PC ή Laptop για μουσική παραγωγή 2025

Mr. Es

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Χαίρετε παίδες! Ασχολούμαι ερασιτεχνικά με beats, μίξη και ψευδομάστερινγκ κάποια χρόνια και θα χρειαστώ καινούριο υπολογιστή. Ο τωρινός που έχω αποδείχτηκε σκυλί που αντέχει με πολύ ζόρι βαριά προγράμματα και VSTs αλλά είναι του 2010 και άρχισε να τα φτύνει.
Το εύρος χρημάτων που θα μπορέσω να διαθέσω κυμαίνεται μεταξύ 1000 με 1300 euros. Δεν θα ήθελα να είναι mac. Προτιμώ windows για κάποιους λόγους μου...
Υπάρχουν έτοιμοι σταθεροί υπολογιστές για μουσική παραγωγή που να πουλιούνται στην αγορά για αυτά τα χρήματα; Δεν θέλω να κοιτάξω προς laptop λόγω της μη αναβάθμισης.

Για σταθερό υπολογιστή και μουσική παραγωγή με σύγχρονα και βαριά VST instuments και effects που να έχει τη δυνατότητα ανοίγματος πολλών instances τους ταυτόχρονα κλπ. θα χρειαστείς κάτι με RYZEN 9 ή Core I9 τελευταίας ή και πρότελευταίας γενεάς με πάνω από 8 φυσικούς πυρήνες δηλαδή και υψηλό boost clock. Μνήμη 32 GB για να διαχειρίζεσαι π.χ. μεγάλες sample libraries και άλλα plugin μνημοβόρα.

Αν βρεις έτοιμο με αυτές τις προδιαγραφές τουλάχιστο, που να έχει και καλή μητρική και σκληρούς δίσκους μέσα, τροφοδοτικό κλπ. και μια μέτρια κάρτα γραφικών AMD κατά προτίμηση, θα εξασφαλίσεις την απρόσκοπτη λειτουργία που θέλεις και θα έχεις και δυνατότητα αναβάθμισης.

Το καλύτερο είναι να στήσεις ένα μόνος σου για να έχεις όσο καλύτερες προδιαγραφές σε όλα τα components που μπορείς να πάρεις (που να είναι και ποιοτικά και αθόρυβα) με τα χρήματα που διαθέτεις ή έστω να στήσεις ένα από ένα μεγάλο κατάστημα που σου δίνει δυνατότητα διαμόρφωσης του PC και την αντίστοιχη εγγύηση.

Βέβαια, μπορείς να συμβιβαστείς και με RYZEN 7 ή Core I7 για λίγο χαμηλότερο κόστος, θα κάνεις εξίσου καλή δουλειά, αλλά για πολύ απαιτητική, οργιαστική χρήση θα έλεγα VST instruments και effects στο DAW με πολλά instances τους προτείνω σίγουρα προσωπικά τα 9 αντίστοιχα.

Δεν θέλω να κοιτάξω προς laptop λόγω της μη αναβάθμισης.
Χμμ... τότε για ποιο λόγο γράφεις "laptop" στον τίτλο;

Κάμε ακριβώς αυτό που σου γράφει ο cos_dr, για να έχεις το καλύτερο value στα χρήματα που προτίθεσαι να διαθέσεις. Αν δεν βαριέσαι, πες μας τελικά τι αποφάσισες και πήρες.

Αν βρεις έτοιμο με αυτές τις προδιαγραφές τουλάχιστο, που να έχει και καλή μητρική και σκληρούς δίσκους μέσα, τροφοδοτικό κλπ. και μια μέτρια κάρτα γραφικών AMD κατά προτίμηση, θα εξασφαλίσεις την απρόσκοπτη λειτουργία που θέλεις και θα έχεις και δυνατότητα αναβάθμισης.
Tι έχεις να πεις γι' αυτό? ξεφεύγει ελαφρώς απ' το μπάτζετ του ts αλλά υπάρχει και η δυνατότητα άτοκων δόσεων

Για σταθερό υπολογιστή και μουσική παραγωγή με σύγχρονα και βαριά VST instuments και effects που να έχει τη δυνατότητα ανοίγματος πολλών instances τους ταυτόχρονα κλπ. θα χρειαστείς κάτι με RYZEN 9 ή Core I9 τελευταίας ή και πρότελευταίας γενεάς με πάνω από 8 φυσικούς πυρήνες δηλαδή και υψηλό boost clock. Μνήμη 32 GB για να διαχειρίζεσαι π.χ. μεγάλες sample libraries και άλλα plugin μνημοβόρα.

Το καλύτερο είναι να στήσεις ένα μόνος σου για να έχεις όσο καλύτερες προδιαγραφές σε όλα τα components που μπορείς να πάρεις (που να είναι και ποιοτικά και αθόρυβα) με τα χρήματα που διαθέτεις ή έστω να στήσεις ένα από ένα μεγάλο κατάστημα που σου δίνει δυνατότητα διαμόρφωσης του PC και την αντίστοιχη εγγύηση.

Βέβαια, μπορείς να συμβιβαστείς και με RYZEN 7 ή Core I7 για λίγο χαμηλότερο κόστος, θα κάνεις εξίσου καλή δουλειά, αλλά για πολύ απαιτητική, οργιαστική χρήση θα έλεγα VST instruments και effects στο DAW με πολλά instances τους προτείνω σίγουρα προσωπικά τα 9 αντίστοιχα.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σου! Θα τα έχω υπόψη αυτά. Το κακό είναι ότι δεν γνωρίζω πολλά από τα εξαρτήματα της κεντρικής μονάδος για αυτό ρωτάω για κάποια έτοιμη λύση. Για το μόνο που είμαι σίγουρος είναι ότι δεν ταιριάζουν όλα μεταξύ τους...

Χμμ... τότε για ποιο λόγο γράφεις "laptop" στον τίτλο;

Κάμε ακριβώς αυτό που σου γράφει ο cos_dr, για να έχεις το καλύτερο value στα χρήματα που προτίθεσαι να διαθέσεις. Αν δεν βαριέσαι, πες μας τελικά τι αποφάσισες και πήρες.
Το λάπτοπ θα είναι η τελευταία λύση αν δεν... Ναι, θα σας πω.

εγω σε λαπτοπ δεν ασχοληθηκα ποτε για να παιξω / γραψω μουσικη!
οσες φορες το εκανα, ηταν μονο επειδη ημουν εκτος homestudio απο αναγκη.
Desktop μονο αφου υπαρχει η δυνατοτητα!
Απο τη στιγμη, που δεν (θα) εισαι σιγουρος για το τι components θα ηταν καλο να εχει το pc σου για αυτο που θελεις να κανεις, πρεπει να απευθυννθεις σε καταστημα που σου δινει τη δυνατοτητα να "χτισεις" το desktop σου, (& οικονομικα κυρίως) συμφωνα με τις υποδειξεις ομως, ανθρωπων που ξερουν! ή, ανθρωπων του καταστηματος!
για να εχεις ενα συστημα που θα το εχεις για καιρο!
AMD; ή Intel?
Ποια καρτα γραφικων;;;;; (που πολυς κοσμος πιστευει οτι δε παιζει ρολο... Στις ηχογραφησεις,,, παιζει ομωμς...)!
Τροφοδοτικο;;; να βαλω οτι να'ναι;;; καλα μνημες,,, (πρεπει) ουτε να μην εισαι πολυ κατω πλεων, οι "ελαχιστες" απαιτησεις, δεν ειναι και τοσο ελαχιστες και χρειαζονται αρκετη μνημη! Ουτε ομως να αγορασεις κατι υπερβολικο, που να μην το χρειαστεις και σου ανεβασει το κοστος!
Η μητρικη εχει αμεση "συνδεση" και με τον επεξεργαστη, να "βλεπει ομως και στο μελλον, για πιθανες αναβαθμησεις!!!!!
οσο για δισκο;;;;; (ή δισκους)!!!!!
θα χρειαστεις οπως_δηποτε δισκους με χωριτηκοτητα, μια "μικρη" βιβλιοθηκη ειναι αρκετα δεκαδες γηγα, οποτε θα πρεπει να ειναι υψηλα στη λιστα, στο, ποιο και τι δεν θα πρεπει να αγοραστει με ελαφρια καρδια!!!!!
μου αρεσουν αυτες οι συζητησεις εγω προτεινω να μη κλεισει ετσι γρηγορα το thread!!!!!

Παντως εχουν ανεβει οι τιμες, εριξα μια ματια και τα 1300 τα φτανεις για χαβαλε, με μετριο προς καλο επεξεργαστη και με basic καρτα γραφικων, αν φυσικα βαλεις καλα components.

Αν βαλεις και τα windows, δυσκολα μενεις εντος budget.

Tι έχεις να πεις γι' αυτό? ξεφεύγει ελαφρώς απ' το μπάτζετ του ts αλλά υπάρχει και η δυνατότητα άτοκων δόσεων
Ότι είναι αιμαρορουφηχτρες, ότι δεν θέλω rgb πολλά και όχι nvidia GPU για audio production.
Το public μου τη σπάει 🤣🤣 Να πάει ο φίλος στη σελίδα του plaisio να βάλει στο καλάθι τα components που θέλει και να πάει στο κατάστημα και θα του κάνουν με χιλιάρικο και πάνω άτοκες στην πιστωτική. Και με λιγότερα.

Κάτι που πολύς κόσμος το παραβλέπει, ειδικά για την συγκεκριμένη χρήση, είναι ένα καλό ποιοτικό κουτί με ηχομόνωση. Το προηγούμενο κουτί μου ήτο καραμπάτσι, παλιολαμαρίνα, και σε συνδυασμό με τους ότινάναι ανεμιστήρες έκανε σαν τρακτέρ ΖΕΤΟΡ που προσπαθούσε να πάρει μπρος το χειμώνα. Δεν χρειάζεται να δώσεις νεφρό, εγώ πχ τσίμπησα ένα μεταχειρισμένο τεμάχιο της fractal design, το οποίο είναι τούμπανο από θέμα μόνωσης (αλλά και από θέμα βάρους). Έδωκα 20 ολάκερα γρόσια, και επειδή με συμπάθησε ο πωλητής μου χάρισε και 2 δίσκους των 2tb έκαστος.

Κάτι που πολύς κόσμος το παραβλέπει, ειδικά για την συγκεκριμένη χρήση, είναι ένα καλό ποιοτικό κουτί με ηχομόνωση. Το προηγούμενο κουτί μου ήτο καραμπάτσι, παλιολαμαρίνα, και σε συνδυασμό με τους ότινάναι ανεμιστήρες έκανε σαν τρακτέρ ΖΕΤΟΡ που προσπαθούσε να πάρει μπρος το χειμώνα. Δεν χρειάζεται να δώσεις νεφρό, εγώ πχ τσίμπησα ένα μεταχειρισμένο τεμάχιο της fractal design, το οποίο είναι τούμπανο από θέμα μόνωσης (αλλά και από θέμα βάρους). Έδωκα 20 ολάκερα γρόσια, και επειδή με συμπάθησε ο πωλητής μου χάρισε και 2 δίσκους των 2tb έκαστος.
Και εγώ μεταχειρισμένο αθόρυβο μεγάλο πήρα, τσάμπα, το απαλλοτρίωσα από έναν φίλο μου.

Να, ενδεικτικά ένα set που σκοτώνει για home studio μουσική παραγωγή, όλα θα τα σφάζει και θα τα μαχαιρώνει

build.PNG

ένα χιλιάρικο :ROFLMAO: συν τους σκληρους που θα χρειαστείς και καμια ψύκτρα καλή κλπ.
Δεν ξέρω ποιά VST και DAW χρησιμοποιείς γιατί αν δεν είναι και πάρα πολύ βαριά και δεν οργιάζεις κιόλας όπως εγώ που ανοίγω 5 KOMPLETE, 3 MONTAGE VST, 2 ΟMNISPHERE και κανα STYLUS RMΧ:ROFLMAO:
και μερικά FX για mixing και MASTERING ταυτόχρονα και κάνω και άλλες δουλειές με 10 browsers ανοιχτούς στο παρασκήνιο και μπορεί να ρεντάρω και κανα βίντεο ταυτόχρονα, μπορείς να γλυτώσεις λίγα χρήματα παίρνοντας έναν G επεξεργαστή π.χ.

https://www.plaisio.gr/anavathmisi-...-cpu-ryzen-7-8700g-am5-4-2-ghz-16-mb-_4392981

γλυτώνοντας 220 περίπου ευρώ μιας και έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. Θα τραβήξει καλά, μπορεί και στο δικό μου πιο πάνω σενάριο να τραβήξει εξίσου καλά. Είναι πολύ δυνατοί πλέον οι επεξεργαστές, και ο 8700G θα τραβήξει τρελά και ας έχει μόνο 8 φυσικούς πυρήνες, σκοτώνει.

Να, ενδεικτικά ένα set που σκοτώνει για home studio μουσική παραγωγή, όλα θα τα σφάζει και θα τα μαχαιρώνει

Προβολή συνημμένου 50692

ένα χιλιάρικο :ROFLMAO: συν τους σκληρους που θα χρειαστείς και καμια ψύκτρα καλή κλπ.
Δεν ξέρω ποιά VST και DAW χρησιμοποιείς γιατί αν δεν είναι και πάρα πολύ βαριά και δεν οργιάζεις κιόλας όπως εγώ που ανοίγω 5 KOMPLETE, 3 MONTAGE VST, 2 ΟMNISPHERE και κανα STYLUS RMΧ:ROFLMAO:
και μερικά FX για mixing και MASTERING ταυτόχρονα και κάνω και άλλες δουλειές με 10 browsers ανοιχτούς στο παρασκήνιο και μπορεί να ρεντάρω και κανα βίντεο ταυτόχρονα, μπορείς να γλυτώσεις λίγα χρήματα παίρνοντας έναν G επεξεργαστή π.χ.

https://www.plaisio.gr/anavathmisi-...-cpu-ryzen-7-8700g-am5-4-2-ghz-16-mb-_4392981

γλυτώνοντας 220 περίπου ευρώ μιας και έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. Θα τραβήξει καλά, μπορεί και στο δικό μου πιο πάνω σενάριο να τραβήξει εξίσου καλά. Είναι πολύ δυνατοί πλέον οι επεξεργαστές, και ο 8700G θα τραβήξει τρελά και ας έχει μόνο 8 φυσικούς πυρήνες, σκοτώνει.
Δεν φαίνονται οι επιλογές σου. Είναι πολύ θολωμένη η εικόνα και μικρή. Χρησιμοποιώ αρκετά VST. Και free και αγορασμένα. DAW: Reason και Live. Ασχολούμαι συνάμα και με γραφιστική, οπότε καταλαβαίνεις...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back