Πληροφορίες για κανονάκι.

neeq

Μέλος
Πόντοι
38
Καλησπέρα :)

Λοιπον τον τελευταίο χρόνο, με εχει πιάσει διακαής πόθος να ασχοληθώ με ενα παραδοσιακό όργανο.

Υποψηφιοι ήταν το ούτι (που ειχα καποια επαφή απο το σχολειο), το κλαρινο και το λαούτο.

Τελικά κατέληξα στο κανονάκι οποτε θα ήθελα συμβουλές απο εμπειρους (ή μη) παίχτες πανω σε ορισμένα θέματα:

1) Αν εχει καποιος να μου προτείνει συγκεκριμενα βιβλία εκμαθησης καιεξοικείωσης με το όργανο. Θα προτιμούσα κάτι που να ξεκιναει τη φιλοσοφια του οργανου απο το 0. Το οποιο θα ηθελα να μελετήσω πριν κανω το βημα.

2) Κλασικη ερωτηση: Σε τι μπατζετ θα κινηθώ για ενα αξιοπρεπες οργανο

3) Τι πρεπει να προσεξω γενικά στην αγορα του οργανου?

Να σημειώσω πως γνωρίζω βυζαντινη, οποτε είμαι εξοικειωμενος με τα την εννοια των μοριων (μανταλακια), αλλα οχι με την πρακτικη τους χρηση.

Ευχαριστω εκ των προτερων :)

παίχτης δεν είμαι, ένα εξάμηνο το είχα πιάσει στα χερια μου το  κανονάκι σαν οργανογνωσία. αλλα από κουβέντες με άλλους συμφοιτητές, μου είχαν πει ότι οι τιμές στα όργανα αυτά ξεκινάνε  από χιλιάρικο και πάνω.

neeq είπε:
Υποψηφιοι ήταν το ούτι (που ειχα καποια επαφή απο το σχολειο), το κλαρινο και το λαούτο.

Τελικά κατέληξα στο κανονάκι
Έχεις 2 επιλογές... Τις εξής 3!!!

Πήγαινε στο λαούτο ρε αγόρι να παίζεις τα πάντα και να γουστάρεις...

Αν ειναι λαουτο, θα είναι με κινητά τάστα.

Προτιμώ το κανονάκι παντως ;D

πανακριβα ειναι τα ελληνικα τρελε και οι εταιρειες που εχουν πιο χαμηλες τιμες σε κατι ρουμανιες κτλπ δεν ειναι και τοσο αξιοπιστες

μόνο 2 χιλιαρικακια εδώ  ;D ;D ;D

http://www.matsikas.gr/el/Catalog-ΚΑΝΟΝΑΚΙ_301

΄

Πιο πολύ για κανονάρα μου φαινεται η τιμή ;D

kanonaki.JPG

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Hadgi ναι, απο Θεσ/νικη είμαι και μαλλον θα περάσω μια βόλτα.

Η τιμή φυσικά και ειναι εμποδιο, αλλα δε μιλάμε για ενα οργανο που φτιάχνεται ετσι απλά.

Για αυτο το λόγο ψαχνω καποιο βιβλίο που να εξηγεί τη φιλοσοφία του οργάνου, θα ερθω και σε επαφή με καθηγητες, να κάνω ίσως μερικά εισαγωγικά μαθήματα και μετα θα προχωρήσω σε αγορα, αν και εφοσον.

Η εναλλακτική μου ειναι το ούτι παντως.

Αντιλαμβάνεσαι ότι η εναλλακτική σου είναι περίπου 800 ευρώ φθηνότερη έτσι? ::)

Λεφτά υπάρχουν...βρεθηκαν για τις τραπεζες...θα βρεθουν και για μενα :D

Ευχαριστώ πάντως για τις ευγενικες σας προτροπες (και αποτροπες), αλλα ούτε ασκοπη αγορα προκειται να κάνω, ούτε να παρασυρθώ απο μια "τρελα" που θα βαρεθω μετά απο λίγο.

Θελω εδω και πολυ καιρό να μάθω ενα παραδοσιακό όργανο, και συχνά βρίσκω την ευκαιρία και παιζω, ακουω, παρατηρώ καποια απ'αυτα.

Μαλλον κατεληξα στο κανονάκι. Οπως προείπα όμως, ψάχνω να σιγουρευτω οτι είναι αυτο ακριβως που περιμενω. Και σε αυτή την περίπτωση, δε θα τα χαλάσουμε στα λεφτά. Οχι ότι τα έχω, αλλα δεν ειναι αυτο που με απασχολει στην προκειμένη :)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back