Ποια από τα παρακάτω monitor ηχεία προτείνετε?

Ευχαριστώ φίλε npap και για τη βοήθεια σου.

Όσον αφορά το χώρο κ τις βάσεις που έγραψα παραπάνω έχεις καναν άσσο στο τσεπάκι ?

Επειδή το θέμα είναι τεράστιο και όπως έχω ξαναπεί η γραμματέας μου ...απεργεί και γω γράφω με ...κουφό και όχι τυφλό σύστημα, ρίξε μια ματια στα αρκετά threads του noiz που υπάρχουν αναφορές στο θέμα και για τυχόν απορίες εδώ είμαστε...

Μέχρι τότε μερικές απλές αλλά βασικότατες συμβουλές:

1.Τοποθέτηση με ίση απόσταση από τους γύρω τοίχους με ακουστικό συνεχές τεστ για την καλύτερη συμπεριφορά των χαμηλών...(φώναξε και κανά φίλο να στα ...κουνάει)

2.Βάσεις όσο το δυνατόν πιο στιβαρές και με ακίδες που θα φέρνουν τα αυτιά σου στο ύψος του άνω μέρους του woofer

3.Θέση ακρόασης που θα σχηματίζει ισόπλευρο τρίγωνο με την μεταξύ των ηχείων απόσταση που έχεις καταλήξει μετά το ...σπαστικό σίγουρα ψάξιμο

(δυνατότητα μετακίνησης σου κατά την χρησιμοποίηση τους ανάλογα το sweet spot που έχουν τα ηχεία που θα διαλέξεις...και δω εμπιστοσύνη στα αυτιά σου και όχι τα spec του κατασκευαστή)

4.Προσπάθησε να αποφύγεις οποιοδήποτε ανακλαστικό αντικείμενο μεταξύ των ηχείων και της θέσης ακρόασης

5.και ρίξε και καμμιά ματιά στο manual που θα τα συνοδεύει γιατί οι περισότεροι το ξεχνάνε...

α και ξέχασα...όλα αυτά μετά το απαραίτητο στρώσιμο των ηχείων σου...αν τα κάνεις βγάζοντάς τα από το κουτί έχεις κάνει μια τρύπα στο νερό... :wink:

α και ξέχασα...όλα αυτά μετά το απαραίτητο στρώσιμο των ηχείων σου...αν τα κάνεις βγάζοντάς τα από το κουτί έχεις κάνει μια τρύπα στο νερό... :wink:
Όταν λες στρώσιμο, εννοείς 30 ώρες παιξίματος με μέτρια ένταση σωστά?

Έχει σημασία με τι καλώδια θα γίνει? Γιατί μέχρι να έρθουν τα spdif που παρήγγειλα, σκέφτομαι να τα συνδέσω για το στρώσιμο με απλά καλώδια κιθάρας.

Επίσης αν δεν είναι το ίδιο, τα ηχεία θα τα δουλέυω με το spdif, αλλά παράγγειλα και balanced αναλογικά καλώδια για να έχω την επιλογή. Με ποιον τρόπο από τους δυο είναι καλύτερο να γίνει το στρώσιμο? Spdif ή αναλογικό balanced?

αυτο με το στρωσιμο για εξηγηστε το πλιζ λιγο. τι ειναι στρωσιμο ηχειων? θενξ

Παίδες χαιρετε και από μένα. Αργησα λίγο, αλλά δυστυχώς μόλις είδα το το θέμα. Πριν 5 μήνες περίπου είχα το ίδιο διλημμα. Επέλεξα την διαιτα και το κόψιμο καπνίσματος -σωστός ο npap- και πήρα τα ΒΜ5Α. Σε καμία περίπτωση δεν μετάνιωσα (ελπίζω να σε πρόλαβα Smyro...). Τα άφησα 25 ώρες και έπαιζαν ένα 20Ηz, ένα 17 ΚΗz, και ένα ροζ θόρυβο, για να σπάσουν οι κόλλες (ότι ηχεία έχω πάρει -μέχρι και καμπίνα MARSHALL- έτσι τα έχω στρώσει και δεν είχα ποτέ πρόβλημα) και τα αποτελέσματα με δικαίωσαν με το παραπάνω. Για την ακρίβεια τα μέτρησα -με μέθοδο MLS- πριν κάνω οποιαδήποτε παρέμβαση στον χώρο -ούτε καν μοκέτα δεν εβαλα- και ήταν στα +-3db σε όλες τις συχνότητες, με εξαίρεση κάποιες συχνότητες των ξύλων του δωματίου μου και κάποια στάσιμα τα οποία τα ήξερα από πριν ότι θα τα έχω. Είμαι της άποψης του npap. Ας χρειαστεί λίγο υπομονή, αλλά να πάρεις κάτι που θα είναι χρήσιμο, ακόμα και όταν πάρεις άλλα μονιτορ. Αυτή βέβαια είναι η δική μου άποψη... :lol:. Η άλλη άποψη λέει ότι ότι ηχείο και να πάρεις, μπορείς να το μάθεις, και να κάνεις την δουλειά σου το ίδιο άνετα, από ένα σημείο και μετά. Καλή τύχη σε ότι και να αποφασίσεις.

Παίδες μόλις έφερα τα ηχεία σπίτι, είμαι proud owner of Reveals 6d. 8)

Το σκέφτηκα αυτό που είπατε, δεν ήμουν διατεθειμένος να δώσω παραπάνω.

Όσον αφορά το στρώσιμο εγώ έλεγα να τα συνδέσω και να αφήσω μια playlist να παίζει.

Πρέπει να βάλω συγκεκριμένους ήχους/wavs?

ρε παιδια αυτο με το στρωσιμο ειναι σιγουρο ή μηπως ειναι λιγο ραδιο αρβυλα? δηλαδη φιλε geohomo αν εβαζες μουσικη στα ηχεια δε θα σπαγαν οι κολλες?

Εγώ είναι δεν είναι τα έχω βάλει να παίζουν στα -50 και θα τα αφήσω μέχρι αύριο.

Το παιδί στο νάκα μου είπε ότι έτσι κ αλλιώς τα ηχεία μετά απο κανα δυο βδομάδες στρώνουν αλλα καλό είναι να είμαι απαλός και τρυφερός τις πρώτες ώρες.

προσεχε μη τα ξεχασεις γιατι σε βλεπω για ρεκτιφιε μετα :) :)

περα απο την πλακα με ενδιαφερει να ακουσω αποψεις για το θεμα , αραγε ποια ειναι η αληθεια, ειναι μυθος ή πραγματικοτητα?

Κατ'αρχήν με υγεία και καλές μίξεις στα νέα σου ηχεία Smyro. Ως προς το στρώσιμο: Το σίγουρο είναι ότι χρειαζεται. Τα dynaudio ακουγόντουσαν σαν τρανζίστορ πριν το στρώσιμο, χωρίς υπερβολές όμως. Η λογική είναι ότι πρέπει να σπάσουν οι κόλλες χωρίς ο κώνος και η κόρνα να χρειαστεί να δουλέψουν για τόσες ώρες σε όλες τις συχνότητες με έστω και μεσσαία ένταση. Με αυτή τη λογική εγώ έβαλα μία υπερβολικά χαμηλή συχνότητα να κάνει μία σταθερή αργή κυρίως ταλάντωση. Το ίδιο και για την κόρνα, αλλά με πολύ υψηλή συχνότητα (πολλές ταλαντωσεις). Ο ροζ θόρυβος, ήταν σε πολύ χαμηλότερη ένταση. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι σίγουρος για αυτό που κάνω. Είναι κάτι που μου φαίνεται ότι δεν ταλαιπωρεί το ηχείο και το στρώνει σχετικά γρήγορα. Πάντως όσες φορές το έκανα, σε κακό δεν μου βγήκε, και μπορώ να πω ότι ο ήχος στα dynaudio άλλαξε ελάχιστα μετά από αυτό το στρώσιμο, που σημαίνει ότι κάποια πράγματα είχαν όντως γίνει. Εάν κάποιος έχει πιο θεωρητικές γνώσεις πάνω στο θέμα, καλό ειναι να μας διαφωτίσει... Καλές ακροάσεις και μίξεις, Smyro

Ευχαριστώ Geohomo, να σαι καλα :)

Εγω προσωπικά τα άφησα να παίζουν απαλή μουσική με αρκετα bass σε λιγότερη απο 1/4 της έντασης για περίπου 20ώρες. Τα πρίμα σχεδόν δεν ακούγονταν αλλά τα bass έπαιζαν. Στρώσιμο πιστεύω είναι και ο τρόπος που τα δουλέυω τώρα σε χαμηλές εντάσεις, μέχρι να περάσουν λίγες μέρες και να δω ότι χαλαρώνει ο ήχος.

Να πω κάτι για όσους κάνουν παραγωγή με hi fi όπως έκανα και εγώ ένα χρόνο τώρα, η αλλαγή είναι απίστευτη, απορώ γιατί τόσο καιρό δεν είχα πάρει ηχεία. Ίσως πίστευα ότι θα τη γλύτωνα αλλά η διαφορά είναι απίστευτη!

Αλλάζω το θέμα, τελικά δε θα πάρω βάσεις αλλά θα βάλω τα ηχεία πάνω στο τραπέζι toy pc. Χρειάζομαι extra 10cm για να έρθουν στο κατάλληλο ύψος, οπότε σκέφτηκα να βάλω πετροβάμβακα μετά απο το διάβασμα που έριξα στα forums.

Αξίζει? Θα γλυτώσω τον συντονισμό του τραπεζιού και το baffle step effect?

Το έχει δοκιμάσει κανείς? Επίσης υπάρχει εναλλακτικό?

Προσωπικα θεωρω καλυτερα τα γιορκβιλ.Εχουν μεγαλυτερο πικ παουερ απο τα αλλα δυο,που σημενει οτι θα πικαρουν και θα μπουκονουν δυσκολοτερα και εχουν πολυ λιγοτερη μεσαιαδουρα.Κανενα απο τα τρεια δεν ειναι το απολυτα φλατ μονιτορ,τα συγκεκριμενα χανουν απο τους 15 χιλιοκυκλους και πανω.Προσωπικα τα θεωρω ως το καλυτερο σημειο αναφορας.

αουα,τωρα ειδα οτι πηρες μονιτορ.Γιατι οταν μπαινω στο φορουμ βλεπω τα παλια μυνηματα και οχι τα νεα?τεσμα.καλα ακουσματα!!!!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back