news Pat Metheny Side-Eye Tour

marathon

Κλικαδόρος
Πόντοι
398
Έβλεπα την επερχόμενη τουρ του Metheny ...και έχω 2 απορίες προς επαγγελματίες μουσικούς.
1) Ο Metheny είναι πια 71 χρόνων...ΠΩΣ στο κόρακα αντέχει ένα τέτοιο πρόγραμμα?
2) Πες ότι αντέχει...ΠΩΣ στο κόρακα αντέχει να παίζει κάθε βράδυ τα ίδια?

Τον είδα πέρυσι στο Μιλάνο και είχε ένα παρόμοιο ημερολόγιο...την απορία την έχω από πέρυσι

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει + PATT METHENY SIDE-EYE SIDE MARCH5 SAN KATeAHR ANTONIO TX MARCH24 CHARLOTTE, NC CHARL MARCH6 AUSTIN, MARCH26 KNOXVILLE,TN KNOXVIL MARCH HOUSTON, MARCH27 SAVANNAH,G GA MARCH8 NEW ORLEANS, LA APRIL1 DALLAS, MARCH10 ORLANDO,FL APRIL3 LOUIS, MO 12-13 LAUDERDALE,FL KANSASCITY,MO 14 MARCH19 MARCH22 MARCH23 APRIL 23-26 APRIL APRIL 28 MAY NAPLES,FL NASHVILLE,TN ATLANTA,G GA MAY3 CA C SEATTLE WA VANCOUVER, Bc PORT PORTLAND,OR SAN SACRAMENT SANTACRUZ, CA SAN SANDIEGO,CA CHANDL CHANDLER,AZ APRIL14 APRIL16 APRIL17 MAY: CINCINNATI.OH COLUMBIA,MO CHICAGO,IL MAY AVAILABLE PATMETHENY. COM

ΠΩΣ στο κόρακα αντέχει να παίζει κάθε βράδυ τα ίδια?
Ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι του ρεπερτορίου του δεν είναι αυτοσχεδιασμός;

Έβλεπα την επερχόμενη τουρ του Metheny ...και έχω 2 απορίες προς επαγγελματίες μουσικούς.
1) Ο Metheny είναι πια 71 χρόνων...ΠΩΣ στο κόρακα αντέχει ένα τέτοιο πρόγραμμα?
2) Πες ότι αντέχει...ΠΩΣ στο κόρακα αντέχει να παίζει κάθε βράδυ τα ίδια?

Τον είδα πέρυσι στο Μιλάνο και είχε ένα παρόμοιο ημερολόγιο...την απορία την έχω από πέρυσι

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει + PATT METHENY SIDE-EYE SIDE MARCH5 SAN KATeAHR ANTONIO TX MARCH24 CHARLOTTE, NC CHARL MARCH6 AUSTIN, MARCH26 KNOXVILLE,TN KNOXVIL MARCH HOUSTON, MARCH27 SAVANNAH,G GA MARCH8 NEW ORLEANS, LA APRIL1 DALLAS, MARCH10 ORLANDO,FL APRIL3 LOUIS, MO 12-13 LAUDERDALE,FL KANSASCITY,MO 14 MARCH19 MARCH22 MARCH23 APRIL 23-26 APRIL APRIL 28 MAY NAPLES,FL NASHVILLE,TN ATLANTA,G GA MAY3 CA C SEATTLE WA VANCOUVER, Bc PORT PORTLAND,OR SAN SACRAMENT SANTACRUZ, CA SAN SANDIEGO,CA CHANDL CHANDLER,AZ APRIL14 APRIL16 APRIL17 MAY: CINCINNATI.OH COLUMBIA,MO CHICAGO,IL MAY AVAILABLE PATMETHENY. COM
Συμπέρασμα. Εσύ δεν αντέχεις.

Συμπέρασμα. Εσύ δεν αντέχεις.
Eγώ δεν αντέχω σίγουρα...Ειδικά να μου πεις να ξαναπαίξω 2η μέρα τα ίδια!!!! Στη 2η-3η μέρα θα είχα σκοτώσει τους υπόλοιπους!!!! 😇

Ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι του ρεπερτορίου του δεν είναι αυτοσχεδιασμός;
Αυτοσχεδιασμός δεν σημαίνει παίζω ότι μου κατέβει για 2 ώρες, νομίζω ότι δεν διαφέρει από το πρόγραμμα ενός κλασικού κιθαρίστα, απλά εκεί τον βλέπουμε με παρτιτούρες. Υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα, τεχνικοί από πίσω (ειδικά όταν παίζει μόνος του με 4-5 κιθάρες συγχρόνως), γκρουπ...

Eγώ δεν αντέχω σίγουρα...Ειδικά να μου πεις να ξαναπαίξω 2η μέρα τα ίδια!!!! Στη 2η-3η μέρα θα είχα σκοτώσει τους υπόλοιπους!!!! 😇
Λιγο πολύ τα ίδια κι εγω με σένα αλλά αυτή είναι η διαφορά του επαγγελματία απο τον ερασιτέχνη.
Όσο για τα της ηλικίας... σαμπως μπορεί να κάνει κι αλλιώς; Η καρδούλα του το ξέρει πόσα ξενοδοχεία κι αεροδρόμια αντέχει και σε τι κατάσταση επιστρέφει. Εμείς είμαστε χαϊστες.

Άτομα σαν αυτόν θα το πάνε μέχρι τέλους on stage. Μην έχεις αμφιβολίες. Γιατί, τον Hancock που είδαμε πρόπερσι στο Ηρώδειο στα 83 του τότε, τον ξεχνάς; Έπαιζε σαν να ήταν έφηβος. Τρομερή ενέργεια.

Ν
Άτομα σαν αυτόν θα το πάνε μέχρι τέλους on stage. Μην έχεις αμφιβολίες. Γιατί, τον Hancock που είδαμε πρόπερσι στο Ηρώδειο στα 83 του τότε, τον ξεχνάς; Έπαιζε σαν να ήταν έφηβος. Τρομερή ενέργεια.
Ναι ρε ‘σύ…αλλά άλλο το παίζω και άλλο παίζω κάθε μέρα και αλλού για 2-3 μήνες. Και οι Stones χοροπηδάνε στα 80 τους αλλά δίνουν 2-3 συναυλίες το το χρόνο πια!

Μη ξεχνάμε πως μπορεί να παίζει τα ίδια κάθε μέρα, αλλά παίζει σε διαφορετικό venue, με άλλο ήχο, διαφορετικό κοινό κι αίσθηση! Οπότε δεν υπάρχει η ρουτίνα...
Όλοι αυτοί που παίζουν Α' εθνική, μετακινούνται με business class, δεν περιμένουν σε ουρές και τα ξενοδοχεία τους είναι 5άστερα με όλες τις ανέσεις.
Επίσης στο tech rider τους, υπάρχουν συγκεκριμένες παροχές για όλα αυτά που θα ήθελαν να φάνε και να πιούν πριν και μετά το live!
Νομίζω πως αν έμενε στο σπίτι του, θα βαριόταν πιο πολύ... :D

Κοιτάξτε το touring schedule που είχε και συνεχίζει να έχει φέτος ο Alice Cooper. Στα 78, παρακαλώ.

1761118624017.jpeg

May 2 – Huntsville, AL –
May 3 – Macon, GA
May 5 – Montgomery, AL –
May 6 – Savannah, GA
May 7 – North Charleston, SC
May 9 -Columbus, OH
May 10 – Saginaw, MI
May 13 – Moline, IL
May 14 – Milwaukee, WI
May 15 – Muncie, IN
May 17 – Erie, PA –
May 18 – Ocean City, MD
May 20 – Wilkes-barre, PA
May 22 – Utica, NY
May 23 – Uncasville, CT
May 24 – Atlantic City, NJ
Jul 5 – Hannover, Germany
Jul 8 – Bologna, Italy –
Jul 11 – Athens, Greece
Jul 13 – Mogilovo, Bulgaria
Jul 17 – Sion, Switzerland
Jul 19 – Spalt, Germany
Jul 22 – Cardiff, UK
Jul 23 – Edinburgh, UK
Jul 25 – London, UK
Jul 26 – Mönchengladbach, Germany
Jul 28 – Amsterdam, Netherlands
Jul 30 – Schaffhausen, Switzerland
Aug 15 – Philadelphia, PA –
Aug 19 – Salem, VA –
Aug 20 – Knoxville, TN –
Aug 21 – Chattanooga, TN –
Aug 23 – Chesterfield, MO –
Aug 26 – Waukee, IA
Aug 27 – Omaha, NE –
Aug 30 – Memphis, TN –

with Judas Priest:

Sep 16 – Biloxi, MS –
Sep 18 – Alpharetta, GA
Sep 20 – Charlotte, NC –
Sep 21 – Franklin, TN
Sep 24 – Virginia Beach, VA
Sep 26 – Holmdel, NJ
Sep 27 – Saratoga Springs, NY
Sep 29 – Toronto, ON
Oct 1 – Burgettstown, PA
Oct 2 – Clarkston, MI
Oct 4 – Cincinnati, OH
Oct 5 – Tinley Park, IL
Oct 15 – Wheatland, CA
Oct 10 – Colorado Springs, CO
Oct 12 – Salt Lake City, UT
Oct 14 – Mountain View, CA –
Oct 15 – Wheatland, CA –
Oct 18 – Chula Vista, CA –
Oct 19 – Los Angeles, CA –
Oct 22 – Phoenix, AZ –
Oct 23 – Albuquerque, NM –
Oct 25 – Austin, TX –
Oct 26 – Houston, TX –

Οργάνωση - αυτοματισμός - τυποποίηση.
Ολα εν μέσο επανάληψης.
Ακόμη και οι αυτοσχεδιασμοί,είναι εν μέρει ελεγχόμενοι.
Ενα σημαντικό διάστημα αποχής λίγο πρίν και αμέσως μετά,με μικρά/μεσαία διαλείμματα ανάμεσα,για επαναπροσδιορισμό και χαλάρωση.
Eat,sleep,play,repeat.
Πάντα κάτι θα στραβώσει,απλά η διαφορά σε τέτοιο επίπεδο,είναι ο χρόνος που θα επιλυθεί το όποιο πρόβλημα προκύψει.
Η ομάδα που κινείται μέσα,παίζει τον σημαντικότερο ρόλο.

Συζητάμε όλοι εμείς οι υπάλληλοι αν το να κάνεις λάιβ κάθε μέρα μπροστά σε χιλιάδες κόσμο είναι βαρετο?

Άσε που αυτά με τα Business Class,τις ουρές,τα Lux κ.τ.λ έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.
Αν ήταν εδώ?
Kembap απο το μοναστηράκι ο Alice να τρέχει η μάσκαρα απο τα spice μπαχαρικά και να σκουπίζει με μαντηλάκια ο halford το κεφάλι του,που θα έχει αρπάξει.

Συζητάμε όλοι εμείς οι υπάλληλοι αν το να κάνεις λάιβ κάθε μέρα μπροστά σε χιλιάδες κόσμο είναι βαρετο?
Συζητάμε όλοι εμείς οι υπάλληλοι αν το να κάνεις λάιβ κάθε μέρα -και να παίζεις τα ίδια επί 3 μήνες, να λες τις ίδιες ιστορίες, να έχεις την ίδια σκηνοθεσία κάθε μέρα...-μπροστά σε χιλιάδες κόσμο είναι βαρετο?
Ακριβώς...αυτό συζητάμε.

Οχι βεβαια, δεν ειναι βαρετο.
Αν καποιος εχει παιξει εστω μια φορα σε κοσμο ( σε κοσμο, οχι δεκα ατομα, συγγενεις και φιλους) αυτο θα πει.
Καλημερα.:giggle:

Το να αντέξεις στις απαιτήσεις ενός σφιχτού τουρ ειναι κάτι που απαιτεί να φτιάξεις την υπόλοιπη ζωή σου έτσι ώστε να καταλήξεις με δυνάμεις για να το κάνεις. Δηλαδή όσο δεν παίζεις, τρως καλά και ξεκουράζεσαι όσο γίνεται πιο πολύ. Για αυτό ο tour manager έχει τρομερή δουλειά να κάνει ως προς την οργάνωση και το συντονισμό άπειρων παραγόντων.

Το να παίζεις τα ιδια κάθε βράδυ για έναν χρόνο, είναι κάτι που αφενός συνηθίζεται, είναι το αντικείμενο της εργασίας σου (όπως εσύ και εγω αντέχουμε να κάνουμε δουλειές ρουτίνας) αλλά μακροπρόθεσμα σου παρέχει τη δυνατότητα, έχοντας αποκτήσει μεγάλη εξοικείωση με το ρεπερτόριο, να εστιάσεις σε πραγματικά ουσιαστικά μουσικά ζητήματα όπως ο ήχος, η ερμηνεία και η αλληλεπίδραση με τους υπόλοιπους μουσικούς. Στην πράξη εκεί ακριβώς αρχίζει η πραγματική μουσική και θα είναι μια πρόκληση για κάθε βράδυ, μιας και οι σημαντικοί και ψυχολογικοί παράγοντες μεταβάλλονται και επιδρούν άμεσα στον τρόπο που παίζουμε.

Πέραν αυτού, δε βαλτώνει γιατί είμαι σίγουρος ότι ο Metheny ήδη δουλεύει στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο του την επόμενη δουλειά του.

Όλα τα παραπάνω είναι για την Α διεθνή και όχι για την εθνική κατηγορία που οι περισσότεροι παίζουν με δύο πρόβες για 5-10 συναυλίες.

Αργύρη, συμφωνώ με όλα όσα γράφεις...η ερώτηση μου ήταν -προφανώς- ρητορική. Κάποιοι άνθρωποι είναι τυχεροί, γεννημένοι για τη δουλειά που κάνουν και φυσικά μπορούν να ανακαλύπτουν απόλαυση στις λεπτομέρειες. Ο Metheny, από ότι ξέρω, εκτός από νέα projects, κάνει και πολλά MasterClass όπως και PR και Promotion για τις δουλειές του

Οχι βεβαια, δεν ειναι βαρετο.
Αν καποιος εχει παιξει εστω μια φορα σε κοσμο ( σε κοσμο, οχι δεκα ατομα, συγγενεις και φιλους) αυτο θα πει.
Καλημερα.:giggle:
Υπάρχει ένα video του Jeff Beck στο Budogan που βαριέται που ζει....δεν τον έχω ξαναδεί να παίζει πιο άσχημα.... :unsure:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back