Φίλε Riverman (Nick Drake?)
Ο Pentium ο 500ρης που έχεις, μπορεί να σε "βγάλει" για πολύ λίγα κανάλια audio, ενώ, εαν καταφέρεις να τρέξεις κανένα vst instrument (αυτά τα synths που τρέχουν στον υπολογιστή μας) θα είσαι πολύ πολύ τυχερός. Βέβαια, προκειμένου να σκεφτούμε αυτό το σενάριο, θα πρέπει να αναζητήσεις παλιό software με, όχι και τοσο καλές, αποδόσεις σε σύγκριση με τους σύγχρονους απογόνους του.
Αν σκεφτούμε την λύση του καινούριου, μάλλον θα πρέπει να βάλεις το χέρι βαθιά στη τσέπη σου, αλλα, πιστεψέ με, θα αξίζει πολύ.
Θα χρειαστείς:
Ενα pc (σώπα).
Μια κάρτα ήχου (εγώ προτείνω RME, αλλα είναι ακριβές. Μπορείς να κοιτάξεις και κάτι σε M-audio, πάντως κοίτα να έχει πάνω phantom power για να μην χρειαστείς extra προενισχύσεις για τα μικρόφωνά σου).
Ενα software sequencer (αυτό είναι το πρόγραμμα στο οποίο θα καταγράφεις τις συνθέσεις σου, είτε μέσω μικροφώνων, είτε μέσω midi, είτε παίδες ελλήνων. Προτείνω Nuendo2 ή Cubase SX2).
Ένα midi keyboard (με αυτό θα καταγράφεις midi πληροφορίες στο sequencer).
Κάποια μικρόφωνα (εγώ, προς το παρόν χρησιμοποιώ ενα shure 58 που είναι ενα normal all purpose μικρόφωνο).
Ηχεία (μπορείς να χρησιμοποιήσεις hifi ηχεία, αλλά, εάν θέλεις να κάνεις μίξεις αξιώσεων, θα πρέπει να πάρεις τίποτα monitor ηχεία. Εγω χρησιμοποιώ Tannoy, αλλά μάλλον θα πρέπει να βρείς κάποια αυτοενισχυόμενα για να αποφύγεις την αγορά ενισχυτή).
Καλώδια (Για μικρόφωνα, κιθάρες, συνθεσάιζερ, κτλ).
Αυτά, μάλλον.
Φιλικά,
Terumi