Pickups για high-gain

PossySE

Νέο μέλος
Πόντοι
6
γεια σας.

εχω μια κιθαρα απο mahogany, neck-thru κατασκευη, Flying V με rosewood ταστα και εναν engl screamer combo.

η κιθαρα ηρθε με 2 μαγνητες EMG 81. Το gain που βγαζω απο τον ενισχυτη ειναι αψογο. Πολλοι λενε οτι δν ειναι "αρκετος" για High gain καταστασεις αλλα εγω παιζω απο heavy μεχρι death.(δν ειπα blues/jazz κτλ γτ δν παιζω. αλλα και σε αυτους τους τομεις ειναι κουλ)

Τη κιθαρα την εχω 2μιση χρονια περιπου...και με επιασε η μανια να αλλαξω μαγνητες. Μια χαρα οι EMG αλλα θα τους προτιμουσα αν επαιζα πιο μοτερνους ηχους, π.χ. metalcore κτλ.

Αυτη τη φορα θελω εναν passive μαγνητη οπωσδηποτε!

Το θεμα το εχω ψαξει αρκετα αλλα απο τη στιγμη που δν εχω τη δυνατοτητα να τους ακουσω απο κοντα ειναι πιο δυσκολη η επιλογη.

Επισης απ'οσο βλεπω στο νετ, σε διαφορες σελιδες οι αποψεις απο ατομο σε ατομο διαφερουν, πολλες φορες σε μεγαλο βαθμο!

Αρχικα κοιταξα για Bareknuckles αλλα λογω τιμης, τους αφησα.

Ειμαι αναμεσα στις γνωστες εταιρειες...S.D. και DiMarzio...

μερικοι μαγνητες που εχω υπ'οψη

seymour duncan sh6(distortion)

dimarzio evolution

dimarzio x2n

dimarzio d-activator x.

Αυτοι για bridge, που με ενδιαφερει κ πιο πολυ.

Παιζω old school thrash/death...καμια γνωμη απο καποιον που εχει εμπειρια με τους συγκεκριμενους?

super distortion, super 3 & x2n βγαζει το τεστακι! χαχα

Ari, τον φοβαμαι λιγο τον invader. Εχω ακουσει και δει στο youtube που μερικοι εχουν προβληματακι με θορυβους....επισης δν με τρελαινει η χροια του! Θυμηζει κατα καποιο τροπο Dimebag του οποιου ο ηχος δν μ'αρεσει.

π.χ. μαρεσει ο ηχος που εχουν οι Obituary sτο cause of death, οι death στο HumaN, megadeth rust in peace, metallica ride the lightning Κτλ!

ευχαριστω για τις απαντησεις σας βεβαια!

θα ψαξω λιγο περισσοτερο τον invader!

Αρη νομιζω εσενα σε ειχα ρωτησει για sh-6 ή invader στο youtube! :P

Ο Invader είναι high-gain αλλά όχι αυτό που θέλεις (metalcore).

Αχα, αυτο ηθελα να περιγραψω με μια λεξη. Πως μου κανει για πιο μοντερνος.

Ο X2n σε κατι βιντεακια που εχω δει μου αρεσει πολυ. Σε αλλα παλι οχι αλλα νταξ...μπορει ενας να χρησιμοποιει samick ενισχυτη κ αλλος Diezel!

Επισης πολλοι τον "κραζουν" το συγκεκριμενο μαγνητη για το Output του!

Για να περιγραψω καλυτερα τι θελω, να βγαζω "ζεστη" παραμορφωση, οσο μπορει να βοηθαει ο μαγνητης σε αυτο.

Επισης να μην εχει υπερβολικο treble...δυσκολη κατασταση!

:(

Δεν δοκιμάζεις και τη μόντα των 18v μια και τους έχεις τους EMG; Δεν χάνεις τίποτα.

Δν εχει χωρο για 2η μπαταρια =/

υπαρχει μοντα για να χωρεσει?

Ltd v-401 η κιθαρα..

Δεν την ξέρω την κιθάρα και τους χώρους της αλλά είσαι σίγουρος ότι δεν χωράει; Εγώ χωρούσα δυο 9v σε στρατ...

Η μόντα με τον EMG δεν θα αλλάξει ιδιαίτερα την χροιά του μαγνήτη, λίιιιιιγο πιο καθαρός και λίιιιιιιιιγο περισσότερη ζωντάνια, πιο ανοιχτός ήχος. Η διαφορά είναι εξαιρετικά μικρή (στα αυτία μου τουλάχιστον).

τελικα χωραει στο κουτακι που ειναι τα ηλεκτρικα(volume-bass knob) κτλ.

Στο ξεχωριτο κουτακι που εχει  h LTD μονο για μπαταρια με το ζορι χωραει αυτη!

Λεω να το δοκιμασω...απλα απο απορια γιατι θελω διαφορετικη χροια στον ηχο κτλ!

Ευχαριστω παντως...παω να το κανω κ θα πω γνωμες!

theoctapus είπε:
Η μόντα με τον EMG δεν θα αλλάξει ιδιαίτερα την χροιά του μαγνήτη, λίιιιιιγο πιο καθαρός και λίιιιιιιιιγο περισσότερη ζωντάνια, πιο ανοιχτός ήχος. Η διαφορά είναι εξαιρετικά μικρή (στα αυτία μου τουλάχιστον).
Αυτό που ουσιαστικά, τελικά, θέλει είναι μια passive-οποίηση του high gain του. Και το 18v mod είναι η πιο αποδοτική λύση για αυτόν τη στιγμή αυτή.

πωπω γαμωτο μου δν εχω κλιπακι για να συνδεσω τη 2η μπαταρια! αυριο το μεσημερι θα το χω ετοιμο ελπιζω!!

ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις!

θα ψαξω αλλο λιγο το θεμα μαγνητες..αν κ οσο το ψαχνω τοσο απελπιζομαι1 :P

RayDTutto είπε:
Αυτό που ουσιαστικά, τελικά, θέλει είναι μια passive-οποίηση του high gain του. Και το 18v mod είναι η πιο αποδοτική λύση για αυτόν τη στιγμή αυτή.
Δεν βλέπω πως η συγκεκριμένη μόντα μπορεί να βοηθήσει σ' αυτό που λές.

Θεωρητικά αυτός είναι ο σκοπός της. Να ακούγεται ο μαγνήτης πιο οργανικά. Τώρα βέβαια αν δεν το ακούς εσύ από μόνος σου, δεν μπορώ να στο περιγράψω ώστε να το ακούσεις.

οκ το εκανα το μοντ για 18βολτ.

Ακουσα τη κιθαρα με ιδια σετς στον ενισχυτη...με 1 μπαταρια κ με 2 μπαταριες.

Με 2 μπαταριες(18v) ο ηχος ειναι πιο ζεστος-ζωντανος...

η μεγαλυτερη ομως διαφορα ηταν στα καθαρα. Δν τα χρησιμοποιω ποτε αλλα εκανα ενα μικρο τεστακι. Μπορω να πω πως η διαφορα ηταν μεγαλη...επισης πιο ζωντανος ηχος αλλα και πιο καθαρος. Πρωτη φορα εκατσα κανα 10λεπτο να παιζω με το καθαρο channel του ενισχυτη...

RayDTutto είπε:
dimarzio x2n
+1

Αν και δεν ξερω κατα ποσο θα σου αρεσει ο x2n απο τι στιγμη που δεν εχεις καποο προβλημα με τους EMG.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back