Pianoteq "Θεμα γουστου η προβλημα τελικα?"

MaNoS-4-

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Καλησπερα σας.

Εχω κατεβασει το demo του pianoteq και αφου εκανα ρυθμισεις με asio4all κτλ ξεκιναω να παιξω. Και ενω περιμενω να ακουσω "παπαδες" ακουω κατι υποτονικο και πριμαριστο και ψαχνω να καταλαβω γιατι αυτες οι κριτικες που διαβασα κατα καιρους.Το σημαντικοτερο προβλημα ειναι στις δυναμικες.Οταν προσπαθησα να παιξω forte εβγαζε μονιμως παραμορφωση.Κανω λοιπον κατι λαθος?Η ενταση ειναι στην  αρχικη ρυθμιση και η εξοδος των ακουστικων στην ιδια σταθμη που ειναι οταν ακουω μουσικη.Σε αντιθεση με τα πιανα του reason που εχουν τρομερο ογκο στις ιδιες ρυθμισεις..με το pianoteq τπτ.

Περιμενω λοιπον τη βοηθεια σας. 8)

Γεια σου φιλε μου.

12 mb ειναι το προγραμμα.Πως μπορει να ειναι βαρυ δλδ?Με ποια εννοια?

Η καρτα ηχου ειναι realtake η οπως λεγεται τελος παντων για αυτο χρησιμοποιω και το asio4all.

Παντως το reason μια χαρα το παει..γιατι να εχει προβλημα στο pianoteq?

MaNoS-4- είπε:
Καλησπερα σας.

Και ενω περιμενω να ακουσω "παπαδες" ακουω κατι υποτονικο και πριμαριστο.
Αυτά τα ακούς αγόρι μου γιατί είχες kurzweil. ;D

Kι εγώ μια από τα ίδια...δεν μου άρεσε...πολύ φτηνός ήχος(γνώμη μου)

Γεια σου φιλε Τασο.Τι γινεσαι?Ολα καλα?Σε σκεφτομουν τελευταια θα σε επισκευθω καποια στιγμη αν εχεις χρονο.Θα σε παρω τηλ γιατι πηρα υπολογιστη και θελω μερικες πραγματακια ;) Οσο για το πιανο αυτο κατι λαθος γινεται μαλλον..δεν ειναι δυνατον να το πενευουν τοσο και να ειναι μουφα.

τώρα που είπες realtek,και σε μένα κάνει τα ίδια αλλά στο laptop(που φοράει realtek)

και δεν είναι και κανένα ψευτικο(centrino 2 core 2 duo 2.1 με 2αρα ram)

Mε τους asio4all μήπως δημιουργείται το πρόβλημα; ::)

Mπα και χωρις το asio4all με direct sound την ιδια ποιοτητα βγαζει συν την καθυστεριση.Δεν ξερω ακουω το demo..παιζω μετα...και το απολυτο χαος στο αποτελεσμα.

Σιγά μην κάνεις δουλειά με realtek κάρτα.

Αυτές είναι μόνο για να παίζουν mp3 κτλ. Πάρε μία κανονική κάρτα "για μουσική" τουλάχιστον, και με κανονικούς asio drivers! Κατα τ' άλλα το pianoteq δεν είναι κανένα τρελό soft πιανάκι. Αλλά είναι αξιοπρεπές, και πάρα πολύ ελαφρύ.

Εμένα μου πιάνει ανοιχτό και να παίζει 72mb στη RAM και από cpu πολύ λίγο. Επίσης ο centrino που έχεις δεν είναι κατάλληλος για μουσικές εφαρμογές, για την ακρίβεια είναι μάλλον χειρότερος και από τους 7-8 χρονών pentium...

Το  Pianoteq είναι το μοναδικό software πιάνο, πού ακούγεται καλά μαζί με άλλα όργανα σε μια ενορχήστρωση.

Ειναι βασισμένο σε αλγόριθμους,αρκετά βαρύ για ορισμένα laptops.

Φυσικά με μια καλή κάρτα ήχου θα παίζει άψογα.

Δεν εχω σκοπο να γραψω δισκο στον Βαρδη με την καρτα αυτη.Αλλα γιατι τα αλλα πιανα του reason ας πουμε ακουγονται οπως στο demo ενω του pianoteq ακουγονται χωρις ογκο..δλδ τπτ ιδιαιτερο.Φταει το γεγονος οτι δεν ειναι sample-based προγραμμα και αρα χρειαζεται καλη καρτα ηχου?Καποιος απο τους παραπανω που απαντησαν εχει ενα πολυ αξιολογο στουντιο και σιγουρα δεν δουλευει με την δικη μου καρτα..αλλα εχει παλι την ιδια γνωμη με μενα. Τελικα για να καταλαβετε θελω ενα πιανο ογκοδες για σολο καταστασεις..εχει κανεις να μου δειξει καποιο preset σε αυτο το στυλ?

ffmakis είπε:
Το  Pianoteq είναι το μοναδικό software πιάνο, πού ακούγεται καλά μαζί με άλλα όργανα σε μια ενορχήστρωση.

Ειναι βασισμένο σε αλγόριθμους,αρκετά βαρύ για ορισμένα laptops.

Φυσικά με μια καλή κάρτα ήχου θα παίζει άψογα.
True  +100 ;D

Νταξει με πεισατε...ετσι και αλλιως στο προγραμμα ειναι και η καρτα γιατι τωρα ξαναστησα υπολογιστη μετα απο χρονια.Δεν ξερω αν ειναι βαρυ πολυ χαλαρα το παει ο υπολογιστης μου.Οποτε θα παρω και την καρτα και θα επανελθω  ;)

MaNoS-4- είπε:
Νταξει με πεισατε...ετσι και αλλιως στο προγραμμα ειναι και η καρτα γιατι τωρα ξαναστησα υπολογιστη μετα απο χρονια.Δεν ξερω αν ειναι βαρυ πολυ χαλαρα το παει ο υπολογιστης μου.Οποτε θα παρω και την καρτα και θα επανελθω  ;)
Εαν σου αρέσει να παίζεις πιάνο με software,ρίξε μια ματιά στο Gallaxy II & Νative Instruments Akoustic Piano

Το ότι κάθεται καλά σε μιά ενορχήστρωση το Pianoteq,δεν σημαίνει ότι είναι το καλύτερο  ;)

Μπορεί πχ να θέλεις να παίζεις απλά πιάνο.

http://www.native-instruments.com/index.php?id=akoustikpiano

http://www.soundsonline.com/Galaxy-II-Grand-Piano-Collection-pr-BS-384.html

MaNoS-4- είπε:
...............12 mb ειναι το προγραμμα.Πως μπορει να ειναι βαρυ δλδ?Με ποια εννοια?...............
Βαρύ απο άποψη κατανάλωσης επεξεργαστικής ισχύως...δοκίμασε να αυξήσεις το buffer της κάρτας,απλά για να δεις αν θα συμπεριφέρεται καλύτερα.

Μαλιστα σας ευχαριστω ολους για τη βοηθεια.Δεν τρελενομαι να παιζω πιανο στον υπολογιστη αλλα και παλι σου δινει μεγαλο φασμα επιλογων και ξεφευγεις απο τον συγκεκριμενο ηχο του πληκτρου που εχεις.

Γράψε με pianoteq στο studio και όταν τελείώσει το τραγούδι, δώσε το midi αρχείο του πιάνου, σε όποιον έχει ένα kurzweil ή triton να στο κάνει ένα wav, ρίξτο πίσω, μιξάρεις, τελείωσες.

Δεν το πολυκαταλαβα αυτο φιλε μου.Για ποιο λογο να γινει?Για να ακουσω τον ηχο του kurzweil δηλαδη?Εγω τον ηχο του πιανοτεκ θελω να ακουσω οσο το δυνατον πιο κοντα στο demo ας πουμε.Αν εννοεις κατι αλλο που δεν καταλαβα αναλυσε το  :)

H καινούργια έκδοση του pianoteq ακούγεται αρκετά καλύτερη.

Εναλλακτικό τέτοιας υβριδικής μορφής vsti, το true pianos, http://www.truepianos.com/

Απαντήσεις

Νέα θέματα

Back