Ποιά είναι η αξία ενός επισκευασμένου οργάνου?

bloody_sunday είπε:
...στην περίπτωση που η κατάσταση παύει να είναι άριστη επειδή κρύβεται επιμελώς ένα weak spot, ναι.
δηλαδή εσύ μια σπασμένη κιθάρα που έχει κολληθεί (και δεν έχει το παραμικρό οπτικοακουστικό ψεγάδι) θα την έλεγες (αγόραζες ως) άριστη?

Ειμαι κάτοχος επισκευασμένης κιθάρας στο ίδιο επαχθές σημείο που παίζει σαν να μην έσπασε ποτέ.

Εσπασε στα χέρια μου , την επισκεύασα ώστε να παίζει αλλά να μην κρύψω το σπάσιμο και νοιώθω απόλυτα παντρεμένος μαζί της εξ άλλου το αξίζει με χίλια γιατί ειναι  Gibson :D

blue είπε:
μα έτσι δεν θα ήξερες αν φτιάχνεται το όργανο (ακόμα και ένας πολύ καλός μάστορας δεν μπορεί να σου πει με σιγουριά αν μετά την επισκευή το όργανο θα παίζει "σωστά"). Προφανώς αν είναι να στο χαρίσουν δεν σε ενδιαφέρει αυτό.

Λοιπόν, μια σπασμένη και επισκευασμένη (στο headstock) πχ 335 των 1500€ πόσο θα την παίρνατε?
Παρε παραδειγμα με την κιθαρα που εβαλες στο αρχικο ποστ σου, σιγουρα μπορει να σου πει ο μάστορας και τιμη και αν φτιαχνει.

Το ιδιο και με εναν ενισχυτη θα τον πηγαινα μαζι με τον πωλητη και θα μου εδεινε τιμη.

Ποσο θα πηγαινε μια επισκευη για την 335 ???

blue είπε:
δηλαδή εσύ μια σπασμένη κιθάρα που έχει κολληθεί (και δεν έχει το παραμικρό οπτικοακουστικό ψεγάδι) θα την έλεγες (αγόραζες ως) άριστη?
Είναι άριστη, είναι σαν να την έχεις να ξαναβαψει...

blue είπε:
Όχι... αυτό ακριβώς λέω, μιας και εκεί υπάρχει πια ένα ευπαθές weak spot που δεν προϋπήρχε, κι έτσι η κατάστασή της δεν είναι πια άριστη.

marathon είπε:
Είναι άριστη, είναι σαν να την έχεις να ξαναβαψει...
Είναι ένα κομμάτι ΣΠΑΣΜΕΝΟ ξύλο που ΚΟΛΛΗΘΗΚΕ και από ΠΑΝΩ ΒΑΦΤΗΚΕ. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία (νομίζω κανείς δεν νοιάζεται για το τι θεωρεί ο καθένας "επισκευασμένο" ή "άριστο")

να συμπεράνω οτι θα αγόραζες (αυτή που λέω εγώ επισκευασμένη) στην τυπική τιμή που πωλείται μια μεταχειρισμένη?

blue είπε:
Είναι ένα κομμάτι ΣΠΑΣΜΕΝΟ ξύλο που ΚΟΛΛΗΘΗΚΕ και από ΠΑΝΩ ΒΑΦΤΗΚΕ. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία (νομίζω κανείς δεν νοιάζεται για το τι θεωρεί ο καθένας "επισκευασμένο" ή "άριστο")

να συμπεράνω οτι θα αγόραζες (αυτή που λέω εγώ επισκευασμένη) στην τυπική τιμή που πωλείται μια μεταχειρισμένη?
Θα την αγόραζα (εάν και εφόσον φυσικά...) σε χαμηλότερη τιμή από μια μεταχειρισμένη  ;)

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Θα την αγόραζα (εάν και εφόσον φυσικά...) σε χαμηλότερη τιμή από μια μεταχειρισμένη  ;)
Θα την αγόραζα (εάν και εφόσον φυσικά...) σε μια τιμή συμφέρουσα για μεταχειρισμένη. Με λίγα λόγια δεν νομίζω ότι θα με επηρέαζε ο ψυχολογικής παράγοντας εάν η επισκευή ήταν επιτυχημένη.

blue είπε:
Με αφορμή αυτό το θέμα, θυμήθηκα οτι έχω συναντήσει πάρα πολλές gibson σπασμένες στο γνωστό σημείο που έχουν επισκευαστεί και παίζουν άψογα.
Καταρχήν,θα χαιρόμουν πολύ αν "πέτυχες" και σου άρεσε κάποια από τις 4 "σπασμένες" Les Paul  (1987,1988,1993 και μία R0 του 2003) στην Ελλάδα που ήταν δικές μου.Για τη μία από αυτές (1993) είμαι σίγουρος οτί "κυκλοφορεί" ακόμα στη Θεσσαλονίκη.Για τις υπόλοιπες δεν ξέρω που είναι πλέον,οπότε υπάρχει η πιθανότητα να δοκίμασες μία από αυτές και να σου άρεσε.

Μετά από συνολικά 7 "σπασμένες" Les Paul που είχα (USA Standard,R8,R9,R0) σου εγγυώμαι προσωπικά πως αν έχει γίνει ΣΩΣΤΗ δουλεία,καταρχήν δεν είναι εύκολο να το καταλάβεις και -το κυριότερο- δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα μα τίποτα από μία "κανονική" σε ότι αφορά την "ηχητική απόδοσή" τους. ;)

(Παρεμπιτόντως,ήταν ένα από τα -λίγα- σωστά που έλεγε ο συγχωρεμένος ο Ed Roman)

Σχετικά με την αξία τους: Όλες τις αγόρασα (μεταχειρισμένες) ένα 30% -κατά μέσο όρο- κάτω από την "κανονική" τους αξία και τις έδωσα -πάνω κάτω- στα ίδια λεφτά.  ;)

Αυτά ΠΡΟ κρίσεως...

Υπό τις σημερινές -τραγικές- συνθήκες καταλαβαίνεις πως είναι αδύνατον να κοστολογήσεις ένα επισκευασμένο όργανο όταν βλέπεις οτί εδώ (πρακτικά καινούργια) όργανα που απλά έχουν "την ταμπέλα" του μεταχειρισμένου "φέυγουν" για...λίγη μουρταδέλα και ελιές.  ;D  

Είστε τόσο σίγουροι, ότι μπορείτε να διακρίνετε ένα επισκευάσμενο όργανο;
+1  ;)

marathon είπε:
Θα την αγόραζα (εάν και εφόσον φυσικά...) σε μια τιμή συμφέρουσα για μεταχειρισμένη. Με λίγα λόγια δεν νομίζω ότι θα με επηρέαζε ο ψυχολογικής παράγοντας εάν η επισκευή ήταν επιτυχημένη.
Νομίζω ότι λέμε το ίδιο πράγμα. Εγώ το λέω χαμηλότερη, εσύ συμφέρουσα  ;D ;)

ΥΓ: Μου αρέσει σαν όρος το συμφέρουσα  :D

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Νομίζω ότι λέμε το ίδιο πράγμα.
Είδες τη σπασμένη μου Επιφον στου Κώστα... Τη κόλλησε και τη ρετουσαρισε... Δεν ξέρω πως το έκανε ο φούστης, αλλα βάζω στοίχημα ότι δεν θα μπορέσεις να βρεις το σπασιμο ;)

S9F είπε:
Καταρχήν,θα χαιρόμουν πολύ αν "πέτυχες" και σου άρεσε κάποια από τις 4 "σπασμένες" Les Paul  (1987,1988,1993 και μία R0 του 2003) στην Ελλάδα που ήταν δικές μου.Για τη μία από αυτές (1993) είμαι σίγουρος οτί "κυκλοφορεί" ακόμα στη Θεσσαλονίκη.Για τις υπόλοιπες δεν ξέρω που είναι πλέον,οπότε υπάρχει η πιθανότητα να δοκίμασες μία από αυτές και να σου άρεσε.
Δυστυχώς όχι, έπιασα τις Gibson για το λόγο οτι έχω συναντήσει πολλές επισκευασμένες. Το προσωπικό μου ενδιαφέρον είναι για μια ακουστική που έχω που έχει επισκευαστεί και παίζει άψογα εδώ και χρόνια, και παρότι είναι μάλλον η καλύτερη από τις κιθάρες μου είναι και η πρώτη που σκέφτομαι να σκοτώσω όταν "δεν έχω να πάρω φρυγανιές" ;D ;D ;D. O λόγος που σκέφτομαι αυτή πάντως είναι άσχετος με το τρακάρισμα (;D), αλλά παραδέχομαι οτι θα αγόραζα μια τέτοια κιθάρα το πολύ στο 1/3 της αρχικής της τιμής, γι αυτό και ρωτάω και άλλες γνώμες. (στην πραγματικότητα ΔΕΝ θέλω να την πουλήσω γιατί όποτε την πιάνω (σπάνια μιας και είναι dreadnought και "δεν κάνει" για αυτά που παίζω πλέον) ξέρω οτι κρατάω ένα πολύ καλό όργανο που δύσκολα θα είχα την ευκαιρία να ξανααποκτήσω :) )

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
marathon είπε:
Είδες τη σπασμένη μου Επιφον στου Κώστα... Τη κόλλησε και τη ρετουσαρισε... Δεν ξέρω πως το έκανε ο φούστης, αλλα βάζω στοίχημα ότι δεν θα μπορέσεις να βρεις το σπασιμο ;)
Γιατί νομίζεις ότι εξ αρχής έγραψα «ποιος έχει κάνει την επισκευή». Έχω δει δουλειές και δουλείες.

Κάποιες ήταν για τα λιοντάρια και άλλες άψογες  ;)

Απλά η «ένσταση» μου- αναφορικά με την τιμή- είναι ότι αν έχουμε προς πώληση δύο ίδια όργανα και το ένα είναι σπασμένο/ επισκευασμένο, όσο καλή και αν η επισκευή και δεν έχει καμία επίπτωση στον ήχο του, δεν μπορεί να πουληθεί στην ίδια τιμή. Τουλάχιστον κατ εμέ.

Και αυτό γιατί πάντα θα υπάρχει η «αμφιβολία», όπως πχ λες να ανοίξει το κόλλημα, λες να έχει επίπτωση στον ήχο κλπ...

Όχι βέβαια ότι δεν έχω ακούσει όργανα σαν αυτό που συζητάμε- όπως πχ είπε και ο S9F- που βαράνε άψογα...        

S9F είπε:
Μετά από συνολικά 7 "σπασμένες" Les Paul που είχα...
Seriously???

Θέλω να μάθω πως!Απλά πες μου πως!Πως γίνεται να έσπασες 7 κιθάρες???

blue είπε:
Το προσωπικό μου ενδιαφέρον είναι για μια ακουστική που έχω που έχει επισκευαστεί και παίζει άψογα εδώ και χρόνια,
Χμμ...χμμμ... χμμμ

Τα ακουστικά όργανα είναι άλλου παπά ευαγγέλια- και πολύ πιο δύσκολες περιπτώσεις. Εκεί θα ήμουν πολύ επιφυλακτικός, γιατί οι επισκευές μπορεί να επιφέρουν σημαντικές διαφοροποιήσεις στον αρχικό τους ήχο.

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Απλά η «ένσταση» μου- αναφορικά με την τιμή- είναι ότι αν έχουμε προς πώληση δύο ίδια όργανα και το ένα είναι σπασμένο/ επισκευασμένο, όσο καλή και αν η επισκευή και δεν έχει καμία επίπτωση στον ήχο του, δεν μπορεί να πουληθεί στην ίδια τιμή. Τουλάχιστον κατ εμέ.

Και αυτό γιατί πάντα θα υπάρχει η «αμφιβολία», όπως πχ λες να ανοίξει το κόλλημα, λες να έχει επίπτωση στον ήχο κλπ...

Όχι βέβαια ότι δεν έχω ακούσει όργανα σαν αυτό που συζητάμε- όπως πχ είπε και ο S9F- που βαράνε άψογα...        
+1

(και ενός κοινού μας φίλου η επισκευασμένη 335 είναι από τις καλύτερες που έχω ακούσει ;) )

blue είπε:
+1

(και ενός κοινού μας φίλου η επισκευασμένη 335 είναι από τις καλύτερες που έχω ακούσει ;) )
;D

Πραγματικά  ;)

blue είπε:
Το προσωπικό μου ενδιαφέρον είναι για μια ακουστική που έχω που έχει επισκευαστεί και παίζει άψογα εδώ και χρόνια, και παρότι είναι μάλλον η καλύτερη από τις κιθάρες μου είναι και η πρώτη που σκέφτομαι να σκοτώσω όταν "δεν έχω να πάρω φρυγανιές" ;D ;D ;D. O λόγος που σκέφτομαι αυτή πάντως είναι άσχετος με το τρακάρισμα (;D), αλλά παραδέχομαι οτι θα αγόραζα μια τέτοια κιθάρα το πολύ στο 1/3 της αρχικής της τιμής, γι αυτό και ρωτάω και άλλες γνώμες. (στην πραγματικότητα ΔΕΝ θέλω να την πουλήσω γιατί όποτε την πιάνω (σπάνια μιας και είναι dreadnought και "δεν κάνει" για αυτά που παίζω πλέον) ξέρω οτι κρατάω ένα πολύ καλό όργανο που δύσκολα θα είχα την ευκαιρία να ξανααποκτήσω :) )
Τι μάρκα είναι η ακουστική σου; Καλώς ή κακώς μετράει πολύ το όνομα ακόμα και στην περίπτωση ενός επισκευασμένου οργάνου.

Seriously???

Θέλω να μάθω πως!Απλά πες μου πως!Πως γίνεται να έσπασες 7 κιθάρες???
Οι 5 ήταν ήδη σπασμένες όταν τις αγόρασα.Οι υπόλοιπες 2 όμως ήταν "in- house" υπόθεση...  :-[ Για τη μία φταίω εγώ που όταν ήθελα να την βάλω στη θήκη της μου "ξέφυγε" και χτύπησε ίσα-ίσα ώστε να σπάσει και για την άλλη φταίει ένα μικρό...rottweiler 55 κιλών που "τράκαρε" πάνω στο stand που ήταν ακουμπισμένη και η κιθάρα...απογειώθηκε. ;D (Μετά έγινε φιλικός διακανονισμός διότι το rottweiler είχε μικτή ασφάλεια και παραδέχτηκε το λάθος του.  :P  ;D)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αγόραζα, αγοράζω και -εφ'όσον μπορώ- θ'αγοράζω κιθάρες με ζημιές ή σπασίματα. Εκείνο που αληθινά μετράει είναι αν το όργανο "παίζει" και φυσικά να γνωρίζεις τι και γιατί θέλεις.

Σε ό,τι αφορά την τιμή, σαφώς είναι λογικό ένα όργανο που έχει ανάγκη διορθώσεων να έχει και ανάλογα κόστη, οπότε το προφανές είναι πως θα πρέπει -ανάλογα με τις ζημιές- να πωλείται αρκετά ή και πολύ φθηνότερα. Πάντως, αν κάποιο όργανο μου "μιλήσει", δεν θα είχα ενδοιασμούς να το πληρώσω ακριβότερα απο την θεωρούμενη "σωστή" τιμή που επιτάσσουν οι κανόνες της αγοράς.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back