Plugin Shootout

BillTrantos

Δυνατό μέλος
Staff member
Πόντοι
1,058
Καλησπέρες στην παρέα!! Ηχογράφησα dry ένα intro riff του Devin Townsend από το κομμάτι Deadhead και το έκανα reamp με 3 προγράμματα. Δε θα γράψω εδώ ποιο είναι ποιο, ακούστε τα πρώτα και μετά πείτε μου ποιο σας άρεσε περισσότερο.

Με τυχαία σειρά εμφανίζονται:

- Line 6 Helix Native

- LePou Plugins

- Amplitube 4

Το signal chain που μιμήθηκα σε κάθε plugin είναι:

TS808 - Mesa Boogie Dual Rectifier - Mesa Boogie Rectifier 2x12/V30s - Digital Delay - Spacey Reverb

[soundcloud]https://soundcloud.com/billtrantos/plugin-shootout-deadhead-by-devin-townsend[/soundcloud]

Μέσα στο soundcloud track αναφέρω με ποια σειρά παίζουν τα plugins, οι ανυπόμονοι δείτε τα εκεί!

Έπρεπε να έχουν την ίδια ένταση.

Το πρώτο είναι δυνατότερα, το δεύτερο πιο σιγά, και το τρίτο ακόμη σιγανότερα.

Αδικία. :laugh:

Προσπάθησα πολύ να τα φέρω κοντά στην ένταση, δεν ξέρω τι διάολο έκανα λάθος. O0

Πάντως όλα τα άλλα settings είναι ίδια.

Το λες από την έννοια του πόσο κομπρεσσαρισμένος είναι αυτός ο ήχος εν γένει; Έτσι είναι αυτό το είδος μουσικής...

Οχι, δεν με πειραζει το απεραντο gain, αλλα αυτα ηταν πολυ λασπη και τζιτζικια. (και το οριτζιναλ)

Και βασικα απογοητευτηκα με το Helix που κανει και τοσα λεφτα. (Χωρις να ξερω ποιο ηταν στη σειρα)

Ναι κατάλαβα τι εννοείς, εντάξει ακόμα και ο πραγματικός Dual Rectifier κάπως έτσι αντιδρά σε αυτές τις ρυθμίσεις, με το Helix να πλησιάζει περισσότερο ρεαλιστικά αυτή την αντίδραση.

Τα άλλα 2 είχαν πιο ακραίες συμπεριφορές, αλλά ήθελα να έχω το ίδιο EQ σε όλα, όπως και το ίδιο Impulse Response.

Spyros Delta είπε:
Και βασικα απογοητευτηκα με το Helix που κανει και τοσα λεφτα.
Όχι ρε συ.

Δεν κάνει τόσα λεφτά για να έχει όλους τους ήχους out of the box, αλλά γιατί μπορείς να το ρυθμίσεις εσύ όπως θέλεις, και να πάρεις τον ήχο που ζητάς με πολύ μεγάλη προσέγγιση.

Όλα τα amp modellers είναι "κάπως" straight out of the box. Τα presets φτιάχνονται με συγκεκριμένες κιθάρες, ακούγοντας από συγκεκριμένα ηχοσυστήματα, δεν περιμένει κανείς plug and play.

Πάντως το Helix σε amp models δε μου άρεσε ιδιαίτερα, γι'αυτό και αγόρασα το Atomic Amplifire, το οποίο πραγματικά κοιτάει στα μάτια τη Fractal, χωρίς υπερβολή. Review σύντομα.

Το Helix Native θα το κρατήσω για τα πολύ καλά και λεπτομερή effects του.

προσομοίασες πάρα πολύ καλά το ορίτζιναλ ηχητικά . Μπράβο

ισχύει ότι η ένταση είναι φθίνουσα στα 3 κλιπ .

μου φάνηκε ότι στο 2ο κλιπ, είναι όσο πιο κοντά γίνεται και μ' αρέσει

και όπως συνηθίζεται πλέον στο youtube :

i'm a simple man. I hear a distorted guitar , i like it ;D

Αποκαλυπτήρια και εδώ, για όποιον δεν άνοιξε το soundcloud:

1) Amplitube 4

2) Line 6 Helix Native

3) LePou Plugins

Η ένταση θέλει φτιάξιμο όντως, θα το στρώσω όταν προσθέσω και το Amplifire στη μίξη. Όλα τα plugins είχαν τις ίδιες ρυθμίσεις και το ίδιο IR, εκτός από το Amplitube, το οποίο είχε μία παρεμφερή factory made cabinet.

Αυτά, ελπίζω να το βρήκατε ενδιαφέρον, έρχονται κι άλλα, ελπίζω καλύτερα mixαρισμένα, σύντομα!

Νομίζω πιο κοντά στο original (κομματάρα και χρόνιο αγαπημένο) είναι το 3ο.

Προσωπικά θα προτιμούσα το πρώτο πάντως, sorry Devin.  :laugh:

Καλησπέρα ξανά!! Έκανα καλύτερα το test, με πιο ισορροπημένες εντάσεις και προσθέτοντας ένα track όπου χρησιμοποιώ μόνο το amp sim του Amplitube και έχω κλείσει την καμπίνα του, ώστε να βάλω το IR που χρησιμοποίησα και στα άλλα plugins.

[soundcloud]

[/soundcloud]
1. Amplitube 4 (Factory Made Mesa Boogie Cabinet)

2. Amplitube 4 with Ownhammer Mesa Boogie IR

3. Line 6 Helix Native

4. LePou Plugins

To signal chain για κάθε plugin:

TS808 - Mesa Boogie Dual Rectifier - Mesa Boogie 2x12 cab with V30s - Digital Delay - Spacey Reverb

Απαντήσεις

Νέα θέματα

Back