• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

περι τρεμολο ibanez(edge etc)

Elixir

Νέο μέλος
Πόντοι
16
καλησπερα κυριοι

θα ηθελα μια πληροφορια

επειδη θα παω να δω μια κιθαρα ibanez  με edge τρεμολο...

πως θα καταλαβω ποιο ειναι?(με λιγα λογια πως θα αποφυγω τα  συνωνυμα licenced και θα ξερω οτι ειναι το οριτζιναλ)

εχω στο παρελθον παρει κιθαρα με licenced floyd rose και την πουλησα γιατι το τρεμολο δεν κραταγε το κουρδισμα.... αυτα

μιας και κοιταω για ιμπανεζ παλιες και καινουργιες  πως ξερω οτι παιρνω το αντιστοιχο floyd rose? ευχαριστω και ελπιζω να μην σας κουρασα

ειναι μια rg2550...

και γενικα να αναφερω οτι κοιταω τις prestige rg και s σειρες(για καινουργια)

Kαι το Edge zero και το Lo-Pro edge μια χαρά είναι και τα 2. Ακόμα και το Edge zero II που φοράνε τα πιο φθηνά μοντέλα. Καμία σχέση με τα licenced

ευχαριστω για την απαντηση

κατι ακομα βλεπω καποιες απο αυτες που ενδιαφερομαι εχουν το λογοτυπο στις μπομπινες των μαγνητων dimarzio/ibz  δλδ  δεν ειναι γνησιοι dimarzio αλλα κατι licenced για χαμηλο κοστος?

Γνησιότατοι DiMarzio είναι. Απλά είναι φτιαγμένοι αποκλειστικά για την Ibanez. Δεν μπορείς δηλαδή να τους αγοράσεις ξεχωριστά στο εμπόριο

ααα ! δεν το ηξερα

χμμμμ

γιαπωνεζικη,καλο hardware,γνησιοι μαγνητες..... στα 1200 κατι καινουργια.....

και υπαρχει και αντιπροσωπος στο κεντρο της αθηναςχμμμμμ μαλον θα το τολμησω....

υπαρχει κατι αλλο που να ειναι επιφοβο και δεν το βλεπω?(το μανικι σιγουρα ειναι λεπτο,μονο αυτο δεν με εξιταρει)

Elixir είπε:
υπαρχει κατι αλλο που να ειναι επιφοβο και δεν το βλεπω?(το μανικι σιγουρα ειναι λεπτο,μονο αυτο δεν με εξιταρει)
Όχι. Το χέρι σου θα αποφασίσει. Από την άλλη εγώ δε θα έδινα τόσα χρήματα για καινούρια Ibanez, θα έψαχνα στα μτχ. Αλλά αν είναι όνειρο ζωής και θέλεις αποκλειστικά καινούρια, δική σου η τσέπη δική σου και η απόφαση.  :)

Elixir είπε:
ααα ! δεν το ηξερα

χμμμμ

γιαπωνεζικη,καλο hardware,γνησιοι μαγνητες..... στα 1200 κατι καινουργια.....

και υπαρχει και αντιπροσωπος στο κεντρο της αθηναςχμμμμμ μαλον θα το τολμησω....

Γεια σου φίλε. Έχω την rg2550z εδώ και 3 χρόνια περίπου.

http://www.ibanez.co.jp/products/eg_page15.php?year=2015&area_id=3&cat_id=1&series_id=1&data_id=124&color=CL01

Έχει το zero point 3 τρέμολο το οποίο έχει ένα σύστημα κόντρα στα ελατήρια και σου δίνει την δυνατότητα να ρυθμίσεις το tension με το χέρι (μια ροδέλα) χωρίς να βιδώνεις ξεβιδώνεις τις βίδες. Γενικά η αίσθηση του τρέμολο αυτού είναι πιο σκληρή από το παλιό καλό edge αλλά το συνηθίζεις. Σημασία έχει ότι η κιθάρα αν σεταριστεί σωστά από την αρχή δεν ξεκουρδίζει με τίποτα.

Επίσης η κιθάρα μου έχει τους ibz/dimarzio που λες. Οι μαγνήτες αυτοί είναι κάτι σαν all-around όμως εγώ τους βρίσκω πολύ πρίμους (όπως βρίσκω σχεδόν όλους τους high output dimarzio) και επίσης θεωρώ ότι λασπιάζουν λίγο. Δεν τους άλλαξα αλλά είναι metal oriented και πολύ high-output. Επίσης το μανίκι είναι wizard που σημαίνει πολύ λεπτό και φαρδύ. Δεν ξέρω αν είναι ιδέα μου αλλά το βρίσκω λίγο πιο παχύ από τΙς jem που έχω δοκιμάσει κατά καιρούς.

Γενικά η κιθάρα έχει εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και βρήκα μεγάλες διαφορές σε όλα από τα φθηνότερα μοντέλα made in indonesia. Το φινίρισμα είναι εξαιρετικό και όλα τα μέρη ποιοτικά.

Εγώ είμαι κάτοχος της RG 1570 Prestige, η οποία είναι παρόμοιo μοντέλο με την 2550 (αλλά χωρίς pickguard).

Για το Edge Pro τρέμολο έχω να πω ότι δεν είναι αντίστοιχο του original Edge.

Tα μαχαίρια του Edge Pro φαγώθηκαν πολύ γρηγορότερα από εκείνα του Edge που είχα περασμένο σε μια στρατ στο παρελθόν και η οποία είχε περάσει των παθών της τον τάραχο (μέχρι που έσπασα το λεβιέ). Σίγουρα όμως είναι πολύ πολύ καλύτερο από τα licensed. Όσο δουλεύει τη δουλειά του την κάνει καλά.

Όσο για τους μαγνήτες της, έφυγαν τον πρώτο μήνα. Ήχος χωρίς χαρακτήρα και με αρκετή λάσπη. Έβαλα passive Dimarzio αλλά και αυτό το μετάνοιωσα. Τώρα θα έβαζα active.

Μόνο που η κιθάρα που θέλει να πάρει ο ΟΡ δεν έχει Edge pro, έχει το Edge Zero (ούτε καν το edge zero II). Το original Edge είναι το πρώτο που είχε βγει πριν 30 χρόνια και πλέον το φοράνε ελάχιστα μοντέλα (JS, Jem, κάποιες RG RI). Το Lo-Pro edge από την άλλη είναι σαν το original. Αν κάνω κάπου λάθος διορθώστε με, no problem  :)

Όσο για τους μαγνήτες αντιγράφω 

"Both neck and bridge pickups are high-output models. The neck pickup is fairly bright-sounding, similar to a Super 2™ (DP104). The bridge pickup is a little louder and warmer-sounding, and resembles a cross between the Steve Morse Bridge Model™ (DP200) and the Super Distortion® (DP100). The R1 single-coil is warmer-sounding than a typical vintage single-coil, and was designed to work well with the neck and bridge humbuckers when they are in split mode. It has a sound similar to that of the HS-2™ in split-coil mode."

τελικα το τρεμολο ειναι ισαξιο του gloy rose?

η να κοιταξω κατι αλλο

με τα παρακατω χαρακτηριστηκα

εχετε καποια να προτεινετε σαν μοντελο?

αυτο που θελω/ψαχνω ειναι  τουλαχιστον hh η και hsh με καλο τρεμολο...

οχι απαραιτητα με επωνυμους μαγνητες ( αλαζουν ευκολα)

για μπατζετ  ασ πουμε 1400αυστηρα

αυτα....

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
mauromouris είπε:
Μόνο που η κιθάρα που θέλει να πάρει ο ΟΡ δεν έχει Edge pro, έχει το Edge Zero (ούτε καν το edge zero II). Το original Edge είναι το πρώτο που είχε βγει πριν 30 χρόνια και πλέον το φοράνε ελάχιστα μοντέλα (JS, Jem, κάποιες RG RI). Το Lo-Pro edge από την άλλη είναι σαν το original. Αν κάνω κάπου λάθος διορθώστε με, no problem  :)

Όσο για τους μαγνήτες αντιγράφω 

"Both neck and bridge pickups are high-output models. The neck pickup is fairly bright-sounding, similar to a Super 2™ (DP104). The bridge pickup is a little louder and warmer-sounding, and resembles a cross between the Steve Morse Bridge Model™ (DP200) and the Super Distortion® (DP100). The R1 single-coil is warmer-sounding than a typical vintage single-coil, and was designed to work well with the neck and bridge humbuckers when they are in split mode. It has a sound similar to that of the HS-2™ in split-coil mode."
Mα αυτό λέμε. Ο άνθρωπος μιλάει για την 2550. H μόνη που βλέπω στο site της ibanez είναι η 2550z. Δηλαδή αυτή που έχω κι εγώ. Οπότε του έδωσα πληροφορίες για την κιθάρα μου. Η μόνη διαφορά που βλέπω από τη δική μου είναι ότι πλέον βάζουν "κανονικούς dimarzio" air norton κλπ αντί για τους ibz/dimarzio.

Επίσης και για τους μαγνήτες του είπαμε κι εγώ και ο ray που τους ξέρουμε.

Γενικά δεν κατάλαβα το post σου, εννοείς κάτι άλλο? ???

mauromouris είπε:
Μόνο που η κιθάρα που θέλει να πάρει ο ΟΡ δεν έχει Edge pro, έχει το Edge Zero (ούτε καν το edge zero II).
Edge Zero έχει η 2550Z. H 2550 στην οποία αναφέρεται ο OP έχει Edge Pro.

ειναι μια rg2550...

Elixir είπε:
τελικα το τρεμολο ειναι ισαξιο του gloy rose?

η να κοιταξω κατι αλλο

με τα παρακατω χαρακτηριστηκα

εχετε καποια να προτεινετε σαν μοντελο?

αυτο που θελω/ψαχνω ειναι  τουλαχιστον hh η και hsh με καλο τρεμολο...

οχι απαραιτητα με επωνυμους μαγνητες ( αλαζουν ευκολα)

για μπατζετ  ασ πουμε 1400αυστηρα

αυτα....
Εγώ θα κοιτούσα κι εδώ:

http://www.thomann.de/gr/charvel_pro_mod_so_cal_style1_2h_fr_sw.htm?ref=search_rslt_charvel_378484_6

RayDTutto είπε:
Edge Zero έχει η 2550Z. H 2550 στην οποία αναφέρεται ο OP έχει Edge Pro.
εχω δει μια (κακομεταχειρισμενη)rg2550

αλλα ελεγα να παω για την rg2550z....

(οποτε μην μαλονεται ,δικο μου το λαθος)

Elixir είπε:
εχω δει μια (κακομεταχειρισμενη)rg2550

αλλα ελεγα να παω για την rg2550z....

(οποτε μην μαλονεται ,δικο μου το λαθος)
Όχι βρε δε μαλώνει κανείς, παρεξήγησες. Απλά με μπέρδεψε το ποστ του mauromouris.

Αν είναι κακομεταχειρισμένη δε βλέπω καν το λόγο να την πάρεις.

Γενικά οι ibanez ή σου ταιριάζουν ή όχι. Είναι ας πούμε πιο ζόρικες από μία strat. Το λεπτό μανίκι, το τρέμολο κλπ. Ό,τι και να πάρεις δοκίμασε.

Τα λεφτά που δίνεις δεν είναι λίγα. Έχεις πολλές επιλογές. Jackson, Charvel κλπ. Άμα πας και για μεταχειρισμένη μπορεί να χτυπήσεις τρελό κιθαρόνι. Σκέψου, δοκίμασε και μη βιάζεσαι.

otto## είπε:
Mα αυτό λέμε. Ο άνθρωπος μιλάει για την 2550. H μόνη που βλέπω στο site της ibanez είναι η 2550z. Δηλαδή αυτή που έχω κι εγώ. Οπότε του έδωσα πληροφορίες για την κιθάρα μου. Η μόνη διαφορά που βλέπω από τη δική μου είναι ότι πλέον βάζουν "κανονικούς dimarzio" air norton κλπ αντί για τους ibz/dimarzio.

Επίσης και για τους μαγνήτες του είπαμε κι εγώ και ο ray που τους ξέρουμε.

Γενικά δεν κατάλαβα το post σου, εννοείς κάτι άλλο? ???
Χαχα, είδες που αν δεν κάνεις παραθέσεις γίνονται παρανοήσεις? (επειδή είχες γράψει σε άλλο ποστ ότι γίνονται πολλές κλπ κλπ). Στον Ray απευθυνόμουνα όχι σε σένα. Σε ότι αφορά τους μαγνήτες περί ορέξεως, αλλά αφού πλέον έχει τους Air norton όπως λες ακόμα καλύτερα  ;)
θυμήθηκα και μια ανάλογη συζήτηση

http://www.noiz.gr/index.php?topic=209324.0

Trending...

Νέα θέματα

Back