Pod hd κ dry signal η καποιο αλλο multieffect/soundcard ?

LightStringer

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Χαιρετω τη παρεα,

Ειχα κατα νου να αγορασω ενα pod hd ( φασολι ) με τη λογικη να εχω ενα προχειρο ηχητικο αποτελεσμα on the fly για ν γραψω μια ιδεα κλπ.

Αυτο π θα μ ενδιεφερε αρκετα ειναι η επιλογη να το χρησιμοποιησω σαν καρτα ηχου ετσι ωστε να παιζω ακουγοντσς τον ηχο που θελω αλλα μεσα να περναει καθαρο σημα με σκοπο να γινει reamping κλπ.

Η ερωτηση μου ειναι απλη. Αξιζει το συγκεκριμενο ( το προτιμησα λογω software καθως τα παλιοτερα τυπου x3 δεν εχουν πολυ ευλελικτο λογισμικο ).

Μεχρι ποσα λεφτα θα αξιζε να δωσω για κατι τετοιο?

Εχετε να προτεινετε καποιο αλλο?

Ευχαριστω

Υ.Γ δε με ενδιαφερει να μπλεξω μ soft τυπου bias μιας κ τα εχω δοκιμασει κ δε τα βρισκω κ πολυ ενδιαφεροντα για τα γουστα μ

Αν δε θέλεις οπωσδήποτε hardware δοκίμασε το Amplitube μέσω εξωτερικής soundcard. Είναι πολύ ποιοτικό για να κάνεις τη δουλειά που θέλεις.

Αν πηγαίνεις σε hardware σίγουρα, πες μας ένα budget γιατί παίζουν διάφορα, από POD μέχρι 11Rack, Boss GT series, κλπ.

Alter είπε:
κοιτα το Boss Gt1 πολυ ευελικτο και καλη τιμη
Κανει αυτη τη δουλεια? Αναφορικα μ την boss επειδη ειχα κ την gt100 δεν μ βολευε το περιβαλλον soft που ειχε

BillTrantos είπε:
Αν δε θέλεις οπωσδήποτε hardware δοκίμασε το Amplitube μέσω εξωτερικής soundcard. Είναι πολύ ποιοτικό για να κάνεις τη δουλειά που θέλεις.

Αν πηγαίνεις σε hardware σίγουρα, πες μας ένα budget γιατί παίζουν διάφορα, από POD μέχρι 11Rack, Boss GT series, κλπ.
Ενταξει μεχρι 300 για κατι used σκεφτομουν

Εγώ σε αυτά τα χρήματα θα έκανα σαφάρι για να βρω 11rack. Το βρίσκεις και με 250 ευρώ, τα οποία είναι πολύ λίγα σε σχέση με αυτά που σου προσφέρει.

Συν ότι είναι audio interface κιόλας, οπότε μπορείς να γράφεις είτε dry/wet, είτε wet και να το πειράζεις on the spot.

ενδεχομενως να υπαρχουν και καλυτερα απο το Boss GT-1, αλλα ειναι παμφτηνο, μικρο σε μεγεθος, συνδεεται με usb κατευθειαν σε καρτα η κομπιουτερ, ειναι και πολυεφφε και πεταλιερα αν παιζεις σε ενισχυτη, εχει amp & speaker simulation οποτε παιζεις και καρφι σε κονσολα η μονιτορ κτλ, γενικα κανει για ολες τις δουλειες και οχι μονο για direct recording. Και δεν εχω ακουσει ποτε boss με κακο ηχο, η κακη ποιοτητα κατασκευης

Και το axe fx είναι απίστευτο αλλά μιλάμε για πολλά λευτά.Αν θες κάτι πιο οικονομικό υπάρχει και το behringer v amp.

ibanezas1980 είπε:
με τη λογικη να εχω ενα προχειρο ηχητικο αποτελεσμα on the fly για ν γραψω μια ιδεα κλπ.

Αυτο π θα μ ενδιεφερε αρκετα ειναι η επιλογη να το χρησιμοποιησω σαν καρτα ηχου ετσι ωστε να παιζω ακουγοντσς τον ηχο που θελω αλλα μεσα να περναει καθαρο σημα με σκοπο να γινει reamping κλπ.
Με αυτά τα δεδομένα πας για Boss GT-001 (όχι gt-1) λόγω reamping.

πολυ ενδιαφερουσα προταση τι 11r, ομολογω δε το ειχα σκεφτει. Υποθετω ειναι απολυτα συμβατο με cubase κ οχι μονο μ PRO Tools ε ?

Υπαρχουν περιορισμοι στη χρηση του ? μεταφορα patches κλπ?

Παντως την boss gt-100 εγω την δουλευω απο το pc με το fx floorboard ενα 3rd party software πανευκολο και πανεμορφο.Καμια σχεση με το τραγικα δυσχρηστο boss tone studio της ιδιας της boss...δοκιμασε το μια.

ΥΓ.Γραψε ΑΚΥΡΟ...τωρα ειδα οτι το unit δεν το εχεις πια.

Απο οσο βλεπω παντως το interface εκτος pro tools δε δεν ανοιγει. Σαν vst δλ...οποτε μαλλον καμμενο χαρτι μ φαινεται η αγορα

To 11rack λειτουργεί και με άλλα DAWs, βέβαια το Logic είναι το πιο optimal γιατί σου δίνει κι άλλες παροχές, κάνε ένα Google search και θα δεις διάφορα.

Έχει λίγο παίδεμα η ιστορία, απλά πρέπει να βάλεις στη ζυγαριά αν αξίζει τον κόπο. Για μένα αξίζει, αλλά εγώ έπαιζα 3 χρόνια με ένα unit που το μόνο PC software που είχε ήταν σε beta από το 2011, crashαρε συνέχεια και δούλευε μόνο με MIDI.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back