- Πόντοι
- 18
Η σιγουριά σου είναι συγκλονιστική και αποστομωτική. ;D
Δες και αυτό να μας πεις τη γνώμη σου:
Η σιγουριά σου είναι συγκλονιστική και αποστομωτική. ;D
Δες και αυτό να μας πεις τη γνώμη σου:
Πω πω, είδες πάνω στη βιασύνη μου δεν το έγραψα.IraklisZS είπε:με κάθε επιφύλαξη, έχω την εντύπωση πως η ευαισθησία στις ρυθμίσεις της TL (μιλάω κυρίως για τα tone stack των ενισχυτών) μου φάνηκε δραματικά ..λίγη
προσπαθούσα με τις ώρες να βγάλω edgy ήχο απο ενισχυτή και για να μου ακούγεται κάπως καλό αναγκαζομουν να προβαίνω σε ακραίες ρυθμίσεις όπως bass στο 1
δοκίμασα να παίξω με το presence, τα 3 output modes, τις ρυθμίσεις των ενισχυτών, αλλά πάντα τα equalizer των ενισχυτών μου φαινόντουσαν πολύ αδρανή.
λέω με κάθε επιφύλαξη γιατι υπάρχει μεγάλη περίπτωση να κάνω κάτι λάθος, οπότε οι πιο έμπειροι σχολιάστε πάνω σ'αυτό
μια τελευταια ερωτησηmetalmike είπε:Ποιο ακριβο απο την Boss GT-10 δεν ειναι...στο dv247 εχει 352 ευρω (ξεφτιλα τελειως). Και δεν εχει ουτε τζιζ-κακο, ουτε φιζ ουτε τιποτα. Αν βαζεις το gain στο 10 και γενικα ακραιες ρυθμισεις δεν σου φταιει η πεταλιερα. Επισης την βρηκα πολυ πιο ευκολη στο χειρισμο απ'οτι περιμενα (ειχα μια Boss GT-8 παλιοτερα και ειχα φτυσει αιμα :-X). Μη ξεχνας πως μπορεις κιολας να βρεις αμετρητα ετοιμα patches και μεσω gearbox να χειριζεσαι την πεταλιερα απο το pc.
http://www.dv247.com/guitars/line-6-pod-x3-live-guitar-multi-effects-pedal-amp-modeller--44222
Eπισης εκτος απο την Τonelab LE υπαρχει και η Κοrg AX3000G (αυτες οι 2 ειναι πραγματικα οι πιο ευχρηστες πεταλιερες που εχω δοκιμασει στο να φτιαξεις καλο ηχο ευκολα και γρηγορα) που ειναι ακριβως ιδια με την Τonelab LE εκτος της λαμπας, ιδιος ηχος ομως σε πολυ χαμηλοτερη τιμη. Την εχει και αυτη το dv247, μαλιστα την ειχε σε stock πριν λιγες μερες αλλα με τετοια τιμη φυσικο ειναι να εξαντληθει (ισως ξαναμπει σε stock) --> http://www.dv247.com/guitars/korg-ax3000g-toneworks-multi-effects-processor-pedal--31095
Α και να ξεκαθαρισω κατι, η Tonelab LE εχει υπεραρκετο gain για metal, η Τοnelab SE ομως οχι (το λεω γιατι αναφερθηκες στην Tonelab γενικοτερα).
Παντως νομιζω για μεταλοκαταστασεις (μιλαω για βαρυ distortion) ειναι σχεδον ξεκαθαρο πως στο ευρος τιμων που θες να ειναι η πεταλιερα δεν υπαρχει κατι καλυτερο απο το Pod X3 LiveΑσε που εχει ενα θετικο που δεν το εχουν οι αλλες...μπορεις να βαλεις το screamer (οχι το κανονικο, της πεταλιερας εννοω) πανω στο distortion της προσομοιωσης οποιου ενισχυτη θες με αποτελεσμα να εχεις πιο σφιχτο ηχο.
Αυτα![]()
Το DM όχι, αλλά δεν καταλαβαίνω τι εννοείς? Ότι ο δημιουργός του video έχει "κλέψει" με κάποιο τρόπο?Vaisilis είπε:Το χεις ακουσει απο κοντα?
metalmike είπε:Δε μπορω να πω γνωμη για τη GT-10 γιατι δεν την εχω δοκιμασει απλα η σειρα GT της Boss (και ιδιαιτερα τα τελευταια μοντελα) εχει τοσα πολλα πραγματα που μπορεις να ρυθμισεις που πραγματικα χανεσαι. Αυτο μονο και μονο για 'μενα την κανει δυσχρηστη την πεταλιερα. Δεν ειναι απαραιτητο να τα χρησιμοποιησεις ολα, αλλα αμα πρεπει να χρησιμοποιησεις εστω και τα μισα για να βγαλεις καλο ηχο τοτε αντι να σολαρεις στην κιθαρα θα σολαρεις στην πεταλιερα...
Για πες μια και τη γνωμη σου για τα γκαζια της GT-10 σε σχεση με αυτα της Tonelab (ωστε να βοηθηθει και ο φιλος)![]()
Δεν υπονοω οτι μπορει να χει κλεψει αλλα αν δεν ακουσω κατι απο κοντα δεν εκφερω γνωμη... δεν εχω ακουσει τπτ αλλο απο line 6 εκτος απο pod xt, x3, 2.0 klpThe Genius Loci είπε:Το DM όχι, αλλά δεν καταλαβαίνω τι εννοείς? Ότι ο δημιουργός του video έχει "κλέψει" με κάποιο τρόπο?
Στην Μ13 που έχω πάντως, και επειδή είχα/έχω κάποια από τα πετάλια του video, το αποτέλεσμα είναι ακόμα πιο κοντά στο "original" αν σε ενδιαφέρει βέβαια κάτι τέτοιο. Που προσωπικά αδιαφορώ.
... ειναι σιγουρο;;;;;;;;;Eπισης εκτος απο την Τonelab LE υπαρχει και η Κοrg AX3000G (αυτες οι 2 ειναι πραγματικα οι πιο ευχρηστες πεταλιερες που εχω δοκιμασει στο να φτιαξεις καλο ηχο ευκολα και γρηγορα) που ειναι ακριβως ιδια με την Τonelab LE εκτος της λαμπας, ιδιος ηχος ομως σε πολυ χαμηλοτερη τιμη. Την εχει και αυτη το dv247, μαλιστα την ειχε σε stock πριν λιγες μερες αλλα με τετοια τιμη φυσικο ειναι να εξαντληθει (ισως ξαναμπει σε stock) --> http://www.dv247.com/guitars/korg-ax3000g-toneworks-multi-effects-processor-pedal--31095
... λες ούτε λίγο ούτε πολύ πως (α) ότι η Korg και η Vox ακούγονται ακριβώς το ίδιο, έχοντας μάλιστα τους ίδιους ακριβώς αλγόριθμους και μενού για τα εφφέ, (β) ότι η λαμπίτσα της Vox είναι παιχνιδάκι χριστουγεννιάτικου δέντρου (μέρες που'ρχονται), (γ) ότι όλοι όσοι έχουν Vox είναι "ψαρωμένοι από τρικ εταιριών", πως "δεν εμπιστεύονται τα αυτιά τους" και πως "νιώθουν τον ήχο ζεστό μόνο και μόνο επειδή βλέπουν μια λάμπα". Τα πιστεύεις πραγματικά όλα αυτά? Και έχεις στοιχεία για τα (α) και (β)?metalmike είπε:εστω οτι η Vox ακουγεται καλυτερα (ποσο αραγε; ) λογω λαμπας, θα ησασταν διατεθειμενοι να δωσετε 136 ευρω πραπανω μονο και μονο για την λαμπα (αντε και επειδη η Τοnelab εχει περισσοτερα μεταλικα μερη); Το οτι υπαρχει ενα λαμπακι πισω/κατω απο τη λαμπα της Vox ωστε να φαινεται πως και καλα η λαμπα αναβει δεν σας λεει τιποτα; Ποτε πια θα σταματησετε να ψαρωνετε απο τρικ εταιριων που κανουν στα προιοντα τους και θα αρχισετε να εμπιστευεστε τα αυτια σας και οχι να νιωθετε ζεστο τον ηχο μονο και μονο επειδη βλεπετε μια λαμπα;
Και που να δεις γέλια που θα πέσουν αν βάλουμε mexico strat με american και faded les paul με standard ;Dαν κρυψουμε και τις δυο και βαλουμε κοσμο να τις ακουσει και να πει ποια ειναι ποια εεε ρε γελια που θα πεσουν
& φυσικα εχεις απολυτο δικιο,αλλωστε μια επισκεψη στο site της VOX θα σου λυσει καθε απορια (εξηγειται αναλυτικοτατα ΤΙ ακριβως κανει αυτη η...λαμπα και ΠΩΣ δουλευει) τα υπολοιπα ειναι απλα ιστοριες για αγριους (κατα την προσφιλη ελληνικη συνηθεια...)οτι μου φενεται τελειος κουφο (χωρις να εχω τις καταλληλες γνωσεις) το οτι η λαμπα στην tonelab le ειναι μονο για εφφε!
εξαρταται απο το ποσο θα την ψαξεις & απο το αν σου αρεσει να πειραματιζεσαι,εγω παντως την εχω 5 χρονια τωρα και ακομα ανακαλυπτω πραγματα.επισης θελω αυτο που θα παρω να αντεξει στον χρονο .
Αν την διευκρινιστική ερώτηση για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας την ερμηνεύεις ως "πέσαν να τον φάνε", ειλικρινά δεν θέλω να σκέφτομαι πόσο άψογα λειτουργεί η συλλογιστική σου, όχι μόνο για πορτατιφάκια λυχνιών αλλά και για άλλα, πιο σοβαρά θέματα.Vaisilis είπε:για αλλη μια φορα οποιος ειχε μια αντιθετη αποψη πεσαν να τον φανε...
Metalmike μια χαρα τα λες και ναι σε πληροφορω επειδη ειχα την LE η λαμπα μαλλον για πορτατιφ την εχουν...
Δεν προσπάθησα να το πάω πουθενά αλλού... είναι προφανές πως ζήτησα διευκρινίσεις για μια ισοπεδωτική άποψη που υποδηλώνει ευθαρσώς και αυτάρεσκα ότι είναι αντικειμενική και σωστή. Επίσης, μην αναφέρεις παλαιότερα θρεντ ως αλάνθαστα σημεία αναφοράς. Απόψεις είναι, όχι παράγραφοι κάποιου νόμου.Α)Υπαρχουν μικροδιαφορες (που αναφερονται και απο τον φιλο στο link ενoς παλαιοτερου thread που εδωσα, αλλες υπερ της μιας και αλλες υπερ της αλλης). Αν και εγω μιλησα κυριως για ηχο αλλα εσυ προσπαθησες να το πας αλλου...
Το "ξεφτιλίζω"? Μμμμμάιστα. Πάμε παρακάτω. Δεν με απασχολεί ακόμη και το laser light show των Πινκ Φλόιντ να είχε κάτω από τη λάμπα, ή ακόμη και μικρά elves του Άη Βασίλη να εργαζόντουσαν εκεί μέσα αμισθί και νυχθημερόν σε συνθήκες σκλαβιάς. Από τη στιγμή που έχει έναν ήχο που μου αρέσει, end of story. Σε πληροφορώ επίσης πως ποτέ δεν ήμουν κάτοχός της, και ούτε με βλέπω στο κοντινό μέλλον να γίνομαι. Αν γίνω κάτοχος κάποιου παρόμοιου, μάλλον προς τη σειρά M της Line 6 με βλέπω, που πράγματι κι ευτυχώς για όλους μας δεν μοστράρει καμία λαμπίτσα στα διψασμένα για λυχνίες πλήθη. Nιώθω ευτυχής που απέφυγα την παγίδα της ΤουΛου, αν και βέβαια σαν θύμα τους τα έχω σκάσει με αγορές άλλων μηχανησμάτων.Β)Το ξεφτιλιζεις ετσι οπως το αναφερεις αλλα δεν πειραζει μιας και πανω κατω το επιασες το νοημα. Δεν προσπαθω να πεισω κανεναν, ο καθενας ας κρινει οπως πιστευει και επιθυμει, απλα λεω τη γνωμη μου απο την εμπειρια μου...γιατι εκτος του οτι εμπιστευομαι τα αυτια μου, για δωσε μου ενα λογο που θα εβαζε η Vox ενα ledακι κατω απο τη λαμπα;
Τα γραπτά σου βρίσκονται λίγο πιο πριν, και το αν θα γίνουν quote από κάποιον που η αστήρικτη δογματικότητά τους του γεννά πολλά ερωτήματα είναι τμήμα και αντικείμενο του να βρίσκεσαι σε δημόσιο φόρουμ συζητήσεων. Όσον αφορά στη σύγκριση, έχω δει πολλές του στυλ "έλα να τα στήσουμε αν σου κοτάει" με προκλητική αντί για εξερευνητική διάθεση, οπότε είναι πολύ απλούστερο να μπω σε ένα μαγαζί και να τις ακούσω και τις δυο πλάι-πλάι.Γ)Δεν χρειαζεται να εχει καποιος τα χαρακτηριστικα που ειπα και ανεφερες για να αγορασει την Tonelab LE και μην προσπαθεις να φερεις τα λογια μου εναντιον μου,
Γι'αυτο κι εγω λοιπον μιλησα ανοιχτα και προσκαλεσα οποιονδηποτε θελει να κανουμε μια συγκριση...