Και αυτό γίνεται.dupakos είπε:Οταν συνδεσω ενα rack στο pa800 θα γινει ολο το κλαβιε ενα οργανο ? (πιανο πχ)
Και αυτό γίνεται.Η θα μπορει παλι να ειναι splitted και να δινω αριστερα τα ακκορντα ?
Υπάρχουν διάφορα πληκτροφόρα, Korg, Yamaha, Roland, Kurzweil κλπ κλπΠόσα χρήματα θες να διαθέσεις;Και αν θα λεγαμε κατι σε οργανο και οχι rack ?
Εξαρτάται, και το όργανο που έχεις καλό ήχο πιάνου έχει, όλα έχουν καλό ήχο πιάνου, πάρα πολύ σχετικό. Απλά κάποια είναι δοκιμασμένα και με τη "βούλα" που λέμε.Ποιο εχει καλο ηχο ?
Αν είναι το rack του οργάνου ακούς κατά 99.9% το ίδιο πράγμα. Απλά τα rack, αν και δεν έχουν πλήκτρα, συνήθως έχουν και κάποια πράγματα (δυνατότητες) παραπάνω όπως για παράδειγμα πιό πολλές εξόδους ή παραπάνω θέσεις για επεκτάσεις κλπ, χωρίς να σημαίνει ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε liveΠοιο ακουγεται καλιτερα τελικα? Το rack η καποιο οργανο ?
H διαφορά που οφείλεται?Μανώλης Χναράκης είπε:Αν είναι το rack του οργάνου ακούς κατά 99.9% το ίδιο πράγμα.
Μην "σπας" τη συζήτηση, είπα κατά 99.9% δεν είπα κατά 90% ;Dmarathon είπε:H διαφορά που οφείλεται?
Είσαι ή δεν είσαι keyboard-ίστας;Μην τα βλέπεις βουνό, είναι απλά, μπορείς να βρεις κάποιον να σου τα εξηγήσει. Ψυχραιμία.dupakos είπε:Καλη λυση μου ακουγεται το rack αλλα αρκετα μπερδεμενη (για μενα).
Δεν εχω ασχοληθει καθολου με midi,και μου φαινεται βουνο ?!
Όχι. Το καθένα έχει δικιά του (audio) έξοδο.Για παραδειγμα:
Αν συνδεσω ενα rack στο pa800 η εξοδος θα ειναι η ιδια ?
Ούτε. Το Midi δεν μεταφέρει ήχο αλλά μόνο midi σήματα. Το Midi είναι πληροφορία και όχι ήχος.Η θα εχω εξοδο απ το midi (του pa800) ?
Ναι. Το όργανό σου θα λειτουργεί με τις δικές του (audio) εξόδους και το rack με τις δικές του (audio) εξόδους. Το κοινό σημείο τους θα είναι το Midi.Τώρα, αν θες να μιξάρεις τους ήχους και των δύο μαζί, υπάρχουν ορισμένα μηχανήματα που μπορούν να το κάνουν και αυτό, όχι όμως όλα.H θα ειναι απο το rack ?
Υπάρχουν αρκετά. Δεν θέλω να αδικήσω κανένα. Ο καθένας βέβαια έχει τα γούστα του και την προσωπική του άποψη.Και κατι ακομα (Μανωλη?!)...
Πες μου αν θες 2-3 οργανα με καλο ηχο πιανου
(και ισως και φυσικων οργανων)
Κάτσε γιατί δεν μου τα λες καλά.Άλλο 500 κι άλλο 2500. Μιλάς βασικά για έναν ήχο πιάνου. Είναι πολύ μεγάλη η διαφορά, εκτός κι αν είσαι πιανίστας, οπότε μ'αυτή τη λογική δεν σου κάνει ούτε το κλαβιέ του Pa800. Με λιγότερο από 2500 παίρνεις ηλεκτρικό πιάνο με ήχο πιάνου και με βαρυκεντρισμένα πλήκτρα.Τωρα οσο για την τιμη ...Να αξιζουν τα λεφτα τους
κι ελπιζω να καταλαβαινεις τι εννοω...
Αν εκανε 500 πχ και τα αξιζε θα το επαιρνα
Το ιδιο αν εκανε 2500 και τα αξιζε !!!
Η τιμη ειναι σχετικη υποθεση για μενα.
Δεν κάνει τίποτα.Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες anyway![]()
Αν θελεις να μου εξηγησεις λιγο καλιτερα αυτο Μανωλη ? Εννοεις μηπως οτι η συνοδεια του pa δεν θα ειναι ανταξια του πιανου που θ ακουγεται ?Η τιποτεΠρόσεξε μην πάρεις κανένα rack με πολύ καλό ήχο πιάνου όπου τελικά θα σου καταπιεί το Pa800. Εκεί θα έχεις άλλο πρόβλημα.
Αυτό αρχικά.Όχι ότι φταίει το Pa800 αλλά είναι κατασκευασμένο όπως και τα περισσότερα arrangers να λειτουργούν κάπως "αυτόνομα" από ηχητικής πλευράς με τους δικούς τους ήχους. Μην ξεχνάς ότι οι συνοδείες χρησιμοποιούν κατά βάση τους εσωτερικούς - εργοστασιακούς ήχους, όποιοι κι αν είναι αυτοί.dupakos είπε:Αν θελεις να μου εξηγησεις λιγο καλιτερα αυτο Μανωλη ? Εννοεις μηπως
οτι η συνοδεια του pa δεν θα ειναι ανταξια του πιανου που θ ακουγεται ?
Ανάλογα τι άλλο ή/καί τι άλλο θα χρησιμοποιήσεις από το Χ rack. Υπόψη ότι κάποια rack στο θέμα της δυναμικής περιοχής (του ήχου) δεν αστειεύονται. Αντιπροσωπεύουν αυτό που είναι και σέβονται το όνομά τους. Όταν τα βάλεις δίπλα-δίπλα θα καταλάβεις - ακούσεις την διαφορά. Δεν είναι αρμόνια με την γενικότερη έννοια.Η τιποτε ακομη χειροτερο ? ???
Δεν είσαι ο μόνος, που να δεις τον marathon ;DΣορρυ αν σε ζαλιζω![]()
Στη συγκεκριμένη περίπτωση τα πράγματα είναι πιο απλά, καθώς το PA800 διαθέτει εισόδους line-in, με έλεγχο gain, τις οποίες μιξάρει με το δικό του σήμα, ώστε να βγαίνει ένας ενιαίος ήχος από την κύρια έξοδο ήχου του οργάνου.Μανώλης Χναράκης είπε:Ναι. Το όργανό σου θα λειτουργεί με τις δικές του (audio) εξόδους και το rack με τις δικές του (audio) εξόδους. Το κοινό σημείο τους θα είναι το Midi.Τώρα, αν θες να μιξάρεις τους ήχους και των δύο μαζί, υπάρχουν ορισμένα μηχανήματα που μπορούν να το κάνουν και αυτό, όχι όμως όλα.
+1cyclops είπε:Στη συγκεκριμένη περίπτωση τα πράγματα είναι πιο απλά, καθώς το PA800 διαθέτει εισόδους line-in, με έλεγχο gain, τις οποίες μιξάρει με το δικό του σήμα, ώστε να βγαίνει ένας ενιαίος ήχος από την κύρια έξοδο ήχου του οργάνου.
Συνδεω δηλ την εξοδο του rack στην line in του pa ετσι ?cyclops είπε:Στη συγκεκριμένη περίπτωση τα πράγματα είναι πιο απλά, καθώς το PA800 διαθέτει εισόδους line-in, με έλεγχο gain, τις οποίες μιξάρει με το δικό του σήμα, ώστε να βγαίνει ένας ενιαίος ήχος από την κύρια έξοδο ήχου του οργάνου.
Το κατάλαβα.dupakos είπε:Ακριβως αυτο Μανωλη ,δεν μου αρεσουν τα εργοστασιακα πιανα.
Το ξέρω.Να φανταστεις απο ενα Technics που εχω εδω και 20 χρονια
μ αρεσουν καλλιτερα τα πιανα
Ότι είναι λιγάκι μπελάς δεν σου το κρύβω ότι είναι.Τωρα για να φτιαξω δικους μου ηχους ?!Νομιζω χρειαζονται γνωσεις
αλλιως θα μπλεξω και δεν θα κανω και τιποτα (πιστευω).
Ακριβώς.Τωρα cyclops ...Συνδεω δηλ την εξοδο του rack στην line in του pa ετσι ?
cyclops όχι cycpops ;DΣσσσσςςς... πήγε να δοκιμάσει κάτι ήχους (πιάνα) στο Fantom-G ;D(Αν ναι ...απλως μην απαντας cycpops)
Ακριβως αυτο σκεφτομουν Σταυρο,,,απλως ειπα μηπως με καποιο τροπο γινοτανstavros_d80 είπε:Εάν δεν σε ικανοποιούν τα πιάνα του pa800 πάρε ένα δεύτερο όργανο και βάλτο από πάνω ή από κάτω και ησυχάζεις.
Απλώς θα κουβαλάς 2 όργανα αντί για ένα, και εγώ με 2 πάντα παίζω.