Ποιές βίδες είναι για fine tuning?

theoxarhs

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Αυτό είναι το τρεμολο μου...

Που ακριβως ειναι οι βιδες για το fine tuning?

Δεν είναι floyd rose.

Είναι 2 - point synchronised fender.

IMAGE_105.jpg

IMAGE_106.jpg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ωραια εστω οτι ειναι ετσι, πως θα ρυθμίσω το Intonation στο δικό μου tremolo? Ποιες βίδες πρέπει να πειράξω?

Ρε συ η φοτο δεν είναι καλή. Μήπως γίνεται να ανεβάσεις άλλη λιγίτερο θολή και ίσως πιο μαζεμένη σε διαστάσεις;

στο συγκεκριμενο τρεμολο το intonation (συγκρινοντας τν αρμονικη στο 12ο ταστο με την fretted note στο ιδιο ταστο) γινεται απο τις βιδες που συγκρατουν τα βαγονακια πανω στο tremolo plate στη φωτογραφια που εχεις ανεβασει.

Με τις βιδούλες στα βαγονάκια.Δεν είμαι ακριβώς σίγουρος πώς γίνεται σε τέτοιους καβαλάρηδες αλλά υπάρχει και ένα πολύ χρήσιμο lesson από τον superfunk

Βιδώνεις-ξεβιδώνεις τις βίδες στη πίσω μερά του τρέμολο(όπως είναι οι φωτό, τα μάυρα που φαίνονται προς τα κάτω)

βρες απο καποιο καταστημα που πουλαει παρομοια βιντεο και παρε του Dan Erlewine - Maintenance and Setup for Electric Guitars and Basses και δεν θα χρειαστει να ξαναρωτησεις κανεναν και για τιποτα για το πως να σεταρεις και να συντηρεις την κιθαρα σου και το μπασο σου.Απο ολες τις μαρκες και τυπους.Πραγματικος θησαυρος.

Αρα μάλλον από ότι κατάλαβα είναι οι δύο βιδούλες από πάνω? αυτές που βλέπω πάνω και κάτω από κάθε χορδή αντίστοιχα;

Φόβερο το link του exarhos αλλά είναι στα ιταλικά...

Μακάρι να ήξερα.

Θα προσπαθήσω να βγάλω μία καλύτερη φωτογραφία.

Καλά δεν έχει κανείς ίδιο τρέμολο με το δικό μου να μου πεί; Εκεί βασιζόμουν εγώ...

Αρα μάλλον από ότι κατάλαβα είναι οι δύο βιδούλες από πάνω? αυτές που βλέπω πάνω και κάτω από κάθε χορδή αντίστοιχα;
Οχι. Όπως σωστά σου υπέδειξε ο fenderiarhs το intonation ρυθμίζουν οι βίδες στο πίσω μέρος της γέφυρας, αυτές με τα ελατήρια.

Οχι. Όπως σωστά σου υπέδειξε ο fenderiarhs το intonation ρυθμίζουν οι βίδες στο πίσω μέρος της γέφυρας' date=' αυτές με τα ελατήρια.[/quote']
OK fenderiarh υποθέτω αυτές λες? Οι βίδες αυτές είναι παράλληλες με τις χορδές (την κατεύθυνση των χορδών), η μύτη τους βλέπει προς την ταστιέρα και εχουν και ενα ελατηριακι...

Οι από πάνω βίδες (δυο μικρές τύπου allen) ξέρει κανεις τι ακριβώς ρυθμίζουν?Το ύψος του βαγονακιού? Πόσο ψηλα θα κάθετε ή όχι το βαγονέτο? (υποθέτω?)

Οχι. Όπως σωστά σου υπέδειξε ο fenderiarhs το intonation ρυθμίζουν οι βίδες στο πίσω μέρος της γέφυρας' date=' αυτές με τα ελατήρια.[/quote']
OK fenderiarh υποθέτω αυτές λες? Οι βίδες αυτές είναι παράλληλες με τις χορδές (την κατεύθυνση των χορδών), η μύτη τους βλέπει προς την ταστιέρα και εχουν και ενα ελατηριακι...

Οι από πάνω βίδες (δυο μικρές τύπου allen) ξέρει κανεις τι ακριβώς ρυθμίζουν?Το ύψος του βαγονακιού? Πόσο ψηλα θα κάθετε ή όχι το βαγονέτο? (υποθέτω?)
Σωστά υποθέτεις, ρυθμίζει το ύψος της χορδής.

To manual και οι ρυθμίσεις για την κιθάρα σου αν είναι Fender, από τις φωτογραφίες αυτό καταλαβαίνω, βρίσκονται εδώ

και εδώ

Fine tuners δεν εχει. Μονο τα double locking tremolos εχουν. Για intonation πειραζεις τα βιδακια που ειναι στο πισω μερος του tremolo

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back