Αν και το πράγμα έχει φύγει τελείως offtopic, θεωρώ πως πρέπει να απαντήσω στον Noizer γιατί διαφωνώ καθέτως μαζί του και γιατί όποιος ενδιαφερόμενος διαβάσει αυτό το θέμα καλό είναι να έχει σφαιρική άποψη:
Noizer είπε:
quintiplet θα διαφωνήσω μαζί σου ειδικά για το συνθ.Νομίζω ότι ο αρχάριος χρειάζεται να αρχίσει να μαθαίνει μουσική πρώτα.Αγοράζοντας συνθ μπορεί να επικεντρωθεί στη σύνθεση ήχου και να χάσει το μουσικό μέρος ,
Μα, εγώ δεν είπα να πάρει συνθ. Είπα πως όταν και αν θελήσει να ασχοληθεί αργότερα με συνθ η πιάνο το αρμόνιο θα έχει αποτελέσει κακή επιρροή (αυτό το λένε όλοι οι καθηγητές πιάνου). Άσε που και αυτό να είχα πει, με το αρμόνιο είναι εξίσου εύκολο να χάσεις το μουσικό μέρος με τόσους ρυθμούς, ήχους και ακοπανιαμέντα.
Επίσης το αρμόνιο μπορεί να τον εντυπωσιάσει πιο πολύ , άρα να αποτελέσει καλύτερο κίνητρο για να ασχοληθεί κι άλλο με τη μουσική.
Συγνώμη αλλά το κατά πόσο μπορεί ένα αρμόνιο, το οποίο έχει χείριστους αρμονικούς, κακή ποιότητα (επί το πλείστον) ήχων, βαριά βαριά 3-4 δυναμικές, μηδενικό όγκο, και αστεία (σε σχέση με το πιάνο) αίσθηση στα πλήκτρα και γενικότερα στο feel, μπορεί να αποτελέσει καλύτερο κίνητρο για να ασχοληθεί κανείς με τη μουσική είναι πολύ αμφιλεγόμενο :
κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι μόνο για κλασσική μουσική και για πιο "σοβαρή" ενασχόληση γενικά
Ποιος είπε ότι το πιάνο είναι μόνο για κλασική μουσική?
Λίγα όργανα έχουν παίξει τόσο σημαντικό ρόλο σχεδόν σε όλα τα είδη μουσικής όσο το πιάνο (και τα συνθ). Από την άλλη το αρμόνιο δεν έχει παίξει σημαντικό ρόλο σε ΚΑΝΕΝΑ είδος μουσικής.
Κάτι που από μια ηλικία και μετά είναι δύσκολο και από άποψη χρόνου.
Αυτό με το χρόνο μπορώ να το καταλάβω, αλλά θα σου πω το εξής:
Δεν είναι λογική επειδή δεν έχω χρόνο, να ασχοληθώ με κάτι το οποίο είναι πιο εύκολο αλλά κατώτερης ποιότητας (αν συμφωνούμε σ' αυτό). Η λογική λέει ότι ακόμη και ερασιτεχνικά να κάνω κάτι, για να αρχίσω να απολαμβάνω πρέπει αυτό να φτάσει σε κάποιο σημείο σωστά. Είναι πχ σαν να θέλω να μάθω βιολί αλλά επειδή δεν έχω χρόνο παίρνω μια ακουστική και γρατσουνάω, αντί πχ να δώσω το χρόνο που χρειάζεται στο βιολί και απλά να εξελιχθώ σε βάθος χρόνου!