Πετάλια και τροφοδοσία

• Thread starter Thread starter Guest
  • Start date Start date
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 31
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 4K
G

Guest

Guest
Γεια χαρά. 

Εχω μερικά πετάλια και σκέφτομαι να αρχίσω  τα τροφοδοτω με επαναφορτιζόμενες  μπαταριες, όσα παίρνουν.

Σκεφτομαι ότι μπορεί έτσι να έχω λιγότερο θόρυβο και να μην μπλεκω με καλώδια τροφοδοτικά και πιάνουν χώρο.

Τι λέτε,ποιος το κάνει ή το έκανε έτσι, τα συν και πλην ? Τι να προσέξω ?

Οι επαναφορτιζόμενες 9v δεν έχουν και τρελή διάρκεια πριν χρειαστούν επαναφόρτιση. ;)

Εγω εχω 2μπαταριες των 9volt gp 200mah. Οι 9βολτες μπαταριες ξεκινανε απο 200mah και φτανουν ως 300mah (μπορει και ναναι λιγοτερο/απλα ετσι αναφερει ο κατασκευαστης), οποτε μπορεις να δεις αν σε συμφερει. Απο θορυβο σιγουρα γλυτωνεις, απο αποψη ενεργειας και λειτουργικοτητας μπορει οχι. Πριν προχωρησεις δες την καταναλωση των πεταλιων σου και υπολογισε ποσο θα αντεξουν μεχρι να εκφορτιστουν. Ειναι πανακριβες....και δεν συμφερει. Αν ειναι για προβα με ενα πεταλι οκ, αλλα και παλι αλκαλικη.

Nestoras είπε:
Οι επαναφορτιζόμενες 9v δεν έχουν και τρελή διάρκεια πριν χρειαστούν επαναφόρτιση. ;)
Δηλαδή? Δεν κρατανε μερικες ωρες?

Εγω εχω 2μπαταριες των 9volt gp 200mah. Οι 9βολτες μπαταριες ξεκινανε απο 200mah και φτανουν ως 300mah (μπορει και ναναι λιγοτερο/απλα ετσι αναφερει ο κατασκευαστης), οποτε μπορεις να δεις αν σε συμφερει. Απο θορυβο σιγουρα γλυτωνεις, απο αποψη ενεργειας και λειτουργικοτητας μπορει οχι. Πριν προχωρησεις δες την καταναλωση των πεταλιων σου και υπολογισε ποσο θα αντεξουν μεχρι να εκφορτιστουν. Ειναι πανακριβες....και δεν συμφερει. Αν ειναι για προβα με ενα πεταλι οκ, αλλα και παλι αλκαλικη.
Απο αποψη λειτουργικοτητας γιατι οχι?

Παντως δεν ειναι και τοσο ακριβες. Τωρα με ενα προχειρο ψαξιμο βλεπω να κυμαινονται στα 5-15 ευρω οι 2  και εχω βρει απο 175mah εως και 2000mah .

Last edited:
οι επαναφορτιζόμενες βγάζουν κάπως μικρότερη τάση αλλά έχουν μεγαλύτερη αντοχή διότι το ρεύμα τους κρατάει περισσότερο.

Γι αυτό βλέπεις έχουν μεγάλη πέραση σε φλας ή φακούς.

Θα έλεγα ότι είναι περίπου σαν τα πετρελαιοκίνητα.

Μικρότερη ισχύς μεγάλη διάρκεια.

Αν έχεις βέβαια κάποιο od ή dist πετάλι, θεωρητικά δεν θα οδηγεί τόσο καλά λόγω μικρότερης τάσης. Εκεί ίσως να βάλεις τροφοδοσία ή αλκαλικές.

Για άλλη χρήση είναι ΟΚ.

Τώρα αν έχεις 200mah και το πετάλι τραβάει 10-15 θεωρητικά 8-10 ώρες θα βγάλει.

Ίσως και παραπάνω.

Αν θα πάρεις φρόντισε να πάρεις καλή μάρκα. Παίζει τεράστιο ρόλο.

Πχ με κλειστά μάτια eneloop.

Ό,τι άλλο πάρεις είναι ημίμετρο.

Για παραδειγμα το MXR phase 90 Βλεπω εδω οτι τραβαει 5mA.

Αρα μια μπαταρια που ειναι 200-2000mA θα κρατησει για 40-400 ωρες (!!)

To distortion+ θελει 2.5mA και αρα βαλτε τις διπλασιες ωρες.

Το MXR reverb ακομα που τραβαει αρκετα πολυ,δηλαδη 240mA θα κρατησει απο 50' εως 8 ωρες

Οχι και τοσο ασχημα. Και παντα μπορω να εχω μια αναπληρωματικη διπλα.

Τα λεω καλα (??) γιατι μολις  πρωτοειδα και εγω τι εστι mah και τα συναφη !

dimsonic είπε:
οι επαναφορτιζόμενες βγάζουν κάπως μικρότερη τάση
Γιατι μικροτερη? Βλεπω εδω μπαταριες με διαφορες τασεις . πχ μπαταρια με ταση 9V.

Αν έχεις βέβαια κάποιο od ή dist πετάλι, θεωρητικά δεν θα οδηγεί τόσο καλά λόγω μικρότερης τάσης. Εκεί ίσως να βάλεις τροφοδοσία ή αλκαλικές.
Μπορει να ακουγεται και λιγο διαφορετικα , αρα και για μερικους ενιοτε καλυτερα απο οτι με τροφοδοσια :P

Αν θα πάρεις φρόντισε να πάρεις καλή μάρκα. Παίζει τεράστιο ρόλο.

Πχ με κλειστά μάτια eneloop.

Ό,τι άλλο πάρεις είναι ημίμετρο.
Η eneloop εχει εννιαβολτες επαναφορτιζομενες? Γιατι δεν εχω βρει μεχρι στιγμης - μονο φορτιστη για μπαταριες eneloop

Last edited:
Ολες οι μπαταρίες ειναι πολλαπλάσια του 1.5 volt.

Μονο που δεν βγαζουν όλες τοσο.

οι αλκαλικές ναι. Καινουργιες και 1.65 ισως.

οι ncd 1.2. Λιγο παραπάνω οι nimh.

συνεπως 9 δύσκολα με φορτιζομενη. Ομως αν δεις καμπύλες εκφορτισης θα δεις οτι για μεγάλο διάστημα κρατάνε πχ ενα 8ρι σταθερο.

9ρες πανω απο 300 mah δεν υπάρχουν.  Αν δεν έχει η eneloop σίγουρα εχει αλλες. Πχ accupower. Διοτι σκεψου ποσο μικρες ειναι οι 6 1.5ρες που την απαρτίζουν.  Οταβ αντίστοιχα μια 1.5 ΑΑ είναι 2000 mah

georgekz750 είπε:
Μηπως να δεις καμια ακριβοτερη (αλλα ισως μακροχρονια φτηνοτερη) λυση σαν αυτα?

https://www.thomann.de/gr/pedaltrain_volto_2.htm

https://www.thomann.de/gr/rockboard_power_lt.htm
Δεν εχω αποφασισει αν θελω κατι τετοιο ακομα και δεν τα ξερω αυτα ουτε το εχω ψαξει.

Γιατι μακροχρονια φθηνη λυση? Ειναι λιγο ακριβουτσικα, οχι?

Ενω το καημενο το θεμα μου για τις μπαταριουλες που  δεν κοστιζουν πολλα λεει  ;D

Δεν ξερω και εξεταζω τι ειναι και καλυτερο ασχετα απο τα λεφτα βεβαια αλλα ελεγα αν γινεται να εχω τροφοδοσια χωρις πολλα καλωδια και θορυβο και τι γινεται με τις μπαταριες

expired είπε:
Δεν εχω αποφασισει αν θελω κατι τετοιο ακομα και δεν τα ξερω αυτα ουτε το εχω ψαξει.

Γιατι μακροχρονια φθηνη λυση? Ειναι λιγο ακριβουτσικα, οχι?

Ενω το καημενο το θεμα μου για τις μπαταριουλες που  δεν κοστιζουν πολλα λεει  ;D

Δεν ξερω και εξεταζω τι ειναι και καλυτερο ασχετα απο τα λεφτα βεβαια αλλα ελεγα αν γινεται να εχω τροφοδοσια χωρις πολλα καλωδια και θορυβο και τι γινεται με τις μπαταριες
Ειναι λιγο ακριβουτσικα αλλα:

-δεν θα "ψοφησουν" τοσο γρηγορα απο τους κυκλους φορτισης οσο οι επαναφορτιζομενες

-αν εχεις μαζι σου και ενα φορτισμενο powerbank για καποια αλλη συσκευη σου (κινητο,ταμπλετ κλπ) πρακτικα δεν προκειται να μεινεις ποτε απο ρευμα

-οι μπαταριες δεν θα σου βγαλουν ποτε τα 9v που αναγραφουν και σε μερικα πεταλια αυτο δεν θα σου αρεσει (οπως και σε καποια αλλα πιθανον να σου αρεσει)

-δεν ξερω ποσα πεταλια λες να τροφοδοτησεις,αλλα αν μιλας για 6-7 που συνηθως οι περισσοτεροι κουβαλαμε,με περιπου 5 ευρω που βλεπω οτι κανουν οι -οχι no name- επαναφορτιζομενες εισαι ηδη στα μισα λεφτα του φτηνου εκ των δυο

-δεν χρειαζεται καθε τρεις και λιγο να ανοιγεις τα πεταλια (και αντε τα boss που ειναι ευκολα ok,τα υπολοιπα που θελουν ξεκολλημα απ το pedalboard και ξεβιδωματα?) για να αλλαζεις μπαταριες

-δεν ξερω τιποτα αλλο,κουβεντουλα να γινεται  ;D

Αν εχεις εστω και ενα ψηφιακο πεταλι ολο το εγχειρημα ειναι ακυρο,Επισης αν εχεις πολλα πεταλια (αν μας ελεγες και ποσα και ΠΟΙΑ πεταλια ειχες..... ::) ) μονο η ταλαιπωρια να βγαζεις τα βυσματα μετα απο καθε παιξιμο και η φθορα που μοιραια θα εχουν τα καλωδια  δεν αξιζει τον κοπο,ασε την ταλιπωρια να βαζεις και να βγαζεις τις μπαταριες εκτος και αν μιλαμε για 2-3 πεταλια.

Φυσικα το εγχειρημα αν τα εχεις πακτωμενα σε πεταλιερα ειναι εντελως ακυρο.

Υπαρχει ΛΟΓΟΣ που ολος ο κοσμος χρησιμοποιει τροφοδοτικα τα οποια ΟΧΙ δεν εχουν θορυβο.

Πάντως λάβε υποψιν οτι τα πεταλια καταναλωνουν ενεργεια ακομη και οταν ειναι bypass.

Για να μην βαζεις και βγαζεις παρε εξωτερικα κλιπ μπαταριας με σωστη πολικοτητα.

Διακρινω μια φοβια οτι αν βαλεις τροφοδοτικο θα εχεις θορυβο, πραγμα πο δεν ισχυει. Επισης ακομα και να εχεις μπαταριες στα πεταλια, αν ο ενισχυτης που τα συνδεσεις ειναι σε μπριζα με χαλια γειωση παλι θα εχεις θορυβο, οποτε τσαμπα ανησυχεις.

Στην τελικη παρε αυτο εδω https://www.thomann.de/gr/harley_benton_powerplant_junior.htm

ή αλλο παρομοιο και θα εισαι κομπλε!

με μπαταρία άνετα θα δουλέψεις μόνο πετάλια με κατανάλωση έως 10 ma.

Και πάλι είναι σπάσιμο. Πχ αν έχεις παλιά που θέλουν ξεβίδωμα.

Τα ψηφιακά τραβάνε απίστευτο ρεύμα και δεν είναι για μπαταρία.

Τώρα αν έχεις 10 πετάλια, άστο.

Θα είσαι συνέχεια με τους φορτιστές στο χέρι, γιατί ένας δεν θα φτάνει.

Το harley benton (joyo) είναι πολύ καλό.

Απλά αν έχεις ένα ψηφιακό ή και δεύτερο τροφοδότησέ τα από άλλο τροφοδοτικό. Όχι αναλογικά και ψηφιακά μαζί. Στα ηλεκτρονικά βρίσκεις με γύρω στα 5-10 ευρώ.

Και καλά σου λένε, ένα καλό σωστό τίμιο τροφοδοτικό δεν κάνει κιχ.

Εγώ θα έλεγα τροφοδοτικό για τα ψηφιακά και μπαταρίες μόνο για ένα δυό χαμηλής κατανάλωσης.

Αν εχεις τροφοδοτικο για τα πεταλια και σου βγαζει θορυβο πες μας ποιο ειναι γιατι και εγω εχω ενα παμπαλαιο ac DC 9v leem το οποιο εκανε θορυβο γιατι μεσα ηταν ο μετασχηματιστης στον αερα....και τοσο καιρο ελεγα και γω για μπαταριες. Βιδωσα τη βαση με το σασι το οποιο ηταν και η γειωση....ιδου πιθανοτατα και ο θορυβος....μετα ακουγα ψιλοθορυβο(ειμαι λιγο ψειρας), αν απομακρυνομουν στο 1μετρο αθορυβα ολα...οποτε κιθαρα(μαγνητες) ενισχυτης και τροφοδοτικα να ειναι απομακρυσμενα μεταξυ τους.

Έχεις διαπιστώσει κάποιο πρόβλημα με θόρυβο ή απλά υποθέτεις ότι θα έχεις θόρυβο με τροφοδοτικό?

Αν παίζεις με άλλα άτομα μαζί, πχ με μπάντα, θα περιμένεις από στιγμή σε στιγμή να σου κατεληθεί η μπαταρία? Δεν  ξέρεις πότε θα σε ''πουλήσει'' η μπαταρία....

Συμφωνώ με τους παραπάνω, εγώ προσωπικά χρησιμοποιούσα αυτό (που κάνει περίπου όσο 4 μπαταρίες και είναι και isolated με την επιλογή κάποιες θύρες να δίνουν πιο πολύ ρεύμα, πχ για ψηφικά πεταλάκια) και δεν είχα ποτέ πρόβλημα με θόρυβο:

https://www.musicstore.de/en_GR/EUR/Fame-DCT-200-Multi-Power-Supply-/art-GIT0019066-000;pgid=Gq_gOtyiRrpSRpShSn.rrRu00000Jj1CcA5l

Τα πάντα εξαρτώνται από την τσέπη σου.

Η λύση του isolated power supply είναι η καλύτερη από όλες τις απόψεις. Οπότε ο μόνος λόγος να μην την ακολουθήσεις είναι ο χρηματικός.

Προσωπικά θα απέφευγα τη λύση που προτείνεις με τις μπαταρίες. Πιθανώς νομίζεις ότι θα είσαι πιο "τακτοποιημένος" μιας και δεν θα έχεις καλώδια, αλλά έχεις πολλή περισσότερη μανούρα. Δεν μπορείς να εμπιστευθείς τις μπαταρίες ούτε για την ποιότητα που θα αποδίδουν τα πετάλια σου, ούτε για τη διάρκειά τους. Επίσης, μη γελιέσαι, σε βάθος χρόνου θα ξοδέψεις αρκετά λεφτά για μπαταρίες.

Ανάλογα με το πόσα/τί πετάλια έχεις και ανάλογα το budget που επιθυμείς να διαθέσεις, διάλεξε ανάμεσα σε daisy chain ή isolated power supply. Δυστυχώς ή ευτυχώς το θέμα είναι μάλλον μονόδρομος.

Αν έχεις 7-8 πετάλια, πάρε ένα 1spot με 25 ευρώ και καθάρισες. Αν έχεις περισσότερα, ή αν είναι ενεργοβόρα πετάλια (ψηφιακά κυρίως) , πάρε δύο!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back