Ποια ειναι η καλη Les Paul?

stavrilian

Μέλος
Πόντοι
38
Μιας και σε διπλανο θεμα βλεπω να γινεται χαμος για το ποια les paul ειναι καλυτερη το τζαπονι ή το real thing, θα ηθελα να προσδιορισουμε τα χαρακτηριστικα της καλης (ή της καλυτερης  ;)) les paul. Αν και λογικα θα προκυψουν τοσες γνωμες οσες και απαντησεις!

Ξεκιναω εγω:

Για μενα λοιπον, η καλη les paul ειναι ελαφρια, μιας και οι βαριες κιθαρες με κουραζουν. Τα καθαρα της ειναι μπασομεσαια αλλα γλυκα και οχι μουντα ή ασαφη και πανω απ'ολα ΟΧΙ ΚΟΜΠΡΕΣΑΡΙΣΜΕΝΑ (οπως σε ολα τα λεσπολοειδη που εχω ακουσει μεχρι στιγμης). Ακουγεται "μεγαλη" σε gain καταστασεις αλλα και παλι χωρις υπερβολες και εχει ωραια ακομπρεσαριστα πριμα.

Το κυριοτερο, παιζει σωστα σε low gain καταστασεις χωρις να ειναι συμπαγης και προσεγγιζει λιιιγο απο το "γρεζι" των μονοπηνιακων (oλες οι κιθαρες αυτου του τυπου που εχω δοκιμασει - μη φανταστειτε οτι ειναι και πολλες αλλα λεμε- απο το καθαρο πηγαιναν κατευθειαν στο crunch - που πας ρε ξαδερφε??  ;D)

Μπορει η περιγραφη μου να φανει αφελης ή ουτοπικη αλλα για μενα αυτη θα ηταν η απολυτη les paul για να παιζω οταν βαριεμαι να πιανω την στρατ μου!!!

Υ.Γ ας αφησουμε στην ακρη το θεμα του ενισχυτη - μπορω να καταλαβω οτι παιζει τεραστιο ρολο αλλα αν το συνυπολογισουμε θα ξεφυγει τελειως η συζητηση.

Αυτή:

Fender_les_paul.jpg

kultura είπε:
Αυτή με τους P-90. Τέλος.
Αμα ειναι και Goldtop reissue του 56, τοε +1 και απο μενα!

stavrilian είπε:
Ξεκιναω εγω:

Τα καθαρα της ........ οχι μουντα ή ασαφη και πανω απ'ολα ΟΧΙ ΚΟΜΠΡΕΣΑΡΙΣΜΕΝΑ .......
για μενα αυτο τα συνοψιζει ολα... αυτο το πραγμα που χτυπας την συγχορδια και ακουγεται ενας μπασο-μουντο-αχταρμας χωρις καθολου note definition κτλπ κτλπ δν αντεχεται καθολουΣ !!! :D

Oντως, περα απ την πλακα η περιγραφη του stavrilian μου θυμισε... ερωτικο μυθιστορημα και μου ετρεξαν τα σαλια  ;)

Στανταρ θα το δει αυτό κανας κανιμόθριος και θα πάει στα μαγαζιά στο κέντρο και θα τη ζητάει. Μεγάλες στιγμές...

Η καλυτερη ειναι η δικια μου.

Και σαν εμφανιση και σαν χαρακτηρας :D

Vrass είπε:
Στανταρ θα το δει αυτό κανας κανιμόθριος και θα πάει στα μαγαζιά στο κέντρο και θα τη ζητάει. Μεγάλες στιγμές...
"Μάστορα, πιάσε μια fender lescaster να δοκιμάσω να της στρώσω τα ξύλα ναούμ!"  ;D

Στο θέμα μας, η τέλεια LP για μένα ήταν μια Gibson* (δεν θυμάμαι τι μοντέλο δυστυχώς) που είχα πιάσει και απλά την ερωτεύτηκα! Απίστευτος ήχος, χωρίς να "λασπώνει" όπως πολλές άλλες που είχα πιάσει και απίστευτη αίσθηση. Μια χαρά στο βάρος, ανετότατη γενικώς.

*Courtesy of solega  ;)

Πέραν από την πλάκα τώρα, η καλύτερη LP που έχω παίξει είναι μια V.O.S. 57 Gold Top.

Μόλις άκουσα τον ήχο της, τότε συνειδητοποίησα πόσο κακό έχουν κάνει η LP Standard στη γενική αντίληψη του κόσμου, ως προς το πώς ακούγεται μια Les Paul...

να κάνω μία ερώτηση? δηλαδή γιατί δεν υπάρχει ανάλογο ερώτημα για strat, tele, sg, και όλα τα λοιπά κιθαροειδή και υπάρχει για την les paul? είναι όντως το holy grail των ηλεκτρικών κιθαρών? Προσωπικά δεν έχω παίξει με πολλές LP, αλλά σίγουρα έχω ακούσει αρκετές. Είτε σαν παίκτης είτε σαν ακροατής, η LP είναι πάντα μιά LP. Έχει ένα συγκεκριμένο ήχο που την χαρακτηρίζει. Τώρα, το "καλή LP, κακή LP" δεν το πολυκαταλαβαίνω... Αυτό που έχω διαπιστώσει όμως, είναι πως υπάρχουν φιλικές LP και εχθρικές LP... Που ο ένας θα βρίσκει μια LP μάπα, και ο άλλος την ίδια ακριβώς, θεά.

Γενικά η κριτική προς τις LP έχει κάποιες φορές μεταφυσικό χαρακτήρα...

Σαν χρονιος και εξαρτημενος χρηστης stratocaster,και εδω και ενα μηνα κατοχος της παρακατω αλητισσας, την οποια πηρα σαν μια ομαλη μεταβαση απο τον εναν κοσμο στον αλλο, νομιζω οτι πλησιαζει την περιγραφη σου και αξιζει να της δωσεις μια ευκαιρια

2qi0p6e.jpg

georgekz750 είπε:
Σαν χρονιος και εξαρτημενος χρηστης stratocaster,και εδω και ενα μηνα κατοχος της παρακατω αλητισσας, την οποια πηρα σαν μια ομαλη μεταβαση απο τον εναν κοσμο στον αλλο, νομιζω οτι πλησιαζει την περιγραφη σου και αξιζει να της δωσεις μια ευκαιρια

2qi0p6e.jpg
Η gary moore bfg είναι αυτή?

Είδα το 2ο switch και υπέθεσα ότι θα κάνει split το διπλό (που θα ήταν ωραίο feature δεδομένου του p90 στο λαιμό), αλλά είδα ότι τελικά είναι killswitch ε;

Μισές δουλειές...

Να ρωτήσω κάτι για την Gibson signature του Gary Moore;

Η Gibson έχει suggested price 2149$ ή 1580€ (με την σημερινή ισοτιμία) και ο thomann την δίνει 1085€.

Είναι ένα το μοντέλο που του βγάζουν ή παίζουν διάφορα για όλες τις τσέπες/γούστα;

http://www.thomann.de/gr/gibson_gary_moore_les_paul_bfg.htm

Ελλάδα υπάρχει για δοκιμή; Εάν ναι, σε τι τιμή παίζει;

Thank you

Συγνώμη αλλά... πότε έπαιζε ο Gary με τέτοια Les Paul?  ::) ??? :o

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back