Αγαπημενο inlay design?

Jasemeister είπε:
Αγαπημένα inlays...δύσκολο από μόνο του γιατί πάνε με το σχέδιο της κιθάρας.
+1. Στο κατάλληλο context όλα πάνε με όλα (εντάξει, σχεδόν).

Ψήφισα other γιατί κλίνω προς trapezoid, άσε που τα όνειρά μου πυρπολούν τα crowns των SJ200.

gibson_j200_full_2.jpg

@Κουφή Λεοπάρδαλη: Τα πουλάκια δεν είναι άσχημα (όταν είναι στο σωστό μέρος), με καλύτερα αυτά.

Επίσης, τέτοια posts/threads είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτα. Ας μείνουμε στο θέμα χωρίς... ποστοπλημμύρα επί παντός.  ;)

Εγώ από την άλλη είμαι παραδοσιακός και προτιμώ dots (σε strat).

Αν και κατα προτίμηση όχι στο κέντρο αλλά στην άκρη της ταστιέρας όπως στην performer series της Jackson.

Από την άλλη δεν μπορώ να σκεφτώ LP στυλ με dots..

Γενικότερα πάντως όσο πιο απλό, τόσο καλύτερο για μένα εκτός ειδικών περιστάσεων. Πχ δεν μ'αρέσουν καθόλου οι σταυροί του Iommi, αλλά ταιριάζει πολύ με το όλο θέμα των Sabbath. Αν είχε dots ή sharkfins θα ήταν απλά χάλια.

Όπως είπαν και οι προλαλήσαντες, κάθε inlay πάει και στο αντίστοιχο όργανο. Εγώ π.χ. δεν μπορώ να βλέπω Strat και Tele χωρίς dots, ή Les Paul, SG και ES335 χωρίς blocks. Για αυτά τα όργανα αυτά είναι τα τέλεια inlays. Τα πολλά πολλά πάντως δεν μου αρέσουν (ούτε τα τρίγωνα, ούτε τα λουλούδια, ούτε τα πουλιά της PRS)... επίσης για τα πανέμορφα high end όργανα (ειδικά σκούρας ταστιέρας), τα no inlays είναι ό,τι καλύτερο. Αυτά ψήφισα κιόλας, λόγω της δικιάς μου κυρίας.

Έχω και σε μεγαλύτερη ανάλυση αν δεν τα βλέπετε...  ;D

Εξάλλου, μου αρέσουν πάρα πολύ τα Cross inlays.

Trapezoid_inlays.jpg

TI_Cross_inlays.jpg

Κουφη Λεοπαρδαλη είπε:
Και δαχτυλιδια με laser, θα γινεις μεγας crowd pleaser εσυ παιδι μου. ;D
Αυτα τα αφηνω για τον Στηβ τον Βαι  ;D

Ιερά όργανα (7εndεr):

clay dots στις rosewood

black dots στις maple

Δεύτερα Ιερά (Gibson):

ε, αυτά που βάζανε τελοσπάντων...

;)

fusionakis είπε:
Όπως είπαν και οι προλαλήσαντες, κάθε inlay πάει και στο αντίστοιχο όργανο. Εγώ π.χ. δεν μπορώ να βλέπω Strat και Tele χωρίς dots, ή Les Paul, SG και ES335 χωρίς blocks. Για αυτά τα όργανα αυτά είναι τα τέλεια inlays. Τα πολλά πολλά πάντως δεν μου αρέσουν (ούτε τα τρίγωνα, ούτε τα λουλούδια, ούτε τα πουλιά της PRS)... επίσης για τα πανέμορφα high end όργανα (ειδικά σκούρας ταστιέρας), τα no inlays είναι ό,τι καλύτερο. Αυτά ψήφισα κιόλας, λόγω της δικιάς μου κυρίας.

Συμφωνώ σε όλα αλλά η 335 νομίζω  ειναι κατ'εξοχήν με dots.

Consigliere089 είπε:
ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΟΥΣΤΗ ΛΟΓΟ ΝΑ ΑΡΕΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΝ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ? ??? ::)
Γιατί είναι πρωτότυπα και όμορφα. Τα γούστα ομως είναι εντελώς προσωπικά οπότε δε σε κατηγορώ που τα απεχθάνεσαι.

Consigliere089 είπε:
ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΟΥΣΤΗ ΛΟΓΟ ΝΑ ΑΡΕΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΝ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ? ??? ::)
το πες μονος σου!!! ;D ;D ;D

Επειδή είμαι μια ρομαντική ψυχή dots..

Αλλά όταν μπαίνω σε ψυχεδελικό μουντ δεν θα με χαλούσε μία τέτοια

864_P_1390115444642.jpg

captain-iglo είπε:
Επειδή είμαι μια ρομαντική ψυχή dots..

Αλλά όταν μπαίνω σε ψυχεδελικό μουντ δεν θα με χαλούσε μία τέτοια

864_P_1390115444642.jpg
Πολύ ωραίος. Να σε ρωτήσω, αυτoύς τους τσαμπουκάδες του βάζουν με το χέρι ένα ένα κομματάκι;

Κουφη Λεοπαρδαλη είπε:
Ερωτηση προς τους 4 που ψηφισαν no inlay, ειστε τοσο βαρετοι γενικα στην ζωη σας? ;D
Όταν το ξυλο "μιλαει" μονο του τι να τα κανεις τα inlays?

Tα bird inlays μου αρεσαν από τη πρωτη στιγμη που τα ειδα αν και βλεπω ότι πολλοι είναι κολλημένοι με τα dots και δε τα θελουν ουτε στις PRS.

Η Gibson εχει μερικα απλα αλλα ωραια

Η Gretsch επισης

Τα πιο κοινα και συνηθως βαρετα (για αλλους κλασικα) είναι τα dots. Προτιμω τα λεπτα Music Man από τα Fender/Gibson.

Tα πιο εντυπωσιακα είναι από "μικρους" κατασκευαστες που κανουν custom work. Τhe sky is the limit σε αυτές τις περιπτωσεις...

KostasP είπε:
Όταν το ξυλο "μιλαει" μονο του τι να τα κανεις τα inlays?
Μιλαει μονο από κοντα και με καλο φωτισμο. Αλλιως όπως μια βαρετη κλασσικη κιθαρα φαινεται και αυτο.

Αλλα θα μου πεις αυτοι που αγοραζουν τετοια δεν τα παιρνουν για live αλλα για να παιζουν τα βραδια μπροστα απ'την τιβι. ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back