- Πόντοι
- 16
Λοιπον, ποιο ειναι το αγαπημενο σας fuzz πεταλι και γιατι;
αρα δυσκολο αγορι σου αρεσουν τα fuzz πεταλια αλλα μονο σε solo κατασταση και οχι σε ρυθμικα.....τελικά ότι δεν μου αρέσουν τα fuzz πεταλια!και ενώ μου αρέσει το πάχος και η vintage χροιά στα solos δεν αντέχω την πλαδαρότητα τους στο ρυθμικό παίξιμο.
αρα δυσκολο αγορι σου αρεσουν τα fuzz πεταλια αλλα μονο σε solo κατασταση και οχι σε ρυθμικα.....τελικά ότι δεν μου αρέσουν τα fuzz πεταλια!και ενώ μου αρέσει το πάχος και η vintage χροιά στα solos δεν αντέχω την πλαδαρότητα τους στο ρυθμικό παίξιμο.
ή αυτο που ειπες:"κατεληξα οτι δεν μου αρεσουν"' date='σημαινει οτι δεν θα ακουσω απο εδω και περα τα μαγικα σου δαχτυλα.να παιζουν κατω απο τους ηχους ενος fuzz πεταλιου;[/quote']
Μουα χα χα χα χα... Δυστυχώς τα 'μαγικά' μου δάχτυλα από δω και πέρα θα πλάθουν κουλουράκια (!!!!) Αυτό ακριβώς Υπερτάκη, καλά τα fuzz για solos σε μία χορδή, δυστυχώς πολύ πλαδαρά και 'θολά' για rhythm πάιξιμο (τουλάχιστον για τα δικά μου γούστα)
Δυστυχώς τα 'μαγικά' μου δάχτυλα από δω και πέρα θα πλάθουν κουλουράκια (!!!!) Αυτό ακριβώς Υπερτάκη' date=' καλά τα fuzz για solos σε μία χορδή, δυστυχώς πολύ πλαδαρά και 'θολά' για rhythm πάιξιμο (τουλάχιστον για τα δικά μου γούστα)[/quote']
ακριβως το ιδιο πιστευω και εγω για τα fuzz σατυρε μου...συμφωνουμε απολυτα..
οσο για τα..κουλουρακια αστα καλυτερα προς το παρον,γιατι το ταλεντο και την φλογα που εχεις σαν παιχτης να ξερεις οτι την εχουν πολλοι λιγοι....για τα δικα μου γουστα παντα οπως λες και εσυ...8)
ακριβως το ιδιο πιστευω και εγω για τα fuzz σατυρε μου...συμφωνουμε απολυτα..
οσο για τα..κουλουρακια αστα καλυτερα προς το παρον' date='γιατι το ταλεντο και την φλογα που εχεις σαν παιχτης να ξερεις οτι την εχουν πολλοι λιγοι....για τα δικα μου γουστα παντα οπως λες και εσυ...8)[/quote']
Kαι εγώ σε αγαπάω Τάκη! (χαχαχαχα) Ρε μην τα λες αυτά θα μας πάρουν με τα Pumaro!!!!! Έχε χάρη που έχεις blue δάχτυλο παλιο-bluesman!!!!![]()
... και ενώ μου αρέσει το πάχος και η vintage χροιά στα solos δεν αντέχω την πλαδαρότητα τους στο ρυθμικό παίξιμο.Μακάρι γενικά τα fuzz να ήταν πιο 'σφιχτά' στα μπάσα' date=' αν ήταν έτσι το Gypsy Fuzz μου δεν θα ήταν τώρα στις αγγελίες του Noiz[/quote']
αυτό που δεν σ'αρέσει, είναι αυτό που πραγματικά είναι το vintage fuzz... :wink: : μία και παχιά νότα με γλυκό "γρέζι"...
σφιχτά ακκόρντα μόνο ένα silicon fuzz μπορεί να στα δώσει, αλλά εμένα όσα έχω ακούσει μου ακούγονται πολύ τζζζζζ... μήπως δεν σου κάνει τελικά το fuzz σαν πετάλι ? Πάντως όσο το ψάχνω τώρα με τα fuzz και δοκιμάζω πολλά και διαφορετικά τρανζίστορ, όσο πιο γλυκό το κάνεις στα σόλα, τόσο πιο πλαδαρό γίνεται στα ακκόρντα...οπότε για να τα έχεις και τα 2 μάλλον θες 2 διαφορετικά πετάλια...
Μια ωραία ανακάλυψη που έκανα τελευταία είναι να βάλεις σε fuzz face τρανζίστορ OC44 (που φορούσαν τα Rangemasters). Το κάνεις λίγο πιο καθαρό και πιο γλυκό απ'ότι με AC128, αλλά χωρίς τόσο γρέζι που έχει το AC128...
Πάντως το δικά μου αγαπημένα fuzz είναι αυτά...απλά γιατί τα έφτιαξα εγώ... :lol:
![]()
![]()
![]()
Θα ήθελα πολύ να ακούσω και τα δικά σου φίλε Jam... και ενώ μου αρέσει το πάχος και η vintage χροιά στα solos δεν αντέχω την πλαδαρότητα τους στο ρυθμικό παίξιμο.Μακάρι γενικά τα fuzz να ήταν πιο 'σφιχτά' στα μπάσα' date=' αν ήταν έτσι το Gypsy Fuzz μου δεν θα ήταν τώρα στις αγγελίες του Noiz[/quote']
αυτό που δεν σ'αρέσει, είναι αυτό που πραγματικά είναι το vintage fuzz... :wink: : μία και παχιά νότα με γλυκό "γρέζι"...
σφιχτά ακκόρντα μόνο ένα silicon fuzz μπορεί να στα δώσει, αλλά εμένα όσα έχω ακούσει μου ακούγονται πολύ τζζζζζ... μήπως δεν σου κάνει τελικά το fuzz σαν πετάλι ? Πάντως όσο το ψάχνω τώρα με τα fuzz και δοκιμάζω πολλά και διαφορετικά τρανζίστορ, όσο πιο γλυκό το κάνεις στα σόλα, τόσο πιο πλαδαρό γίνεται στα ακκόρντα...οπότε για να τα έχεις και τα 2 μάλλον θες 2 διαφορετικά πετάλια...
Μια ωραία ανακάλυψη που έκανα τελευταία είναι να βάλεις σε fuzz face τρανζίστορ OC44 (που φορούσαν τα Rangemasters). Το κάνεις λίγο πιο καθαρό και πιο γλυκό απ'ότι με AC128, αλλά χωρίς τόσο γρέζι που έχει το AC128...
Πάντως το δικά μου αγαπημένα fuzz είναι αυτά...απλά γιατί τα έφτιαξα εγώ... :lol:Νομίζω ότι γενικά τα fuzz πρέπει να δουν overdrive στον ενισχυτή ή πρέπει να τα βάλεις στη σειρά με ένα πιο γλυκό overdrive πετάλι για να μην ξύνουν. Πάντως θα ήθελα να ακούσεις το Gypsy Fuzz, αν και silicon είναι πολύ smooth!
![]()
Θα ήθελα πολύ να ακούσω και τα δικά σου φίλε JamΝομίζω ότι γενικά τα fuzz πρέπει να δουν overdrive στον ενισχυτή ή πρέπει να τα βάλεις στη σειρά με ένα πιο γλυκό overdrive πετάλι για να μην ξύνουν. Πάντως θα ήθελα να ακούσεις το Gypsy Fuzz' date=' αν και silicon είναι πολύ smooth!
[/quote']
Και βέβαια να το ακούσω το Gypsy Fuzz (έχει και ωραίο όνομα) :wink:
Πάντως αυτό που λες ισχύει για τα fuzz : Παίζουν καλύτερα σε ενισχυτή αρπαγμένο...(βλέπε Hendrix... :roll: ) ...και σε εκείνη την περίπτωση νομίζω λύνεις αρκετά το πρόβλημα της "πλαδαρότητας" των ακκόρντων μιας και γενικότερα ο ήχος βγαίνει πιο σφιχτός αλλά τελείως vintage-βρώμικος...(δύσκολο να το εξηγήσεις με λόγια... :?
Ένα overdrive τύπου Tubescreamer τα καλμάρει πολύ ειδικά αν το βάλεις μετά το Fuzz...
Tο all time αγαπημενο μου ειναι το z-vex fuzz factory (ενω η Version του JAM στο πετάλι αυτο μου ακούγεται λιγο πιο "χρησιμοποιησιμη" με την εννοια οτι ακομα & στα extreme settings δεν σε αποκεφαλιζει τελειως' date='απλα σε ξυριζει κόντρα! :lol: )
[/quote']
Το μυστικό στα fuzz factory είναι τα τρανζίστορ που θα βάλεις...Τα τρανζίστορ που χρειάζονται για να είναι τέλειο το πετάλι δυστυχώς είναι πιο σπάνια να βρεθούν και γι αυτό τα παλιά πετάλια του zvex δεν συγκρίνονται με τα καινούρια...
Τα παλιά δεν έχουν αυτό το extreme που έχουν τα καινούρια...βέβαια σε κάποιους αρέσει περισσότερο αυτό το "γουλί" :lol: αλλά προσωπικά μου αρέσει και τα φτιάχνω όπως τα παλιά καλά zvex και ακόμα πιο soft...(αν μπορείς να πεις soft το πετάλι αυτό...)
Για να καταλάβεις superfunk, το κόκκινο fuzz που σου έφτιαξα ανήκει στην 1η κατηγορία ενώ το κίτρινο στην 2η (σαν σύγχρονο f.factory)...(και γι αυτό σου άρεσε περισσότερο το κόκκινο :wink: )