Playground - οι πρώτες μας ηχογραφήσεις

Καταρχάς, το λέω καθαρά για λόγους "αρχείου" αφού πιστεύω ότι η πλειοψηφεία έτσι γράφει direct  με TL, είχα καμπίνες στο ON και τη ρύθμιση εξόδου στο "Line" (ή όπως το λέει, δεν θυμάμαι).

Καθαρά και overdrives έγραφε από την πρώτη στιγμή καταπληκτικά. Ειδικά ήχους με ελαφρύ gain, μπορώ να πω ότι τους έγραφε καλύτερα από το συνδυασμό amp + mic (τον οποίο βέβαια, όπως είπα και πριν, δεν κατέχουμε σαν "τεχνική").

Σε πιο distrorted ήχους, και ειδικά με τη stratocaster, η αλήθεια είναι ότι δεν με ενθουσίαζε το αποτέλεσμα. Όχι ότι ήταν κάτι το χάλια, απλά δεν συγκρινόταν με την απόδοση που είχε στο overdrive. Ο ήχος δεν ήταν σε καμία περίπτωση digi, αλλά σίγουρα ήταν λίγο πιο πρίμος και με λιγότερο όγκο από αυτό που θα ήθελα.

Εν μέρει το πρόβλημα λύνεται στη μίξη, αλλά αυτό που μου βελτίωσε θεαματικά την "πηγή" (μιλάω κυρίως για distortion και κυρίως για μονοπήνιους) ήταν ένα JAM dynassor το οποίο  κομπρέσαρε αρκετά το σήμα και "έκοψε" ουρές με αποτέλεσμα το γκάζι να γίνει πιο γεμάτο και πιο "smooth". Και στην Epi έκανε δουλειά, απλά στην strato η διαφορά ήταν μέρα με νύχτα.

Επίσης, σε όλους τους ήχους που παίζω με ενισχυτή, στο direct εκτός του να ανοίγω την καμπίνα, συνήθως αφαιρώ λίγα πρίμα. Βέβαια αυτό είναι πιο πολύ θέμα γούστου, στα δικά μου αυτιά ακούγεται καλύτερα.

Αλήθεια, εσύ δεν είσαι ευχαριστημένος με το direct recording γενικά ή με οριμένους ήχους και κιθάρες όπως εγώ;

apos είπε:
Αλήθεια, εσύ δεν είσαι ευχαριστημένος με το direct recording γενικά ή με οριμένους ήχους και κιθάρες όπως εγώ;
Γενικά (με όσες κιθάρες δοκίμασα) ο ήχος ήταν αρκετά άδειος και (πώς το λένε στα ελληνικά; ) ... fizzy; Κάτι σαν Metal Zone direct σε κονσόλα σκέψου ;)

Εντύπωση μου κάνει...

Θυμάμαι κάποτε είχες κάνει ένα blind test όπου αυτοί που απάντησαν κατάλαβαν διαφορά μεταξύ original πεταλιού και TL σε direct, αλλά δεν μου είχε μείνει η εντύπωση ότι ήταν τόσο κακό. Μπορεί να μην θυμάμαι και καλά βέβαια...

Δοκιμάζεις να κάνεις κάποιο fine tuning στα eq του συγκεκριμένου ήχου σε σχέση με αυτόν που έχεις όταν παίζεις σε ενισχυτή;

apos είπε:
Θυμάμαι κάποτε είχες κάνει ένα blind test όπου αυτοί που απάντησαν κατάλαβαν διαφορά μεταξύ original πεταλιού και TL σε direct,
Είχα κάνει test όντως, αλλά συνέκρινα το BOSS SD-1 και την αντίστοιχη εξομοίωσή του στην TL, αλλά συνδεδεμένα στον Pro Jr ;)

Δεν είχα γράψει direct.

Anyway, αρκετά σας μαγάρισα το θέμα ... ;)

Έτσι για την ιστορία ;D και μιας και είμαστε μια "παρέα" εδώ μέσα, θα θέλαμε να μοιραστούμε τη χαρά μας για το γεγονός ότι το "Delmi" μας επιλέχθηκε να είναι το Jumping Fish για το μήνα Μάρτιο!

Για όσους δεν ξέρουν περί τίνος πρόκειται, Jumping Fish!

:)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ψαγμένος ήχος, ωραία παραγωγή, ωραία μουσική! Όλα καλά!

Άντε να παίξετε και Live κάπου να σας ακούσουμε. ;)

Επίσης πολλά συγχαρητήρια για το jumping fish song of the month! ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ!

Εκ μέρους όλων, σας ευχαριστώ πραγματικά!

Live θα αρχίσουμε επιτέλους, ήδη έκλεισαν 2 για τέλη του μήνα. Όταν πλησιάζουν θα ενημερώσω, μακάρι να δούμε κάποιους ΝΟΙΖάδες εκεί!  :)

Evilnye είπε:
Συγχαρητήρια κ επίσημα τότε :)
;D

Συγχαρητήρια και από μένα, παίδες! Μου αρέσει πολύ ο ήχος και γενικότερα το στυλ σας. Ωραίες ιδέες στις μελωδίες και στους ρυθμούς, καλά φωνητικά χωρίς υπερβολές και περιττές φανφάρες, άψογα δεμένος ο ροκ ήχος με τα ηλεκτρονικά στοιχεία. Συνεχίστε γερά!  8)

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back