Ρε παιδια δεν καταλαβα με εμενα τα πηρε??
Φιλε μου ζητησες γνωμες απο ενα φορουμ με παρα πολλα μελη για ενα τετριμενο θεμα. η επιλογη κιθαρας εχει αναλυθει εδω μεσα παρα πολυ αν εκανες μια αναζητηση θα εβρισκες παρα πολλα θεματα, αλλα παραδεξου το απλα βαριωσουν. ΑΚΡΙΒΩΣ γιαυτον τον λογο δεν ασχοληθηκε κανενα απτα παλια μελη μαζι σου επειδη υπαρχουν ηδη ετοιμα θεματα. Οκ δεν σου αρεσει η αποψη μου δεκτο. Σου στελνω τον οδηγο αγορας του Τομαν που σε βοηθαει να τακτοποιησεις τις προτεραιοτητες για την επιλογη κιθαρας.
ΑΝ εψαχνες στο φορουμ θα εβρισκες το τεστ κιθαρων με μεταλ ηχων και high output μαγνητων (EMG, Seymour duncan, Burstbucker pro) και θα ακουγες με τα αυτια σου οτι ΔΕΝ εχουν μεγαλη διαφορα στο ηχητικο αποτελεσμα και οτι ο ενισχυτης παιζει τον σημαντικοτερο ρολο.
Τελος οι περισσοτεροι εδω περα εχουν κανει λαθος αγορες και εχουν μετανιωσει, εχουν κανει απειρες αγοραπωλησιες κλπ κλπ γιαυτο και προτεινα να πας απευθειας σε καλυτερη/ακριβωτερη κιθαρα.
Αντι να μας ευχαριστεις που τρεξαμε να σου απαντησουμε θυμωνεις κιολας....
Οσα ειχα να πω για τις κιθαρες τα ειπα, αν θες ξανακοιταξε τα ποστ μου.
Για τους υπολοιπους για να βγουμε λιγο οφ τοπικ σχετικα με την
Gibson les paul studio Gold hardware (chambered):
Ημουν ερωτευμενος με την κιθαρα αυτη και ετσι την αγορασα. ο εργοστασιακος bridge μαγνητης δεν μου αρεσε οποτε τα εσκασα για εναν burstbucker pro (το αγαπημενο μου μοντελο απο μαγνητες
gibson).
Η κιθαρα εκτος απο μια ανουσια εστοχια υλικου στο βαψιμο (δυο ακυρες μαυρες κουκιδες) ηταν καταπληκτικη και η εβενινη ταστιερα τρελα!
Τα προβληματα ηταν
1. Το κλασικο θεμα με το μανικι που κολαει οταν παιξεις λιγο και ιδρωσεις
2. τα επιχρυσα μερη ξεβαψαν παρα πολυ γρηγορα ενω δεν επαιζα συνεχεια μαζι της (σε συγκριση με μια επιφον). αυτο ειναι αναμενομενο απλα μου εκανε εντυπωση το ποσο γρηγορα εγινε. για να σας προλαβω δεν ειμαι ανθρωπος που ιδρωνει πολυ και την σκουπιζα μετα απο καθε χρηση

(φυσικα δεν κρατησα ημερολογιο ποτε επαιζα και ποση ωρα αλλα με δεδομενο το κοστος αλλαγης της γεφυρας ειναι ενα κοστος το οτι ξεβαφουν. ειναι ξενερωτικο αλλα παραλληλα οχι και τοσο σημαντικο, τι να παω ισως ημουν ο γκαντεμης)
3. Θαμπωσε το χρωμα. στο σημειο που ακουμπαει στο σωμα το δεξι χερι εφυγε η γυαλαδα και εγινε θαμπο. (τελικα μηπως ιδρωνω πολυ???

τονιζω οτι την σκουπιζα μετα το παιξιμο και την αφηνα να στεγνωσει - βλεπε συμβουλες Οικονομακη)
Το 2 + 3 εγιναν σε διαστημα 6 μηνων που μου φανηκε παρα πολυ λιγο.
4. Και κυριοτερο οπως εγραψα πιο πανω σε τεστ με μια επιφον εχασε η γκιπσον. οι κιθαρες φοραγαν ιδιες χορδες, ιδιο μαγνητη και οι χορδες ειχαν την ιδια αποσταση απο τους μαγνητες. Και αυτο εγινε απο εμενα και τον αλλον κιθαριστα στην μπαντα που ηθελε να αγορασει και αυτος γκιμπσον! (και τελικα δεν την πηρε) Οποτε φανταστειτε να εχω δωσει 1200ευρω και να ακουω με τα αυτια μου οτι μια επιφον των 600 ειναι καλυτερη.
Να τονισω οτι οταν ανεβηκα μετα απο 1,5 χρονο κατηγορια στην γκιμπσον δεν αντιμετωπισα κανενα τετοιο προβλημα. (standard non-chambered με ασημενια μερη)
Αυτα απο μενα!