- Πόντοι
- 98
+1000Earendil είπε:Πολύ φιλικά, όχι. Όχι εις το τετράγωνο... και βάλε.
Γιατί αν ήταν έτσι θα σήμαινε ότι παρατάς εν δυνάμει σπουδαίες μουσικές στο έλεος των βαλκάνιων μαγαζατόρων.
+1000Earendil είπε:Πολύ φιλικά, όχι. Όχι εις το τετράγωνο... και βάλε.
Γιατί αν ήταν έτσι θα σήμαινε ότι παρατάς εν δυνάμει σπουδαίες μουσικές στο έλεος των βαλκάνιων μαγαζατόρων.
Γιατί παίζουμε τα έτοιμα και προχωράμε τα ημιτελή παραμένοντας δημιουργικοί, γιατί μια full - length κυκλοφορία είναι σταθερά ένας μεσοπρόθεσμος στόχος, γιατί φεύγει ατμός από τις σωληνώσεις...stavros_d80 είπε:Αν δεν είναι να κάνεις κάποια live ποιός ο λόγος ύπαρξης μπάντας δεν το καταλαβαίνω?
(πέρα από τη δισκογραφία και το session σε studio για recording αυτά τα σημείωσα ποιο πάνω στο ποστ)
τότε μαζευτείτε 5-6 πάρτε και μπύρες και πάτε τζαμάρετε γιατί πρέπει να δημιουργήσετε μπάντα?
Κρατάω αυτό που είπε το αγόρι μας. Και συνεχίζω... Προσωπικά, έχω παίξει σε γήπεδα, stages, μπαράκια, «τρύπες», καταγώγια, πανηγύρια, στην Ελλάδα, στο εξωτερικό...Earendil είπε:Γιατί το live, ειδικά το κάπως συστηματικό live, αποτελεί ένδειξη σοβαρότητας της μπάντας;
Γιατί το live συχνότερα από μία κάθε δεκαπέντε μας πηγαίνει στο συμπέρασμα ότι υπάρχει απώτερος σκοπός;
Έτσι ακριβώς , καλή ''συνταγή'', και στην περίπτωση της μπάντας που συμμετέχω έχει αποδώσει καρπούς , πολλά gigs, γνωριμίες ,συνεργασίες αλλά και δισκογραφία.Terry RoscoeBeck5 είπε:Στο σήμερα τώρα: Παρότι μεγαλώσαμε και βαρύναμε (συν τις πολλές υποχρεώσεις) συνεχίζουμε να έχουμε μια μπάντα.
Και σε γενικές γραμμές το κάνουμε με κέφι. Οι λόγοι για αυτό ποικίλουν:
1 Είναι ένα χόμπι. Αντί να πάμε για ψάρεμα, παίζουμε μουσική και είναι μια καλή άσκηση και για το μυαλό. Σε κρατά σε εγρήγορση.
2 Παίζουμε μουσικές που γουστάρουμε. Όχι άλλο «η βάρκα μας η κουρελού, η χιλιομπαλωμένη»... αλλά πράγματα που τα απολαμβάνουμε.
3 Το θέμα εξελίχθηκε σε παρέα. Πρόβα ισούται με σουβλάκια, μπύρες, κρασιά κλπ, μετά την ολοκλήρωση της. Κάποιες φορές προσπερνάμε την πρόβα και πάμε κατευθείαν στο... κυρίως πιάτο! Δεν είναι εξαναγκασμός, είναι χόμπι (βλέπε 1).
4 Κάνουμε κέφι να παίζουμε μεταξύ μας- πολύ βασικό. Το έχουμε ξαναπεί σε ανάλογα θέματα: Αν δεν ματσάρουν τα επίπεδα των μουσικών σε μια μπάντα, εκεί τελειώνει το θέμα.
5 Παρότι χόμπι και αρκετή χαλαρότητα, υπάρχει ο «επαγγελματισμός» και η υπευθυνότητα για αυτό που κάνουμε.
Περιγράφω μια κατάσταση του τώρα. Στο παρελθόν έχουν υπάρξει άλλες καταστάσεις. Κάποια στοιχεία της είναι διαχρονικά απαραίτητα συστατικά για μια μπάντα. Κάποια όχι*...
Οι επιδιώξεις, οι αντιλήψεις, οι στόχοι μιας μπάντας διαφέρουν από χρονικό σημείο σε χρονικό σημείο (και συλλογικά και ατομικά).
Οπότε το θέμα μπάντα έχει πολλές και διαφορετικές αναγνώσεις. Και σε τελική ανάλυση, αν κρατάνε τα κότσια σου, γουστάρεις, αντέχει η μέση σου κουβάλημα και πολλά άλλα που αναφέραμε, go for it.
Αν πάλι δεν... δεν. Δεν πάθαμε και τίποτα.
*Σουβλάκια, μπύρες, κρασιά, κοκορέτσια και όλα τα συναφή.
Ναι όντως.X-minor είπε:Αλλά μου έχει λείψει η μπάντα ΦΙΛΩΝ που είχα στα 20 μου ξέρω γω. Που, παρά τους καβγάδες και τα "πλακώματα", ήμασταν φιλαράκια και βγάζαμε συνεννόηση και γούσταρα και περνούσα όμορφα. Και μάλιστα έβγαζα και φράγκα ακόμα (να τα λέμε κι αυτά, δεν είχε "στεγνώσει" το θέμα μουσική ακόμα).
+1000audiokostas είπε:Εγώ θα το πω, παλιάς κοπής, παλιάς σχολής και παρωχημένο το μοντέλο μου αλλά θα το πω. Ρε παιδιά, η σεσιονιλίδικη ευκολία των πολλαπλών μπαντών που έχουν οι νεαρές ηλικίες μου είναι κάτι ξένο και μου ψιλοξυνίζει. Το καταλαβαίνω, το ερμηνεύω, το ασπάζομαι, το αποδέχομαι αλλά ψέματα δεν θα πω, στον δικό μου κόσμο με ψιλοχαλάει και ορθώς σκοτούρα σας και πάμε παρακάτω.
stamkosk είπε:Εμένα αυτό που δε σταματά να με εκπλήσσει είναι η νοοτροπία "ε, εντάξει μωρέ, έτσι απλά χωρίς καμία προσπάθεια, θα πάω εκεί θα τζαμάρω θα κάνω το χαβαλέ μου και όλα καλά". Τριάντα χρόνια σε groups αδυνατώ να το χωνέψω...
Έτσι ντε, πέστα...Τότε, ήταν η ΜΠΑΝΤΑ μας και τέλος. Να έφευγες δε, και να πήγαινες στους... άλλους; Μιλάμε κοβόντουσαν καλημέρες, χαλούσαν φιλίες, ξεσπούσε πόλεμος...
Δεκαετία '80. Με το τότε σχολικό γκρουπάκι- το πρώτο μου γκρουπ. Μέταλ και τα μυαλά στα κάγκελα.audiokostas είπε:Έτσι ντε, πέστα...
Πες το κι έτσι ρε Σπυράκο αλλά εκείνο το συναίσθημα που χεις όταν λες περιχαρής "παιδιά έκλεισα live για 30 Φλεβάρη στο 100 Club" και βλέπεις να ανοίγουν τα κινητά και αρχίζουν ομαδικά τις μουρμουρες στυλ "έχω 29 με Mortal Foil Αθήνα και στις 31 με Σαλακατεβάκη επαρχία και κάτσε να δω..... θέλεις να σε πάρω αύριο να σου πω σίγουρα;" ΔΕΝ είναι ανεκτίμητο...... ούτε καν πολιτισμένο....Jazzjoker είπε:Κώστα και Τέρυ, από τα λεγόμενά σας πάντως, εξάγεται το συμπέρασμα ότι τα πράγματα έχουν γίνει πολύ πιο πολιτισμένα πια. ;D
Κώστα αντιλαμβάνομαι την νοσταλγία του μια μπάντα/μια παρέα. Την πρόλαβα κι εγώ τη φάση. Απλά θεωρώ ότι έτσι όπως είναι τα πράγματα τώρα, η μουσική λειτουργεί καλύτερα γιατί οι ερασιτέχνες της πιάτσας είναι πολύ πιο έμπειροι πια. Η παρέα έχασε πόντους βέβαια.audiokostas είπε:Πες το κι έτσι ρε Σπυράκο αλλά εκείνο το συναίσθημα που χεις όταν λες περιχαρής "παιδιά έκλεισα live για 30 Φλεβάρη στο 100 Club" και βλέπεις να ανοίγουν τα κινητά και αρχίζουν ομαδικά τις μουρμουρες στυλ "έχω 29 με Mortal Foil Αθήνα και στις 31 με Σαλακατεβάκη επαρχία και κάτσε να δω..... θέλεις να σε πάρω αύριο να σου πω σίγουρα;" ΔΕΝ είναι ανεκτίμητο...... ούτε καν πολιτισμένο....
Δεν είναι μόνο θέμα παρέας.Jazzjoker είπε:Η παρέα έχασε πόντους βέβαια.
μπάντα: παρτούζαντουέτο: Κανονικό σεξaudiokostas είπε:Νικόλα, και το ντουέτο, μίνιμαλ γκρουπ είναι