έχεις άδικο...γιατί όπως λέει ο RAy δεν έχεις στατιστικό δείγμα
Η κομμουνιστική ιδεολογία, διατυπωμένη όπως την γνωρίζουμε σήμερα, είναι προϊον του 20ου αιώνα. Προηγήθηκαν αρκετοί αιώνες όπου υπήρχε παραγωγή καλλιτεχνικού έργου (και μάλιστα, μουσικού έργου) που δεν έχει καμία σχέση, και το οποίο θαυμάζεται από το σύνολο των μουσικών στην πλειοψηφία της.ThanosJ είπε:Οι συμφορουμιτες (που υποτιθεται ειμαστε ολοι μουσικοι εδω μεσα, ή γενικά άνθρωποι που ασχολουνται με καποια μορφη τεχνης) που κατηγορουν τις αριστερες/κομμουνιστικες/αναρχικες κτλ ιδεολογιες και τις χλευαζουν, τι εχουν να πουν που ανα τους αιωνες οι πρωταγωνιστες σε ολες σχεδον τις μορφες τεχνης (και ιδιαιτερα στη μουσική) ειναι οι ατομα που εντασσονται (είτε αμεσα ειτε με τη γενικοτερη φιλοσοφια που διεπει τη ζωη τους) σε αυτους τους χωρους και αποστρεφονται τους χωρους που βρισκονται στον αντιποδα.
Ναι, για να καταλήξεις μετά στο συμπέρασμα πως όσοι καλλιτέχνες είναι αντίθεται στα αριστερά ελληνικά κόμματα είναι ανακόλουθοι και αυτοαναιρούνται.ThanosJ είπε:Εγω μιλαω για τη σχεση τεχνης-ιδεολογιων.
Πώς γίνεται αυτό δηλ? Είναι επιστημονικά -βιολογικά- αποδεδειγμένο? Οι "αριστερές αξίες" δηλ επιδρούν στο DNA της δημιουργικότητας? Και εάν δηλ στη πορεία της ζωής του....κάποιος...αλλάξει πεποιθήσεις...τη χάνει τη δημιουργικότητά του? Με μπερδεύεις ;D ;DThanosJ είπε:Ειπα οτι ενας ανθρωπος που εχει αριστερες (με την γενικη εννοια, ακομα και αν δεν το ξερει οτι εχει τετοιες, η δεν ξερει καν απο πολιτικη) αξιες ειναι πιθανοτερο να δημιουργησει κατι ομορφο.
Πραγματικα..απορω που απορείς....τι εχουν να πουν που ανα τους αιωνες οι πρωταγωνιστες σε ολες σχεδον τις μορφες τεχνης (και ιδιαιτερα στη μουσική) ειναι οι ατομα που εντασσονται (είτε αμεσα ειτε με τη γενικοτερη φιλοσοφια που διεπει τη ζωη τους) σε αυτους τους χωρους και αποστρεφονται τους χωρους που βρισκονται στον αντιποδα.
O Clint Eastwood είναι δεξιάντζα του κερατά ,αλλά απ όσο αντιλαμβάνομαι ,οι ταινίες που έχει γυρίσει σαν σκηνοθέτης διέπονται από ειλικρινές ενδιαφέρον για τα στραβά αυτού του κόσμου ,θα μπορούσες να τόν χαρακτηρίσεις ''αριστερίστικο'' κινηματογράφο και όχι μόνο για τα αμερικάνικα δεδομένα.ThanosJ είπε:Ειπα οτι ενας ανθρωπος που εχει αριστερες (με την γενικη εννοια, ακομα και αν δεν το ξερει οτι εχει τετοιες, η δεν ξερει καν απο πολιτικη) αξιες ειναι πιθανοτερο να δημιουργησει κατι ομορφο.