pedals vs dirty channel

gkourmoul1

Amateur Musician
Λύσεις
1
Πόντοι
2,493
Για γυμνασμένα αυτιά...

Παίζω με backing track. Παίζω ένα μέρος με crystal clean κανάλι και δύο od πετάλια, και ένα μέρος με βρώμικο κανάλι χωρίς πετάλια. Στο 2.25 είναι η αλλαγή.

Χρησιμοποιήθηκαν τα ίδια εφέ και στις δύο περιπτώσεις, με μικρές διαφορές στις ρυθμίσεις.

Μπορείτε να διακρίνετε πιο μέρος του κομματιού είναι με πετάλια και πιο χωρίς?

Προβολή συνημμένου pedalsVSdirtychannel.mp3

ρε εχεις κοπιάρει φράσεις μου? ? (έχεις ξεφύγει όντως στα αυτοσχεδιαστικά γιατί αφήνεις την πεπατημένη κατα μέρος)

επιτέλους μια μπάντα άξιά σου!

Και βγάλε αυτό το μπουζούκι από το προφίλ σου... Δεν κάθεται με τίποτα.

Θα έλεγα μετά το 2.25 βγαίνουν τα πετάλια.

Όπως και νάναι είναι γμστερό.

Γιατι ρε το μπουζουκακι?? Θα σου κανω ηχογραφηση με αυτο κανα σολακι Μπεμπη μπας και αλλαξεις γνωμη (εαν εχει χορδες απανω...).

Δεν κοπιαρω φρασεις γενικοτερα. Ο,τι μου μενει υποσυνειδητα, απ' ο,τι ακουω, παιζω. Τα ιδια και ιδια μου ακουγονται στο αυτι μου, καθε φορα και με λιγες προσθηκες. Εχω σχεδον βαρεθει να με ακουω. Βεβαια, μου αρεσει ο ηχος μου, πλεον.

(έχεις ξεφύγει όντως στα αυτοσχεδιαστικά γιατί αφήνεις την πεπατημένη κατα μέρος)

Ακολουθω τη συμβουλη σου "ασε τις κλιμακες και ακολουθα το αυτι σου" σε ολα τα σολο που εχω την ελευθερια να το κανω.

Μετά το 2.25 μπαίνει είναι ο ενισχυτής. Πριν είναι τα πετάλια.

Γιατι ρε το μπουζουκακι?? Θα σου κανω ηχογραφηση με αυτο κανα σολακι Μπεμπη μπας και αλλαξεις γνωμη (εαν εχει χορδες απανω...).

Δεν κοπιαρω φρασεις γενικοτερα. Ο,τι μου μενει υποσυνειδητα, απ' ο,τι ακουω, παιζω. Τα ιδια και ιδια μου ακουγονται στο αυτι μου, καθε φορα και με λιγες προσθηκες. Εχω σχεδον βαρεθει να με ακουω. Βεβαια, μου αρεσει ο ηχος μου, πλεον.

Ακολουθω τη συμβουλη σου "ασε τις κλιμακες και ακολουθα το αυτι σου" σε ολα τα σολο που εχω την ελευθερια να το κανω.
Για μένα είσαι πολύ καλός, τουλάχιστον από αυτό που άκουσα όταν σε "πρωτογνώρισα" έχεις απομακρυνθεί παρα πολύ.

Μου αρέσουν οι καρφωτές που ρίχνεις εδώ και εκεί. Δίνουν άλλη χροιά, ενώ γενικά σαν ήχο, πένα, πάτημα πας πολύ καλά.

ευγε.

Σε λίγο θα αναθεωρήσω και την πιθανότητα να παίξουμε μαζί γιατί θα με φας λάχανο.

Σε λίγο θα αναθεωρήσω και την πιθανότητα να παίξουμε μαζί γιατί θα με φας λάχανο.

Θα παίξω μπουζουκάκι, να πιούμε και μια τσικουδιά να σου φύγει το άγχος. 

Μέχρι τότε, βέβαια, πιθανόν να το έχω ρίξει στην τζαζ ?

edit:

Το λάχανο με λίγο λεμονάκι, είναι σούπερ μεζές (για την ρακή) να ξέρεις!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Στην μια περιπτωση παιζω με το βρωμικο καναλι του ht1. Στην αλλη περιπτωση παιζω στο καθαρο του καναλι με το tc dark matter και τo ehx crayon ως booster.

Παιζω με epi les paul, και γραφω με το line out του ενισχυτη.

Ο ηχος τους εχει κοντινα χαρακτηριστικα, και με τη χρηση eq και compressor, οι ηχοι ηρθαν ακομα πιο κοντα. Με διαφορετικα πεταλια θα ειχα ακομα μεγαλυτερες ομοιοτητες, αλλα δεν ξεκινησα με σκοπο αυτον. 

Στην μια περιπτωση παιζω με το βρωμικο καναλι του ht1. Στην αλλη περιπτωση παιζω στο καθαρο του καναλι με το tc dark matter και τo ehx crayon ως booster.

Παιζω με epi les paul, και γραφω με το line out του ενισχυτη.

Ο ηχος τους εχει κοντινα χαρακτηριστικα, και με τη χρηση eq και compressor, οι ηχοι ηρθαν ακομα πιο κοντα. Με διαφορετικα πεταλια θα ειχα ακομα μεγαλυτερες ομοιοτητες, αλλα δεν ξεκινησα με σκοπο αυτον. 
Το θεμα δεν ειναι αν μπορει να μοιασει ο τονος τους, αλλα το αν μας αρεσει ο τονος τους.

Και δυο τονοι μου αρεσουν τοσο, ωστε δεν εχω μπει ακομη στην διαδικασια να δοκιμασω ηχογραφηση με μικροφωνο και αλλους ενισχυτες. Σε ολες τις τελευταιες ηχογραφησεις που εκανα χρησιμποιησα το βρωμικο καναλι. Τα πεταλια τα δοκιμασα χθες πρωτη φορα και μου αρεσαν περισσοτερο. Απλα δεν περιμενα να μοιαζει τοσο ο ηχος.

Στην πορεια θα δοκιμασω κι αλλους ενισχυτες. Ο TM18, παντως, που δοκιμασα με line out, ηταν χαλια.

Ψηφιζω το Β. Μπορει και να μ αρεσε περισσοτερο λογο επειδης σε λυθηκαν τα χερια και πατουσαν καλυτερα. Και νομιζω οτι το Β εχει τα πεταλια και τη χαρη. Ο ηχος μου κανει λιγο outdated γενικα. Οι κιθαρισται φοβουμαστε τα πριμα

Ειναι ενας κλασικος 80s ηχος. Μου αρεσει πολυ η μαρσαλοχροια της εποχης εκεινης.

Ο πρωτος ηχος εχει περισσοτερο ογκο ακι fuzzιζει ελαφρως σε σχεση με τον δευτερο που ειναι πιο πριματος, εχει περισσοτερη "πληροφορια" και ειναι in your face. 

Μου αρέσουν και οι δύο ήχοι, αν δεν το έλεγες δε θα καταλάβαινα τίποτα. Αυτές τις μικρές διαφορές τις καταλαβαίνω στο χέρι όταν παίζω, αν έχουν ηχογραφηθεί υπάρχουν άλλοι παράμετροι που έχουν ίδια και μεγαλύτερη επιρροή στον ήχο.

Η ηχογράφηση σου δείχνει πόσο καλά πετάλια έχουμε σήμερα και απομυθοποιεί τον μύθο της λαμπάτης παραμόρφωσης. Υπάρχουν πάρα πολλά άλμπουμ που έχουν γραφτεί με πετάλια, είτε σε καθαρό είτε σε βρώμικο κανάλι. Ακόμα και παραμόρφωση να έχει ο ενισχυτής σου το πετάλι θα τον κάνει καλύτερο. 9/10 φορές το πετάλι χρειάζεται, καθαρό ή βρώμικο boostάρισμα (στο βρώμικο κανάλι) θα δώσει το κάτι παραπάνω στον ήχο.

Ωραίο παίξιμο, ωραίο ήχο έβγαλες και το σημαντικότερο καλή ηχογράφηση αλλιώς δε θα ακούγαμε τίποτα.

Το θεμα δεν ειναι αν μπορει να μοιασει ο τονος τους, αλλα το αν μας αρεσει ο τονος τους.

Ακριβώς αυτό.

Μου αρέσουν και οι δύο ήχοι, αν δεν το έλεγες δε θα καταλάβαινα τίποτα. Αυτές τις μικρές διαφορές τις καταλαβαίνω στο χέρι όταν παίζω, αν έχουν ηχογραφηθεί υπάρχουν άλλοι παράμετροι που έχουν ίδια και μεγαλύτερη επιρροή στον ήχο.

Επιτηδες φορτωσα εφε, ωστε να το κανω ακομα δυσκολοτερο. Και σε ζωντανες συνθηκες θα ηταν το ιδιο δυσδιακριτη η διαφορα.

Η ηχογράφηση σου δείχνει πόσο καλά πετάλια έχουμε σήμερα και απομυθοποιεί τον μύθο της λαμπάτης παραμόρφωσης

Μη ξεχνας οτι χρησιμοποιησα τον ιδιο λαμπατο ενισχυτη, απλα στο καθαρο του καναλι. Εαν χρησιμοποιουσα το καθαρο καναλι ενος αλλου ενισχυτη θα εβγαζα αλλο ηχο. 

Εγω, παλι, το ερμηνευω διαφορετικα. Η ηχογραφηση μου δειχνει οτι ενας φτηνος λαμπατος, χωρις πεταλι να βοηθα, μου βγαζει εναν εξαιρετικο ηχο.

...Εγω, παλι, το ερμηνευω διαφορετικα. Η ηχογραφηση μου δειχνει οτι ενας φτηνος λαμπατος, χωρις πεταλι να βοηθα, μου βγαζει εναν εξαιρετικο ηχο.

Συμφωνώ, σε ηχογράφηση υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα. Υπάρχουν άλμπουμ που έχουν γραφτεί με Fender Champ και ο ήχος ακούγεται μεγάλος. Στο δωμάτιο όμως ο Champ ακούγεται αυτό που ακριβώς είναι.

Αν είχες μεγάλο ενισχυτή δίπλα στον ΗΤ1 λογικά θα καταλάβαινες διαφορά στο χέρι, τον ήχο τον αφήνω στην άκρη γιατί είναι υποκειμενικός. Υπάρχει μεγάλη διαφορά γι' αυτό παίζουμε με λαμπάτους ενισχυτές. Δεν είναι μόνο η χροιά, είναι και το αίσθημα που έχεις όταν ανοίγεις έναν ενισχυτή. Άλλο ο 5ρης, άλλο ο 100ρης. Δυστυχώς...

Τα πεταλια (dark matter, ehx crayon) στο καθαρο καναλι ειναι στο A μερος.

Απο 2.25 και μετα παιζω μονο με ενισχυτη, και συγκεκριμενα με τερμα το gain στον ht1r.

Ειναι αρκετα κομπρεσαρισμενα, και στο 2ο μερος ειχα δωσει εξτρα compression για να μοιαζει το ιδιο.

Ειναι αρκετα κομπρεσαρισμενα, και στο 2ο μερος ειχα δωσει εξτρα compression για να μοιαζει το ιδιο.

Άρα πήγες να μας κλέψεις ? Έβαλες ένα κάρο εφέ και extra comp για να έρθουν κοντά. Το θέμα είναι να τα αφήσεις ως έχουν, για να φαίνεται η διαφορά μεταξύ pedal distortion και amp distortion. Εκεί είναι η ουσία της συζήτησης.

Πρωτα εγραψα με τα πεταλια, σε τυχαια ρυθμιση (οχι για να μοιασει στο βρωμικο καναλι του ht1). Μετα εγραψα με τερμα gain βρωμικο καναλι του ενισχυτη. Ετυχε και εμοιαζαν. Και τους εβαλα και λιγα εφε εξτρα ωστε να μοιασουν ακομα περισσοτερο.

Εαν ηθελα να κανω συγκρικο ηχου, θα εβαζα μονο λιγο reverb, αλλα δεν ηταν αυτος ο στοχος μου.

Εν τελει, κατεληξα οτι για low gain μου αρεσε σκετος ο ενισχυτης διοτι κλιπαρει καλυτερα και ειναι πιο πλουσιος σε ηχο, ενω για medium-high gain μου αρεσε πιο πολυ με τα πεταλια διοτι ειναι πιο παχυς.

Άρα πήγες να μας κλέψεις ? Έβαλες ένα κάρο εφέ και extra comp για να έρθουν κοντά. Το θέμα είναι να τα αφήσεις ως έχουν, για να φαίνεται η διαφορά μεταξύ pedal distortion και amp distortion. Εκεί είναι η ουσία της συζήτησης.

Αφαίρεσα όλα τα εφέ (comp, eq, delay) και άφησα ένα ελαφρύ reverb.

Προβολή συνημμένου pedasVSdirtychannelwithouteffects.mp3

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Νέα θέματα

Back