hadgi είπε:
Τελικά,τα gong του Don Conreaux δεν ήταν και τόσο θεραπευτικά.. ;D
Τη γνώμη μου για τα gong την έγραψα νωρίτερα, αλλά την έσβησα διότι το κλίμα δεν ήταν κατάλληλο. Την ξαναβάζω εδώ διότι είναι κρίμα να μένουν οι αναγνώστες με την εντύπωση ότι το θέμα της συζήτησης είναι η μανία καταδίωξης.
------
Έχω χάσει αρκετό χρόνο στη ζωή μου με διάφορους αυτόκλητους δασκάλους και μύστες, οπότε φύσει και θέσει πρέπει να συμφωνήσω με τον harilatron και τη σαρκαστική του διάθεση.
Όμως, ευγενικά θα θυμήσω κάτι που βρίσκεται στην εμπειρία όλων μας: ότι η επίκληση μεταφυσικών ποιοτήτων εις βάρος, όχι μόνο της επιστημονικής αλήθειας, αλλά και της κοινής λογικής μερικές φορές, είναι συνηθισμένη πρακτική από όλους τους καλλιτέχνες, μουσικούς κλπ.
Π.χ. όταν ένα μαλακισμένο σα το Μπόνο, έχει άποψη για την πολιτική και την παγκόσμια ύφεση (οι μετριοπαθείς και ειλικρινείς δηλώσεις του Waters, ας στέκονται ως
παραδειγματικός αντίποδας), τι άλλο κάνει από το να παριστάνει τον "μεγάλο διδάσκαλο" και να απαιτεί το χειροκρότημα και την έγκριση του κοινού του για ένα θέμα το οποίο ούτε γνωρίζει, ούτε θα μπορούσε να γνωρίζει;
Και τι να πούμε για τις περιρρέουσες ιδεολογίες της ροκ κουλτούρας, όπως το deathιλίκι που πουλάνε διάφοροι, το χασίσι-και-γαμήσι των 60'ς με το οποίο εκστασιαζόντουσαν στα Μάταλα οι οπαδοι των Santana, το fuck-them-all του πανκ και... ένα σωρό άκυρες και ατεκμηρίωτες μπούρδες με τις οποίες ανατράφηκαν γενιές ακροατών. Ή μήπως θα έπρεπε να πω "ενέκριναν γενιές ακροατών".
Ο λιπόσαρκος τύπος με τα Gong, πουλάει ίαση με τα κατσαρολικά: ε, και; Έτσι γουστάρουν να φτιάχνονται αυτοί που πάνε να τον δουν. Λιγότερο μαλάκες από αυτούς που χειροκρόταγαν το βλάκα τον Ιρλανδό που έλεγε πως είναι ο Μέγας Αλέξανδρος αποδεικνύονται. Τουλάχιστον, πληρώνουν
λιγότερα.
Τι τα θέλετε φίλοι; Η μέθη είναι λύση σε δύσκολες εποχές. Ας μην κράζουμε ο ένας το κρασί του άλλου.
------------
Τη γνώμη μου, για την όποια αξία της, τη σχολίασε ήδη ο octapus.