- Πόντοι
- 198
Άρχισα να ψάχνω για volume pedal το οποίο θα τοποθετηθεί μετά την παραμόρφωση και μετά από αρκετό διάβασμα κατέληξα ότι θα πάρω κάποιο passive με low impedance.
Στη συνέχεια όμως σκέφτηκα να ψάξω και να δω τι impedance έχουν τα υπόλοιπα πετάλια μου και αν έχω κάποιο mismatch που αλλοιώνει το σήμα.
Η σειρά των πεταλιών όπως είναι τώρα ( tbp: true by pass - input impedance output impedance):
GUITAR (passive μαγνήτες)
Noise killer – TBP – 1Μ Οhm – 100 Ohm
Mooer soul press (wah) - TBP – 1Μ Οhm – 100 Ohm
EQ- TBP – 470 Οhm – 1K Ohm
Amt ss20 – είναι πάντα ανοιχτό – 1Μ Οhm – 10K Ohm
Volume pedal passive (low impedance)
Line 6 M9 – tbp mode - 1Μ Οhm – 700 Ohm
Input ενισχυτή: 1Μ Οhm Return ενισχυτή: 470Κ Οhm (χρησιμοποιώ το input για να φτιάχνω το ήχο με το EQ του ενισχυτή).
Από τεχνικής άποψης τι προβλήματα/αλλοιώσεις στον ήχο δημιουργούνται όταν το ένα πετάλι στέλνει έξοδο 1K Ohm σε ένα άλλο με είσοδο 1Μ Οhm; Ή όταν το τελευταίο πετάλι στέλνει έξοδο 700 Ohm στην είσοδο του ενισχυτή με 1Μ Οhm;
Έχει νόημα να προσπαθεί κάποιος να ματσάρει όσο καλύτερα γίνεται τις impedance των πεταλιών;
Στη συνέχεια όμως σκέφτηκα να ψάξω και να δω τι impedance έχουν τα υπόλοιπα πετάλια μου και αν έχω κάποιο mismatch που αλλοιώνει το σήμα.
Η σειρά των πεταλιών όπως είναι τώρα ( tbp: true by pass - input impedance output impedance):
GUITAR (passive μαγνήτες)
Noise killer – TBP – 1Μ Οhm – 100 Ohm
Mooer soul press (wah) - TBP – 1Μ Οhm – 100 Ohm
EQ- TBP – 470 Οhm – 1K Ohm
Amt ss20 – είναι πάντα ανοιχτό – 1Μ Οhm – 10K Ohm
Volume pedal passive (low impedance)
Line 6 M9 – tbp mode - 1Μ Οhm – 700 Ohm
Input ενισχυτή: 1Μ Οhm Return ενισχυτή: 470Κ Οhm (χρησιμοποιώ το input για να φτιάχνω το ήχο με το EQ του ενισχυτή).
Από τεχνικής άποψης τι προβλήματα/αλλοιώσεις στον ήχο δημιουργούνται όταν το ένα πετάλι στέλνει έξοδο 1K Ohm σε ένα άλλο με είσοδο 1Μ Οhm; Ή όταν το τελευταίο πετάλι στέλνει έξοδο 700 Ohm στην είσοδο του ενισχυτή με 1Μ Οhm;
Έχει νόημα να προσπαθεί κάποιος να ματσάρει όσο καλύτερα γίνεται τις impedance των πεταλιών;