ΠΕΤΑΛΙΑ ή ΠΕΤΑΛΙΕΡΕΣ??

Kavaldi

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Αυτη την ερωτηση εχω να κανω.. ΠΕΤΑΛΙΑ ή ΠΕΤΑΛΙΕΡΕΣ & γιατι??

Πιστευω πως υπαρχουν πολλοι λογοι για να διαλεξει καποιος..

Εγω προτειμω μακραν τα πεταλια ενα-ενα

με κυριο λογο την αυθεντικοτητα & το "χειροποιητο" του ηχου..

[/b]

Ωραίο θέμα βραδυάτικα.Ανάλαφρο :lol: :lol: :wink:

Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ πετάλια.Έχω όσα εφέ μου χρειάζονται τα οποία είναι full παραμετροποιήσημα και φυσικά μπορώ να έχω ανοιχτό όποιο θέλω και όποτε θέλω.

Στα μείον είναι ο χαμός με τα καλώδια αλλά αν είσαι τακτικός δεν έχεις πρόβλημα :wink:

Βασικά είναι το τι ζητάς από τον ήχο σου. Μπορεί να σε καλύπτουν 2 πεταλάκια. Εμένα πχ η πεταλιέρα μου δε με κάλυπτε στο wah και στην παραμόρφωση οπότε πήρα 2 πεταλάκια

Η δικη μου αποψη για το θεμα ειναι η εξης: Πραγματικα τα πεταλακια μπορει να εχουν καλυτερο ηχο και πιο ευκολη χρηση.ομως για να τα χρησιμοποιησεις οπως πρεπει , θελεις και εναν ενισχυτη με αρ.... κι εκτος απο αυτο, με τα πεταλακια πως θα αλλαζεις καναλια για να εχεις μεγαλυτερη γκαμα ηχων? ο vai π.χ. μπορει να εχεις τοσα πεταλια αλλα μπροστα του εχει και μια custom πεταλιερα με 16 καναλια για να αλλαζει προενισχυσεις εφφε κτλ. και μη ξεχνατε οτι καπια απο τα πεταλακια του ειναι συνδεδεμενα με rack εκατομμυριων.συμφωνω με τα πεταλακια αρκει να ειναι αναλογικα, γιατι αλλιως καλυτερα παρε μια πεταλιερα να γλυτωσεις χρηματα και να εχεις σιγουρα και καλυτερο αποτελεσμα απ' οτι με τα ψηφιακα πεταλια.

εγώ δεν μπορώ να παίξω με πεταλιέρες...θεωρώ οτι έχουν πολυ μέτρια τζιτζικε distortion....οτι γενικά για αρχάριο ή και πιο advance...το programming τους είναι δυσκολο....και πολλοί παίζουν με τα τρισάθλια preset τους....συνήθως η ποιότητα των εφέ είναι μέτρια και γενικώς πάσχουν.... τα πεταλάκια για μένα ειναι σε καλύτερη μοίρα...αλλα σκας πιο πολλά λεφτα αν θες να έχεις ποιοτικά πετάλια και pedalboard....γενικά πάντως είναι καλό να έχουμε υπόψιν οτι αν έχεις έναν καλό ενισχυτή με "καλό" distortion....μετά τα μερικά εφέ είναι το λιγότερο....

Αναλογικά πετάλια με μανία!!! Πρώτον, διότι σου προσφέρουν καλύτερης ποιότητας εφέ από μια πεταλιέρα και δεύτερον γιατι δεν κομπρεσάρουν τόσο πολύ τον ήχο σου!! (πάτημα ή στένεμα του εύρους συχνοτήτων του ήχου έχεις έτσι κι αλλιώς όταν χρησιμοποιείς εφέ είτε αναλογικό , είτε ψηφιακό).Εξάλλου είμαι της άποψης ότι καλύτερα λίγα και ποιοτικά εφέ , παρά πληθώρα και μέτριας ποιότητας .

πεταλια...οποιος παιζει με πεταλιερες θα καει στην κολαση... :lol:

Τα έχουμε ξαναπεί και παλαιότερα. Εγώ προσωπικά είμαι σχετικά βαρύς για κάνω τη μπαλαρίνα. :lol:

εγώ είμαι της πεταλιέρας μπορεί να σκάσεις πολλά χρήματα για κάτι καλό βέβαια αλλά με ένα πάτημα έχεις διαφορετικό distortion άλλο delay άλλο echo και πάει λέγοντας γιατί αν σε ένα live μετά από ένα κομμάτι motorhead θες να παίξεις kreator τι κανεις με τα πεταλάκια;

Όταν θές να έχεις τον δικό σου ήχο έχεις πεταλάκια. Αν θές να έχεις πολλούς ήχους και εύκολα προσβάσιμους παίρνεις πεταλιέρα

μια ερωτηση γι' αυτους που δεν αποχωριζονται τα πεταλακι! :D οταν βαζεις το τρεμολο (εφφε) σε ενα κοματι πως θα ελεγξεις την ταχυτητα του και τις παραμετρους του απο το πεταλι την ωρα που παιζεις? εκτος κι εν εχεις 3-4 προχειρα με διαφορετικες ρυθμισεις για καθε τραγουδι! :D :D

Αυτη την ερωτηση εχω να κανω.. ΠΕΤΑΛΙΑ ή ΠΕΤΑΛΙΕΡΕΣ ??
Οπως λεει και ο Γκουρου Superfunk,εναν καλο ΛΑΜΠΑΤΟ ενισχυτη + μερικα πεταλακια για τους ηχους που θες και ΚΑΘΑΡΙΣΕΣ.

Η πεταλιερα σου προσφερει καποιες ευκολιες αλλα μεχρι εκει.Ασε που για να βγαλεις το μεγιστο των δυνατοτητων της πρεπει να εχεις αυτο που,δυστηχως,δεν το αποκτας απ'την μια στιγμη στην αλλη και λεγεται ΕΜΠΕΙΡΙΑ :wink: .Και βεβαιως πολυ μα πολυ ΥΠΟΜΟΝΗ.

Ο ανθρωπος που προανεφερα,μπορει τα τελευται χρονια να εχει αγορασει μια Vox Tonelab(πεταλιερα)αλλα για ρωτα ποσα χρονια παιζει με πεταλια και κατα ποσο αυτο το γεγονος τον βοηθησε στο να βγαλει το μαξιμουμ της αποδοσης της.

Ειναι τυχαιο?

Δεν νομιζω. :wink:

Παραδόξως ανήκω στην κατηγορία που δεν θα πάει στην κόλαση :lol: :lol: :lol:

Καλό είναι όμως να έχεις και μια πεταλιέρα.Είτε για να μην κουβαλάς ΟΛΑ τα πεταλάκια και τα καλώδια μαζί σου σε πρόβες κλπ αλλά μια γτηνή πεταλιέρα θα σε βοηθήσει να μπεις στον κόσμο των εφφέ.

Εγώ πριν πάρω τη Me-50 δεν ήξερα ότι υπάρχουν τόσα ήδη βρώμικου ήχου και εφφέ

Καλό είναι να έχεις όσα αντέχει η τσέπη και η μέση σου.

Αν μπορούσα οικονομικά θα έπαιρνα 2-3 πεταλιέρες και 40 πεταλάκια και θα είχα όλους τους ήχους που θα φανταζόμουν

Παραδόξως ανήκω στην κατηγορία που δεν θα πάει στην κόλαση :lol: :lol: :lol:
Εσυ εχεις παει αλλα δεν το ξερεις… :lol: αχ ομαδικη εξωμολογιση πρεπει να κανουμε για να σωθουμε...

πεταλια σιγουρα,το ζορι ειναι οταν ανακαλυπτεις τρελους συνδυασμους

με τεσσερα πεντε μαζι και θες τελος παντων να τα ανοιξεις ή να τα κλεισεις

σχεδον ταυτοχρονα,ή θα πρεπει να κανεις διασκελισμους ή να πλακωθεις στα καλωδια για να μην μ@μησεις την σειρα των εφφε για να βολευτουν τα ποδια σου ή να σκασεις φραγκα για μοντιφες στυλ edge,με την πεταλιερα εχεις καπως μια εβελιξια αλλα εχεις τρελο πακετο στο να προγραμματισεις kαι δυστυχως ειναι το πιο βασικο...εγω παντως δεν τα εχω καταφερει ακομα την πεταλλιερα που πηρα που εχει ωραια πραγματα zoom gt9.2 ειχα φτασει καποια στιγμη να την σουταρω..μεχρι στιγμης την συνοδευω με δυο τρια drives/compressor πεταλλια για καμια μπαμ μπαμ προβα ισα ισα για reverb delay flanger tremolo phasers..γιανα μην κουβαλω την τεραστια σανιδα που εχω με τα πεταλια μου..για Live Ομως ουτε να το σκεφτομαι δεν θελω...μονο την σανιδα μου

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back