Πηγαίνει ο κόσμος σε live;

moorepanos

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Τον τελευταίο καιρό νιώθω μια μικρή απογοήτευση για την προσέλευση του κοινού της Αθήνας σε μαγαζιά με live.

Έμενα είναι σχεδόν ο μοναδικός τρόπος διασκέδασης μου. Γουστάρω να πηγαίνω να ακούω live! Πάντα έλεγα "αν είναι να ακούσω dj βάζω ένα cd στο σπίτι μου...".

Πριν από 7-8 χρόνια που έπαιζα πολύ συχνά κι εγώ live, ο κόσμος ήταν πολύ περισσότερος, του άρεσε η ζωντανή μουσική... τώρα βλέπω ότι έχει ελαττωθεί αρκετά, ακόμα και σε μεγάλα μαγαζιά που τότε γινόταν το αδιαχώρητο.

Τώρα, που κάνω πρωινή δουλειά και παίζω που και που με το συγκρότημά μου κάπου, στην κυριολεξία με πιάνει άγχος για την γνωστή διαδικασία του να καλέσεις γνωστούς κλπ, κλπ... τα μαγαζιά δεν έχουν δικό τους κόσμο με ελάχιστες εξαιρέσεις...

Παρατηρώ επίσης ότι και μουσικοί ακόμα δεν πολυπάνε σε μαγαζιά με live αλλά προτιμούν άλλες εξόδους. Τα γκρουπ φταίνε, οι μαγαζάτορες, η κρίση στη μουσική... δεν ξέρω... που πηγαίνει ο κόσμος;

Αλήθεια, ο καθένας από εμάς που βγαίνει, για πείτε;;

Είναι ιδέα μου όλα αυτά; Τί λέτε;

Έχεις δίκιο, ο κόσμος που πηγαίνει σε live είναι λιγότερος... και εννοώ τον κόσμο που πηγαίνει να δει γκρούπ και όχι τα μεγάλα μαγαζιά.

Aκόμα κι εγώ που παίζω συνεχώς, λέω πολύ συχνά πως αν δεν ήμουν πάνω στη σκηνή δεν θα ήμουνα εκεί!!! Kι αυτό γιατί τα περισσότερα κλαμπάκια που γίνονται τα live, είναι ολίγον χάλια ως χώροι. Mικρά, στενάχωρα, κλειστοφοβικά, με ποτά που αν τα πετάξεις κάτω κάνουν έκρηξη, με πρόγραμμα που ξεκινάει μετά τις 12 το βράδυ (ενώ η ώρα έναρξης είναι 10:30)...

Όλα αυτά τα λέω για τα μαγαζιά και όχι για τα γκρουπ, που όποτε τύχει να πάω σε live συνήθως είναι αξιόλογα

Είναι και ακριβά τα ποτά. Πάντως υπάρχει και υπερπροσφορά από groups, και πολλά δεν είναι και τα καλύτερα. ¶ρα εκ των πραγμάτων σου λέει ο άλλος "που να τρέχω τώρα, και να πετύχω σε κανα μάπα πρόγραμα και να ξενερώσω τη ζωή μου".... κλπ :)

Έλα ντε κάθε εβδομάδα που θα πάω για καφέ στην πλατεία σίγουρα θα βρω 5-6 καινούριες αφίσες με live από διάφορα συγκροτήματα. Έχω πάει σε αρκετά και από αυτά πολλά δεν με πολυενθουσίαν κιόλλας! Και άλλες φορές δεν πάω γιατί λέω αυτό ακριβώς : Ποιος τρέχει τώρα και αν είναι και μέτριοι;

Χώρια η οργάνωση!

Εδώ να μου πεις ότι ανύπαρκτη είναι η οργάνωση ακόμη και σε "μεγάλα" συγκροτήματα τώρα στα συνοικιακά έχουμε απαιτήσεις!

Εγω παλι ειμαι πολυυυυ απαιτητικος..Θελω η μπαντα που

θα παω να δω να ΑΞΙΖΕΙ τα λεφτα της,να παιξει τουλαχιστον

1.5 ωρα,να μην ειναι ακριβα τα ποτα & γενικοτερα να υπαρχει

καλο κλιμα και ΗΧΟΣ..Τις περισσοτερες φορες αυτο που με αποτρεπει

απ το να παω να 'τιμησω' μια μπαντα ειναι το χρηματικο μερος...

Δυστυχως πολλοι μαγαζατορες ειναι 'τσακαλια' και πανε να

βγαλουν λεφτα απο τον κοσμο με εναν παν-αθλιο τροπο..Ονοματα

δε λεμε,οικογενειες δεν θιγουμε! :lol:

Βασικά σε αυτό που λες οι τελευταίοι που φταίνε είναι τα παιδιά με τις μπάντες!

Στα άλλα συμφωνώ γιατί περιμένοντας αν σπαστείς από το μαγαζί, τότε ακόμη και τα νέα υπερταλέντα τα οποία εντός ολίγου θα γίνουν η νέα υπερμπάντα να δεις, μάλλον θα περάσουν απαρατήρητοι! :cry:

Φίλε Πάνο τα ίδια και χειρότερα ισχύουν εδώ...

Ο κόσμος που πηγαίνει στα live είναι ο ίδιος και ίδιος. Σε όποιο live και να πάω θα δώ πάνω-κάτω τις ίδιες φάτσες.

Οι ίδιες φάτσες που έρχονται και στα live που παίζω εγώ...

Δε ξέρω αν φταίνε τα ακριβά ποτά, η γενικότερη ακρίβεια που μας έχει κλείσει όλους στα σπίτια μας περισσότερο από παλιά πάντως ο κόσμος δεν βγαίνει...

Κι αν συνυπολογίσουμε ότι πολλοί από εμάς, παίζουμε κωλομέρες (πχ εμείς παίζουμε Δευτέρα :evil: ) γιατί οι μαγαζάτορες δε θέλουν να "χαραμίσουν" τα Παρασκευοσάββατά τους (που σίγουρα όλο και κάτι θα μαζέψουν έτσι κι αλλιώς) και προσπαθούν να τραβήξουν τον κόσμο έξω με διάφορα τέτοια events...

Και έτσι τρώμε εμείς οι μουσικοί το "αγγούρι" και το άγχος να μπορέσουμε να βγάλουμε τον κόσμο από τα σπίτια τους και να έρθει να μας ακούσει :roll:

Περιττό να πώ, ότι δεν υπάρχει πιο απαίσιο συναίσθημα από την ανασφάλεια που νιώθω κάθε φορά, αν θα έρθει κόσμος ή όχι στο live... :cry:

Ακριβά ποτά ίσως, η περασμένη ώρα εμφάνισης που εμποδίζει όσους δουλέυουν την επόμενη πιο πολύ, και η έλλειψη επαγγελματισμού, μαζί με την έλλειψη κάτι πραγματικά καινούριου που θα τραβήξει, σε σχέση με τη μάλλον παρωχημένη επανάληψη, πιο πολύ κατά τη γνώμη μου.

Παιδιά.....Το κακό με τους χώρους και τα μαγαζιά είναι ότι το κοινό (εμείς) δεν έχουμε απαιτησεις απο τους μαγαζατορες....

Ειναι standard ότι άν υπάρχει ένα "όνομα" το μαγαζι θα έχει κόσμο....και θα είναι μάλιστα γεμάτο όσο δεν πάει άλλο

Έτσι οι μαγαζατορες βγάζουν απο τη μύγα ξύγγι

> βλ. ποτα, εξαερισμό (που εμείς οι ασθματικοί τραβάμε τα πάνδεινα για να πάμε σε live και να μην μας πιάσει κρίση), καθαριότητα, ήχος, τιμή...μπλάμπλα....

Αν ο κόσμος δεν πήγαινε σε Live που δεν ικανοποιούσαν τα standard τους...τότε και τα μαγαζια θα γίνονταν καλύτερα....(ή θα έκλειναν...xaxa :lol:)

Πιστεύω πώς είναι λίγοι που έχουν την λογική του Pastelius να πηγαίνουν σε <καλές> συναυλίες και live...

BTW εκτός απο το gagarin που μου φάνηκε αξιόλογο εώς αρκετά καλό...Ποιό αλλο μαγαζι ξεχωρίζεται....?

Εγώ συμφωνώ απόλυτα με τον wasted sunsets. Οι συναυλίες αυτού του τύπου έχουν (δυστυχώς γι' αυτές) ταυτιστεί με κάποιες ορισμένες ηλικίες, ηλικίες που πλέον δεν έχουν ούτε τα χρήματα ούτε το ενδιαφέρον για να στηρίξουν τέτοια πράγματα.

Σε σχέση με τους μαγαζάτορες, να ενημερώσω πολύ φιλικά ότι κακώς τους αποδίδονται ευθύνες διότι (όπως θυμόμαστε κάποιοι παλαιότεροι) ΔΕΝ χρειάζονται μαγαζάτορες για να γίνουν συναυλίες. Εμείς θυμάμαι ότι παίζαμε (σχεδόν αποκλειστικά) σε διάφορα λύκεια όπου δεν υπήρχε θέμα πληρωμένου ποτού και ο κόσμος ήταν πάντοτε άφθονος. Μέσα σε ένα βράδυ παιζανε πέντε ή έξι μπάντες και όλα καλά από αυτή την άποψη.

Αλλά τι τα θες; Ο ήχος ήταν (από τότε) αίσχος, τα κομάτια ήταν (από τότε) αίσχος και ο κόσμος ήταν (από τότε) άσχετος με το όλο δρώμενο - εκτός αν εσείς νομίζετε ότι οι περισσότεροι πάνε στα live για να ακούσουν μουσική.

Η άποψή μου είναι πως ο (μουσικός) κόσμος δεν πηγαίνει τόσο σε live γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει κάτι ενδιαφέρον. Τουλάχιστον αν κρίνω από τον εαυτό μου, δε βρίσκω λόγο να πάω κάπου και να ακούσω τα ΙΔΙΑ κομμάτια για ν-οστή φορά τα οποία δε θα έχουν ούτε καν μία διαφορετική ενορχήστρωση ή εκτέλεση και απλώς περνάνε στο "ντούκου", έτσι για να ακουστούν και να γεμίσουν το πρόγραμμα.

Ο "μη μουσικός κόσμος", πολύ απλά θα πάει στο "όνομα" και όχι στο συνοικιακό γκρουπάκι γιατί πολύ απλά είναι...σίγουρη επένδυση. :lol:

Πετυχαίνω πολύ σπάνια "καινούριους" οι οποίοι να παρουσιάζουν δική τους δουλειά και όχι τα γραφικά πράγματα. Και φυσικά...είναι και θέμα χρημάτων για να μπορεί κάποιος να γυρίζει σε τέτοια μέρη και να πετύχει κάτι που να του αρέσει.

Από το ηχητικό μέρος, δεν έχω απαιτήσεις. Προτιμώ να ακούσω σάπιο ήχο, αλλά ταυτόχρονα να ακούσω κάτι διαφορετικό. :)

Σε σχέση με τους μαγαζάτορες' date=' να ενημερώσω πολύ φιλικά ότι κακώς τους αποδίδονται ευθύνες διότι (όπως θυμόμαστε κάποιοι παλαιότεροι) ΔΕΝ χρειάζονται μαγαζάτορες για να γίνουν συναυλίες. Εμείς θυμάμαι ότι παίζαμε (σχεδόν αποκλειστικά) σε διάφορα λύκεια όπου δεν υπήρχε θέμα πληρωμένου ποτού και ο κόσμος ήταν πάντοτε άφθονος. Μέσα σε ένα βράδυ παιζανε πέντε ή έξι μπάντες και όλα καλά από αυτή την άποψη.[/quote']
Σωστός-ολόσωστος! Πήγαινα μόλις 1η λυκείου και (με απόλυτη άγνοια κινδύνου) παίρναμε το ρίσκο να διοργανώσουμε συναυλίες σε λύκεια και θεατράκια, πληρώνοντας στο τέλος τον τύπο που έφερνε τα μηχανήματα με τα έσοδα της συναυλίας!!!!!!!!

Δεν θα το τολμούσα με τίποτα σήμερα! Όταν δεν μπορώ να είμαι σίγουρος οτι θα έρθει κόσμος σε ένα (ας πούμε) καλό μαγαζί, πως μπορώ να το πω για ένα γυμναστήριο λυκείου????? τότε όμως δεν μπορούσα να δω αυτόν τον κίνδυνο....

Δεν θα το τολμούσα με τίποτα σήμερα! Όταν δεν μπορώ να είμαι σίγουρος οτι θα έρθει κόσμος σε ένα (ας πούμε) καλό μαγαζί, πως μπορώ να το πω για ένα γυμναστήριο λυκείου?????
Συμφώνω...Εδώ δεν γεμίζουν μαγαζια θα γεμίσει το σχολείο μου???

Ασε που χρειάζονται λεφτά και δεν νομίζω οι σημερινοί μαθητές να γουστάρουν να δώσουν 3-4 euro για κάτι τέτοιο...

Ασε που χρειάζονται λεφτά και δεν νομίζω οι σημερινοί μαθητές να γουστάρουν να δώσουν 3-4 euro για κάτι τέτοιο...
ναι, λογικά έτσι είναι... κι όμως νομίζω πως παλαιότερα ήταν αναλογικά λιγότεροι οι πιτσιρικάδες που ενδιαφερόντουσαν για τη μουσική που παίζει μια ροκ μπάντα.... για κάποιο λόγο όμως που δεν ξέρω, η προσέλευση του κόσμου ήταν τέτοια που μπορούσε να καλύψει τα έξοδα της συναυλίας.

Έχω χάσει την επαφή μου με παιδία αυτής της ηλικίας και δεν μπορώ να ξέρω αν σήμερα ένα τέτοιο εγχείρημα θα έβγαινε σε καλό.

Δεν είμαι βέβαιος, αλλά μου φαίνεται πως ενώ το κοινό είναι σήμερα μεγαλύτερο, το ενδιαφέρον του είναι πιο "άτονο"... ή απλά μεγάλωσα και έχασα τον αυθορμητισμό μου!!!!

Ξερει κανεις τι ρολο βαραει το schoolwave?Εσυ nemoo σιγουρα

κατι παραπανω απο εμας! :wink: Ειχα ακουσει οτι παιζανε μερικες

μπαντες που ηταν πολυ καλες-ειδικα για σχολικες..

Sorry για το offtopic guys !:lol: :lol: :lol:

Το schoolwave είναι ένα μαθητικό φεστιβαλ που μαλλον έχει καθιερωθεί γιατί παίζει και φετος....

Φτιάχνεις demo το οποιό δεν έχει περάσει καμιά επεξεργασία (ηχογράφηση απο πρόβα ας πούμε) και το στέλνεις...

Πανε παιδια απο ολη τηνη ελλαδα...Επιτρέπετονται μόνο μαθητές...Και max ένας ενηλικας....

Πολλά συγκροτήμτατα αξιζαν οι carbonated lemonade

http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=67642457

μου άρεσαν πολύ...

Αλλά πολλά ειναι πολύυυ μαπα....

Γενικά δεν ξέρω πόσο αξιοκρατικά γίνεται η επιλόγη...

:lol: :lol: Κρίμα ρε γαμώτο πάντως γιατί ήθελα να στείλω demo...σε φάση aphex twin ενα laptop στη σκήνη ας πούμε αλλά θέλουν και αλλους...Κρίμα... :lol: :lol: :lol: :lol:

Trending...

Νέα θέματα

Back